Samotna - zapłodnienie
-
WIADOMOŚĆ
-
Biała_mewa wrote:Dostałam listę 11 dawców, 9 dawców znalazłam na stronie Europejskiego Banku Nasienia wyszukując konkretne cechy, grupę krwi, kolor oczu, kolor włosów. Łatwo dotrzeć do profili za pomocą podanych cech z tabeli, którą się otrzymuje. Niestaty dawcy z moją grupą krwi kompletnie mi nie odpowiadali przez niski wzrost. Mój wybór był prosty od razu spodobał mi się chłopiec ze zdjęcia a wywiad z nim tylko utwierdził mnie w wyborze.
Cześć, a czy mogłabyś powiedzieć jak uzyskałaś ten dostęp do rozszerzonych profili dawców (zdjęcia z dzieciństwa, wywiad) z Europejskiego Banku Nasienia? Masz tam wykupione jakieś konto czy to był dostęp przez klinikę w Rydze? Pamiętam, że kiedyś się interesowałam IVF w Berlinie i na stronie mieli taką opcję rozszerzonych profili, ale dodatkowo płatną i płaciło się klinice za to. -
Hej
Można założyć bezpłatne konto na stronie tego banku. Z Rygi otrzymuje się tylko tabelkę z danymi. Sama wśród dawców na podstawie cech z tabeli musisz wyszukać te osoby. To nie jest trudne. Nie udało mi się odnaleźć dwóch z jedenastu, prawdopodobnie byli dawcami lokalnymi.Paulina Amelia lubi tę wiadomość
-
Biała_mewa wrote:To bardzo utrudnia moje plany wakacyjne
A skąd ta informacja? Bezpośrednio od nich? -
Nel_Krk wrote:Tak, napisałam do nich maila, bo chciałam umówić dzień na badania, akurat loty trafiły się w fajnej cenie. Wtedy pani koordynatorka z Rygi wysłała mi ten harmonogram, mogę Ci przesłać. Generalnie ważna informacja jest taka, że ostatnią punkcję robią 11 lipca... Zapytałam, czy w związku z zamknięciem kliniki przedłużają ważność badań i nie ma takiej opcji. Ciekawe jest to, że inne kliniki z Rygi akceptują wyniki z Polski... Ja teraz próbuję wszystko tak zorganizować, żeby stymulację zacząć w przyszłym tygodniu
Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek 😊
Może uda Ci się wysłać w prywatnej wiadomości tą informację z Rygi.
Bardzo mnie dobija fakt, że te badania są ważne tylko 3 miesiące .... I to akurat wypadnie w lipcu.
Mam coraz większy stres chciałabym zacząć stymulację w przyszłym tygodniu, ale to zależy od wyników badań.
Nel_Krk lubi tę wiadomość
-
Biała_mewa wrote:Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek 😊
Może uda Ci się wysłać w prywatnej wiadomości tą informację z Rygi.
Bardzo mnie dobija fakt, że te badania są ważne tylko 3 miesiące .... I to akurat wypadnie w lipcu.
Mam coraz większy stres chciałabym zacząć stymulację w przyszłym tygodniu, ale to zależy od wyników badań. -
Cześć Dziewczyny. Czy przed transferem w Rydze miałyście prowadzony monitoring cyklu - hormony, USG i udało Wam się wstrzelić w dzień, kiedy w Rydze jest robiony transfer? Robiliście na naturalnym czy stymulowanym cyklu?
Ja miałam podejść teraz do transferu. Raz Pani doktor powiedziała, że transfer ma być robiony 20 maja, raz że 27 maja. Wiem, że każdy dzień ma znaczenie, stąd zastanawiam się, czy Wy też miałyście taką "dowolność" w ustalaniu terminu? -
Triss wrote:Cześć Dziewczyny. Czy przed transferem w Rydze miałyście prowadzony monitoring cyklu - hormony, USG i udało Wam się wstrzelić w dzień, kiedy w Rydze jest robiony transfer? Robiliście na naturalnym czy stymulowanym cyklu?
Ja miałam podejść teraz do transferu. Raz Pani doktor powiedziała, że transfer ma być robiony 20 maja, raz że 27 maja. Wiem, że każdy dzień ma znaczenie, stąd zastanawiam się, czy Wy też miałyście taką "dowolność" w ustalaniu terminu?
Przy okazji - mogłabyś napisać coś więcej o punkcji? -
Hej dziewczyny,
Spieszę doniesc, że ja po punkcji.
Czechy, Ostrava. Mój przyjaciel/ byly partner podpisał w marcu papiery . Kwietniowy cykl straciłam przez torbiel krwotoczna. Podeszłam fo stymulacji w maju.
Protokół krótki, AMH 3.8, lat: 43(!).
Uzyskaliśmy 16 jajeczek, z czego: 11 na pewno dorodnych, 2 potencjalnie ok, do weryfikacji jutro, a 3 do kosza. Zapladniaja tych 11 i zobaczymy, czy się zaplodnia, czy zarodki przetrwaja i czy w ogóle moje geriatryczne czterdziestodwuletnie jaja sie do czegos nadaja:)
Cokolwiek się zaplodni i dotrwa do 6.doby, pójdzie na pgta z uwagi na moj wiek.
Dawce wybierała pani dr , na podst rozmowy że mną. Ja zbytnich wymagan nie miałam, bardziej w kwestii wieku i traktowania zwierząt;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 14:59
Virginia, Nel_Krk, Rakieta_P🚀, MoniaB, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Genia, piekny wynik. Trzymam kciuki za piekne zarodki
Gienia40 lubi tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Robie w Reprofit.
Co do dawcy - wybiera lekarz. Robiłam research klinik na poczatku i wszedzie tak. Dla mnie tak lepiej chyba:)
Ja mam papiery podpisane i takie sa wymogi w Czechach. Umowe i zgody podpisuje para i trzeba wskazac powod, dla ktorego dawca a nie partner.
Oczywiście, nikt nie sprawdza czy para jest para w rzeczywistości.
W bajki pisane w internecie nie wierzcie...
Virginia, MoniaB lubią tę wiadomość
-
Gienia40 wrote:Robie w Reprofit.
Co do dawcy - wybiera lekarz. Robiłam research klinik na poczatku i wszedzie tak. Dla mnie tak lepiej chyba:)
Ja mam papiery podpisane i takie sa wymogi w Czechach. Umowe i zgody podpisuje para i trzeba wskazac powod, dla ktorego dawca a nie partner.
Oczywiście, nikt nie sprawdza czy para jest para w rzeczywistości.
W bajki pisane w internecie nie wierzcie...
Dodam do tego, ze jest podobnie z AZ w Reprofit. Samotna kolezanka, ktora nie mogla probowac na swoich komorkach, zrobila AZ. Tylko na wizyte pierwszego transferu pojechala z przyjacielem, ktory podpisal dokumenty. Potem juz nie musial sie pojawiac (niestety pierwszy transfer skonczyl sie strata).ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️