X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Lwica_Lewka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będę mieć biopsję endometrium w 20 dc, ale czuję, że teraz mam owulację w 16 dc. Czy to wystarczy, żeby zrobić badanie tylko parę dni po owulacji? Badanie robię na własną rękę, bo lekarz z kliniki nie zalecał 🤷‍♀️

11.2021 - starania naturalne
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d

05.2022 - HyCoSy - jajowody drożne
    - niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    - hipoglikemia na czczo - metformina
    ✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
    ✅zespół antyfosfolipidowy
    ✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
    ✅AMH -3,24
    ✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
    ✅HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%
    ✅test IMK - NK 12%
    ✅ cytokiny
    ❌cross match - 29%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)- brak kirów implantacyjnych
    1️⃣ IVF
    • 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
    • 1 zdrowy ❄️ po pgt-a
    16.11 transfer ❄️ (accofil, encorton, heparyna, acard)
    22.11 bhcg - 0,4 😢
    2️⃣ IVF
    • 7.01.2025 - punkcja 12x 🥚
    • 2x❄️❄️ - po pgt-a oba chore 😢
  • rozia Znajoma

Wysłany: 26 stycznia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Bardzo dziękuję. Tak. To czekanie dobija, ale po laparo i histeroskopii i tak nie wiem, jaki plan dalej. Czekam na telefon od kliniki. A wyszło coś w tym standardowym wycinku histopatologicznym?
    Nie, w standardowym wszystko było ok 👌🏼

• rozia Znajoma

Wysłany: 26 stycznia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    A był robiony antybiogram? Ważne, żeby właśnie przy antybiotykoterapii brać probiotyki ginekologiczne
    Tak, był robiony i dostałam teraz Amotaks i Biseptol. A wcześniej nie brałam probiotyków dopochwowo, bo metronidazol miałam dopochwowo. I trochę sama byłam sobie winna, bo Sanprobi jadłam jeszcze 10 dni po zakończeniu leczenia i mogłam pomyśleć i zastosować jakiś probiotyk dodatkowo jeszcze. Ale cóż, człowiek się uczy na własnych błędach. Mam nadzieję, że to przeleczymy i na wymazie w połowie lutego będzie ok i w nowym cyklu sono-HSG 🙏🏼

Kaliope lubi tę wiadomość

• Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica_Lewka wrote:
    Dziewczyny, będę mieć biopsję endometrium w 20 dc, ale czuję, że teraz mam owulację w 16 dc. Czy to wystarczy, żeby zrobić badanie tylko parę dni po owulacji? Badanie robię na własną rękę, bo lekarz z kliniki nie zalecał 🤷‍♀️
    Ja miałam zaleconą przed owulacją

Lwica_Lewka lubi tę wiadomość

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    AMH 1.2
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47mln)
    5 cykli stymulowanych ❌
    Drożność ☑️
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    ➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
    ➡️ IUI ❓
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica_Lewka wrote:

Myślę że o 1 dzień nie chodzi.

Lwica_Lewka lubi tę wiadomość

• Stoktotka26 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mam pytanie do Was w sierpniu 2024 r wyszedł mi przewlekły stan zapalny endometrium brałam antybiotyki i potem miałam robiona biopsję endometrium która potwierdziła że stanu zapalnego już nie ma. I moje pytanie do Was czy stan zapalny może powrócić w ciągu kilku miesięcy?? W lutym prawdopodobnie będe mieć transfer i tak się zastanawiam czy w tak krótkim czasie może mi powrócić ten stan zapalny. 4 lata temu też miałam 2 crio które niestety skończyły się niepowodzeniem i lekarz twierdzi że prawdopodobnie przez ten stan zapalny więc dlatego teraz się martwię

Starania od 2017r.

07.2017 naturalny cud ❤️5tc 💔😔

Od 2018r. Leczenie w Parens Rzeszów
    06.2020r. 1 inseminacja brak ciąży
    10.2020 decyzja o in vitro
    12.2020 stymulacja, punkcja

03. 02.2021 kriotransfer -> beta 2.3😪
    Wizyta u immunologa
    Zlecone badania :
    P/c przeciwplemnikowe ASA ❌
    P/c antykardiolipinowe IgM❌, IgG ✔️
    ANA ✔️
    Kir AA❌
    Allo Mlr ✔️
    Cross - match✔️
    Komórki NK 13.5%✔️

05.2021 crio ostatnia szansa 🙏 ->neoparin, accofil, encorton

8dpt - bhcg 17,9/p.7,8
    10dpt- 14.1/p.15.1 😪

Brak❄️

2024r. Wracamy po przerwie
    Zmiana kliniki Artvimed Kraków
    07.2024 histeroskopia z Cd138 stan zapalny
    09.2024 biopsja endometrium stan zapalny wyleczony👍
    21.12.24 punkcja
    Mamy 2❄️
    Luty 2025 kriotransfer? 🙏

U męża słaba morfologia
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoktotka26 wrote:
    Czesc dziewczyny, mam pytanie do Was w sierpniu 2024 r wyszedł mi przewlekły stan zapalny endometrium brałam antybiotyki i potem miałam robiona biopsję endometrium która potwierdziła że stanu zapalnego już nie ma. I moje pytanie do Was czy stan zapalny może powrócić w ciągu kilku miesięcy?? W lutym prawdopodobnie będe mieć transfer i tak się zastanawiam czy w tak krótkim czasie może mi powrócić ten stan zapalny. 4 lata temu też miałam 2 crio które niestety skończyły się niepowodzeniem i lekarz twierdzi że prawdopodobnie przez ten stan zapalny więc dlatego teraz się martwię

Tak wraca. Czy poza leczeniem zmieniłaś coś? Dieta przeciwzapalna olej oregano moze jakies nietolerancje jedzeniowe?

Ja od razu po skończonym antybiotyku chciałam transfer, wtedy raz się udało zagnieżdżenie a potem kolejny po poronieniu ok 6misiecy się nie udał i przypadkiem po tem przy usunięciu u mnie polipa zauważono ze wrocil stan zapalny. Kolejne leczenie i niespodzianka ciaza naturalna zaraz po skończeniu leczenia.
    Od sierpnia czasu sporo minelo, jak mozesz robic samą biopsję to zrób przed transferem. To zapalenie jednak przeszkadza implantacji bardzo (moim zdaniem)

Ja szukałam powodów problemów baaaardzo dlugo 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 17:55

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Aga10 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Tak wraca. Czy poza leczeniem zmieniłaś coś? Dieta przeciwzapalna olej oregano moze jakies nietolerancje jedzeniowe?

Ja od razu po skończonym antybiotyku chciałam transfer, wtedy raz się udało zagnieżdżenie a potem kolejny po poronieniu ok 6misiecy się nie udał i przypadkiem po tem przy usunięciu u mnie polipa zauważono ze wrocil stan zapalny. Kolejne leczenie i niespodzianka ciaza naturalna zaraz po skończeniu leczenia.
    Od sierpnia czasu sporo minelo, jak mozesz robic samą biopsję to zrób przed transferem. To zapalenie jednak przeszkadza implantacji bardzo (moim zdaniem)

Jakie antybiotyki bralas?

• Aga10 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoktotka26 wrote:

Niestety wraca... U mnie w tempie ekspresowym. Problemem sa rowniez komorki NK, jesli masz wysokie to antybiotyk dziala tylko na 3 miesiace, potem poziom tych komorek NK znowu rosnie.

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

Mogę spytać, czym miałaś leczony stan zapalny?

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
  • Melisa_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !
    W październiku wyszedł mi stan zapalny 4/10
    Przeleczony
    Dziś odebrałam wynik 6/10 🤦🏼‍♀️
    Czy da się to skutecznie wyleczyć 😭😭😭

Starania In vitro od 2021 :
    7 transferów beta zawsze 0
  • MalaMiMi Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przy stwierdzonym stanie zapalnym macie jakieś dolegliwości bólowe?

• Melisa_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMiMi wrote:
    Dziewczyny a przy stwierdzonym stanie zapalnym macie jakieś dolegliwości bólowe?
    Ja żadnych :(

MalaMiMi lubi tę wiadomość

Starania In vitro od 2021 :
    7 transferów beta zawsze 0
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w opisie biopsji endometrium mialyscie taki zapis?
    "Fragmenty polipowato ukształtowanego endometrium we wczesnej fazie wydzielania" co Wasi lekarze na to?

• rozia Znajoma

Wysłany: 31 stycznia, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa_ wrote:
    Cześć !
    W październiku wyszedł mi stan zapalny 4/10
    Przeleczony
    Dziś odebrałam wynik 6/10 🤦🏼‍♀️
    Czy da się to skutecznie wyleczyć 😭😭😭
    Czym się leczyłaś? I jak długo?

• rozia Znajoma

Wysłany: 31 stycznia, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMiMi wrote:
    Mi się wydawało, że nie, bo tak długo miałam swoje objawy, że uznawałam je za normalne, w dodatku poprzedni moi lekarze mówili “już tak Pani ma”. Ale teraz jestem 2 miesiąc po antybiotykach i nagle się okazało, że mój okres jest 2 razy mniej obfity, nie mam plamień przed i po okresie oraz brzuch boli mnie tylko pierwszego dnia, a nie przez większość cyklu (inni lekarze mówili - bo owulacja, bo endometrium się pogrubia, bo za chwilę okres, bo okres, bo po okresie) i w dodatku znacznie mniejszy jest ten ból. Nie wiem czy to miało związek ze stanem zapalnym, ale skoro nagle się to zmieniło po antybiotykach to podejrzewam i mam nadzieję, że tak.

MalaMiMi lubi tę wiadomość

• Katikat Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga10 wrote:
    Jakie antybiotyki bralas?
    Przy 2gim leczeniu unidox soultab. Do tego mocny pro biotyk i lactovaginal dlugo.

U mnie bezobjawowe, jedyną podpowiedzią moim zdaniem jest niedroznosc jajowodu.. ale moi lekarze to olali. Zaznaczono ze niedrozny i sajonara zero dalszej diagnozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 12:02

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • MalaMiMi Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozia wrote:
    Mi się wydawało, że nie, bo tak długo miałam swoje objawy, że uznawałam je za normalne, w dodatku poprzedni moi lekarze mówili “już tak Pani ma”. Ale teraz jestem 2 miesiąc po antybiotykach i nagle się okazało, że mój okres jest 2 razy mniej obfity, nie mam plamień przed i po okresie oraz brzuch boli mnie tylko pierwszego dnia, a nie przez większość cyklu (inni lekarze mówili - bo owulacja, bo endometrium się pogrubia, bo za chwilę okres, bo okres, bo po okresie) i w dodatku znacznie mniejszy jest ten ból. Nie wiem czy to miało związek ze stanem zapalnym, ale skoro nagle się to zmieniło po antybiotykach to podejrzewam i mam nadzieję, że tak.

Tex mam bol podbrzusza przez większą część cyklu . Tak właśnie myślałam, de to przez to moze byc.

rozia lubi tę wiadomość

‹‹ 273 274 275 276 277
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ