STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, będę mieć biopsję endometrium w 20 dc, ale czuję, że teraz mam owulację w 16 dc. Czy to wystarczy, żeby zrobić badanie tylko parę dni po owulacji? Badanie robię na własną rękę, bo lekarz z kliniki nie zalecał 🤷♀️11.2021 - starania naturalne
09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d
05.2022 - HyCoSy - jajowody drożne
- niedoczynność tarczycy - Euthyrox
- hipoglikemia na czczo - metformina
✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
✅zespół antyfosfolipidowy
✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
✅AMH -3,24
✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
✅HLA-C męski C1/C1
✅allo MLR - 44,7%
✅test IMK - NK 12%
✅ cytokiny
❌cross match - 29%
❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)- brak kirów implantacyjnych
1️⃣ IVF
• 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
• 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
• 1 zdrowy ❄️ po pgt-a
16.11 transfer ❄️ (accofil, encorton, heparyna, acard)
22.11 bhcg - 0,4 😢
2️⃣ IVF
• 7.01.2025 - punkcja 12x 🥚
• 2x❄️❄️ - po pgt-a oba chore 😢 -
Kaliope wrote:A był robiony antybiogram? Ważne, żeby właśnie przy antybiotykoterapii brać probiotyki ginekologiczne
Kaliope lubi tę wiadomość
-
Lwica_Lewka wrote:Dziewczyny, będę mieć biopsję endometrium w 20 dc, ale czuję, że teraz mam owulację w 16 dc. Czy to wystarczy, żeby zrobić badanie tylko parę dni po owulacji? Badanie robię na własną rękę, bo lekarz z kliniki nie zalecał 🤷♀️
Lwica_Lewka lubi tę wiadomość
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
AMH 1.2
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47mln)
5 cykli stymulowanych ❌
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
➡️ IUI ❓ -
Lwica_Lewka wrote:Dziewczyny, będę mieć biopsję endometrium w 20 dc, ale czuję, że teraz mam owulację w 16 dc. Czy to wystarczy, żeby zrobić badanie tylko parę dni po owulacji? Badanie robię na własną rękę, bo lekarz z kliniki nie zalecał 🤷♀️
Myślę że o 1 dzień nie chodzi.Lwica_Lewka lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, mam pytanie do Was w sierpniu 2024 r wyszedł mi przewlekły stan zapalny endometrium brałam antybiotyki i potem miałam robiona biopsję endometrium która potwierdziła że stanu zapalnego już nie ma. I moje pytanie do Was czy stan zapalny może powrócić w ciągu kilku miesięcy?? W lutym prawdopodobnie będe mieć transfer i tak się zastanawiam czy w tak krótkim czasie może mi powrócić ten stan zapalny. 4 lata temu też miałam 2 crio które niestety skończyły się niepowodzeniem i lekarz twierdzi że prawdopodobnie przez ten stan zapalny więc dlatego teraz się martwięStarania od 2017r.
07.2017 naturalny cud ❤️5tc 💔😔
Od 2018r. Leczenie w Parens Rzeszów
06.2020r. 1 inseminacja brak ciąży
10.2020 decyzja o in vitro
12.2020 stymulacja, punkcja
03. 02.2021 kriotransfer -> beta 2.3😪
Wizyta u immunologa
Zlecone badania :
P/c przeciwplemnikowe ASA ❌
P/c antykardiolipinowe IgM❌, IgG ✔️
ANA ✔️
Kir AA❌
Allo Mlr ✔️
Cross - match✔️
Komórki NK 13.5%✔️
05.2021 crio ostatnia szansa 🙏 ->neoparin, accofil, encorton
8dpt - bhcg 17,9/p.7,8
10dpt- 14.1/p.15.1 😪
Brak❄️
2024r. Wracamy po przerwie
Zmiana kliniki Artvimed Kraków
07.2024 histeroskopia z Cd138 stan zapalny
09.2024 biopsja endometrium stan zapalny wyleczony👍
21.12.24 punkcja
Mamy 2❄️
Luty 2025 kriotransfer? 🙏
U męża słaba morfologia -
Stoktotka26 wrote:Czesc dziewczyny, mam pytanie do Was w sierpniu 2024 r wyszedł mi przewlekły stan zapalny endometrium brałam antybiotyki i potem miałam robiona biopsję endometrium która potwierdziła że stanu zapalnego już nie ma. I moje pytanie do Was czy stan zapalny może powrócić w ciągu kilku miesięcy?? W lutym prawdopodobnie będe mieć transfer i tak się zastanawiam czy w tak krótkim czasie może mi powrócić ten stan zapalny. 4 lata temu też miałam 2 crio które niestety skończyły się niepowodzeniem i lekarz twierdzi że prawdopodobnie przez ten stan zapalny więc dlatego teraz się martwię
Tak wraca. Czy poza leczeniem zmieniłaś coś? Dieta przeciwzapalna olej oregano moze jakies nietolerancje jedzeniowe?
Ja od razu po skończonym antybiotyku chciałam transfer, wtedy raz się udało zagnieżdżenie a potem kolejny po poronieniu ok 6misiecy się nie udał i przypadkiem po tem przy usunięciu u mnie polipa zauważono ze wrocil stan zapalny. Kolejne leczenie i niespodzianka ciaza naturalna zaraz po skończeniu leczenia.
Od sierpnia czasu sporo minelo, jak mozesz robic samą biopsję to zrób przed transferem. To zapalenie jednak przeszkadza implantacji bardzo (moim zdaniem)
Ja szukałam powodów problemów baaaardzo dlugo 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 17:55
-
Katikat wrote:Tak wraca. Czy poza leczeniem zmieniłaś coś? Dieta przeciwzapalna olej oregano moze jakies nietolerancje jedzeniowe?
Ja od razu po skończonym antybiotyku chciałam transfer, wtedy raz się udało zagnieżdżenie a potem kolejny po poronieniu ok 6misiecy się nie udał i przypadkiem po tem przy usunięciu u mnie polipa zauważono ze wrocil stan zapalny. Kolejne leczenie i niespodzianka ciaza naturalna zaraz po skończeniu leczenia.
Od sierpnia czasu sporo minelo, jak mozesz robic samą biopsję to zrób przed transferem. To zapalenie jednak przeszkadza implantacji bardzo (moim zdaniem)
Ja szukałam powodów problemów baaaardzo dlugo 😞
Jakie antybiotyki bralas? -
Stoktotka26 wrote:Czesc dziewczyny, mam pytanie do Was w sierpniu 2024 r wyszedł mi przewlekły stan zapalny endometrium brałam antybiotyki i potem miałam robiona biopsję endometrium która potwierdziła że stanu zapalnego już nie ma. I moje pytanie do Was czy stan zapalny może powrócić w ciągu kilku miesięcy?? W lutym prawdopodobnie będe mieć transfer i tak się zastanawiam czy w tak krótkim czasie może mi powrócić ten stan zapalny. 4 lata temu też miałam 2 crio które niestety skończyły się niepowodzeniem i lekarz twierdzi że prawdopodobnie przez ten stan zapalny więc dlatego teraz się martwię
Niestety wraca... U mnie w tempie ekspresowym. Problemem sa rowniez komorki NK, jesli masz wysokie to antybiotyk dziala tylko na 3 miesiace, potem poziom tych komorek NK znowu rosnie. -
Katikat wrote:Tak wraca. Czy poza leczeniem zmieniłaś coś? Dieta przeciwzapalna olej oregano moze jakies nietolerancje jedzeniowe?
Ja szukałam powodów problemów baaaardzo dlugo 😞
Mogę spytać, czym miałaś leczony stan zapalny?Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
MalaMiMi wrote:Dziewczyny a przy stwierdzonym stanie zapalnym macie jakieś dolegliwości bólowe?
MalaMiMi lubi tę wiadomość
-
Aga10 wrote:Jakie antybiotyki bralas?
U mnie bezobjawowe, jedyną podpowiedzią moim zdaniem jest niedroznosc jajowodu.. ale moi lekarze to olali. Zaznaczono ze niedrozny i sajonara zero dalszej diagnozy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 12:02
-
rozia wrote:Mi się wydawało, że nie, bo tak długo miałam swoje objawy, że uznawałam je za normalne, w dodatku poprzedni moi lekarze mówili “już tak Pani ma”. Ale teraz jestem 2 miesiąc po antybiotykach i nagle się okazało, że mój okres jest 2 razy mniej obfity, nie mam plamień przed i po okresie oraz brzuch boli mnie tylko pierwszego dnia, a nie przez większość cyklu (inni lekarze mówili - bo owulacja, bo endometrium się pogrubia, bo za chwilę okres, bo okres, bo po okresie) i w dodatku znacznie mniejszy jest ten ból. Nie wiem czy to miało związek ze stanem zapalnym, ale skoro nagle się to zmieniło po antybiotykach to podejrzewam i mam nadzieję, że tak.
Tex mam bol podbrzusza przez większą część cyklu . Tak właśnie myślałam, de to przez to moze byc.rozia lubi tę wiadomość
-