X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 11 października, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa97 wrote:
    Hej, wczoraj miałam wizytę i lekarz przepisał mi cipronex + encorton. To drugi rzut antybiotyku, ponieważ biopsja wykazała, że zapalenie w ogóle nie zareagowało na doksycyklinę...

To twój pierwszy antybiotyk?

Hej dopiero zobaczyłam wiadomość. Mój pierwszy antybiotyk to doksycylina i metronidazol na 14 dni dni wszystko doustnie. Drugi to cipronex doustnie i metronidazol dopochwowy też na 14 dni. Ale niestety metronidazol dopochwowy mnie uczulil i lekarz napisał żeby nie brać. Mój pierwszy wynik 10/10 komórek plazmatycznych teraz niby było 8/10 komórek po doksycylina i metronidazol. A po cipronex jeszcze nie badałam. Jaki miałaś wynik CD138?

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy spotkałyście się z tym aby leczyć antybiotykiem po stwierdzonym zapaleniu endometrium również partnera?

2 lata temu leczyłam tymi samymi antybiotykami Helicobacter, więc obstawiam że jeśli wcześniej było też to zapalenie endometrium to antybiotyk wtedy też na niego podziałał. Nie wiem co o tym myśleć….

Ona:31
    AMH: 1.4; KIR Bx, CD138❔
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

NEXT: seminogram-kontrola, kariotyp, krzywa c/i
    PRACUJEMY NAD:
    ⬇️ antyTPO 1640->1360->1256
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Czy spotkałyście się z tym aby leczyć antybiotykiem po stwierdzonym zapaleniu endometrium również partnera?

2 lata temu leczyłam tymi samymi antybiotykami Helicobacter, więc obstawiam że jeśli wcześniej było też to zapalenie endometrium to antybiotyk wtedy też na niego podziałał. Nie wiem co o tym myśleć….

Ja też słyszałam że niektórzy ginekolodzy przepisują antybiotyk i partnerowi/mężowi.
    Duże zapalenie endometrium Ci wyszlo?

• Miwka Autorytet

Wysłany: 11 października, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:

Tak, miałam zapalenie endometrium i mąż tak samo musiał przyjmować antybiotyk :)

Jupiter lubi tę wiadomość

♀ 35 lat
    niedoczynność tarczycy
    ♂ 36 lat
    oligospermia
    🐕‍🦺 7 lat
    pudel 🤪

📅 17.06.2024 wizyta kwalifikacyjna ✔️
    📅 27.06 histeroskopia polipa (kolejna 🥲) ✔️
    📅 09.07 początek stymulacji [Mensinorm 150+75, Ganirelix 0,25] ✔️
    📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
    📅 23.07 transfer ❌
    📅 18.09 transfer ❌ (ciążą biochemiczna)
    📅 25.10 transfer ❌
    📅18.11.2024 zmiana kliniki
    📅 03.01.2025 początek II stymulacji [Recovelle 15 + Orgalutran]
    📅15.01.2025 punkcja ❄️5.11 pgt❄️5.2.2?❄️3.2.2
    📅04.02.2025 histeroskopia +cd138+cd56
    📅11.06.2025 transfer ❄️5.11 pgt

preg.png
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 11 października, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:

Tak, ja miałam duże zapalenie więc mąż też dostał antybiotyki i zakaz współżycia na ten czas od immunologa, ginekolog nic nie mówił wtedy. Potem jak brałam kolejną turę to niby nie musiał, ale i tak wzięłam też dla niego i brał znów.

👩94👦87. Starania od 2018, klinika od 2024:
    🍀I procedura:
    🐮07/04 - punkcja, 5❄️
    ❌07/31 - I FET, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET
    ❌10/30 - III FET, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET
    2025:
    ❌01/08 - V FET, cb 5+0
    ❌02/03 - histeroskopia i biopsja, CD138+++ >10/10,
    🍀II procedura:
    🐮03/13 punkcja, 4❄️
    ❌04/14 biopsja kontrolna, CD138++5-10/10, CD56 <5%🆗
    ❔06/20 biopsja kontrolna, CD138+<5/10
    🐄07/22 - VI FET, 9dpt 202, 11dpt 535, 13dpt 1200, 18dpt 11816, CRL: 31dpt 0,97cm, 37dpt 1,6cm 9+6 3cm, 11+0 4,55cm, 12+4 7,2cm 14+3 felia zdrowy 🩵 16+4 150g
    preg.png
    ❌KIR: Bx ➕2DS2
    PAI-1, mthfr - homo
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2, asa 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Odwaga bycia nielubianym to odwaga bycia wolnym."
  • Ewa97 Nowa

Wysłany: 12 października, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Hej dopiero zobaczyłam wiadomość. Mój pierwszy antybiotyk to doksycylina i metronidazol na 14 dni dni wszystko doustnie. Drugi to cipronex doustnie i metronidazol dopochwowy też na 14 dni. Ale niestety metronidazol dopochwowy mnie uczulil i lekarz napisał żeby nie brać. Mój pierwszy wynik 10/10 komórek plazmatycznych teraz niby było 8/10 komórek po doksycylina i metronidazol. A po cipronex jeszcze nie badałam. Jaki miałaś wynik CD138?

Mój pierwszy wynik po histeroskopii to 25/1, drugi wynik po biopsji 42/1 😵‍💫 lekarz wspomniał, że jeszcze nie widział tak wysokich wyników, więc jestem trochę przerażona… oprócz cipronexu z encortonem przepisał mi probiotyki:provag doustnie i invag dopochwowo

• Niecierpliwaja Koleżanka

Wysłany: 14 października, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, chciałam zapytać, czy któraś z Was miała problem po diphereline z cienkim endometrium?
    ja w tej chwili takiego problemu nie mam, ale jestem przed pierwszym zastrzykiem. Janowiec zlecił mi dwa. Niby w lutym miałam ogniska adenomiozy usunięte, ale ciąży jak nie było, tak nie ma. Jak byłam u niego w sierpniu, to mówił, że w sumie gdyby miało pomóc, to już by pomogło. Robił mi usg w protokole endo, tam czysto, ale powiedział, ze macica ma cechy adenomicznej (np jest powiększona do 5,5cm).
    Byc może nasz problem to też kwestia immunologii, którą ruszyliśmy (po przeleczeniu adeno był na pewno jeden biochem, ale mały, bo testy jasne, a beta chyba 5 nie przekroczyła, potem też były jasnoróżowe testy, ale już nie miałam siły latać na bety, wiedziałam, jak to się skończy).
    Immunolog twierdzi, że sztuczna menopauza to strata czasu, ale nie uważam, że w tej kwestii swoją wiedzą przewyższa doktora Janowca.
    Nie mam jednego pożądnego lekarza prowadzącego. Lekarz, do którego chodziłam do tej pory widać, że już nie kuma, vo do niej mówie. Nie wie co to diphereline itd, więc nie ma sensu się konsultować. I stoję teraz przed dezycją, czy tą kurację sztuczną menopauzą zacząć, czy nie... I Janowiec, i immunolog powiedzieli mi, ze powinnam zrobić drożność z lipiodolem. Jeśli mam podejść do tej drożności, to już na pewno nie będę wchodzić na sztuczną m, bo to tylko strata czasu. Kurde odpowiedź w sumie sama się nasuwa, idź, zrób tą menopauzę i dopiero potem drożność.
    wiem, że wielu osobom pomogła, że wyciszyła itd, jednak obawiam się skutków na maksa. już nie mówię o uderzeniach gorąca etc, ale o moim stanie hormonalnym po menopauzie.
    Widziałam, ze sporo z Was podchodziło do IVF. My jeszcze walczymy naturalnie, stąd moje wątpliwości, co to będzie, jak działanie diphereline się skończy.
    dzięki za wszystkie informacje.

ona: 93
    on: 93
    córeczka z pierwszego cyklu starań 2021

ona:
    AMH 06.2024- 3,2
    starania od 09.2023
    cykle regularne

styczeń 2025- biochem, bHcg 20
    luty 2025- histeroskopia: stan zapalny endometrium 5/10, adenomioza -> unidox + metronidazol 20 dni, aridya 28 dni
    maj 2025- biochem, bHcg 4
    lipiec- 2 kreski 5dni przed spodziewaną miesiączką- biochem

HLA-C: C1
    KIR BX, brak: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    MTHFR i PAI-1- Układ heterozygotyczny nieprawidłowy
    allo mlr 0%
    wysokie NK maciczne
    kariotypy oboje ok

9.25- intralipid, accofil, acard

on:
    nasienie ok
    HLAC-C1/C2
  • lara28 Autorytet

Wysłany: 15 października, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:

Tak, miałam od immunologa leki również dla męża 🙂
    Plus zakaz współżycia na okres leczenia.

Jupiter lubi tę wiadomość

Wiara ma to do siebie, że jeszcze po zniknięciu nie przestaje działać...❣️

02.2023r. ciąża naturalna, 6 tc
    puste jajo 👼❌
    07.2023r. transfer nr I ❌
    08.2024r. transfer nr II ciąża pozamaciczna 👼❌
    11.2024r. transfer nr III ❌

🍀2025 zmiana kliniki🕊️🙏
    ✔️ 13.01 Kwalifikacja
    ✔️ 24.01 Mamy dawce!🦸
    ✔️ NK ⬆️ ANA 1,2,4 🆗 Homocysteina 🆗 Białko s 🆗 Białko c 🆗 Antykoagulant toczniowy 🆗 Zespół antyfosfolipidowy 🆗 ASA 🆗 Th1/Th2 ⬆️ Ferrytyna 🆗 Kiry 🆗 Helicobacter 🆗 cross-match ⬆️
    ✔️ Mamy ❄️❄️
    ✔️ Chlamydia 🆗 Ureaplasma 🆗 Mycoplasma 🆗
    ✔️ Histeroskopia BarskaClinic + USG endo (usunięta adenomioza) 🆗
    ✔️ Osocze PRP na infekcje 💉🔥
    ✔️ Cd138 🆗🎉 CD56 🆗
    ⏳ Equoral + diphereline 💊
    ⏳ Osocze PRP domacicznie

👉 FET🍀👶❄️
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 19 października, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy w Alab można oznaczyć też cd 56?

Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 39 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    I IVF 12/2023 , brak zarodków 😭
    II IVF 05/2024 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB 😿💔
    02/25FET 4 BC 😿
    III IVF 03/2025 ❄️❄️❄️! 05/2025 histeroskopia (usunięcie zrostów, cd138 ok, brak stanu zapalnego)
    06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 20 października, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Ja oznaczałam z próbki pobranej w szpitalu, tylko to było 2 lata temu, więc nie mam świeżego inf🙂

👩🏻‍🦰’92 + 🧔🏻‍♂️’90 | starania od 04.2022
    obniżona rezerwa jajnikowa, KIR AA, RIF
    teratozoospermia

11.2023 - 03.2025
    2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+

05.2025
    IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
    IPLE: areceptywne endometrium
    Minihistero: adenomioza, przewlekłe zapalenie, przerost i polipowatość endometrium

➡️wyciszenie Diphereline x3, FET listopad/grudzień
  • Karolaaas Autorytet

Wysłany: 20 października, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Frankapzn ja miałam robione w alabie cd 56, ale tylko mogli przyjąć zlecenie od kliniki, bo A-Pat w Poznaniu obsługuje takie badania w ramach współpracy z alabem. U siebie w klinice jak robiłam biopsję cd138 to po paru miesiącach wypożyczałam bloczki patomorfologiczne za pośrednictwem kliniki i oni wykonali badanie pod kątem cd56, ale musiałam się trochę nadzwonić🫣. A Ty gdzie robiłaś biopsję?
    Bardzo mi przykro że się nie udało🙁. Trzymam kciuki za kolejne podejście✊, jak coś odzywaj się na priv☺️.

86’👩 Amh 0,9 niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy 👎🏻, endometrioza III/IV +adeno
    09.2020 8t puste jajo💔
    01.2021 7t cp💔laparo
    04.2022 laparo zrosty
    🩺VLeiden+protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3✔️białko C i S✔️
    KIR BX brak 2DS2,2DS3, homocysteina ✅D3✅ ferrytyna✅ cross match✅ subpopulacja✅ kariotypy✅
    90’🧔🏻‍♂️🆗
    I procedura IVF 2024
    19.09 start rekovelle,mensinorm, gonapetyl
    03.10 punkcja 5AA❄️5AB❄️
    08.11 biopsja cd138+cd56
    05.12 FET cb
    27.03 FET cb
    II procedura IVF 2025
    07.05 start 💉rekovelle,mensinorm 300,gonapeptyl
    19.05 punkcja❄️4BA ❄️5BB(6 doba)
    2x💉Zoladex
    13.08 FET 4BA PGT-A🩵zivafert,estrofem,accofil,encorton, clexane,acard,bensins,utrogestan, duphaston➡️7dpt bhcg 8,87, 9dpt bhcg 4,67
    15.10 Barska mini histero + udrożnienie jajowodu ✅ pobrane cd56 + cd138
    FET 5BB ⏳
  • frankapzn Autorytet

Wysłany: 20 października, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaas wrote:
    Frankapzn ja miałam robione w alabie cd 56, ale tylko mogli przyjąć zlecenie od kliniki, bo A-Pat w Poznaniu obsługuje takie badania w ramach współpracy z alabem. U siebie w klinice jak robiłam biopsję cd138 to po paru miesiącach wypożyczałam bloczki patomorfologiczne za pośrednictwem kliniki i oni wykonali badanie pod kątem cd56, ale musiałam się trochę nadzwonić🫣. A Ty gdzie robiłaś biopsję?
    Bardzo mi przykro że się nie udało🙁. Trzymam kciuki za kolejne podejście✊, jak coś odzywaj się na priv☺️.[/QUJa będę robić w Pastlovej cd 138, wiem ze oni wysyłają do Alabu i chciałam właśnie w Aalbie dopłacić za cd 56...
    A masz może nr telefonu do Alabu żebym mogła się z kimś skontaktować ?

Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6? On: 39 🧡obniżone parametry nasienia Kariotypy ok
    Starania od 2019 , 1 poronienie
    I IVF 12/2023 , brak zarodków 😭
    II IVF 05/2024 ❄️❄️4AB ,4BC
    08/24 FET 4 AB 😿💔
    02/25FET 4 BC 😿
    III IVF 03/2025 ❄️❄️❄️! 05/2025 histeroskopia (usunięcie zrostów, cd138 ok, brak stanu zapalnego)
    06/25 FET 5 AA🍀 14 tc 💔
  • LusiaKa Koleżanka

Wysłany: 20 października, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, po kolejnym nieudanym transferze w GC dostałam dziś zalecenie zrobić biopsję endomerium + IPLE. Lekarka po monitoringu cyklu chce pobrać materiał w odpowiednim dniu i zaleciła zawieźć osobiście do Krosna do Zakładu Patomorfologii. Czy któraś z Pań robiła te badania może w Krakowie? Może nie trzeba aż tak daleko zawozić tylko zrobić na miejscu?
    Mówiłam lekarce, że to może już peselica jest...odpowiedziała mi, że u starszych niż ja transfer się udaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 18:13

44 l.
    Transfer 18.07.2025 nieudany KD
    Transfer 15.09.2025 AZ
    7 dpt beta <2,3 czyli jednak nic z tego
  • Julia85 Koleżanka

Wysłany: 22 października, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem w sumie po 8smiu transferach blastocyst (głównie 4bb, 4ba, ostatnio 4ab) za każdym razem beta 0.
    Na histeroskopii wyszło kiedyś kilka kom plazmatycznych i dostałam antybiotyk na 10 dni. W tym roku w kwietniu zrobiłam biopsja endometrium w dniu 15dc ale jeszcze przed owulacja (w obrazie nieregularna proliferacji- w sumie tuż przed owulacja) i cd138 (-), a cd56 24/1 DPW.
    Immunolog stwierdził że te kom Nk są potrzebne i jest ok, ale z tego co czytam wynik jest za wysoki o powinnam dostać na to intralipid? Jak myślicie? Macie tu spore doświadczenie i info od różnych lekarzy, jak to powinno wyglądać i czy to może zaburzać implantację?

W sumie byłam 3 razy w ciąży naturalnie, cp, syn i biochemiczna w 2021. Ivf nieudane..

Co radzicie?

• Niecierpliwaja Koleżanka

Wysłany: 24 października, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy u którejś z Was wystąpiło krwawienie po zastrzyku diphereline? U mnie zastrzyk w 1dc, miesiączka normalnie była i skończyła się po 4 dniach. Dziś jest 6dc i krwawienie wróciło. Ale zupełnie inne. Czysta krew (ta miesiączkowa jest zwykle z dużą ilością śluzu).
    Jeśli krwawiłyście to jak długo?

ona: 93
    on: 93
    córeczka z pierwszego cyklu starań 2021

ona:
    AMH 06.2024- 3,2
    starania od 09.2023
    cykle regularne

styczeń 2025- biochem, bHcg 20
    luty 2025- histeroskopia: stan zapalny endometrium 5/10, adenomioza -> unidox + metronidazol 20 dni, aridya 28 dni
    maj 2025- biochem, bHcg 4
    lipiec- 2 kreski 5dni przed spodziewaną miesiączką- biochem

HLA-C: C1
    KIR BX, brak: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    MTHFR i PAI-1- Układ heterozygotyczny nieprawidłowy
    allo mlr 0%
    wysokie NK maciczne
    kariotypy oboje ok

9.25- intralipid, accofil, acard

on:
    nasienie ok
    HLAC-C1/C2
  • RomaLove Przyjaciółka

Wysłany: 24 października, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam parę pytań.
    1. Czy któraś z Was zaszła w ciążę naturalnie lub poprzez invitro po wyłyżeczkowaniu?
    2. Jeśli tak, to po jakim czasie?
    3. Czy któraś z Was zaryzykowała i wiedząc o tym, że ma stan zapalny endometrium robiła transfer?
    Obecnie stoimy na rozdrożu dróg. Z jednej strony ostatnie endometriumSCAN pokazało u mnie stan zapalny +3, który jak twierdzą lekarze może wynikać z wyłyżeczkowania i nie dostałam antybiotyków tylko same probiotyki. Mamy sporo zarodków, a w tym 4 prawidłowe genetycznie i zastanawiam się czy zrobić szóstą biopsję przed transferem czy zaryzykować po pół roku od endometrium scan i podejść do transferu. Co myślicie?

• październik, 2022:
    start starań: ciąże naturalne:
    • listopad, 2022 💔 w 2 tyg., beta: 57
    • czerwiec, 2023 💔 w 5 tyg., beta: 800
    • styczeń 2024 💔 w 3 tyg., beta: 80
    • maj 2024 💔 w 2 tyg., beta 80

• czerwiec, 2024: pierwsza biopsja endometrium - niepoprawny wynik; włączenie antybiotykoterapii

• wrzesień, 2024: druga biopsja endometrium - niepoprawny wynik; włączenie antybiotykoterapii

• wrzesień, 2024:
    pobrano 17 komórek=
    9 zarodków. Przebadaliśmy 4 pod kątem genetyki i wszystkie 4 zdrowe.

* wyniki immunologiczne ✅️

*25.11: 3 biopsja, tym razem EndometriumSCAN

*22.12: EndometriumSCAN -wynik prawidłowy; ale Lactobacillus 0%

*maj, 2025, ciąża naturalna, 7 tydzień, było serduszko, 💔

Jestem przed pierwszym transferem.

23.07: EndometriumScan i stan zapalny +3, Lactobacilus 60.
  • Agaa049 Ekspertka

Wysłany: 25 października, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RomaLove wrote:
    Hej, mam parę pytań.
    1. Czy któraś z Was zaszła w ciążę naturalnie lub poprzez invitro po wyłyżeczkowaniu?
    3. Czy któraś z Was zaryzykowała i wiedząc o tym, że ma stan zapalny endometrium robiła transfer?
    Obecnie stoimy na rozdrożu dróg. Z jednej strony ostatnie endometriumSCAN pokazało u mnie stan zapalny +3, który jak twierdzą lekarze może wynikać z wyłyżeczkowania i nie dostałam antybiotyków tylko same probiotyki. Mamy sporo zarodków, a w tym 4 prawidłowe genetycznie i zastanawiam się czy zrobić szóstą biopsję przed transferem czy zaryzykować po pół roku od endometrium scan i podejść do transferu. Co myślicie?

Ja zaszłam w drugą ciążę po łyżeczkowaniu, ale w trzecia po drugim łyżeczkowaniu już na ten moment nie mogę…
    Stan zapalny może spowodować, że się nie zaimplantuje zarodek. A nie robiłaś histeroskopii? Jeśli tyle razy leczyłaś stan zapalny i była tylko biopsja, to może są tam w środku polipy i one powodują ten stan zapalny.

Dwa poronienia: 2023 r. 2024 r.
    Problemy immunologiczne: KIR AA, allo MlR 0%
    Ponowne starania 01.2025 r.
    05.2025 r. Cross match 52% APC -> powtórka badania w Prokocimiu?
    06.2025 r. Histeroskopia -> stan zapalny: antybiotyk metronidazol i tarivid
    Włączone leczenie: Encorton, accofil
    11.2025 Drożność jajowodów?
  • dom Znajoma

Wysłany: 26 października, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RomaLove wrote:
    Hej, mam parę pytań.
    Ja od momentu łyżeczkowania nie mogę zajść w ciążę, robiłam histeroskopie (mój lekarz kazał zrobić histeroskopie z biopsja, ponieważ czasem na biopsji wychodzi że jest okej a na obrazie podczas histeroskopii jest stan zapalny). U mnie od razu było widać przekrwienia na obrazie podczas zabiegu. Leczyłam się miesiąc antybiotykami potem podeszłam do kontrolnej histeroskopii która już była okej.
    Później przystąpiliśmy do kilku inseminacji, Ale nic nie ruszyło więc działamy z invitro.

• Magda_10 Znajoma

Wysłany: 27 października, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dom wrote:
    Ja od momentu łyżeczkowania nie mogę zajść w ciążę, robiłam histeroskopie (mój lekarz kazał zrobić histeroskopie z biopsja, ponieważ czasem na biopsji wychodzi że jest okej a na obrazie podczas histeroskopii jest stan zapalny). U mnie od razu było widać przekrwienia na obrazie podczas zabiegu. Leczyłam się miesiąc antybiotykami potem podeszłam do kontrolnej histeroskopii która już była okej.
    Później przystąpiliśmy do kilku inseminacji, Ale nic nie ruszyło więc działamy z invitro.

Odradzam podchodzenie do transferu ze stanem zapalnym, na 100% sie nie uda i tylko stracisz zarodek. Ja tez podeszlam do transferu po dwoch histeroskopiach u doktora Janowca (przy pierwszej wycial liczne mikropolipy, dal antybiotyki (to byla juz moja 5 seria podwojnych antybiotykow; przy drugiej kontrolnej nie pobral niestety wycinka do badania bo bylam na diphereline czyli sztucznej menopauzie i stwierdzil ze nie bedzie grzebac w tak cienkim endometrium). Kazal podchodzic do transferu, bylam 3 miesiace na sztucznej menopauzie. Transfer oczywiscie sie nie udal, po transferze naturalnie kolejna biochemiczna z beta ledwie drgajaca i oczywiscie nadal stan zapalny. Nie moge wyleczyc tego stanu zapalnego juz ponad dwa lata, za mna liczne ciaze biochemiczne z beta lekka drgajaca do 8 - 10. Ze stanem zapalnym nie zagniezdza sie nic, to naprawde strasznie przeszkadza.

dom lubi tę wiadomość

• lara28 Autorytet

Wysłany: 27 października, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_10 wrote:
    Odradzam podchodzenie do transferu ze stanem zapalnym, na 100% sie nie uda i tylko stracisz zarodek. Ja tez podeszlam do transferu po dwoch histeroskopiach u doktora Janowca (przy pierwszej wycial liczne mikropolipy, dal antybiotyki (to byla juz moja 5 seria podwojnych antybiotykow; przy drugiej kontrolnej nie pobral niestety wycinka do badania bo bylam na diphereline czyli sztucznej menopauzie i stwierdzil ze nie bedzie grzebac w tak cienkim endometrium). Kazal podchodzic do transferu, bylam 3 miesiace na sztucznej menopauzie. Transfer oczywiscie sie nie udal, po transferze naturalnie kolejna biochemiczna z beta ledwie drgajaca i oczywiscie nadal stan zapalny. Nie moge wyleczyc tego stanu zapalnego juz ponad dwa lata, za mna liczne ciaze biochemiczne z beta lekka drgajaca do 8 - 10. Ze stanem zapalnym nie zagniezdza sie nic, to naprawde strasznie przeszkadza.
    Ja miałam dwie tury antybiotyków na stan zapalny. Immunolog zaleciła mi wtedy wlew domaciczny z osocza przed samym transferem w 3 turach. Poczytaj sobie o tym.
    Robiąc później histeroskopie byłam przekonana że ten stan zapalny wyjdzie, ale miło się zaskoczyłam bo cd138 ujemny. Ale osocze i tak robię🙂

Wiara ma to do siebie, że jeszcze po zniknięciu nie przestaje działać...❣️

02.2023r. ciąża naturalna, 6 tc
    puste jajo 👼❌
    07.2023r. transfer nr I ❌
    08.2024r. transfer nr II ciąża pozamaciczna 👼❌
    11.2024r. transfer nr III ❌

🍀2025 zmiana kliniki🕊️🙏
    ✔️ 13.01 Kwalifikacja
    ✔️ 24.01 Mamy dawce!🦸
    ✔️ NK ⬆️ ANA 1,2,4 🆗 Homocysteina 🆗 Białko s 🆗 Białko c 🆗 Antykoagulant toczniowy 🆗 Zespół antyfosfolipidowy 🆗 ASA 🆗 Th1/Th2 ⬆️ Ferrytyna 🆗 Kiry 🆗 Helicobacter 🆗 cross-match ⬆️
    ✔️ Mamy ❄️❄️
    ✔️ Chlamydia 🆗 Ureaplasma 🆗 Mycoplasma 🆗
    ✔️ Histeroskopia BarskaClinic + USG endo (usunięta adenomioza) 🆗
    ✔️ Osocze PRP na infekcje 💉🔥
    ✔️ Cd138 🆗🎉 CD56 🆗
    ⏳ Equoral + diphereline 💊
    ⏳ Osocze PRP domacicznie

👉 FET🍀👶❄️
‹‹ 305 306 307 308 309
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ