X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Magda_10 Znajoma

Wysłany: 27 października, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lara28 wrote:
    Ja miałam dwie tury antybiotyków na stan zapalny. Immunolog zaleciła mi wtedy wlew domaciczny z osocza przed samym transferem w 3 turach. Poczytaj sobie o tym.
    Robiąc później histeroskopie byłam przekonana że ten stan zapalny wyjdzie, ale miło się zaskoczyłam bo cd138 ujemny. Ale osocze i tak robię🙂

Ile mialas tych wlewow z osocza? I jak to sie podaje (w jakich dniach cyklu i ile w cyklu)?

• lara28 Autorytet

Wysłany: 27 października, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_10 wrote:
    Ile mialas tych wlewow z osocza? I jak to sie podaje (w jakich dniach cyklu i ile w cyklu)?
    Dopiero będę je mieć🙂 z zaleceń immunologa będą to 3 wlewy w odstępach 2 dni. Ostatni wlew najlepiej na 2-3 przed transferem.

Wiara ma to do siebie, że jeszcze po zniknięciu nie przestaje działać...❣️

02.2023r. ciąża naturalna, 6 tc
    puste jajo 👼❌
    07.2023r. transfer nr I ❌
    08.2024r. transfer nr II ciąża pozamaciczna 👼❌
    11.2024r. transfer nr III ❌

🍀2025 zmiana kliniki🕊️🙏
    ✔️ 13.01 Kwalifikacja
    ✔️ 24.01 Mamy dawce!🦸
    ✔️ NK ⬆️ ANA 1,2,4 🆗 Homocysteina 🆗 Białko s 🆗 Białko c 🆗 Antykoagulant toczniowy 🆗 Zespół antyfosfolipidowy 🆗 ASA 🆗 Th1/Th2 ⬆️ Ferrytyna 🆗 Kiry 🆗 Helicobacter 🆗 cross-match ⬆️
    ✔️ Mamy ❄️❄️
    ✔️ Chlamydia 🆗 Ureaplasma 🆗 Mycoplasma 🆗
    ✔️ Histeroskopia BarskaClinic + USG endo (usunięta adenomioza) 🆗
    ✔️ Osocze PRP na infekcje 💉🔥
    ✔️ Cd138 🆗🎉 CD56 🆗
    ⏳ Equoral + diphereline 💊
    ⏳ Osocze PRP domacicznie

👉 FET🍀👶❄️
  • dom Znajoma

Wysłany: 28 października, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_10 wrote:
    Odradzam podchodzenie do transferu ze stanem zapalnym, na 100% sie nie uda i tylko stracisz zarodek. Ja tez podeszlam do transferu po dwoch histeroskopiach u doktora Janowca (przy pierwszej wycial liczne mikropolipy, dal antybiotyki (to byla juz moja 5 seria podwojnych antybiotykow; przy drugiej kontrolnej nie pobral niestety wycinka do badania bo bylam na diphereline czyli sztucznej menopauzie i stwierdzil ze nie bedzie grzebac w tak cienkim endometrium). Kazal podchodzic do transferu, bylam 3 miesiace na sztucznej menopauzie. Transfer oczywiscie sie nie udal, po transferze naturalnie kolejna biochemiczna z beta ledwie drgajaca i oczywiscie nadal stan zapalny. Nie moge wyleczyc tego stanu zapalnego juz ponad dwa lata, za mna liczne ciaze biochemiczne z beta lekka drgajaca do 8 - 10. Ze stanem zapalnym nie zagniezdza sie nic, to naprawde strasznie przeszkadza.
    Dziękuję za odpowiedź, właśnie się zastanawiam czy powinnam podejść do jeszcze jednej histerio. Po pierwszej miałam dużo komórek 9/1 mm, po przeleczeniu 3/1 mm i dr powiedział że trzeba doleczyc jeszcze seria antybiotyków i nie robić kolejnej histerio. Teraz się zaczęłam nad tym zastanawiać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 10:41

• krakowiankq Autorytet

Wysłany: 28 października, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) czy któraś z Was miała biopsję endometrium podczas wyciszenia na Diphereline lub Zoladex?
    Czy to w ogóle ma sens?
    Czytałam, że ani biopsja ani antybiotykoterapia nie jest wskazana w tym czasie bo endometrium nie jest normalnie ukrwione. Przez co stan zapalny może być nieaktywny a leki nie docierają do endometrium więc nie działają.

👱‍♀️88' 👱81' starania od 10.2022
    IVF I: 03.24 14/10🥚-5z-> 0️⃣❄️
    IVF II: 08.24 16/11🥚-6z-> 4️⃣❄️
    10.24 FET I 5.1.1 ❌
    11.24 FET II 4.1.1 ❌
    03.25 FET III 3.1.1 ❌ (Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, HCQ) AH, EG - dr Jarosz
    04.25 FET IV 4.2.3 (leki j.w.)❌
    IVF III 05.25 14/9🥚-6z-> 2️⃣❄️->PGT-A 0️⃣
    IVF IV 08.25 16/13🥚-> 11z-> 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
    11.25 histeroskopia-polipy, adenomioza
    Zoladex 3msc💉
    2026 🌈FET V🌈 (Prograf, Accofil) dr Sydor

usunięta przegroda macicy, 1 czynny jajnik, AMH 2,2
    ❌️Endometrioza III, adenomioza
    KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
    ✖NK 18%, PAI-1, V R2, IL-10, TSH 4, prolaktyna, Hashimoto?
    ✅ kariotypy, Parento O, pasożyty z HP, krzywa cukr i ins, witaminy, homocysteina
    ✅histero+biopsja (12.24): cd138✅ cd56✖
    cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
    ♂️HBA,MAR,CFTR,AZF✅m.0%,MSOME✖ SCD 22%
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 28 października, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Cześć:) czy któraś z Was miała biopsję endometrium podczas wyciszenia na Diphereline lub Zoladex?
    Czy to w ogóle ma sens?
    Czytałam, że ani biopsja ani antybiotykoterapia nie jest wskazana w tym czasie bo endometrium nie jest normalnie ukrwione. Przez co stan zapalny może być nieaktywny a leki nie docierają do endometrium więc nie działają.

Hej ja tak miałam że miałam histeroskopie i od razu pobraną próbkę do cd138. W ten sam dzień dostałam diphereline i czekałam na wynik. Potem dostałam kolejny zastrzyk, wynik przyszedł i był zły. W międzyczasie dostałam antybiotyk na stan zapalny endometrium. Potem kolejne diphereline dwa zastrzyki. Pani Doktor dała mi estrofem na 7 dni żeby endometrium trochę urosło żeby można było pobrać próbkę. Potem czekanie na wynik który okazał się zły.
    Ba Facebooku widziałam że jedna dziewczyna tak miała, że podczas diphereline miała biopsję i u niej wyszedł wynik negatywny.
    U mnie niestety wynik był pozytywny.

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅
  • Pat.nad.30 Nowa

Wysłany: 28 października, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dla dziewczyn, które również miały stosowany cipronex - jakie miałyście dawki i ile razy dziennie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 23:25

• krakowiankq Autorytet

Wysłany: 29 października, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Hej ja tak miałam że miałam histeroskopie i od razu pobraną próbkę do cd138. W ten sam dzień dostałam diphereline i czekałam na wynik. Potem dostałam kolejny zastrzyk, wynik przyszedł i był zły. W międzyczasie dostałam antybiotyk na stan zapalny endometrium. Potem kolejne diphereline dwa zastrzyki. Pani Doktor dała mi estrofem na 7 dni żeby endometrium trochę urosło żeby można było pobrać próbkę. Potem czekanie na wynik który okazał się zły.
    Ba Facebooku widziałam że jedna dziewczyna tak miała, że podczas diphereline miała biopsję i u niej wyszedł wynik negatywny.
    U mnie niestety wynik był pozytywny.

Dziękuję za odpowiedź:)

👱‍♀️88' 👱81' starania od 10.2022
    IVF I: 03.24 14/10🥚-5z-> 0️⃣❄️
    IVF II: 08.24 16/11🥚-6z-> 4️⃣❄️
    10.24 FET I 5.1.1 ❌
    11.24 FET II 4.1.1 ❌
    03.25 FET III 3.1.1 ❌ (Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, HCQ) AH, EG - dr Jarosz
    04.25 FET IV 4.2.3 (leki j.w.)❌
    IVF III 05.25 14/9🥚-6z-> 2️⃣❄️->PGT-A 0️⃣
    IVF IV 08.25 16/13🥚-> 11z-> 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
    11.25 histeroskopia-polipy, adenomioza
    Zoladex 3msc💉
    2026 🌈FET V🌈 (Prograf, Accofil) dr Sydor

usunięta przegroda macicy, 1 czynny jajnik, AMH 2,2
    ❌️Endometrioza III, adenomioza
    KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
    ✖NK 18%, PAI-1, V R2, IL-10, TSH 4, prolaktyna, Hashimoto?
    ✅ kariotypy, Parento O, pasożyty z HP, krzywa cukr i ins, witaminy, homocysteina
    ✅histero+biopsja (12.24): cd138✅ cd56✖
    cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
    ♂️HBA,MAR,CFTR,AZF✅m.0%,MSOME✖ SCD 22%
  • Ewa97 Nowa

Wysłany: 29 października, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat.nad.30 wrote:
    Hej. Dla dziewczyn, które również miały stosowany cipronex - jakie miałyście dawki i ile razy dziennie?

Ja mam cipronex 500 raz dziennie do tego encorton 15 mg, a także prbiotyki: provag i invag. To mój drugi rzut, doksycyklina nie pomogla.

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 31 października, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W histeroskopii obraz przewlekłego zapalenia endometrium, a wynik cd138 ujemny - co teraz? Jestem po antybiotykoterapii (Metronidazol i Doksycyklina 20 dni). Drążyć dalej? Znacie może takie przypadki?

NovaStaraJa lubi tę wiadomość

Ona:31
    AMH: 1.4; KIR Bx; CD138 - ujemne
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%-> 3% PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst

⏳kariotypy, posiew nasienia
    NEXT: krzywa c/i
    PRACUJEMY NAD:
    ⬇️ antyTPO 1640->1360->1256
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25
    ⬇️ DFI
  • dom Znajoma

Wysłany: 31 października, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    W histeroskopii obraz przewlekłego zapalenia endometrium, a wynik cd138 ujemny - co teraz? Jestem po antybiotykoterapii (Metronidazol i Doksycyklina 20 dni). Drążyć dalej? Znacie może takie przypadki?
    Kolejna seria antybiotyków, żeby doleczyć, ja w drugiej turze miałam inny antybiotyk niż w 1

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 31 października, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dom wrote:
    Kolejna seria antybiotyków, żeby doleczyć, ja w drugiej turze miałam inny antybiotyk niż w 1
    Tzn chodzi o to, że to była moja pierwsza histeroskopia i podczas niej pobrano wycinek do cd138 (który wyszedł negatywny) i stwierdzono zapalenie w obrazie macicy.
    Po tym dostałam antybiotyki i po prostu zastanawiam się czy drążyć dalej, skoro i tak kontrolna biopsja nic by nie zmieniła, skoro wyniki wychodzą negatywne.

Zastanawiam się czy to częsta sytuacja ze obraz mówi co innego a biopsja tego nie potwierdza.

PRACUJEMY NAD:
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25
    ⬇️ DFI
  • dom Znajoma

Wysłany: 31 października, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Tzn chodzi o to, że to była moja pierwsza histeroskopia i podczas niej pobrano wycinek do cd138 (który wyszedł negatywny) i stwierdzono zapalenie w obrazie macicy.
    Po tym dostałam antybiotyki i po prostu zastanawiam się czy drążyć dalej, skoro i tak kontrolna biopsja nic by nie zmieniła, skoro wyniki wychodzą negatywne.

Zastanawiam się czy to częsta sytuacja ze obraz mówi co innego a biopsja tego nie potwierdza.
    Mój lekarz twierdzi że sama biopsja nic nie daje i musi być połączona z obrazem. Dlatego u niego są 2 histeroskopie - po leczeniu antybiotykami jest histeroskopia kontrolna i zweryfikowanie czy stan zapalny na obrazie jest wyleczony + wycinek jeżeli nie to jest „doleczanie” kolejna seria antybiotyków.

Jupiter lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Przepraszam za polubienie :( Ja mam taka sytuacje, lekarze sa zgodni ze zeby sprawdzic czy stan zapalny dalej wystepuje po przeleczeniu nalezaloby zrobic kolejna histeroskopie. Z drugiej strony, dr Janowiec mowil zeby za czesto nie grzebac w macicy. Przeleczylam wiec stan zapalny widoczny tylko podczas histero tym samym zestawem co Ty masz i podchodze do transferu. Czytalam duzo amerykanskich zrodel i nie zawsze ten stan zapalny indukowany jest przez bakterie i widoczny w badaniu cd138. Dodatkowo, niektorzy lekarze uwazaja ze tylko cd138 jest miarodajnym wskaznikiem, a obraz histeroskopowy jest subiektywna ocena lekarza i czesc kobiet takie endometrium po prostu ma. Przyznaje ze spedza mi to strasznie sen z powiek

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 31 października, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    Przepraszam za polubienie :( Ja mam taka sytuacje, lekarze sa zgodni ze zeby sprawdzic czy stan zapalny dalej wystepuje po przeleczeniu nalezaloby zrobic kolejna histeroskopie. Z drugiej strony, dr Janowiec mowil zeby za czesto nie grzebac w macicy. Przeleczylam wiec stan zapalny widoczny tylko podczas histero tym samym zestawem co Ty masz i podchodze do transferu. Czytalam duzo amerykanskich zrodel i nie zawsze ten stan zapalny indukowany jest przez bakterie i widoczny w badaniu cd138. Dodatkowo, niektorzy lekarze uwazaja ze tylko cd138 jest miarodajnym wskaznikiem, a obraz histeroskopowy jest subiektywna ocena lekarza i czesc kobiet takie endometrium po prostu ma. Przyznaje ze spedza mi to strasznie sen z powiek
    No właśnie ja też robiłam w klinice Janowca, u Zaczyka. 20dni na dwóch antybiotykach jednocześnie to jest jakiś hardcore. Do tego przeleczenie męża. Jeśli taka kuracja nie dałaby rady, to nie wiem co jeszcze można byłoby zrobić. Rozumiem że ktoś ma antybiotyk jeden na 10 dni i nie pomogło, ale nie wyobrażam sobie takiej sytuacji przy 2 antybiotykach na raz przez 3 tygodnie.

PRACUJEMY NAD:
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25
    ⬇️ DFI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    No właśnie ja też robiłam w klinice Janowca, u Zaczyka. 20dni na dwóch antybiotykach jednocześnie to jest jakiś hardcore. Do tego przeleczenie męża. Jeśli taka kuracja nie dałaby rady, to nie wiem co jeszcze można byłoby zrobić. Rozumiem że ktoś ma antybiotyk jeden na 10 dni i nie pomogło, ale nie wyobrażam sobie takiej sytuacji przy 2 antybiotykach na raz przez 3 tygodnie.
    My nawet nie dostalismy antybiotyku na przeleczenie meza… pozniej faktycznie u niego wyszla bakteria i wystarczyl metronidazol na 5 dni… wiem ze na forum sa dziewczyny co mialy tak dlugie leczenie i ponowna biopsja dalej wykazywala zapalenie, ale to jednak mniejszosc. Ja zastanawialam sie jeszcze nad zrobieniem posiewu z macicy zeby wiedziec ewentualnie jaka bakteria tam siedzi i czym ja leczyc.

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 31 października, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaStaraJa wrote:
    My nawet nie dostalismy antybiotyku na przeleczenie meza… pozniej faktycznie u niego wyszla bakteria i wystarczyl metronidazol na 5 dni… wiem ze na forum sa dziewczyny co mialy tak dlugie leczenie i ponowna biopsja dalej wykazywala zapalenie, ale to jednak mniejszosc. Ja zastanawialam sie jeszcze nad zrobieniem posiewu z macicy zeby wiedziec ewentualnie jaka bakteria tam siedzi i czym ja leczyc.
    My też właśnie nie dostaliśmy antybiotyku, dopiero moja pani gin zareagowała że w sumie są przesłanki na przeleczenie męża (wysokie ph nasienia i pojedyncze ecoli w posiewie).

Masz na myśli posiew z krwi miesiączkowej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 23:05

PRACUJEMY NAD:
    ⬆️ ferrytyna 18-> 25
    ⬇️ DFI
  • dom Znajoma

Wysłany: 1 listopada, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Ja miałam taką sytuację, że miałam 2 antybiotyki bardzo długo nie pamiętam czy 14 czy 21 dni ale długo miałam, bo w pierwszej histeroskopii na obrazie było truskawkowe endometrium, a po przeleczeniu na obrazie były jeszcze widoczne zmiany ale nie tak jak za 1 razem. Może u Ciebie, akurat doleczylo się wszystko, oby tak było ;)
    Ja w każdym razie po przeleczeniu mam łagodniejsze i krótsze miesiączki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    My też właśnie nie dostaliśmy antybiotyku, dopiero moja pani gin zareagowała że w sumie są przesłanki na przeleczenie męża (wysokie ph nasienia i pojedyncze ecoli w posiewie).

Masz na myśli posiew z krwi miesiączkowej?
    Niektore kliniki oferuja posiewy z samej macicy: eBiom, Endobiome. Droga sprawa, ale jezeli nie ruszy mi transferowany zarodek to sie nad tym zastanowie

Jupiter, Julia85 lubią tę wiadomość

• Naadzieja Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam 308 stronę tego wątku i dalej nie wiem co ma zrobić.

W marcu miałam histeroskopie z usunięciem polipa i z wycinkami cd138 i cd56. Wyszedł mi brak stanu zapalnego i umiarkowane nk. W sierpniu poroniłam, cross match 52,3% i teraz dr Jarosz zleca mi biopsję endometrium. Jeżeli się jednak nie zdecyduję to profilaktycznie 14 dni doxycylina 2x100 mg. Do tego mam zacząć immunosupresję equoral.

13.11 szykuje mi się punkcja i zastanawiam się 1) czy robić w trakcie punkcji biopsję żeby zaoszczędzić na czasie, z tym że nie wiem czy dla dr Jarosz wynik będzie miarodajny.
    2) zrobić biopsję w grudniu z tym, że wyniki z uwagi na święta pewnie będę miała dopiero w styczniu i wszystko mi się przedłuży - w którym dc robić ? 3) nie robić biopsji, przyjąć antybiotyk, a ewentualną biopsję zrobić na późniejszym etapie. Tutaj pytanie czy antybiotyk mogę brać jednocześnie z equoral? Pomóżcie, co mam robić.

👩 89
    AMH 3,71 -> 4,55

👨85

2020 - 👧 nat. 1 cykl starań
    2023 - bliźniaki, nat. 1 cykl starań, 9 tc 💔

02.2024 - histeroskopia
    05-10.2024 - 5 cykli clo
    08.2024 - HSG, jajowody drożne
    10.2024 - IUI X

IVF 1
    11.24 stymulacja 💉(gonapeptyl 1x100, ovaleap 1x150, menopur 1x75)
    12.24 - punkcja: 11 pobranych, 8 dojrzałych, 7 zapłodnionych -> 5 blastek ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.25- 2AA ❌
    02.25 - 2AA ❌
    05.25 - 2AA ❌
    06.25 - 3AA i 1AA, 8dpt 26,22, 10dpt 35,59, 13 dpt 89,68, 15 dpt 237,75, 17dpt 586,65, 20 dpt 1721,51, serduszko bije 91, 9tc 💔

IVF 2
    17.10.2025 - stymulacja długi protokół 💉
    14.11 - punkcja: 14 dojrzałych, 12 zapłodnionych -> 6 blastek (3x4AA, 3AA, 2AA,1AA) ❄️❄️❄️❄️❄️❄️

✅ 03.25 histeroskopia, cd138, cd56, ANA, MUCHA, Pasożyty, homocysteina,

🆘 KIR genotyp bx, PAI -1, cross match 25,7 -> 52,3 %

⏳ equoral, antybiotyki

"Jeśli mnie słyszy Bóg, To chcę zaciągnąć dług"
  • lara28 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadzieja wrote:
    Właśnie skończyłam 308 stronę tego wątku i dalej nie wiem co ma zrobić.

W marcu miałam histeroskopie z usunięciem polipa i z wycinkami cd138 i cd56. Wyszedł mi brak stanu zapalnego i umiarkowane nk. W sierpniu poroniłam, cross match 52,3% i teraz dr Jarosz zleca mi biopsję endometrium. Jeżeli się jednak nie zdecyduję to profilaktycznie 14 dni doxycylina 2x100 mg. Do tego mam zacząć immunosupresję equoral.

13.11 szykuje mi się punkcja i zastanawiam się 1) czy robić w trakcie punkcji biopsję żeby zaoszczędzić na czasie, z tym że nie wiem czy dla dr Jarosz wynik będzie miarodajny.
    2) zrobić biopsję w grudniu z tym, że wyniki z uwagi na święta pewnie będę miała dopiero w styczniu i wszystko mi się przedłuży - w którym dc robić ? 3) nie robić biopsji, przyjąć antybiotyk, a ewentualną biopsję zrobić na późniejszym etapie. Tutaj pytanie czy antybiotyk mogę brać jednocześnie z equoral? Pomóżcie, co mam robić.
    Jak najbardziej możesz zrobić biopsję podczas punkcji. Mi tak zaleciła właśnie Dr Jarosz, ale u mnie w klinice nie chcieli o tym słyszeć. Więc musiałam robić w innym miejscu.
    Poza tym, po punkcji możesz dostać antybiotyk na kilka dni. A biopsję najlepiej robić min. 2-3 tyg od zakończenia antybiotykoterapii. Więc to też wydłuży czas oczekiwania na samą biopsję, i wynik.

Z tego co wiem, to nie zaleca się łączenia antybiotyku z equoral.

Naadzieja lubi tę wiadomość

Wiara ma to do siebie, że jeszcze po zniknięciu nie przestaje działać...❣️

02.2023r. ciąża naturalna, 6 tc
    puste jajo 👼❌
    07.2023r. transfer nr I ❌
    08.2024r. transfer nr II ciąża pozamaciczna 👼❌
    11.2024r. transfer nr III ❌

🍀2025 zmiana kliniki🕊️🙏
    ✔️ 13.01 Kwalifikacja
    ✔️ 24.01 Mamy dawce!🦸
    ✔️ NK ⬆️ ANA 1,2,4 🆗 Homocysteina 🆗 Białko s 🆗 Białko c 🆗 Antykoagulant toczniowy 🆗 Zespół antyfosfolipidowy 🆗 ASA 🆗 Th1/Th2 ⬆️ Ferrytyna 🆗 Kiry 🆗 Helicobacter 🆗 cross-match ⬆️
    ✔️ Mamy ❄️❄️
    ✔️ Chlamydia 🆗 Ureaplasma 🆗 Mycoplasma 🆗
    ✔️ Histeroskopia BarskaClinic + USG endo (usunięta adenomioza) 🆗
    ✔️ Osocze PRP na infekcje 💉🔥
    ✔️ Cd138 🆗🎉 CD56 🆗
    ⏳ Equoral + diphereline 💊
    ⏳ Osocze PRP domacicznie

👉 FET🍀👶❄️
‹‹ 306 307 308 309 310
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ