X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • Magda_10 Znajoma

Wysłany: 27 października, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lara28 wrote:
    Ja miałam dwie tury antybiotyków na stan zapalny. Immunolog zaleciła mi wtedy wlew domaciczny z osocza przed samym transferem w 3 turach. Poczytaj sobie o tym.
    Robiąc później histeroskopie byłam przekonana że ten stan zapalny wyjdzie, ale miło się zaskoczyłam bo cd138 ujemny. Ale osocze i tak robię🙂

Ile mialas tych wlewow z osocza? I jak to sie podaje (w jakich dniach cyklu i ile w cyklu)?

• lara28 Autorytet

Wysłany: 27 października, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_10 wrote:
    Ile mialas tych wlewow z osocza? I jak to sie podaje (w jakich dniach cyklu i ile w cyklu)?
    Dopiero będę je mieć🙂 z zaleceń immunologa będą to 3 wlewy w odstępach 2 dni. Ostatni wlew najlepiej na 2-3 przed transferem.

Wiara ma to do siebie, że jeszcze po zniknięciu nie przestaje działać...❣️

02.2023r. ciąża naturalna, 6 tc
    puste jajo 👼❌
    07.2023r. transfer nr I ❌
    08.2024r. transfer nr II ciąża pozamaciczna 👼❌
    11.2024r. transfer nr III ❌

🍀2025 zmiana kliniki🕊️🙏
    ✔️ 13.01 Kwalifikacja
    ✔️ 24.01 Mamy dawce!🦸
    ✔️ NK ⬆️ ANA 1,2,4 🆗 Homocysteina 🆗 Białko s 🆗 Białko c 🆗 Antykoagulant toczniowy 🆗 Zespół antyfosfolipidowy 🆗 ASA 🆗 Th1/Th2 ⬆️ Ferrytyna 🆗 Kiry 🆗 Helicobacter 🆗 cross-match ⬆️
    ✔️ Mamy ❄️❄️
    ✔️ Chlamydia 🆗 Ureaplasma 🆗 Mycoplasma 🆗
    ✔️ Histeroskopia BarskaClinic + USG endo (usunięta adenomioza) 🆗
    ✔️ Osocze PRP na infekcje 💉🔥
    ✔️ Cd138 🆗🎉 CD56 🆗
    ⏳ Equoral + diphereline 💊
    ⏳ Osocze PRP domacicznie

👉 FET🍀👶❄️
  • dom Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_10 wrote:
    Odradzam podchodzenie do transferu ze stanem zapalnym, na 100% sie nie uda i tylko stracisz zarodek. Ja tez podeszlam do transferu po dwoch histeroskopiach u doktora Janowca (przy pierwszej wycial liczne mikropolipy, dal antybiotyki (to byla juz moja 5 seria podwojnych antybiotykow; przy drugiej kontrolnej nie pobral niestety wycinka do badania bo bylam na diphereline czyli sztucznej menopauzie i stwierdzil ze nie bedzie grzebac w tak cienkim endometrium). Kazal podchodzic do transferu, bylam 3 miesiace na sztucznej menopauzie. Transfer oczywiscie sie nie udal, po transferze naturalnie kolejna biochemiczna z beta ledwie drgajaca i oczywiscie nadal stan zapalny. Nie moge wyleczyc tego stanu zapalnego juz ponad dwa lata, za mna liczne ciaze biochemiczne z beta lekka drgajaca do 8 - 10. Ze stanem zapalnym nie zagniezdza sie nic, to naprawde strasznie przeszkadza.
    Dziękuję za odpowiedź, właśnie się zastanawiam czy powinnam podejść do jeszcze jednej histerio. Po pierwszej miałam dużo komórek 9/1 mm, po przeleczeniu 3/1 mm i dr powiedział że trzeba doleczyc jeszcze seria antybiotyków i nie robić kolejnej histerio. Teraz się zaczęłam nad tym zastanawiać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:41

• krakowiankq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) czy któraś z Was miała biopsję endometrium podczas wyciszenia na Diphereline lub Zoladex?
    Czy to w ogóle ma sens?
    Czytałam, że ani biopsja ani antybiotykoterapia nie jest wskazana w tym czasie bo endometrium nie jest normalnie ukrwione. Przez co stan zapalny może być nieaktywny a leki nie docierają do endometrium więc nie działają.

👱‍♀️88' 👱81'
    IVF I: 03.24 14/10🥚-5z-> 0️⃣❄
    IVF II: 08.24 16/11🥚-6z-> 4️⃣❄
    10.24 FET I 5.1.1 ❌
    11.24 FET II 4.1.1 ❌
    03.25 FET III 3.1.1 ❌ (Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, HCQ) AH, EG - dr Jarosz
    04.25 FET IV 4.2.3 (leki j.w.)❌
    IVF III 05.25 14/9🥚-6z-> 2️⃣❄->PGT-A 0️⃣
    IVF IV 08.25 16/13🥚-> 11z-> 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
    11.25 histeroskopia⏳️
    2026 🌈FET V🌈 (Prograf, Accofil) dr Sydor

usunięta przegroda macicy, 1 czynny jajnik, AMH 2,2
    ❌️Endometrioza III, adenomioza
    KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
    ✖ NK w krwi 18%, PAI-1, MTHFR, V R2-hetero, IL-10, TSH 4, podejrzenie Hashimoto, prolaktyna
    ✅ kariotypy, Parento O, pasożyty z HP, krzywa cukr i ins, witaminy, homocysteina
    ✅histero+biopsja (12.24): cd138✅ cd56✖
    cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
    ♂️HBA,MAR,hormony,CFTR,AZF✅m.0%,MSOME✖ SCD 22%
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowiankq wrote:
    Cześć:) czy któraś z Was miała biopsję endometrium podczas wyciszenia na Diphereline lub Zoladex?
    Czy to w ogóle ma sens?
    Czytałam, że ani biopsja ani antybiotykoterapia nie jest wskazana w tym czasie bo endometrium nie jest normalnie ukrwione. Przez co stan zapalny może być nieaktywny a leki nie docierają do endometrium więc nie działają.

Hej ja tak miałam że miałam histeroskopie i od razu pobraną próbkę do cd138. W ten sam dzień dostałam diphereline i czekałam na wynik. Potem dostałam kolejny zastrzyk, wynik przyszedł i był zły. W międzyczasie dostałam antybiotyk na stan zapalny endometrium. Potem kolejne diphereline dwa zastrzyki. Pani Doktor dała mi estrofem na 7 dni żeby endometrium trochę urosło żeby można było pobrać próbkę. Potem czekanie na wynik który okazał się zły.
    Ba Facebooku widziałam że jedna dziewczyna tak miała, że podczas diphereline miała biopsję i u niej wyszedł wynik negatywny.
    U mnie niestety wynik był pozytywny.

‹‹ 304 305 306 307 308
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ