X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam 31 lat. Mi lekarz powiedzial ze mam jeszcze czas ale nie za duzo... od jutra zaczynam luteine i w koncu nowy cykl! Nowe nadzieje bo jak badania histo-pat beda ok to mamy zielone swiatelko i mozemy zaczynac starania od nowa!

l22nbd3m323q83y0.png

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vaola86 wrote:
    daktylek kiedy pierwsza IUI?
    3.10 kolejna wizyta i umawiam się na IUI. We wrześniu Chrostowski ma urlop, więc akurat odreaguje, nabiorę sił i działamy dalej...

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    3.10 kolejna wizyta i umawiam się na IUI. We wrześniu Chrostowski ma urlop, więc akurat odreaguje, nabiorę sił i działamy dalej...

We wrzesniu? Mi mowil, ze w drugiej polowie sierpnia dlatego teraz robimy przerwe hmmm

sylwias lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Ale u nas też powiedział że mamy szanse na naturalną ciążę, tylko że dzisiaj wynoszą 1%.
    U męża wszystko jest poniżej normy ale najgorsza jest aglutynacja. Ostatnio była +++ i upłynniło się tylko mechanicznie. Swoją drogą właśnie w tym samym badaniu ruchliwość była ok. Ale przecież jedno zależy od drugiego. Jak plemniki są posklejane to jaka ruchliwość? Może embriologowi coś się pomieszało.

Zawsze możesz spróbować CLO ale czytałam różne opinie. Jednemu pomaga a drugiemu wręcz przeciwnie. My już i tak nic nie tracimy więc spróbować warto. Jeśli nikt Wam nie proponował CLO to polecam dr Ulmana ;)

Zapytam go o to CLO nastepnym razem na wizycie. U nas powiedzial, ze nasienie nie jest az tak zle zeby od razu kwalifikowac do in vitro, ale jak IUI nie wyjda to pewnie tez bedziemy o tym rozmawiac. Boje sie tylko zeby nie byly to jakies kwestie genetyczne bo raz mialam puste jajo :/

• BezchmurneNiebo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Po 3 miesiacach czyli to bedzie listopad. Czyli w dalszym ciagu do konca roku okaze sie czy IVF czy mamy jeszcze czas.

Ale podobalo mi sie jak dr powiedzial ze jestem jeszcze mloda i nie musimy sie spieszyc :D mam 31 lat.

31? Kurcze wydawało mi się że jesteś starsza. Przepraszam :) jesteś tylko albo aż rok starsza ode mnie :)

Janess lubi tę wiadomość

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
    * Nieprawidłowa mutacja MTHFR
    * Nieprawidłowy czynnik V Leiden
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * AntyTG i antyTPO w normie
    * 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
    * 20.06.18-laparo
    * 24.03.18 poronienie 6t ;(
    * nasienie po zabiegu ok
    * 08.2017-I IVF :(
    * kariotypy ok
  • Ferdek Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz bral 3 miesiace clo ale to nic nie pomoglo. Pani dr nie dopuscila nas do IUI.

Ferdek
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    hehe, nie masz za co przepraszać. Nigdy nie podawałam tu rocznika ;)
    dla mnie 31 to dużo, ale dlatego że zawsze chciałam urodzić pierwsze dziecko na studiach a drugie niedużo później. Potem chciałam urodzić przed 30. No i z moich planów nic nie wyszło Jestem stara i nawet nie zanosi się na ciążę ;)
    Pocieszam się tym, że na chwilę obecną IVF w Polsce można robić do 50.

A sama już nie wiem czy się śmiać czy płakać jak na początku bałam się żeby nie zajść i miliony zabezpieczeń stosowaliśmy. A teraz się okazuje że niepotrzebnie :)
    To taj jak u nas. Teraz okazuje się ze mam taki poziom ASA ze moglabym wspolzyc bez zadnych zabezpieczeń do woli a i tsj mój organizm wszystko by wymordowal:0

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie może jak w Parensie podchodzą do przeciwcial przeciwplnikowych we krwi? Mialyscie styczność z tym tematem ? Pytam bo bio te encorton (na własną rękę) i nie wiem czy mam szanse na naturalsa czy będą mnie kierować na IUI. W poniedzialek mam pierwszą wizyte u Ulmana. Rok temu bylam u Magonia i zrobił na mnie zle wrażenie i mam obawy przed Parensem...

Synek 💚 31.08.2018r.

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    hehe, nie masz za co przepraszać. Nigdy nie podawałam tu rocznika ;)
    dla mnie 31 to dużo, ale dlatego że zawsze chciałam urodzić pierwsze dziecko na studiach a drugie niedużo później. Potem chciałam urodzić przed 30. No i z moich planów nic nie wyszło Jestem stara i nawet nie zanosi się na ciążę ;)
    Pocieszam się tym, że na chwilę obecną IVF w Polsce można robić do 50.

A sama już nie wiem czy się śmiać czy płakać jak na początku bałam się żeby nie zajść i miliony zabezpieczeń stosowaliśmy. A teraz się okazuje że niepotrzebnie :)

Fakt ale nie wiem czego ubzudaralo mi się ze jesteś starsza

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * 20.06.18-laparo
    * nasienie po zabiegu ok
    * kariotypy ok
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Rucola, w Parensie tylko zapytalam o przeciwciala, tak samo jak o test MAR i HBA. Uslyszalam ze wynik nic nie wniesie do dalszego leczenia dlatego nie ma sensu wydawac pieniedzy na badania.
    Dr M ma najwiecej pacjentek. Wiele dziewczyn mu ufa. I tak samo duzo szybko ucieka :)
    Dzieki. Wszystko juz wiem. Jesli zapadnie devyzja o iui to pójde do parensa konkretnie w tym celu :) a na razie bede omijac

Synek 💚 31.08.2018r.
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Daktylek, trzymam kciuki!
    Po minie dr stwierdzam ze z naszymi parametrami IUI by nie zrobil. Ale nie przyznal sie do tego.
    I jeszcze ta jego pewnosc siebie, ze zarodki na pewno sie nie tworza.
    A na marginesie - strasznie mlody jak na takiego specjaliste ;) ale ja u siebie w pracy tez mam takie tematy ze nikt ze mna nie podyskutuje a klienci wrecz wola rozmawiac ze starszymi kolegami :D
    A u mnie z kolei zasugerował że zarodki mogę mieć co cykl ale przez 'nową chorobe' której nazwy nie mogę zapamiętać nie dochodzi do zagnieżdzenia... I tu może mieć rację bo niektóre cykle miałam z fajna trzecia fazą temperatur...
    Też tak pomyślałam że bardzo młody. Ale wiedzą i pewnością siebie przekonuje mnie.
    Mi cały czas sugerował luz. I stwierdził że z moim podejściem i charakterem jestem najgorszym przypadkiem klinicznym. Na koniec z uśmiechem powiedziałam mu ze jest szczery do bólu :)
    A żel conceive i acc można u facetów sobie darować bo to nie działa, :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 05:58

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vaola86 wrote:
    We wrzesniu? Mi mowil, ze w drugiej polowie sierpnia dlatego teraz robimy przerwe hmmm
    To info od Pani w rejestracji. Może coś pomyliłam ale usłyszałam że cały wrzesień ma urlop (?). Nawiasem babeczki w rejestracji nie zrobiły na mnie dobrego wrażenia. Udzielaly odpowiedzi jak za karę...

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki za mnie dzisiaj... Biorę udział dzisiaj w chrzcinach. Normalnie już nie mogę się doczekać powrotu...

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    A u mnie z kolei zasugerował że zarodki mogę mieć co cykl ale przez 'nową chorobe' której nazwy nie mogę zapamiętać nie dochodzi do zagnieżdzenia... I tu może mieć rację bo niektóre cykle miałam z fajna trzecia fazą temperatur...
    Też tak pomyślałam że bardzo młody. Ale wiedzą i pewnością siebie przekonuje mnie.
    Mi cały czas sugerował luz. I stwierdził że z moim podejściem i charakterem jestem najgorszym przypadkiem klinicznym. Na koniec z uśmiechem powiedziałam mu ze jest szczery do bólu :)
    A żel conceive i acc można u facetów sobie darować bo to nie działa, :)
    Jesli masz przeciwviaka w sluzie o niskim mianie to conceive jest dobrym wyjściem :) a vo do acc to dobrze wplywa na przeciwciala w spermie, ale tez o niskim mianie. Zmniejsza aglutynacje i poprawia ruchliwosc. Jedli są wysokie miana przeciwcial to ani conceive ani acc nie pomogą. ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 10:19

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie moze jakie badania zleca Ulman ??? Bo jutro ide do niego, ale rano moge jeszcze pojdejsc do labu i cos tam machnąć...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Wiesz, odradzalabym tuz przed wizyta badania bo wynikow pewnie i tak nie bedzie a dr kaze jeszcze cos zbadac. Najwazniejsze zeby zobaczyl co juz masz. Ja dostalam zestaw na 3dc za 400zl i na 7dpo (estradiol i progesteron).
    Do tego on w swoim zeszyciku wypisal strasznie duzo badan dla mnie a zlecil mi jak na razie tylko czesc.
    Masz racje. I tak mam mase badan, myslalam co prawda o tsh ale sie wstrzymam. A jak ogolnie go oceniasz ??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • sylwias Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vaola86 wrote:
    Dr ma urlop bodaj od jutra do 04.09. 05.09 mam u niego wizytę.
    Czasami jak ma duzo zabiegów to mówią ze go nie ma. Byłam umowiona na monitoring do dr Kaczmarczyk bo niby go nie było a jak czekałam w kolejce to przechodził ze swojego gabinetu do zabiegowego. Większość dziewczyn umawia się właśnie do niego dlatego zwykle bierze na siebie pierwsze wizyty i zabiegi. Te "mniej ważne" przerzuca do kolegow chyba że ma czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 22:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwias wrote:
    Dr ma urlop bodaj od jutra do 04.09. 05.09 mam u niego wizytę.
    Czasami jak ma duzo zabiegów to mówią ze go nie ma. Byłam umowiona na monitoring do dr Kaczmarczyk bo niby go nie było a jak czekałam w kolejce to przechodził ze swojego gabinetu do zabiegowego. Większość dziewczyn umawia się właśnie do niego dlatego zwykle bierze na siebie pierwsze wizyty i zabiegi. Te "mniej ważne" przerzuca do kolegow chyba że ma czas.

Dzieki za informacje bo juz sie troche zmartwilam ze dwa miesiace bede w plecy z IUI. Co do sierpnia to od razu mi powiedzial, ze nie moze mi nic zaproponowac bo go nie ma, ale ten wrzesien juz mnie zaniepokoil. Z usg raz tak mialam, ze przerzucili mnie do innego, ale faktycznie byl wtedy na jakims szkoleniu. Wizyta byla fatalana wiec juz mnie tak latwo teraz nie przerzuca, przynajmniej nie do tego lekarza.

A jak u Ciebie? Ruszacie juz z drugim podejsciem do ivf? Dobrze pamietam?

• sylwias Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vaola86 wrote:
    A jak u Ciebie? Ruszacie juz z drugim podejsciem do ivf? Dobrze pamietam?
    Tak, zaczynamy kolejna procedurę, tym razem z długim protokołem.

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia ja idę krótkim protokołem tzn jeden cykl będę na tabletkach anty tyle ze ta wstretna mapa nie chce przyjść po luteinie

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * 20.06.18-laparo
    * nasienie po zabiegu ok
    * kariotypy ok
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ