Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwias wrote:po opisie widzę ze jesteś w trakcie oczekiwania na rezultaty 2 IUI... może nie trzeba będzie kolejnych wizyt
W sumie to tak, ale z wiarą u mnie juz kiepsko niestety sama zreszta pewnie doskonale wiesz jak bola rozczarowania stad tez juz mysle o dzialaniach na kolejne cykle . Poki co jakichkolwiek symptomów brak oprocz bólu piersi, ale to mam zawsze przed @, a po duphastonie to juz szczegolnie.
Jakoś tak nie bez przepadku wybralam leczenie juz na tym etapie w Krk akurat w tej klinice. Gdyby nie wyszlo naturalnie to pojde w Twoj slad... -
vaola86 wrote:W sumie to tak, ale z wiarą u mnie juz kiepsko niestety sama zreszta pewnie doskonale wiesz jak bola rozczarowania stad tez juz mysle o dzialaniach na kolejne cykle . Poki co jakichkolwiek symptomów brak oprocz bólu piersi, ale to mam zawsze przed @, a po duphastonie to juz szczegolnie.
Jakoś tak nie bez przepadku wybralam leczenie juz na tym etapie w Krk akurat w tej klinice. Gdyby nie wyszlo naturalnie to pojde w Twoj slad...
Dziewczyny była to kiedyś mowa o badaniach do IUI. Czy którejś z Was udało się zrobić je na NFZ i u kogo? Coś to już było o tym ale nie mogę znaleźć...vaola86 lubi tę wiadomość
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
nick nieaktualnydaktylek wrote:Ja identycznie podeszłam do tematu. Już wolę być pod opieką jednej kliniki niż szukać biegać i zmieniać.
Dziewczyny była to kiedyś mowa o badaniach do IUI. Czy którejś z Was udało się zrobić je na NFZ i u kogo? Coś to już było o tym ale nie mogę znaleźć...
Ja robilam niestety prywatnie bo nie mam w Rzeszowie lekarza, ktory przyjmowalby na NFZ. Wymazy robilam od razu w Krk a krew w diagnostyce. -
daktylek wrote:Ja identycznie podeszłam do tematu. Już wolę być pod opieką jednej kliniki niż szukać biegać i zmieniać.
Dziewczyny była to kiedyś mowa o badaniach do IUI. Czy którejś z Was udało się zrobić je na NFZ i u kogo? Coś to już było o tym ale nie mogę znaleźć...
Ginekolog na NFZ moze skierowac na rozyczke toksoplazmowe hiv antyHBS i jeszcze jedno.
* ANA - ujemne
* Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
* Nieprawidłowa mutacja MTHFR
* Nieprawidłowy czynnik V Leiden
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* AntyTG i antyTPO w normie
* 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
* 20.06.18-laparo
* 24.03.18 poronienie 6t ;(
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Dziewczyny w tamtym tygodniu pisałam że @przyszła w 22 dniu cyklu jednak to było tylko plamienie dziś nie wytrzymałem i zrobiłam test bo okresu jeszcze nie ma i 2 kreski jutro lecę na betę nie mogę uwierzyć
lipa, Rucola, Janess, Bardolka, katson, sylwias, k91, Parsleyek, WilczaJagoda, BezchmurneNiebo lubią tę wiadomość
-
Magnolia4 wrote:Dziewczyny w tamtym tygodniu pisałam że @przyszła w 22 dniu cyklu jednak to było tylko plamienie dziś nie wytrzymałem i zrobiłam test bo okresu jeszcze nie ma i 2 kreski jutro lecę na betę nie mogę uwierzyć
No i super gratuluję.
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Kochana a to przy IUI czy przy IVF ?
Sorka doczytałam. Pełen spontan. Ale przypomnij ogrodzenia jaki u was problem ? No i kiedy spotkanie? Poza parens ?
Ps. Ja w pt idę gin na NFZ bo nie wiem czy wiecie ale tydzień mi się spóźnia @ po luteinie temp w górze a testy negatywne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 21:50
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
daktylek wrote:Dziewczyny a jaki gin nie robi problemów z wystawieniem skierowania na badania do IUI na NFZ?
Fryzlewicz w profamiliidaktylek lubi tę wiadomość
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Słuchajcie kochane. Koleżanka ode mnie z pracy się złożyła wypowiedzenie z pracy bo znalazła inna. Dziś przyszła cofnąć wypowiedzenie bo okazało się ze jest w 6 tyg ciąży. A co najlepsze ma endometrioze 4 stopnia. O pierwsze dziecko walczyli 2 lata z lekami na menoupauzę.
Ja zapisałam się Daktylku teraz do fryzlewicz na NFZ bo niestety nadal nie mam @ chodź dziś temp spadla. Zobaczymydaktylek lubi tę wiadomość
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
nick nieaktualny
-
daktylek wrote:BezchmurneNiebo a ona może dać skierowanie na badania męża? Chciałbym trochę rzeczy przepchnac na NFZ jeśli się da....
Dla męża chyba nie.
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok