X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • efta Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Efta a jak to było we wcześniejszych cyklach? zawsze miałaś owulkę po letrozolu?

tak zawsze, ale to było tak: 5 dni brania standardowo monitoring około 12 dnia , nic nie urosło no to dalej kolejne 5 dni brania monitorning 17 dnia, dalej za mały pecherzyk, znów np 3 dni brania. Dopiero jak był pecherzyk odpowiedniej wielkości, zastrzyk w brzuch i było owu około 23 dnia cyklu.
    Kolejne cykle miej więcej tak samo.

W tych staraniach tylko w pierwszym cyklu brałam po 1 tab, Potem już po 2.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Efta a jesteś może z południa (sląsk, dolnośląskie)? Potrzebuję kogoś z tych okolic.

Miśkowa ja jestem z woj. śląskiego leczyłam się w klinice Gyncentrum w Katowicach. Jeśli byś była zainteresowana szczegółami to na priv wszystko mogę Ci opowiedzieć. W każdym razie lekarzowi wystarczyły 2 miesiące na badania + 1 cykl z letrozolem i efekt jaki jest widać ;)

Miśkowa lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    MoNaKo Ty to szczęściara jesteś:) mogłabyś mnie i Eftę tymi pęcherzykami obdzielić i jeszcze dla Ciebie by zostało:)
    Miśkowa ja szczesciąra...to że mam pęcherzyki nie świadczy o sukcesie. Czekam na stymulacje do IVF...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/965c5f988784b.jpg.html

Dziś z rana jest meeegggaa dodatni. Chyba męża ściągnę z pracy ;)

efta, Miśkowa, Kikaaa lubią tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Miśkowa ja jestem z woj. śląskiego leczyłam się w klinice Gyncentrum w Katowicach. Jeśli byś była zainteresowana szczegółami to na priv wszystko mogę Ci opowiedzieć. W każdym razie lekarzowi wystarczyły 2 miesiące na badania + 1 cykl z letrozolem i efekt jaki jest widać ;)

Diewusza też mnie interesuje ta klinika i lekarze, mogłabys też ze mną się podzielić doświadczeniami?

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:

Ladybird działaj! Test dodatni bez wątpienia ;)

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocheera wrote:
    Diewusza też mnie interesuje ta klinika i lekarze, mogłabys też ze mną się podzielić doświadczeniami?

No jasne :)

l54t4dr.png
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    No jasne :)

Super :-) to czekam na info na priv

• Auris88 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Miśkowa ja szczesciąra...to że mam pęcherzyki nie świadczy o sukcesie. Czekam na stymulacje do IVF...

Monako ja to doskonale rozumiem bo po CLO miałam piękne soczyste pęcherzyki a nic z tego nie było :( u mnie jednak letrozole pomógł. Moja znajoma jest po in vitro i nie masz co się stresować. Jedyne co jest męczące w tej procedurze to przyjmowanie leków, ale czego kobiety nie zniosą dla swoich skarbów:*

• Auris88 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lady działaj dziś i jutro i pojutrze! Jednym słowem nie ograniczaj się;)

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze dziś przytulanko bo u mnie owu jest przeważnie w dniu testu pozytywnego i moze jutro bądź pojutrze.
    Zobaczymy jak wyjdzie ;) bez spiny bo co ma byc to będzie.
    Według ginki owulacja miała byc najpóźniej wczoraj. Te 3 tabletki nic nie pomogły. Ciekawe czemu mając swoją owulacje naturalna słabo na stymulację reaguje???

Kikaaa lubi tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te 3 tabletki nic nie pomogły.

3 tabletki?
    to nie brałas zwiekszonej dawki przez 5 dni?
    Ja pytałam swoją gin ostatnio czy nie warto by było u mnie zwiększyć dawkę do 7,5 ale powiedziała, że nie. Że raczej nie stosuje się takiej dawki i nie sądzi aby u mnie to w czymś pomogło. Pwoiedziała, że raczej lepiej zmienić sposób przyjmowania i nie brać 2 na raz tylko po 1 dwa razy dziennie. A wiec w tym cyklu tak biore. zobaczymy.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    km5sio4phtw80xcg.png

Wysłany: 8 czerwca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    3 tabletki?
    to nie brałas zwiekszonej dawki przez 5 dni?
    Ja pytałam swoją gin ostatnio czy nie warto by było u mnie zwiększyć dawkę do 7,5 ale powiedziała, że nie. Że raczej nie stosuje się takiej dawki i nie sądzi aby u mnie to w czymś pomogło. Pwoiedziała, że raczej lepiej zmienić sposób przyjmowania i nie brać 2 na raz tylko po 1 dwa razy dziennie. A wiec w tym cyklu tak biore. zobaczymy.
    3 dziennie miałam na myśli. No i masz przykład na mnie ze nie warto 3 dziennie dbać lol

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Ja jestem zadowolona. mam nadzieje że ty też bedziesz. Jak chcesz moge zapytac moją gin czy moze polecic jakiegos współpracownika z wrocławia.
    Pamiętaj, że trzeba być na pierwszej wizycie od 1 do 5 dnia cyklu. Wiec to u ciebie wypadnie jakoś pod koniec czerwca? (dobrze liczę?).
    Gdybyś miała okazję to podpytaj proszę delikatnie czy jest ktoś kto daje rade z trudnym przypadkiem:) A zawsze trzeba być między 1 a 5 dniem czy jest to obojętne podczas pierwszej wizyty?

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • efta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Gdybyś miała okazję to podpytaj proszę delikatnie czy jest ktoś kto daje rade z trudnym przypadkiem:) A zawsze trzeba być między 1 a 5 dniem czy jest to obojętne podczas pierwszej wizyty?

Dobrze zapytam ale to dopiero 16.06 bo wtedy mam wizyte.
    Wydaje mi się , że tak. Ale zawsze możesz zadzwonić i zapytać, tam babki z infolinni są świetnie poinformowane. Ja byłam nawet w 1 dniu. Zawsze dobrze zacząć od początku.

km5sio4phtw80xcg.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Chętnie się czegoś dowiem o historii leczenia, lekarzach i kosztach:)

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    A dla mnie byłby to największy sukces od roku:) widzisz przynajmniej mogą wystymulować pęcherzyki do IVF, a jak ich nie ma to zostaje tylko opcja dawcy komórki, a to już nie Twoje geny. Więc uszy do góry:)

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    Dobrze zapytam ale to dopiero 16.06 bo wtedy mam wizyte.
    Wydaje mi się , że tak. Ale zawsze możesz zadzwonić i zapytać, tam babki z infolinni są świetnie poinformowane. Ja byłam nawet w 1 dniu. Zawsze dobrze zacząć od początku.
    oki :) dzięki za info, zobaczymy jak nam się w sytuacja poukłada w najbliższym czasie i kiedy uda się wyskoczyć na jakąś wizytę.

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki Dziewczyny zalałam forum:) ale muszę nadrobić zaległości, bo tyle się tu dzieje:) To co do testu najbliżej ma Rocheera? ktoś jeszcze?

• Rocheera Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Sorki Dziewczyny zalałam forum:) ale muszę nadrobić zaległości, bo tyle się tu dzieje:) To co do testu najbliżej ma Rocheera? ktoś jeszcze?

No chyba ja... Szukałam bratniej duszy, ale nikt się nie dołączył ;-)
    Jeszcze dobry tydzień czekania.
    Żeby nie myśleć i się nie nakręcać dzisiaj zaliczyłam rower, padam, nóg nie czuję :-D Endorfinki górą ;-)

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ