Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Miśkowa wrote:Efta a jak to było we wcześniejszych cyklach? zawsze miałaś owulkę po letrozolu?
tak zawsze, ale to było tak: 5 dni brania standardowo monitoring około 12 dnia , nic nie urosło no to dalej kolejne 5 dni brania monitorning 17 dnia, dalej za mały pecherzyk, znów np 3 dni brania. Dopiero jak był pecherzyk odpowiedniej wielkości, zastrzyk w brzuch i było owu około 23 dnia cyklu.
Kolejne cykle miej więcej tak samo.
W tych staraniach tylko w pierwszym cyklu brałam po 1 tab, Potem już po 2.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Miśkowa wrote:Efta a jesteś może z południa (sląsk, dolnośląskie)? Potrzebuję kogoś z tych okolic.
Miśkowa ja jestem z woj. śląskiego leczyłam się w klinice Gyncentrum w Katowicach. Jeśli byś była zainteresowana szczegółami to na priv wszystko mogę Ci opowiedzieć. W każdym razie lekarzowi wystarczyły 2 miesiące na badania + 1 cykl z letrozolem i efekt jaki jest widaćMiśkowa lubi tę wiadomość
-
diewuszka86 wrote:Miśkowa ja jestem z woj. śląskiego leczyłam się w klinice Gyncentrum w Katowicach. Jeśli byś była zainteresowana szczegółami to na priv wszystko mogę Ci opowiedzieć. W każdym razie lekarzowi wystarczyły 2 miesiące na badania + 1 cykl z letrozolem i efekt jaki jest widać
Diewusza też mnie interesuje ta klinika i lekarze, mogłabys też ze mną się podzielić doświadczeniami?
-
MoNaKo wrote:Miśkowa ja szczesciąra...to że mam pęcherzyki nie świadczy o sukcesie. Czekam na stymulacje do IVF...
Monako ja to doskonale rozumiem bo po CLO miałam piękne soczyste pęcherzyki a nic z tego nie było u mnie jednak letrozole pomógł. Moja znajoma jest po in vitro i nie masz co się stresować. Jedyne co jest męczące w tej procedurze to przyjmowanie leków, ale czego kobiety nie zniosą dla swoich skarbów:* -
Mi sie wydaje ze dziś przytulanko bo u mnie owu jest przeważnie w dniu testu pozytywnego i moze jutro bądź pojutrze.
Zobaczymy jak wyjdzie bez spiny bo co ma byc to będzie.
Według ginki owulacja miała byc najpóźniej wczoraj. Te 3 tabletki nic nie pomogły. Ciekawe czemu mając swoją owulacje naturalna słabo na stymulację reaguje???Kikaaa lubi tę wiadomość
-
Ladybird:) wrote:Te 3 tabletki nic nie pomogły.
3 tabletki?
to nie brałas zwiekszonej dawki przez 5 dni?
Ja pytałam swoją gin ostatnio czy nie warto by było u mnie zwiększyć dawkę do 7,5 ale powiedziała, że nie. Że raczej nie stosuje się takiej dawki i nie sądzi aby u mnie to w czymś pomogło. Pwoiedziała, że raczej lepiej zmienić sposób przyjmowania i nie brać 2 na raz tylko po 1 dwa razy dziennie. A wiec w tym cyklu tak biore. zobaczymy.
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:3 tabletki?
to nie brałas zwiekszonej dawki przez 5 dni?
Ja pytałam swoją gin ostatnio czy nie warto by było u mnie zwiększyć dawkę do 7,5 ale powiedziała, że nie. Że raczej nie stosuje się takiej dawki i nie sądzi aby u mnie to w czymś pomogło. Pwoiedziała, że raczej lepiej zmienić sposób przyjmowania i nie brać 2 na raz tylko po 1 dwa razy dziennie. A wiec w tym cyklu tak biore. zobaczymy. -
efta wrote:Ja jestem zadowolona. mam nadzieje że ty też bedziesz. Jak chcesz moge zapytac moją gin czy moze polecic jakiegos współpracownika z wrocławia.
Pamiętaj, że trzeba być na pierwszej wizycie od 1 do 5 dnia cyklu. Wiec to u ciebie wypadnie jakoś pod koniec czerwca? (dobrze liczę?).4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa wrote:Gdybyś miała okazję to podpytaj proszę delikatnie czy jest ktoś kto daje rade z trudnym przypadkiem:) A zawsze trzeba być między 1 a 5 dniem czy jest to obojętne podczas pierwszej wizyty?
Dobrze zapytam ale to dopiero 16.06 bo wtedy mam wizyte.
Wydaje mi się , że tak. Ale zawsze możesz zadzwonić i zapytać, tam babki z infolinni są świetnie poinformowane. Ja byłam nawet w 1 dniu. Zawsze dobrze zacząć od początku.Miśkowa lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
diewuszka86 wrote:Miśkowa ja jestem z woj. śląskiego leczyłam się w klinice Gyncentrum w Katowicach. Jeśli byś była zainteresowana szczegółami to na priv wszystko mogę Ci opowiedzieć. W każdym razie lekarzowi wystarczyły 2 miesiące na badania + 1 cykl z letrozolem i efekt jaki jest widać4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
MoNaKo wrote:Miśkowa ja szczesciąra...to że mam pęcherzyki nie świadczy o sukcesie. Czekam na stymulacje do IVF...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
efta wrote:Dobrze zapytam ale to dopiero 16.06 bo wtedy mam wizyte.
Wydaje mi się , że tak. Ale zawsze możesz zadzwonić i zapytać, tam babki z infolinni są świetnie poinformowane. Ja byłam nawet w 1 dniu. Zawsze dobrze zacząć od początku.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Sorki Dziewczyny zalałam forum:) ale muszę nadrobić zaległości, bo tyle się tu dzieje:) To co do testu najbliżej ma Rocheera? ktoś jeszcze?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Miśkowa wrote:Sorki Dziewczyny zalałam forum:) ale muszę nadrobić zaległości, bo tyle się tu dzieje:) To co do testu najbliżej ma Rocheera? ktoś jeszcze?
No chyba ja... Szukałam bratniej duszy, ale nikt się nie dołączył
Jeszcze dobry tydzień czekania.
Żeby nie myśleć i się nie nakręcać dzisiaj zaliczyłam rower, padam, nóg nie czuję Endorfinki górą
Miśkowa lubi tę wiadomość