Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladybird:) wrote:Który dpo jesteś ?
Dopiero 4 lub 5, gin mi dokładnie nie był w stanie określić, Ovitrelle miałam w 12dc, a monit w 16dc (wypadł weekend i nie miałam jak sprawdzić wcześniej)
W 13dc bolał mnie/ ciągnął jajnik i dostałam plamień (pisałam Wam wtedy) więc myślę że to była ovu, jakby tak to jestem 5dpo
Ale się nagadałam -
Ladybird:) wrote:U mnie 17 dc a w tym jeden po pozytywnym teście owulacyjnych a skoku temperatury brak
Jajnik boli ... Boje sie zeby cysta sie nie zrobiła ((
Ginka mówiła ze owu ok 15 dc i co ?!
Oby nie! Niepotrzebne Ci żadne cysty teraz...
A nie masz możliwości jeszcze iść na monit, żeby gin zobaczyła co jest na rzeczy?
-
Rocheera może jeszcze znajdzie się ktoś kto zatestuje z Tobą
Ladybird ja to czasami mam wrażenie, że te tempki, śluzy skoki i tak dalej to w naszym przypadku takie "wróżenie z fusów jest" i czytałam też że niby cysty, torbiele nie bolą. No ale jak jest śluz jeszcze to trzeba działać (testom nie ufaj, bo one często nie wychodzą), z tego co czytałam to podobno płodność jest do zaniku ostatniego objawu, dziś jest śluz, wieczorem działanko a jutro skokWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 10:08
Ladybird:) lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Sabinka wrote:@efta wow, nie wiem co dokładnie masz za badania do zrobienia ale drogo ;o
zobacz sobie może na medistore.pl, tam mają w fajnej cenie pakiety diagnostycznie, może akurat będzie ten sam zestaw za niższą cenę
dzięki za podpowiedz ale nie bede szukać innych opcji. badania musze zrobic w czwartek i zalezy mi zeby były one zrobione tam gdzie mi je zlecono, szczególnie te genetyczne.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Lady a masz jakieś jeszcze inne objawy, czy tylko jajnik Cię boli? no nie wiem jak Ci to mocno dokucza to może da się załatwić jakąś wizytę?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa wrote:Lady a masz jakieś jeszcze inne objawy, czy tylko jajnik Cię boli? no nie wiem jak Ci to mocno dokucza to może da się załatwić jakąś wizytę?
-
ahh lady przecież wiesz usg to tylko sprzęt, a Twoje ciało postanowiło żyć własnym życiem:) myślę, że rzeczywiście jutro lub pojutrze będzie skok i wszystko się wyjaśni.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
efta wrote:Witaj Kika - na jakiej zasadzie działa ci nie powiem, lekarz mnie o tym nie informował ja nie dopytywałam. Stymuluje jajniki do pracy. Podobno duzo mniej upośledza endometrium niż CLO.
Mam synka dzięki letrozolowi. Zaszłam w 3 cyklu. Moj synek niedługo skończy 2 lata a wiec lek nie jest nowością, Jest często stosowany choć niektórzy lekarze go nie znają.
Życzę ci powdzenia abyś szybko zaszła i tym razem utrzymała ciążę. Zaglądaj do nas.
-
Miśkowa wrote:Kikaaa nie przerażaj się tą ulotką, nie ma tym nic o stymulacji bo w Polsce ten lek nie jest zarejestrowany jako lek do stymulacji ale w USA tak, również na stronach amerykańskich jest najwięcej informacji o tym, clo też jest lekiem na raka tylko, że w Pl już jest uważany także jako lek na stymulację. Działa to w ten sposób (z tego co czytałam), że blokuje biosyntezę estrogenów a przez to "pozwala działać" FSH który stymuluje wzrost jajeczek (u kobiet z pcos zaburzony jest stosunek LH:FSH). Natomiast jeśli masz kiepskie endo to sprawdź poziom estradiolu, jeśli wyjdzie niski to zastanów się z lekarzem nad jego "podhodowaniem". Mi clo chyba "rozwaliło" endo i nie chciało rosnąć choć estradiol był nieco powyżej normy więc muszę teraz łykać estrogeny żeby dojść do 9 mm, więcej nie udało mi się wyhodować ale to podobno wystarczy do zagnieżdżenia:)
-
Kikaaa wrote:To chyba tak jak mi, endo dochodzi wprawdzie do 10 ale @ mam bardziej skąpe... Może warto stymulować się czymś innym, a czy lametta i femara są dostępne u nas w aptekach?
Kikaaa lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)