Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Onia wrote:Miałam dzisiaj inseminację, no to teraz 2 tygodnie czekania
Mąż obiecał , że odda dzisiaj cały kubeczek i na pewno się uda, hehehe, jak ja bym chciała umieć tak myślećAntoś IVF,Julisia natural
-
Paulla92 wrote:Witam. Staramy się o dziecko już kilka miesięcy wiem że to mało w porównaniu do niektórych par ale bardzo nam zależy. 2 cykle byłam na CLO ale nic to nie dało. niby pecherzyki sa i rosna ale chyba cos nie moga peknac. Kolejne 3 cykle biorę Letrozol ale jak na razie brak skutków. Jutro znów zaczynam brać 3 razy dziennie ale wątpię by coś to dało. Po woli tracą nadzieję że się uda Już nie wiemy co robić.Antoś IVF,Julisia natural
-
Sylka bardzo mi przykro, najważniejsze że obecny lekarz jest specjalistą, na pewno dobierze odpowiednie leczenie i wszystko się uda!
Onia trzymam kciuki bardzo bardzo mocno!
Witaj Paulla Niestety nie pomogę bo jestem dopiero na pierwszym stymulowanym cyklu, ale tak jak Jagna sądzę że powinnaś dostać zastrzyk na pęknięcie.
U mnie monitoring pokazał endo 7,5 mm i jeden pęcherzyk 25 mm czyli do działania domowego Lekarz cieszył się z jednego pęcherzyka po przy PCOS bał się hiperstymulacji więc wszyscy zadowoleni Nie dostałam zastrzyku na pęknięcie, lekarz powiedział że woli żeby organizm sam podjął decyzję kiedy będzie na to odpowiedni moment, chciał żeby endo troszkę jeszcze podrosło. Teraz 5 dni starań i za 2 tygodnie zobaczymy...
Pierwszy raz od 2 lat starań widziałam dojrzały pęcherzyk, lekarz razem ze mną nie mógł przestać się uśmiechać I kazał myśleć pozytywnie bo wszystko siedzi w głowie. Dodam też, że dzięki wszystkim informacjom zebranym na forum rozmawiałam z lekarzem na równej stopie, widać że pasowało mu że jestem zorientowana w temacie, dziękuję dziewczynyefta lubi tę wiadomość
-
Natuś wrote:
U mnie monitoring pokazał endo 7,5 mm i jeden pęcherzyk 25 mm czyli do działania domowego Lekarz cieszył się z jednego pęcherzyka po przy PCOS bał się hiperstymulacji więc wszyscy zadowoleni Nie dostałam zastrzyku na pęknięcie, lekarz powiedział że woli żeby organizm sam podjął decyzję kiedy będzie na to odpowiedni moment, chciał żeby endo troszkę jeszcze podrosło. Teraz 5 dni starań i za 2 tygodnie zobaczymy...
Pierwszy raz od 2 lat starań widziałam dojrzały pęcherzyk, lekarz razem ze mną nie mógł przestać się uśmiechać I kazał myśleć pozytywnie bo wszystko siedzi w głowie. Dodam też, że dzięki wszystkim informacjom zebranym na forum rozmawiałam z lekarzem na równej stopie, widać że pasowało mu że jestem zorientowana w temacie, dziękuję dziewczynyNatuś lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Paulla92 wrote:Witam. Staramy się o dziecko już kilka miesięcy wiem że to mało w porównaniu do niektórych par ale bardzo nam zależy. 2 cykle byłam na CLO ale nic to nie dało. niby pecherzyki sa i rosna ale chyba cos nie moga peknac. Kolejne 3 cykle biorę Letrozol ale jak na razie brak skutków. Jutro znów zaczynam brać 3 razy dziennie ale wątpię by coś to dało. Po woli tracą nadzieję że się uda Już nie wiemy co robić.
Witamy u nas skoro jajeczka są a nie pękają dlaczego nie dostaniesz zastrzyku na pęknięcie? Chodzisz do zwykłego Gin czy to od niepłodności? Jak duże masz jajeczka jak wygląda monitoring? Napisz coś więcej19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Cześć Dziewczyny Wróciłam Witam wszystkie nowe forumowiczki. Od wczoraj jestem w nowej pracy i nie miałam nawet chwili, żeby tutaj usiąść i napisać. @ w końcu przyszła w niedzielę i od wczoraj biorę latrozol. Zazwyczaj mam bardzo bolesne @, a teraz mam wrażenie, że tabletki pomagają na te bóle .
Efta cieszę się, że mogłam kogoś rozśmieszyć naszymi perypetiami.
Natuś, cieszę się z Tobą, masz piękny pęcherzyk. Oby tak dalej i żeby endo troszkę jeszcze podrosło, a na pewno będą dobre wieści!
Onia, trzymam kciuki Myśl jak Twój mąż a na pewno wszystko się uda.
Natuś lubi tę wiadomość
kasia89 -
Nati bardzo sie ciesze ze widac efekty i nic nie szkodzi ze jedno jajco,ja wlasnie z jednym zaszlam w ciąze.Jajec spory wiec ovu juz prawie,mozesz pomóc mu pęknąc robiąc przysiady
powodzenia kochanaNatuś lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Natalia01 wrote:Witamy u nas skoro jajeczka są a nie pękają dlaczego nie dostaniesz zastrzyku na pęknięcie? Chodzisz do zwykłego Gin czy to od niepłodności? Jak duże masz jajeczka jak wygląda monitoring? Napisz coś więcej
Chodzę do prywatnie do Ordynatora Szpitala. Obserwacje mam od 10 dc. W 15 dc mialam 1.84cm ENDO idealne wg lekarza. O zastrzykach nic nie wspominał. Dostałam tylko skierowanie do szpitala na sprawdzenie drożności jajowodow.
Paulla92 -
Natuś wrote:Sylka bardzo mi przykro, najważniejsze że obecny lekarz jest specjalistą, na pewno dobierze odpowiednie leczenie i wszystko się uda!
Witaj Paulla Niestety nie pomogę bo jestem dopiero na pierwszym stymulowanym cyklu, ale tak jak Jagna sądzę że powinnaś dostać zastrzyk na pęknięcie.
Pierwszy raz od 2 lat starań widziałam dojrzały pęcherzyk, lekarz razem ze mną nie mógł przestać się uśmiechać I kazał myśleć pozytywnie bo wszystko siedzi w głowie. Dodam też, że dzięki wszystkim informacjom zebranym na forum rozmawiałam z lekarzem na równej stopie, widać że pasowało mu że jestem zorientowana w temacie, dziękuję dziewczyny
U mnie bez leków nie ma owulacji. To samo z okresem. Dopóki nie wezmę leków okresu nie dostaje. Jestem trochę już tym zmęczona. Od 3dc biorę Letrozol przez 5 dni. Potem od 15dc Duphaston przez kolejne 12 dni. Do tego kwas foliowy. Nic tylko leki i leki. A efektów jak nie było tak nie maPaulla92 -
Hejka, ja jak zwykle do specjalistek od letrozolu...otóż to mój drugi cykl z Armokiem i dziś wzięłam ostatnią tabletkę oraz rano miałam badania estradiolu, i co pierwszy raz mam poniżej normy.... zaczyna się od 26.7 norma a ja mam 17!!! Estradiol badam raz na trzy miesiące w 3 lub 4 dc i zawsze było ok, a tu taki szkopół wyszedł. Pomyślałam, że może to przez Aromek, wiecie coś na ten temat??? Będę wdzięczna, na obserwacje owu ide dopiero za tydzień i będę rozmyślać....1 iui- 01.2014
2 iui- 02.2014
3 iui- 04.2014
10.2015r.- Naprotechnologia -
Hej dziewczyny. Jestem nowa na tym forum ale szukajaca informacji/pocieszenia Troche juz przeszlam... Pomysł mojego lekarza to letrozol-lametta stad tu mnie przywialo. Jak oceniacie skutecznosc letrozolu? Ilu z Was udalo sie po nik zajsc w ciaze? Mam PCOs i clo na mnie dzialalo ale przez 6msc nic z tego... Moze teraz?
-
falka wrote:Hej dziewczyny. Jestem nowa na tym forum ale szukajaca informacji/pocieszenia Troche juz przeszlam... Pomysł mojego lekarza to letrozol-lametta stad tu mnie przywialo. Jak oceniacie skutecznosc letrozolu? Ilu z Was udalo sie po nik zajsc w ciaze? Mam PCOs i clo na mnie dzialalo ale przez 6msc nic z tego... Moze teraz?
Witaj. Ja bym na CLO przez 3 cykle i nic. Od 3 miesięcy jestem na Letrozolu i dalej nic. Wyniki mam w normie. Ale pęcherzyki nie pękają nawet przy 22-24mm. Także na mnie jak na razie nie działa ani CLO ani LETROZOLPaulla92 -
Iwonka 87 wrote:Hejka, ja jak zwykle do specjalistek od letrozolu...otóż to mój drugi cykl z Armokiem i dziś wzięłam ostatnią tabletkę oraz rano miałam badania estradiolu, i co pierwszy raz mam poniżej normy.... zaczyna się od 26.7 norma a ja mam 17!!! Estradiol badam raz na trzy miesiące w 3 lub 4 dc i zawsze było ok, a tu taki szkopół wyszedł. Pomyślałam, że może to przez Aromek, wiecie coś na ten temat??? Będę wdzięczna, na obserwacje owu ide dopiero za tydzień i będę rozmyślać....4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Paulla92 wrote:Witaj. Ja bym na CLO przez 3 cykle i nic. Od 3 miesięcy jestem na Letrozolu i dalej nic. Wyniki mam w normie. Ale pęcherzyki nie pękają nawet przy 22-24mm. Także na mnie jak na razie nie działa ani CLO ani LETROZOL4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
falka wrote:Hej dziewczyny. Jestem nowa na tym forum ale szukajaca informacji/pocieszenia Troche juz przeszlam... Pomysł mojego lekarza to letrozol-lametta stad tu mnie przywialo. Jak oceniacie skutecznosc letrozolu? Ilu z Was udalo sie po nik zajsc w ciaze? Mam PCOs i clo na mnie dzialalo ale przez 6msc nic z tego... Moze teraz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 18:23
Natuś wrote:Sylka bardzo mi przykro, najważniejsze że obecny lekarz jest specjalistą, na pewno dobierze odpowiednie leczenie i wszystko się uda!
Pierwszy raz od 2 lat starań widziałam dojrzały pęcherzyk, lekarz razem ze mną nie mógł przestać się uśmiechać I kazał myśleć pozytywnie bo wszystko siedzi w głowie. Dodam też, że dzięki wszystkim informacjom zebranym na forum rozmawiałam z lekarzem na równej stopie, widać że pasowało mu że jestem zorientowana w temacie, dziękuję dziewczynyNatuś lubi tę wiadomość
-
Miśkowa wrote:Paula trochę źle interpretujesz... i clo i letrozol działają na Ciebie bo masz piękne pęcherzyki (na mnie nie działają, bo mnie nic nie rośnie), po to są te leki żeby wystymulować wzrost a za pękanie odpowiada inny hormon. Dlatego potrzebujesz lek na pęknięcie pęcherzyka (HCG występuje pod różnymi nazwami: pregnyl, ovitrelle), musisz zmusić lekarza żeby Ci go przepisał. Pytanie czy ordynator szpitala to lekarz od niepłodności. Ja chodziłam pół roku do profesora gin-endo i sobie ze mną nie poradził, zdarł kasę i wpędził w doła.
Powiem szczerze nie wiem co robić. Ufam mojemu lekarzowi bo wiele znajomych osób się u niego leczylo i się udało. Wiem że dopiero po roku mozna zacząć się martwić ale ja z mc na mc coraz bardziej wątpię żeby się udało. Mam znajomą która leczyla się chyba wszystkim a na samym końcu okazało się że miała zbyt gest śluz który nie przypuszczał plemników.Paulla92 -
Paulla92 wrote:Powiem szczerze nie wiem co robić. Ufam mojemu lekarzowi bo wiele znajomych osób się u niego leczylo i się udało. Wiem że dopiero po roku mozna zacząć się martwić ale ja z mc na mc coraz bardziej wątpię żeby się udało. Mam znajomą która leczyla się chyba wszystkim a na samym końcu okazało się że miała zbyt gest śluz który nie przypuszczał plemników.
efta lubi tę wiadomość
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)