Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Miśkowa wrote:No właśnie, ważne jakie badania macie porobione. Badałaś męża? Paulla jeśli masz wątpliwości idź na konsultację do innego lekarza, nie musisz zostać u niego się leczyć. Tylko się upewnisz czy wszystko jest ok np. przez jeden cykl. Natomiast szkoda gdyby się okazało, ze udaje Ci się wyhodować ładne pęcherzyki ale cykle są stracone, bo nie pękają a wystarczy jeden zastrzyk. Czasem lekarze przepisują te zastrzyki nawet dziewczynom którym pękają pęchęrzyki tylko po to żeby mieć pewność, że pęknie (nie namieszałam zbytnio?). Zastanów się nad lekarzem od leczenia niepłodności oni zwykle mają duże doświadczenie w tych sprawach:)
Mąż wyniki ma idealne. Wszystko u niego jest ok. No właśnie jest ok a ja coraz częściej zaczynam myśleć że to wszystko przeze mnie a to dołuje mnie jeszcze bardziej. Chyba zrobimy tak jak piszesz i zmienimy lekarza na jeden cykl albo poproszę o zastrzyk.Kasia 1987 lubi tę wiadomość
Paulla92 -
Paula niczym nie ryzykujesz:) może akurat o to chodzi, że wystarczy "pęknąć" pęcherzyka i będzie kropek:) Nie poddawajcie się, bo będzie dobrze. Akurat dobrze trafiłaś, bo my tu planujemy późno-letni i jesienny "wysyp" ciąż
Natuś lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa wrote:Paula niczym nie ryzykujesz:) może akurat o to chodzi, że wystarczy "pęknąć" pęcherzyka i będzie kropek:) Nie poddawajcie się, bo będzie dobrze. Akurat dobrze trafiłaś, bo my tu planujemy późno-letni i jesienny "wysyp" ciąż
Mam nadzieję ze wszystkim nam się uda Dziecko to skarb. Mój mąż już planuje co i jak kiedy już się uda Myślę że gdybym pracowała i miała zajecie to tak dużo bym o tym nie myślała i może poszło by szybciej. Bo jak wiadomo psychika też robi swojePaulla92 -
Iwonka 87 wrote:Hejka, ja jak zwykle do specjalistek od letrozolu...otóż to mój drugi cykl z Armokiem i dziś wzięłam ostatnią tabletkę oraz rano miałam badania estradiolu, i co pierwszy raz mam poniżej normy.... zaczyna się od 26.7 norma a ja mam 17!!! Estradiol badam raz na trzy miesiące w 3 lub 4 dc i zawsze było ok, a tu taki szkopół wyszedł. Pomyślałam, że może to przez Aromek, wiecie coś na ten temat??? Będę wdzięczna, na obserwacje owu ide dopiero za tydzień i będę rozmyślać....
mam zaległości w czytaniu, pewnie już ktoś ci odpwiedział.
masz taki niski poziom, bo letrozol obiża poziom estradiolu. Ja dlatego mam przepisany 3 dziennie po 1 tab estrofem ale dopiero po owulacji.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
falka wrote:Hej dziewczyny. Jestem nowa na tym forum ale szukajaca informacji/pocieszenia Troche juz przeszlam... Pomysł mojego lekarza to letrozol-lametta stad tu mnie przywialo. Jak oceniacie skutecznosc letrozolu? Ilu z Was udalo sie po nik zajsc w ciaze? Mam PCOs i clo na mnie dzialalo ale przez 6msc nic z tego... Moze teraz?
ja mam 2 letniego synka po stymulacji letrozolem - czyli działa! zaszłąm w 3 cyklu. powodzenia6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Dziewczyny mam prośbę/sugestię : poustawiajcie sobie obrazki , awatarki czy jak to się tam nazywa. (obrazek przy imieniu) Zrobiło nas się tu sporo i gubię się kto jest kto.
A jak przy imieniu bedzie jakiś obrazek to łatwiej bedzie kojarzyć. Bo teraz to się gubię kto ma jaką historię i na jakim etapie cyklu jest...
Oczywiście witam wszystkie nowe panie. jak to mówią w kupie siła.
A ja jutro lece na bete. dziś południu zrobiłam sikańca - wyszedł oczywiscie negatywny. Poki co sie nie martwie, ani nie nastawiam. Bedzie co ma być.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Jagna 75 wrote:Nati bardzo sie ciesze ze widac efekty i nic nie szkodzi ze jedno jajco,ja wlasnie z jednym zaszlam w ciąze.Jajec spory wiec ovu juz prawie,mozesz pomóc mu pęknąc robiąc przysiady
powodzenia kochana
"robić przysiady" się uśmiałam... komu by się chciało.
moj gin zawsze mówił (kiedy nie brałam jeszcze zastrzyków na pęknięcie). "Pęcherzyk ładny to ma być ostry sex żeby pękł podczas zbliżenia".
No wole to niż przysiady6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Paulla92 wrote:U mnie bez leków nie ma owulacji. To samo z okresem. Dopóki nie wezmę leków okresu nie dostaje. Jestem trochę już tym zmęczona. Od 3dc biorę Letrozol przez 5 dni. Potem od 15dc Duphaston przez kolejne 12 dni. Do tego kwas foliowy. Nic tylko leki i leki. A efektów jak nie było tak nie ma
kochana bierzesz 3 rózne leki. wiesz mi to pryszcz. zajrzyj na mój wykres na tablicy to zobaczysz ile leków i zastrzyków można brać (a jeszcze z tego powodu nie świece - choć czasem mi się wydaje , że niedługo zacznę ;P ) i też póki co ciąży brak.
Głowa do góry ! w końcu się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 20:22
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Paulla92 wrote:Witaj. Ja bym na CLO przez 3 cykle i nic. Od 3 miesięcy jestem na Letrozolu i dalej nic. Wyniki mam w normie. Ale pęcherzyki nie pękają nawet przy 22-24mm. Także na mnie jak na razie nie działa ani CLO ani LETROZOL
bzdura. dziewczyno skoro pecherzyk urósł zarówno po clo jak i po letrozolu. to znaczy że właśnie działa!!! te leki nie są na pęknięcie pęcherzyka tylko na jego wyhodowanie. lekarz powinien dawać ci zastrzyk na pękniecie . PÓŁ roku bierzesz leki. pęcherzyki rosną - rewelacja tylko brak zastrzyku.
Masz pewnie za niskie LH i dlatego nie pęka a nie dlatego że clo i letrozol nie działają. Jak by ci pęcherzyki nie rosły to by oznaczało, że nie leki nie działająWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 20:27
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Onia wrote:Gin, powiedziała radośnie , oooo musimy działać bo zaczyna się zapadać... nie wiem co znaczy zapadać???
pękać, kochana pękać
-
Paulla92 wrote:Witaj. Ja bym na CLO przez 3 cykle i nic. Od 3 miesięcy jestem na Letrozolu i dalej nic. Wyniki mam w normie. Ale pęcherzyki nie pękają nawet przy 22-24mm. Także na mnie jak na razie nie działa ani CLO ani LETROZOL
Paula clo i letrozol działa bo sa pęcherzyki jest problem z pęknięciem i na to powinnaś dostać zastrzyk np z ovitrelle;) a może zapytaj lekarza o coś na pęknięcie? A Twój lekarz jest od niepłodności? Może warto poszukać innego lekarza specjalisty? Ja też chodziłam do gin, gin-endokrynologa i w końcu poszłam do specjalisty mam swoje owulacje i pęka mi pęcherzyk i w 2cyklach brałam Lamette z ovitrelle nie zadziałało i wysyła mnie na laparo także nie traci bez sensu czasu na stymulację która nie przynosi efektu.
Myślę ze dziewczyny również mogą potwierdzić że jest różnica między zwykłym gin a specjalistą od niepłodności a leków nie bierzesz dużo, niektóre z nas biorą pół apteki i dają radę miałaś sprawdzana droznosc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 20:52
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
Iwonka 87 wrote:Hejka, ja jak zwykle do specjalistek od letrozolu...otóż to mój drugi cykl z Armokiem i dziś wzięłam ostatnią tabletkę oraz rano miałam badania estradiolu, i co pierwszy raz mam poniżej normy.... zaczyna się od 26.7 norma a ja mam 17!!! Estradiol badam raz na trzy miesiące w 3 lub 4 dc i zawsze było ok, a tu taki szkopół wyszedł. Pomyślałam, że może to przez Aromek, wiecie coś na ten temat??? Będę wdzięczna, na obserwacje owu ide dopiero za tydzień i będę rozmyślać....Antoś IVF,Julisia natural
-
Paulla92 wrote:Witaj. Ja bym na CLO przez 3 cykle i nic. Od 3 miesięcy jestem na Letrozolu i dalej nic. Wyniki mam w normie. Ale pęcherzyki nie pękają nawet przy 22-24mm. Także na mnie jak na razie nie działa ani CLO ani LETROZOLAntoś IVF,Julisia natural
-
falka wrote:Hej dziewczyny. Jestem nowa na tym forum ale szukajaca informacji/pocieszenia Troche juz przeszlam... Pomysł mojego lekarza to letrozol-lametta stad tu mnie przywialo. Jak oceniacie skutecznosc letrozolu? Ilu z Was udalo sie po nik zajsc w ciaze? Mam PCOs i clo na mnie dzialalo ale przez 6msc nic z tego... Moze teraz?Antoś IVF,Julisia natural
-
Miśkowa wrote:Iwonka powszechnie uważa się, że to clo niszczy endometrium jednak spotkałam się już z wieloma przypadkami że po letrozolu dziewczyny też mają z nim problem. Może zawczasu pomyśleć o dołożeniu estrogenów, żeby śluzówka zdążyła urosnąć. Porozmawiaj o tym wyniku ze swoim lekarzem, bo co z tego jak będzie pęcherzyk a endo słabe.Antoś IVF,Julisia natural
-
efta wrote:Dziewczyny mam prośbę/sugestię : poustawiajcie sobie obrazki , awatarki czy jak to się tam nazywa. (obrazek przy imieniu) Zrobiło nas się tu sporo i gubię się kto jest kto.
A jak przy imieniu bedzie jakiś obrazek to łatwiej bedzie kojarzyć. Bo teraz to się gubię kto ma jaką historię i na jakim etapie cyklu jest...
Oczywiście witam wszystkie nowe panie. jak to mówią w kupie siła.
A ja jutro lece na bete. dziś południu zrobiłam sikańca - wyszedł oczywiscie negatywny. Poki co sie nie martwie, ani nie nastawiam. Bedzie co ma być.
POWODZENIA WIĘC &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 21:07
Antoś IVF,Julisia natural
-
Natalia01 wrote:Paula clo i letrozol działa bo sa pęcherzyki jest problem z pęknięciem i na to powinnaś dostać zastrzyk np z ovitrelle;) a może zapytaj lekarza o coś na pęknięcie? A Twój lekarz jest od niepłodności? Może warto poszukać innego lekarza specjalisty? Ja też chodziłam do gin, gin-endokrynologa i w końcu poszłam do specjalisty mam swoje owulacje i pęka mi pęcherzyk i w 2cyklach brałam Lamette z ovitrelle nie zadziałało i wysyła mnie na laparo także nie traci bez sensu czasu na stymulację która nie przynosi efektu.
Myślę ze dziewczyny również mogą potwierdzić że jest różnica między zwykłym gin a specjalistą od niepłodności a leków nie bierzesz dużo, niektóre z nas biorą pół apteki i dają radę miałaś sprawdzana droznosc?
Dostałam skierowanie do szpitala na spr drożności. Ostatni cykl będziemy próbować. Jeśli się nie uda pójdę do szpitala.Paulla92