Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola138 wrote:Dziewczyny, brała któraś z was lamette dopiero od 5dc ??
Ja zawsze stosowałam ja od 2-6 dc ale z uwagi na fakt iż mojego lekarza teraz nie ma to wszystko trochę sie opóźni i boję się jak zareaguje. -
lamienka wrote:Hej ja brałam raz od 6dc a raz od 5dc. Teraz mam od 3 dc. I powiem ci że im później zaczęłam brać to mi rosło. A teraz im wcześniej to nie rośnie w ogóle. I nie wiem czy nie nakierować mojego lekarza, żeby jednak później zacząć brać. Ja wzięłam od 6dc to owulacje miałam w 18 dc. Ale miałam. Więc może i dobrze. Z tego co mi mówił lekarz że maksymalnie podają od 7dc letrozol, czy clo. Także nic się nie martw. Nie za późno
Dzięki bo wlasnie sie zastanawiałam bo wcześniej zawsze urosły mi dwa pęcherzyki, pewnie tym razem będzie podobnie tylko ze moze troszke później wystąpi owulacja, która zwykle byla w 14-15dc.Czerwiec 2024 - punkcja - pobrano 12 🥚
Uzyskano 2 x 4AA ❄️❄️
5.08 transfer zarodka z 5 doby 🤞
5 dpt progesteron 25ng/ml
8dpt progesteron 40,20ng/ml || beta >2,3 😢
16.10 II transfer
11 dpt BetaHcg = 308
13 dpt BetaHcg = 680
14 dpt plamienie
15 dpt BetaHCG = spadek ma 540 😢 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAska84 wrote:U mnie dupa...temp spada:(
Aska84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Witam się z Wami serdecznie i przybywam z pytaniem: czy po letrozolu (ja akurat brałam go pod nazwą aromek) miałyście po owulacji (np 7 dni po) wyższy progesteron niż w tym samym czasie w cyklach bez stymulacji?
Pytam bo mi się poprawił i zastanawiam się czy to norma?
Będę wdzięczna za odpowiedź :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 16:54
-
KMK wrote:Hej dziewczyny!
Witam się z Wami serdecznie i przybywam z pytaniem: czy po letrozolu (ja akurat brałam go pod nazwą aromek) miałyście po owulacji (np 7 dni po) wyższy progesteron niż w tym samym czasie w cyklach bez stymulacji?
Witaj
Tak po owulacji progesteron wzrasta. Ja jeśli nie mialam mozliwosc pójść na monitoring sprawdzić czy pęcherzyki pękły, lekarz kazał mi sprawdzić progesteron wlasnie po ok. tygodniu od owu. Jeżeli byl wysoki to oznaczało to że owulacja była:)Czerwiec 2024 - punkcja - pobrano 12 🥚
Uzyskano 2 x 4AA ❄️❄️
16.10 II transfer
11 dpt BetaHcg = 308
13 dpt BetaHcg = 680
14 dpt plamienie
KMK wrote:Hej dziewczyny!
Hej!
Mi się bardzo poprawił progesteron po letrozolu. Wcześniej miałam max 8 a teraz 20 a ostatnio nawet 60 (były trzy pęcherzyki i wszystkie pękły po ovitrelle).KMK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarola138 - to, że po owu progesteron wzrasta to wiem, ale dzięki za odpowiedź
Jokaa - właśnie o to mi chodziło Czyli można powiedzieć, że na letrozolu można wyhodować więcej niż 1 pęcherzyk i jak one pękają to progesteron jest wyższy niż w cyklach bez stymulacji gdzie pęcherzyka nie było/był tylko jeden/był słabej jakości.
To już wszystko wiem - dzięki jeszcze raz dziewczyny za szybką odpowiedź.
-
nick nieaktualnyBrtiii86 wrote:Jeszcze nie mów hop. Bierzesz duph,tak wiec rożne czynniki mogą wpływać na temp. Bądź dobrej myśli. Pamiętasz u mnie. Temp była wysoka bardzo długo i co nie wyszło. Nie można się poddawać. Do końca trzeba wierzyć.
Racja, nie ma co panikować. czuje ze bedzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 18:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aska84 wrote:Nie wytrzymam:))) tak mi sie chce zatestowac ale wiem ze to za wcześnie:) nie znoszę siebie za taka niecierpliwośćCzerwiec 2024 - punkcja - pobrano 12 🥚
Uzyskano 2 x 4AA ❄️❄️
16.10 II transfer
11 dpt BetaHcg = 308
13 dpt BetaHcg = 680
14 dpt plamienie
nick nieaktualny
-
Aska84 wrote:W poniedziałek mam 28dc. Jeśli jestem w ciazy test powinien juz wyjsc
Aska84 lubi tę wiadomość
Czerwiec 2024 - punkcja - pobrano 12 🥚
Uzyskano 2 x 4AA ❄️❄️
16.10 II transfer
11 dpt BetaHcg = 308
13 dpt BetaHcg = 680
14 dpt plamienie
nick nieaktualnyAska84 wrote:Nie wytrzymam:))) tak mi sie chce zatestowac ale wiem ze to za wcześnie:) nie znoszę siebie za taka niecierpliwość
Czekaj do pon ale mam tak jak Ty, stres robi swoje i nawołuje do wcześniejszego testowania:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 13:08
Aska84 lubi tę wiadomość
-
Aska84 wrote:W poniedziałek mam 28dc. Jeśli jestem w ciazy test powinien juz wyjsc
Poczekaj jeszcze, wiem że łatwo pisać ale poczekaj
Ja dziś 2 dzień z clarzole, nie wiem czy to tylko moja wyobraźnia ale jużmnie kłuje lewy jajnikAska84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoni wrote:Poczekaj jeszcze, wiem że łatwo pisać ale poczekaj
Ja dziś 2 dzień z clarzole, nie wiem czy to tylko moja wyobraźnia ale jużmnie kłuje lewy jajnik -
My po konsultacji z moim gin. w tym cyklu odpuszczamy
Mąż musi zrobić badanie nasienia i ja również dostalam skierowanie na dokładniejsze badania wymazy itp.
Moze chociaż bardziej wyluzujemy i w wakacje uda nam sie wstrzelić))Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 21:56
Czerwiec 2024 - punkcja - pobrano 12 🥚
Uzyskano 2 x 4AA ❄️❄️
16.10 II transfer
11 dpt BetaHcg = 308
13 dpt BetaHcg = 680
14 dpt plamienie
nick nieaktualnyMoni wrote:Poczekaj jeszcze, wiem że łatwo pisać ale poczekaj
Ja dziś 2 dzień z clarzole, nie wiem czy to tylko moja wyobraźnia ale jużmnie kłuje lewy jajnik
Kłuje bo pęka pęcherzyk:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 20:15