Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamma-mia wrote:Natalia, ja jeszcze dodam tyle,ze niestety nie wszystkie badania związane z niepłodności może wypisać zwykły ginekolog.Część z nich jest refundowana wyłącznie z klinik niepłodności tych przyszpitalnych. Jeśli myslisz i badaniach, to poproś gina o skierowanie na diagnostykę na oddział gin-endo. Tam najwiecej Ci porobia.
Wg mnie o tyle glupio, ze nie powiedzialas o letrozolu,bo tak to lekarz by wiedział ze coś jest na rzeczy, cos jest nie tak. Wcale nie jest powiedziane,ze powiedziałby Ci tak jak napisałaś. Ja zmienialam lekarzy x razy, nie raz miałam stałego i szłam na dodatkową konsultacje gdzie indziej, mówiłam wprost,ze potrzebuje drugiej opinii, bo niw jestem przekonana. Nikt nigdy nie robił mi problemu. A jak nie powiedzialas i trafisz na średniego gina, to skonczysz z recepta na clo..
Może chociaż w razie czego (w sensie owu) powiedz,ze byłaś wcześniej stymulowana i nie przyniosło to rezultatu
To są podstawowe badania raczej nie będzie problemu ewentualnie będę pytać o to skierowanie na oddział gin-endo. W styczniu byłam u innego gin właśnie w celu uzyskania drugiej opinii i powiedziałam wszystko od a do z jak wygląda moje leczenie, wyniki badań itd pokazałem "wykaz" moich owu od czerwca zeszłego roku i mimo że odcielam imię i nazwisko gina który mnie prowadzi to usłyszałam że "Jurek dobrze panią prowadzi nie mam zastrzeżeń" i nawet nie zostałam przebadana a skasowala mnie na 150zł.. Może się oburzyla że podważam opinie jej kolegi albo po prostu miała rację, ciężko wyczuć.. Poki co będę chodzić do dwóch..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 11:50
19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
efta wrote:dziękuje fizycznie zupełnie dobrze. dolegliwosci pierwszego trymestru praktycznie ustąpiły. Natomiast psychicznie kiepsko. Jak już pisałam wcześniej nasze badania prenatalne wyszły średnio i zdecydowalismy się na drogie dodatkowe badanie NIFTY. na wynik czeka się 2 tygodnie. Niestety wczoraj po 9 dniach czekania dostałam telefon, że nie dało się zbadać próbki i że mam ponownie oddać krew do badania. jestem załamana, strasznie przezywałam ten czas oczekiwania, żle spałam miałam koszary i ciągle o tym myślałam , a kiedy odliczłam dni do momentu, aż ten okropny czas się skończy dowiedziałam się że wszytko trzeba zacząć od nowa. Okazuje się , że powtórne badanie trzeba wykonać w 1-2% wszytkich przypadków i oczywiscie musiało paść na mnie. Jutro muszę jechać do Gdyni na pobranie krwi i zaś 2 tygodnie czekania. Ja się wykończę.
Czytałam jak pisałaś o tych badaniach i o tym nifty, myślałam że może już coś wiadomo.. Jejku tak mi przykro tyle czekania, nerwów które nie są Ci wskazane a tu trzeba powtórzyć i znowu czekac... mam nadzieję i wierzę w to że mimo tylu przeszkód, które masz na drodze będzie wszystko dobrze z maleństwen i ze w ten sposób zostanie Ci to wynagrodzone, tule mocno i trzymam kciuki za Was19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Oczywiście ten cykl będzie na pewno szczęśliwy:)
Nie powiem, miałam nadzieje, własnie przez tą temperaturę, ale pytałam też lekarki i ona powiedziała że miała prawo być wysoka skoro progesteron był produkowany przez dwa ciałka.
No nic, to nauczka, zeby w przyszłym cyklu nie mierzyć -
nick nieaktualnyMama-Ali wrote:Liczę na to że lametta się rozkręci i będzie więcej pęcherzyków
Nie powiem, miałam nadzieje, własnie przez tą temperaturę, ale pytałam też lekarki i ona powiedziała że miała prawo być wysoka skoro progesteron był produkowany przez dwa ciałka.
No nic, to nauczka, zeby w przyszłym cyklu nie mierzyć
Ja się tak zestresowałam tym wyskokiem męża, że miałam takie mega skurcze, że ten cykl też spisuję na straty...a w kwietniu owu mi wypadnie w święta a jedziemy do rodziny więc nie wiem czy to ma w ogóle sens... -
Dootka_86 wrote:Czy Wy tez takie śpiące po progesteronie? Śpię na siedząco oczy mi się same zamykają, ale chyba wysoki mam progesteron bo pierwszy raz w życiu temp 37.12 w 7dpo a ja niskotemperaturowiec jestem pierwsza faza rzędu 36.2-36.4
-
Od którego dc czujecie że wasze jajka pracują ? U mnie 9dc i cisza zawsze je czułam a teraz mam obawy że nic tam nie urośnie.
Macie też problemy przy stymulacji z polem widzenia i zawroty głowy?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Od którego dc czujecie że wasze jajka pracują ? U mnie 9dc i cisza zawsze je czułam a teraz mam obawy że nic tam nie urośnie.
Macie też problemy przy stymulacji z polem widzenia i zawroty głowy?
Właśnie zjadłam kabanosa bo mnie napadlo i teraz się boje czy to surowe nie było niby napisane: Wedzone, parzone, suszone ale nie wiem...bo ja nie mam przeciwciał na toxo i wpadłam w popłoch....
Ja wcale nie czułam jak rosły trzy pęcherzyki poczułam dopiero na drugi dzień po ovitrelle ciągnięcie a następnego dnia owulacje klujący bólWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 22:41
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Dziewczyny spadla mi temp... jestem 8dpo a tu z 37.12 się zrobiło 36.89 nie wiem co to ma być...nie dość ze się stresuje tym kabanosem i toksoplazmoza to jeszcze temp spada...
kochana czasem temperatura spada (jednodniowo) na zagnieżdzenie wiec ja na twoim miejscu gdy jutro wróci do normy raczej bym się cieszyła niż martwiła trzymam kciuki6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
nick nieaktualnyefta wrote:kochana czasem temperatura spada (jednodniowo) na zagnieżdzenie wiec ja na twoim miejscu gdy jutro wróci do normy raczej bym się cieszyła niż martwiła trzymam kciuki
-
Dootka, sorry ale serio? Jak Ty sie teraz stresujesz kabanosem to co to będzie później, lepiej się nim nie stresuj bo zaszkodzisz...
A temp nawet dobrze,że spadła, często tak jest przy zagnieżdżeniu, a później leci w górę.
Także ten.. troche luzu i po prostu żyj i sie nie doszukuj problemów...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 12:27
efta lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualnyAsia87 wrote:Dootka, sorry ale serio? Jak Ty sie teraz stresujesz kabanosem to co to będzie później, lepiej się nim nie stresuj bo zaszkodzisz...
A temp nawet dobrze,że spadła, często tak jest przy zagnieżdżeniu, a później leci w górę.
Także ten.. troche luzu i po prostu żyj i sie nie doszukuj problemów... -
Dootka_86 wrote:ta tylko ten kabanos cienki wyglądający na żywy...spedza mi sen z powiek
przestań, toksoplazmozy nie ma w surowym mięsie. złapać ją można jedząc np niemyte warzywa.
taki skrót: kot + jego odchody + nieumyte warzywa np prosto z ogródka gdzie załatwia się kot (nosiceil choroby) + (lub) niemyte ręce po zabawie w piasku gdzie załatwia się kot = zachorowanie na tokspolazmozęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 12:58
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
nick nieaktualnyefta wrote:przestań, toksoplazmozy nie ma w surowym mięsie. złapać ją można jedząc np niemyte warzywa.
taki skrót: kot + jego odchody + nieumyte warzywa np prosto z ogródka gdzie załatwia się kot (nosiceil choroby) + (lub) niemyte ręce po zabawie w piasku gdzie załatwia się kot = zachorowanie na tokspolazmozę -
jeszcze co do toksoplazmozy ja ją przechodziłam tuż przed zajsciem w pierwsza ciąże, nie mając pojecia że na nią choruję. Nie wiem czy przeszłam ja bezobjawowo, czy potraktowałam jako grypę/przeziębienie naprawdę nie wiem. Dopiero przy badaniu krwi bedąc już w ciazy okazało się że mam bardzo wysokie stężenie przeciwciał co wskazywało no przebytą niedawno chorobę.
Nie panikuj , wystarczy unikać kotów a jeśli masz z nimi kontakt to często myć ręce. Nie jesc surowych warzyw i owoców itd.
ja podejrzewam, że zaraziłam się na wsi u teścia, gdzie koty biegają wszedzie, a ja jadłam truskawki czy inne owoce prosto z krzaka ... reszty można się domyśleć.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Dootka_86 wrote:Jest w surowym mięsie niestety bardzo czesto
faktycznie zgadza się, doczytałam, doktor google wie wszytko, nie wiedziałam że w mięsie też. Myslałam że to choroba tylko i wyłącznie którą można złapać od kocich odchodów.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota