Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya jak się przejechałaś na ziołach ? jeśli mogę spytac ? jeszcze mam ziola sroki ale nie wiem czy laczyc z lekami. Biore sobie witaminki wiesołka i mam nadzieje ze na tym bedzie okej a winko ? no coz pani dr sie "smiala ze mnie troszke" kiwajac glowa ze raczej alkohol nie wskzany ogolnie ... ale kurcze jak dziala to why not ? do owulacji kieliszek ( potem to juz mam tak dosc ze szok ) zwlaszcza ze wytrawnego nie lubie - mordke mi wykreca orzeszkow niestety nie moge jesc
-
nick nieaktualny
Dziewczyny czy po stymulacji letrozolem i podaniu pregnylu źle się czulyscie?
Mialam owulacje z lewego jajnika a strasznie boli mnie prawa pachwina, mam az problem z chodzeniem.
Do tego mdłości i bolesne piersi.
Pregnyl dostalam 2 czerwca.
To moj pierwszy miesiąc podawania takich lekow.
Na objawy ciąży na pewno zbyt wcześnie ale po tych specyfikach jestem strasznie nerwowa.
Michaś [*] 04.06.2014 (20tc) -
nick nieaktualnyopu wrote:a jak się przejechałaś na ziołach ? jeśli mogę spytac ? jeszcze mam ziola sroki ale nie wiem czy laczyc z lekami. Biore sobie witaminki wiesołka i mam nadzieje ze na tym bedzie okej a winko ? no coz pani dr sie "smiala ze mnie troszke" kiwajac glowa ze raczej alkohol nie wskzany ogolnie ... ale kurcze jak dziala to why not ? do owulacji kieliszek ( potem to juz mam tak dosc ze szok ) zwlaszcza ze wytrawnego nie lubie - mordke mi wykreca orzeszkow niestety nie moge jesc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 08:36
-
nick nieaktualnyRudzik39 wrote:Dziewczyny czy po stymulacji letrozolem i podaniu pregnylu źle się czulyscie?
Mialam owulacje z lewego jajnika a strasznie boli mnie prawa pachwina, mam az problem z chodzeniem.
Do tego mdłości i bolesne piersi.
Pregnyl dostalam 2 czerwca.
To moj pierwszy miesiąc podawania takich lekow.
Na objawy ciąży na pewno zbyt wcześnie ale po tych specyfikach jestem strasznie nerwowa.
Michaś [*] 04.06.2014 (20tc)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 08:37
-
aszka wrote:po letrozolu żle się czułam ale tylko w trakcie brania, objawy ktore masz to sa po Pregnulu. Pregnyl zawiera gonadotropine kosmowkowa czli hormon ciazowy. Zrob za 3 dni test z krwi i bedzie wiadomo czy juz sie coś działo
Wydaje mi się że za trzy dni to za wcześnie, tym bardziej że zastrzyk był brany 2 czerwca. Ja bym poczekała co najmniej do 14 czerwca bo tak to wynik może wyjśc fałszywy -
Hej
Byłam rano na usg - jajca 17 mm , jutro wieczorem mam wziąść pregnyl.W czwartek rano inseminacja
Mam już stresora czy nie za późno, czy jajko nie pęknie za szybko.... matko tyle wątpliwości
Aszka a Ty jak się czujesz?aszka lubi tę wiadomość
Eltasz
-
nick nieaktualny
Dzięki dziewczynki za radę
Co do stosowania ziół ,to ja zalecałabym uważać.
Każdy organizm reaguje inaczej,a niektóre zioła razem z lekami mogą wywołać
zatrucie organizmu.
Moja córka jest uczulona na rumianek (dostaje wysypki) a przecież herbatki i wiele kosmetyków dla dzieci jest na bazie rumianku.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyopu wrote:No to nie bede laczyc z ziolami ale na wiesiolek i witaminy mam zezwolenie od lekarza
Czy was tez jajniki bolaly podczas lykania tych tabletek ? To dobry znak?
Mnie po Letrozolu jajniki bolą tylko podczas owulacji. Ale początki zażywania miałam ciężkie. Zle sie czułam przez pierwszy miesiąc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEltasz wrote:Hej
Byłam rano na usg - jajca 17 mm , jutro wieczorem mam wziąść pregnyl.W czwartek rano inseminacja
Mam już stresora czy nie za późno, czy jajko nie pęknie za szybko.... matko tyle wątpliwości
Aszka a Ty jak się czujesz? -
nick nieaktualnyRudzik39 wrote:Dzięki dziewczynki za radę
Co do stosowania ziół ,to ja zalecałabym uważać.
Każdy organizm reaguje inaczej,a niektóre zioła razem z lekami mogą wywołać
zatrucie organizmu.
Moja córka jest uczulona na rumianek (dostaje wysypki) a przecież herbatki i wiele kosmetyków dla dzieci jest na bazie rumianku.
nick nieaktualnyPamiętam,jak kazali mi moja córcie wykąpać w rumianku bo miała jakieś problemy skórne.Zamiast lepiej wyglądała jak mała biedroneczka w czerwone kropeczki.To samo było z szamponem jonshona na bazie rumianku.
Dziewczyny pamiętajcie tez ,ze nie wolno w ciąży pic herbaty i naparów z malin i lipy ,(mimo że polecają) maliny i lipa zawierają substancje które powodują skurcze macicy.
TYMIANEK,SZAŁWIA ,DZIURAWIEC ,MALWA,RUTA ,ROZMARYN DZIAŁAJA WCZESNOPORONNIE !!!
I pamiętajcie w okresie okołoowulacyjnym nie powinno się zażywać leków na bazie ibuprofenu ,może utrudniać zagnieżdżenie się zarodka.
Jeśli wiec boli was głowa to apap albo zwykły paracetamol.
Michaś [*] 04.06.2014 (20tc)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 14:03
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzik39 wrote:Pamiętam,jak kazali mi moja córcie wykąpać w rumianku bo miała jakieś problemy skórne.Zamiast lepiej wyglądała jak mała biedroneczka w czerwone kropeczki.To samo było z szamponem jonshona na bazie rumianku.
Dziewczyny pamiętajcie tez ,ze nie wolno w ciąży pic herbaty i naparów z malin i lipy ,(mimo że polecają) maliny i lipa zawierają substancje które powodują skurcze macicy.
TYMIANEK,SZAŁWIA ,DZIURAWIEC ,MALWA,RUTA ,ROZMARYN DZIAŁAJA WCZESNOPORONNIE !!!
I pamiętajcie w okresie okołoowulacyjnym nie powinno się zażywać leków na bazie ibuprofenu ,może utrudniać zagnieżdżenie się zarodka.
Jeśli wiec boli was głowa to apap albo zwykły paracetamol.
nick nieaktualny
Cale szczęście na zwierzaki nie jest uczulona a mamy dwa pieski
Podczas badan wyszło ze nie jest uczulona na NIC.
Myślę, ze stęzenie alergenów i ich mieszanka tez ma duze znaczenie.
Ja mam nadwrażliwość na salicylany więc muszę ograniczać jedzenie pomidorów i truskawek w sezonie, inaczej puchnę jak balonik.
Nie wpadam w paranoję i nie izoluje siebie i dzieci .
Najgorzej jak popada się w obłęd i jak widzę mamy ktore nagle wyrzucają z domu pluszaki, wykladziny, a co najgorsze zwierzęta bo dziecko ma alergię.
Pozniej taki maluch idzie do przedszkola, szkoly, jedzie na wycieczkę i nagle wydostaje się z prawie sterylnego domu do miejsc z kurzem, roztoczami, pylkami i dostaje pokrzywki albo nie daj Boże zaczyna się dusic.
Wszystko z umiarem
Michaś [*] 04.06.2014aszka lubi tę wiadomość
-
Aska84 wrote:Ja postanowiłam skonsultować sie z innym lekarzem. Muszę zacząć działać bo wciąż niepokoją mnie te plamienia. Jeśli inny lekarz nie pomoże, uderzam w klinikę niepłodności w Katowicach.
-
nick nieaktualny