X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy na forum:) ja biorę letrozol 1,5 tabletki od 3 do 7 dc + encorton po 0,5 tabletki od 1 do 15 dc . Ja po takiej dawce 2 miesiące temu wyhodowałam 2 pęcherzyki, w tym miesiącu nie wiem bo owulacje miałam wcześniej i na usg widać było tylko ciałko żółte. Wcześniej brałam clo ale nie działało na mnie. Jak długo się starasz?

daaaisy1989 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz bedzie 22 cykl... u nas raczdj tylko problem z iloscia nasienia bo u mnie wszystko ok. Jestem po 2 IUI, pierwsza nieudana a ta druga... teraz jestem 10dpo ale wszystko bylo nie tak zrobione wiec czekam na @...

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze to już trochę przeszliście, my dopiero pół roku się staramy, a w piątek jedziemy na badanie nasienia, chyba że okres nie przyjdzie:) ale coś czuje że się nie udało :( dlaczego to wszytko jest takie trudne :( ale mąż nie dostał tabletek na poprawe nasienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasienia nie da sie tak popraeic tabletkami jak np cyklu kobiety... sa suplementy ale one tyle daja co wiesz ;) nie mamy najgorzej bo jednak te 20 mln plemnikow jest no ale super tez nie jest... trzeba walczyc ;)

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my zobaczymy w piątek co wyjdzie, mam nadzieję że wyniki będą ok,ale tak jak piszesz trzeba walczyć :) to jak masz owulację to po co dostałaś tabletki na ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyhodowanie 2-3 jajeczek :)

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :) Czarnula jak wynik?

• daaaisy1989 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) ja teraz bralam 2 tabletki letrozolu i wychodowalam 3 pecherzyki ale niestety nic z tego nie wyszlo :((( jutro ide do lekarza i pewnie zaczne znow jutro letrozol bo na niego moj organizm reaguje:) i tez chcemy zrobic te badania nasienia chyba ze lekarka powie jutro co innego:)

Dołączam sie do pytania Moni:))) czarnulka jak wynik??

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie nasienia to podstawa dziewczyny. Robcie jak najszybciej, jakby co z interpretacja wynikow Wam pomoge i podpowiem czy cos i jak poprawic :)

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie klapa, chyba okres się zaczyna :( znowu się nie udało, tak ciężko jest się pogodzić z tym że kolejny cykl nie udany ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika, do roku zdrowa para się stara... :) spokojnie, stres nie pomaga... zwiększysz sobie poziom prolaktyny, zablokujesz owulke i tyle będzie :P

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to wszytko wiem, ale jednak jak po tylu dniach oczekiwania okres jednak przychodzi to jest lekka załamka :( zresztą Wy to na pewno dobrze rozumiecie. Z drugiej strony trzeba się cieszyć i być dobrej myśli bo w końcu nowy cykl, nowe nadzieje. Teraz będę myśleć o tym badaniu nasienia, żeby tylko wszystko wyszło OK

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że są pary, które starają się po kilka lat, ja dopiero 7 cykl, ale nie wiem jak długo psychicznie wytrzymam, bardzo dużo nerwów mnie to kosztuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy je robicie?

• czar-nula Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam jeszcze na wynik, ma być dzisiaj późnym popołudniem, bo robiłam u siebie w klinice w Częstochowie a wysyłają próbkę do Katowic. Ale czuję, że nic z tego nie będzie od dwóch dni boli mnie brzuch jak na @ :(

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek jedziemy do kliniki i na wynik czekamy 3 godz. a potem mamy umówioną wizytę u mojego ginekolog, który nas skierował na badanie. Czarnulka ja też mam plamienia, na razie nie boli mnie brzuch tak jak zawsze w pierwszym dniu, ale myślę że do jutra się rozkręci :(

• czar-nula Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a robiłaś test w ogóle?

leczenie immuno JP i...
    tb73e6yd8jub8trg.png
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to jest mój 27 dc, a w sobotę odstawiłam duphostan, zgodnie z zaleceniem lekarza, na razie mam plamienia. Powiedzcie mi jak liczyć początek miesiączki? od pierwszego dnia jak wystąpi plamienie czy dopiero jak się rozkręci okres na dobre?

• czar-nula Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam kiedyś na forum, że dziewczyna odstawiła luteinę zgodnie z "zaleceniem" lekarza, miała plamienia, zrobiła test i wyszły dwie kreski, ale ciąży nie udało się już uratować, @ się rozkręciła. Nie chcę nic sugerować, ale wg mnie to dziwne, że kazał Ci odstawić progesteron, nie wiedząc czy jesteś w ciąży czy nie. Jeśli się już zaczyna brać to trzeba kontyunuować min. do 3 miesiąca ciązy, a czasem nawet do końca. A jeśli chodzi o @ to też mam zawsze problem kiedy pierwszy dzień ;) ale pytałam jednego lekarza i mówił, że jak wystąpi krwawienie, czyli jak się rozkręci.

leczenie immuno JP i...
    tb73e6yd8jub8trg.png
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja nie chce kombinować na własną rękę, mam zaufanie do swojego lekarza, bo już kilka razy mi pomógł, kiedy inni chcieli mnie wysłać mnie np. na wycięcie jajnika z powodu torbieli (bo uważali że farmakologicznie jej nie wyleczę) a tu Pan doktor przepisał odpowiednie lekarstwa i po miesiącu się wchłonęła. Nie chce robić sobie nadzieje i wolę przygotować się na kolejny cykl, może teraz się uda :)

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ