Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja staram się od lipca 2014r. W lutym 2015 miałam pierwszy cykl ale dawka była za mała i nic nie urosło. W kolejnym cyklu 2×1 tabletka i ciąża... niestety biochemiczna. Kolejne dwa cykle - w pierwszym ovu była ale nic z tego nie wyszło, następny cykl niby bezowulacyjny, niby bo okazało się ze owulacja był w 26dc. I udało się. Niestety ciąża obumarla w 9 tyg. Trzy miesiące przerwy. I znowu dwa cykle z clo. Raz coś rośnie, raz nie. W każdym razie ciąży nie ma. W tym cyklu pierwszy raz brałam aromka. Owulacja była dopiero w 20dc. Teraz czekam ale staram się nie robić sobie zbędnych nadziei.03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
moniaaa_1988 wrote:A na zespół antyfofolipidowy jakie wyniki badań u Ciebie wskazują?
Hej ❤
Po II poronieniu robilam takie badania
- p/p kardiolilinowe IgG IgM
I jak IgG i IgM mam wynik nisko pozytywny
- beta2glikoproteina IgG IgM
W tym przypadku wynik watpliwy
- antykolaguant tocznia
Nieobecny
- ANA1
Dodatni, typ swiecenia ziarnisty i chromosomow
Te wyniki sa aktywne zawsze po poronieniu pol roku pozniej wyniki sa o niebo lepsze wiec zespol uaktywnia mi sie w ciazy dlatego teraz mam brac acard plus clexane ... -
koniczyna wrote:Hej ❤
Po II poronieniu robilam takie badania
- p/p kardiolilinowe IgG IgM
I jak IgG i IgM mam wynik nisko pozytywny
- beta2glikoproteina IgG IgM
W tym przypadku wynik watpliwy
- antykolaguant tocznia
Nieobecny
- ANA1
Dodatni, typ swiecenia ziarnisty i chromosomow
Te wyniki sa aktywne zawsze po poronieniu pol roku pozniej wyniki sa o niebo lepsze wiec zespol uaktywnia mi sie w ciazy dlatego teraz mam brac acard plus clexane ...
Dziękuję za odpowiedź ❤
Mi przeciwciała kardiolipinowe, antytrombina III, antykoagulant tocznia, v Leiden, białko s i białko c wyszły ok, tylko mam mutacje mthfr heterozygote. Teraz biorę kwas foliowy 5mg I femibion ze względu na formę kwasu który tam jest. Nie robiłam przeciwciał ANA ale w ciąży i tak będę brac zastrzyki przeciwzakrzepowe.
Troche zmieniłam temat ale już kończę, mam nadzieje ze mi to wybaczcie
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
nick nieaktualnyhej. to mój pierwszy cykl z aromkiem, wcześniej brałam clostilbegyt, muszę powiedzieć że gdy brałam clo to czułam pracę jajników, przy aromku nie czułam pracy jajników przed owulacją ale za to bardzo czułam owulację, jeśli takowa była bo nie mam monitoringu, owulację czułam bardzo, strasznie bolał mnie brzuch, zmęczenie, ogólnie było ze mną tak źle że nie dałam rady siedzieć w pracy.
clo bardzo mi zepsuł śluz, przy aromku trochę się poprawił ale nadal słabo, wydaje mi się że mała ilość śluzu to dalszy efekt po clo, pewnie organizm potrzebuje czasu by wrócić do poprzedniego stanu, bo właśnie ze względu na śluz zmieniliśmy clo na aromek. -
nick nieaktualnyhej.ja się mało odzywam bo teraz to już tylko czekanie zostało, nie lubię wtedy głośno gdybać
a poza tym widzę, że większość z Was oprócz stymulacji ma również monitoring, ja nie mam więc nie mam też co opowiadać jedyne co, to jutro badam progesteron estradiol i tsh -
nick nieaktualnyluteinę biore, na pekniecie nie, bo bez monitoringu to trochę ciężko ;/
a monitoringu nie mam bo daleko mam do mojego dr, zresztą nawet nie rozmawialiśmy o monitoringu, bo tak w ogole to ja bardziej mam problem z niewydolnością ciałka żółtego a nie z pękaniem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jonelle wrote:Ja jutro mam wizytę, 2 dc i zaczynam czwarta stymulację (3 z zastrzykiem).
Diewuszka kiedy masz wizytę?
Powodzenia!
Ja mam wizytę jutro i szczerze mam nadzieję, że zobaczę małego kropka na ekranie. Beta rośnie ładnie tydzień temu była ponad 8 tysięcy więc myślę, że szansa jest. -
keejt wrote:Mi pozostaje teraz tylko czekać. Testowanie zacznę najwcześniej w przyszły weekend.
To oczekiwanie zawsze jest najgorsze.. do owulacji jeszcze wiadomo testy owulacyjne czy tam monitoring,, starania, a potem 2 tygodnie czekania. Powodzenia i dawaj znać co u Ciebie.