X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • keejt Koleżanka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam od 4 dc. Zawsze miałam 3 pęcherzyki w tym 2 przynajmniej były dominujące. Owulacje miałam ok 14-15 dnia cyklu.

• Seraya Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny jestem teraz podczas pierwszego cyklu z Aromkiem, dzieś jest mój 4 dc, a mam go brać od 3-7 dc i trochę czuję od wczoraj jajniki a tak to jest ok...Mam PCOS i to mój trzeci stymulowany cykl. Wcześniejsze dwa z CLO niestety bez skutku...Przeszłam na Aromek bo mój gin stwierdził, że CLO na mnie niezbyt dobrze działa (słabe endo). Do tego jutro mój mąż ma badanie nasienia i trochę tym się denerwuje...

Ladybird:) lubi tę wiadomość

• Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki keejt.
    Ja dziś 10 dc a brałam od 3 i dziś zauważyłam płodny śluz ;) we wtorek mam monitoring prawdopodobnie. Aby był pęcherzyk po odpowiedniej stronie

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seraya wrote:
    Hej Dziewczyny jestem teraz podczas pierwszego cyklu z Aromkiem, dzieś jest mój 4 dc, a mam go brać od 3-7 dc i trochę czuję od wczoraj jajniki a tak to jest ok...Mam PCOS i to mój trzeci stymulowany cykl. Wcześniejsze dwa z CLO niestety bez skutku...Przeszłam na Aromek bo mój gin stwierdził, że CLO na mnie niezbyt dobrze działa (słabe endo). Do tego jutro mój mąż ma badanie nasienia i trochę tym się denerwuje...
    Witaj. Życzę aby pomógł ci ten lek jak najszybciej. Pozdrawiam

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Dzięki keejt.
    Ja dziś 10 dc a brałam od 3 i dziś zauważyłam płodny śluz ;) we wtorek mam monitoring prawdopodobnie. Aby był pęcherzyk po odpowiedniej stronie

Na pewno będzie :-) nie czytałam wcześniej, długo już bierzesz letrozol? odczuwałaś jakieś skutki uboczne? Bo ja jak narazie nic...

• keejt Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki keejt.
    A która strona jest u Ciebie odpowiednia i dlaczego? Daj znać co pokazał monitoring.

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lewa tylko bo przy prawej brak jajowodu w wyniku ektopowej

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • keejt Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lewa tylko bo przy prawej brak jajowodu w wyniku ektopowej
    A jak monitoring?

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero pójdę w piątek bo ginka zaginęła. Robię testu owu i sama zrobię zastrzyk jął pozytywny będzie .... Boje sie trochę ale cóż. To mój pierwszy raz

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania męża ok...ja mam monitoring w czwartek (15 dc) i zobaczymy co mi powie...a jak Twoja wizyta Ladybird:) ??

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seraya wrote:
    Badania męża ok...ja mam monitoring w czwartek (15 dc) i zobaczymy co mi powie...a jak Twoja wizyta Ladybird:) ??
    Hej podobno owulacja obustronna ale jakos banks jakby pew a nie byla .. Jeden plus ze pierwszy raz w zyciu byla w 14 dc ;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej podobno owulacja obustronna ale jakos banks jakby pew a nie byla .. Jeden plus ze pierwszy raz w zyciu byla w 14 dc ;)
    No to super, na pewno coś z tego będzie, czuję, że kwiecień jest szczęśliwym miesiącem :-) a jak ogólnie czujesz się po letrozolu?

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje sie super. Zero skutków ubocznych. Tylko włosy wypadają trochę :/
    Jeśli buła naprawdę z lewego jajnika to będzie szansa na fasolkę ;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie też czuję się dobrze, chociaż po CLO też nic mi nie było...i oby tak zostało ;-) ciekawa jestem tego mojego monitoringu bo śluz płodny jest, jajniki pobolewają może coś z tego będzie...

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seraya wrote:
    Ja na razie też czuję się dobrze, chociaż po CLO też nic mi nie było...i oby tak zostało ;-) ciekawa jestem tego mojego monitoringu bo śluz płodny jest, jajniki pobolewają może coś z tego będzie...
    Napewno bedzie ! Innej opcji nie ma
    Jaka masz dawkę ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 tabl. od 3 do 7 dc. Identycznie brałam CLO ale w drugim cyklu było już dziwnie...lekarz stwierdził, że owulacja była słaba bo jest słabe endo i przechodzimy na letrozol

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Nieustannie trzymam kciuki za Was wszystkie tutaj dawajcie znać jakie tam u Was wyniki :)
    Piszę bo może któraś będzie zainteresowana. Mam do sprzedania lamettę. Z tego względu, że mi się udało w pierwszym cyklu, nie jest mi już potrzebna. Za opakowanie 30 tabletek zapłaciłam 80 zł. Zużyłam 5 tabletek. Proponuję cenę 50 zł. wraz z wysyłką. Jeśli któraś by była chętna proszę o kontakt na priv.
    Miłego dnia :)

efta lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na monitoringu (15 dc) i lekarz zrobił od razu badanie "po stosunku", dokładnie prawie 20 godz po... stwierdzając, że plemniki są i się ruszają także nie ma wrogości śluzu, a sam śluz płodny już nie jest. Wg USG pęcherzyk 20 mm i albo kończy dopiero pękać i dlatego jest jeszcze owalny bo czasem tak się zdarza albo nie pękł wcale...w przyszłym cyklu (jeżeli będzie miesiączka) mam przyjść ok 12-13 dnia i będzie podany Pregnyl...

• czar-nula Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seraya możesz wyjaśnić na czym polega badanie "po stosunku"? i jak lekarz mógł zobaczyć plemniki w twojej pochwie ?! Boże czy mnie coś ominęło w świecie ginekologii... Szkoda, że nie przepisał Ci pregnylu od razu, 20mm to ideał do pęknięcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 18:57

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • Seraya Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    Seraya możesz wyjaśnić na czym polega badanie "po stosunku"? i jak lekarz mógł zobaczyć plemniki w twojej pochwie ?!
    :-) Już tłumaczę. Lekarz wkłada wziernik i pobiera próbkę śluzu z szyjki macicy, wykonuje preparat i ogląda od razu pod mikroskopem, który ma w gabinecie :-)
    Najlepiej wykonywać je w okresie okołoowulacyjnym żeby właśnie sprawdzić czy w śluzie płodnym plemniki są i poruszają się.

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ