Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Bunia96 Znajoma
    Postów: 28 6

    Wysłany: 22 lutego, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na monitoring dopiero 1 marca, bo u mnie owulacja będzie pewnie koło 5-7 marca 🙂

  • emimor89 Przyjaciółka
    Postów: 70 45

    Wysłany: 24 lutego, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam wyniki LH I FSH. Lh 10,5 iu/l , A Fsh 17.9 iu/l ... martwią mnie te wyniki... już zdążyłam się wczytać, że fsh na tyle wysokie, że menopauza się zbliża I w ogóle, lh też wyższe... I siedzę i ryczę. Wizyta w klinice 4go...

  • Gosiar1988 Przyjaciółka
    Postów: 99 32

    Wysłany: 24 lutego, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam wyniki LH I FSH. Lh 10,5 iu/l , A Fsh 17.9 iu/l ... martwią mnie te wyniki... już zdążyłam się wczytać, że fsh na tyle wysokie, że menopauza się zbliża I w ogóle, lh też wyższe... I siedzę i ryczę. Wizyta w klinice 4go...



    Poziom FSH w granicach 8,5–11, 3 mI U/ ml wskazuje na obniżoną rezerwę jajnikową, wynik 11,3–18 to wyczerpująca się rezerwa jajnikowa. Zaś FSH powyżej 18 mIU/ml zwiastują problemy z zajściem w ciążę.

    Ważny jest także stosunek stężeń obydwu gonadotropin: prawidłowo stosunek LH:FSH powinien być bliski jedności. Gdy wynosi poniżej 0,6 wskazuje na niedoczynność przysadki, zaś stosunek powyżej 1,5 świadczy o zespole policystycznych jajników.

    Kochana podZiel wynik LH : FSH i masz interpretacja wyniku powyżej!

    Nie płacz , nie z takimi wynikami dziewczyny zachodziły w ciąże ! Grunt to się nie poddawać!
    Ja już staram się jakieś 5 lat i mimo książkowych wyników , owulacji niestety ciąży brak Z lekarze rozkładają ręce i mnie Zbywają ,proponują tylko invitro ...
    ściskam 😘

  • Majana Koleżanka
    Postów: 52 7

    Wysłany: 24 lutego, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiar1989 napisałam do Ciebie wiadomość, jak możesz to sprawdź:)

  • Magda8989 Koleżanka
    Postów: 66 11

    Wysłany: 24 lutego, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem. Lekarz mi przepisał luteinę. Jestem pewna, że mówił, że mam ja dwa razy dziennie brać pod język. A na ulotce jest napisane, że stosować dopochwowo. I teraz zgłupiałam. Nie wiem jak mam ją brać. Pierwszy raz mam przepisaną luteinę.

    Ja
    Wiek:31 lat
    Pcos w obrazie USG
    DHEA-S 232 ug/dl
    Testosteron 0,69 nmol/l
    Anrostendion 2,4 ng/ml
    TSH 0,999 mU/l normowane Eutyroxem
    P. Ciała ATG <10 IU/ml
    Progesteron listopad 7 dni po owu: 39,60 nmol/l progesteron grudzień 89.80 nmol/l
    Lh 7,03 U/l
    Fsh 7,06 U/l
    AMH 5,18 ng/ml
    Estradiol 29,21 pg/ml
    Prolaktyna 301 mU/l
    Stymulacja Aromkiem 8.2020 do 11.2020 nieudana
    2.2021 stymulacja clo +ovitrelle +luteina
    3.2021 clo +ovitrelle+ duphaston
    On
    Wiek 33 lata
    Morfologia
    Marzec 2%
    Lipiec 6%
    Styczeń 8%
  • emimor89 Przyjaciółka
    Postów: 70 45

    Wysłany: 24 lutego, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiar1988 wrote:
    Poziom FSH w granicach 8,5–11, 3 mI U/ ml wskazuje na obniżoną rezerwę jajnikową, wynik 11,3–18 to wyczerpująca się rezerwa jajnikowa. Zaś FSH powyżej 18 mIU/ml zwiastują problemy z zajściem w ciążę.

    Ważny jest także stosunek stężeń obydwu gonadotropin: prawidłowo stosunek LH:FSH powinien być bliski jedności. Gdy wynosi poniżej 0,6 wskazuje na niedoczynność przysadki, zaś stosunek powyżej 1,5 świadczy o zespole policystycznych jajników.

    Kochana podZiel wynik LH : FSH i masz interpretacja wyniku powyżej!

    Nie płacz , nie z takimi wynikami dziewczyny zachodziły w ciąże ! Grunt to się nie poddawać!
    Ja już staram się jakieś 5 lat i mimo książkowych wyników , owulacji niestety ciąży brak Z lekarze rozkładają ręce i mnie Zbywają ,proponują tylko invitro ...
    ściskam 😘

    Czyli u mnie to 0,58. niedoczynność. Dziękuję kochana za słowa otuchy, dużo dla mnie to znaczy. Przykro mi, że 5 lat u Ciebie i nic. A myślałaś o in vitro? Ja jestem postawiona przed wyborem, właśnie za tydzień mam spotkanie pod tym kątem. Ale nadal nie wiem, czy już korzystać, czy poczekać...

  • Anika89 Przyjaciółka
    Postów: 98 42

    Wysłany: 24 lutego, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8989 wrote:
    Dziewczyny mam problem. Lekarz mi przepisał luteinę. Jestem pewna, że mówił, że mam ja dwa razy dziennie brać pod język. A na ulotce jest napisane, że stosować dopochwowo. I teraz zgłupiałam. Nie wiem jak mam ją brać. Pierwszy raz mam przepisaną luteinę.
    Kochana,
    Z tego co się orientuję i brałam pod język, a potem dopochwowo, to są dwie różne tabletki. Także ważne, jaki rodzaj miałaś na recepcie. Jeśli pod język to tak trzeba brać, a jak dopochwowo (to też tabletki tylko inny rodzaj) to dopochwowo.

  • Gosiar1988 Przyjaciółka
    Postów: 99 32

    Wysłany: 24 lutego, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8989 wrote:
    Dziewczyny mam problem. Lekarz mi przepisał luteinę. Jestem pewna, że mówił, że mam ja dwa razy dziennie brać pod język. A na ulotce jest napisane, że stosować dopochwowo. I teraz zgłupiałam. Nie wiem jak mam ją brać. Pierwszy raz mam przepisaną luteinę.

    Ja na ulotce jest napisane dopochwowo , to właśnie tak bym tabletki używała .
    No chyba , Ze masz jakieś wątpliwości to moZe lepiej zadzwonić do lekarza dla swojego świetego spokoju . 😘

  • Gosiar1988 Przyjaciółka
    Postów: 99 32

    Wysłany: 24 lutego, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Czyli u mnie to 0,58. niedoczynność. Dziękuję kochana za słowa otuchy, dużo dla mnie to znaczy. Przykro mi, że 5 lat u Ciebie i nic. A myślałaś o in vitro? Ja jestem postawiona przed wyborem, właśnie za tydzień mam spotkanie pod tym kątem. Ale nadal nie wiem, czy już korzystać, czy poczekać...

    Ja stwierdziłam , Ze skoro moje wyniki są dobre to przeczekam jeszcze ten rok.... ostatni rok. 😘

  • emimor89 Przyjaciółka
    Postów: 70 45

    Wysłany: 26 lutego, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiar1988 wrote:
    Ja stwierdziłam , Ze skoro moje wyniki są dobre to przeczekam jeszcze ten rok.... ostatni rok. 😘
    Trzymam kciuki, żeby zaskoczyło:)

    Gosiar1988 lubi tę wiadomość

  • Abilify05 Autorytet
    Postów: 657 259

    Wysłany: 26 lutego, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia997 wrote:
    Ja byłam stymulowana 3 tabletkami lametty z tym że brałam wszystkie na raz. U mnie to była jedyna dawka która działała z reguły były 1-2 pęcherzyki dominujące. Efektem takiej stymulacji jest 10 TC bliźniaczej😊
    Dziękuję za odpowiedź, bo mam dylemat, miesiąc temu nic nie urosło mimo podwójnej dawki lametty, chociaż rozumiem, że po poronieniu nie wszystko działa jak należy. I teraz przed IUI lekarz zlecił znowu podwójną dawkę, a zasnagawiam się nad dołożeniem 3 ale nie wiedziałam, czy tak można.

    Starania 09.2018
    💗Ona lat 27
    PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne, regularne cykle,
    mutacja PAI-1 4G, układ heterozygotyczny
    mutacja MTHFR_677C>T, układ homozygotyczny

    6 m-cy stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020 - 1 IUI ❌
    11.2020 - 2 IUI 💪
    Beta HCG 15 dpo -172
    Beta HCG 18 dpo - 607
    23.12 - jest <3 --- 10 t.c. - <3 przestało bić
    03.2021 - 3 IUI ❌
  • Marzenia997 Koleżanka
    Postów: 39 35

    Wysłany: 26 lutego, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź, bo mam dylemat, miesiąc temu nic nie urosło mimo podwójnej dawki lametty, chociaż rozumiem, że po poronieniu nie wszystko działa jak należy. I teraz przed IUI lekarz zlecił znowu podwójną dawkę, a zasnagawiam się nad dołożeniem 3 ale nie wiedziałam, czy tak można.


    No ja sama nie dokladalam tabletek szłam zgodnie z zaleceniami lekarza choć w ostatnim tym szczęśliwym cyklu lekarz kazał mi się wstrzymać bo miałam zaplanowane badanie drożności, ale jako że po tylu próbach wiedziałam że owulacja wystepuje nie wcześniej jak 20 DC to nie posluchalam i brałam normalnie tak jak co miesiąc i o dziwo zaskoczyło

  • kikie Koleżanka
    Postów: 31 3

    Wysłany: 28 lutego, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jestem tu nowa. Przekartkowałam dość trochę te forum, ale ponad 900 stron to dość sporo.
    Chciałabym zapytać czy u którejś z was stymulacja letrozolem nie pomogła?
    U mnie cykl temu trzy pęcherzyki, niestety endometrium tylko 5mm i estrofem niestety chyba nie zadzialał. Okres dostałam dokładnie 29dc .
    W tym cyklu endometrium znowu 5mm , a pęcherzyka wogole nie było w 11dc .
    Czy to normalne ze mimo cyklu stymulowanego letrozolem cykl jest bezowulacyjny? Czy któraś z was miała taka sytuacje i czy któreś z was lekarz wyjaśnił o co może chodzić?
    Nie zapytalam lekarza - przyznam że chciało mi się płakać na wieść że nic z tego cyklu nie będzie i szczerze mówiąc nie chciało mi się nawet gadać...
    Tak samo co na te endometrium skoro estrofem na mnie nie działa?

    Jestem na początku tej drogi o dziecko.
    Mam endometeioze, która nie daje mi w kość (4 lata temu był to pierwszy stopień). Hashimoto i niedoczynność tarczycy.
    Póki co nie robiłam żadnych badań typu prostegon, estrogen, lh, fsh ani nic takiego. Lekarz nie stwierdził też poliscytycznych jajników.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 21:20

    Gosiar1988 lubi tę wiadomość

  • Bunia96 Znajoma
    Postów: 28 6

    Wysłany: 28 lutego, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guśka21 wrote:
    Ooo, a kiedy masz wizytę U dr ? Ja jutro mam monitoring No i będę Wiedziała kiedy IUI :) o ile stymulacja zadziała... dziękuje za trzymanie kciuków ja również życzę Ci powodzenia !

    I jak na wizycie ?
    Moja jutro, dowiem się jak tam rosną pecherzyki 🙂

  • Gosiar1988 Przyjaciółka
    Postów: 99 32

    Wysłany: 28 lutego, 23:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikie wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jestem tu nowa. Przekartkowałam dość trochę te forum, ale ponad 900 stron to dość sporo.
    Chciałabym zapytać czy u którejś z was stymulacja letrozolem nie pomogła?
    U mnie cykl temu trzy pęcherzyki, niestety endometrium tylko 5mm i estrofem niestety chyba nie zadzialał. Okres dostałam dokładnie 29dc .
    W tym cyklu endometrium znowu 5mm , a pęcherzyka wogole nie było w 11dc .
    Czy to normalne ze mimo cyklu stymulowanego letrozolem cykl jest bezowulacyjny? Czy któraś z was miała taka sytuacje i czy któreś z was lekarz wyjaśnił o co może chodzić?
    Nie zapytalam lekarza - przyznam że chciało mi się płakać na wieść że nic z tego cyklu nie będzie i szczerze mówiąc nie chciało mi się nawet gadać...
    Tak samo co na te endometrium skoro estrofem na mnie nie działa?

    Jestem na początku tej drogi o dziecko.
    Mam endometeioze, która nie daje mi w kość (4 lata temu był to pierwszy stopień). Hashimoto i niedoczynność tarczycy.
    Póki co nie robiłam żadnych badań typu prostegon, estrogen, lh, fsh ani nic takiego. Lekarz nie stwierdził też poliscytycznych jajników.


    Hej! Witam Cię bardzo serdecznie :)
    Odpowiadając na Twoje pytanie - u mnie 5 cykl
    Z letrozolem i cisza... niby wszystko ładnie , pieknie , książkowo , jednak ciąży brak....

    Jeżeli chodzi o letroZol , to czasem tak jest, ze nie na wszystkie Kobiety działa - w sensie , ze jest owulacja . Nieraz , wystarczy zmienić dawkowanie ...

    Piszesz , ze masz niedoczynnosc tarczycy , ja kilka lat temu miałam cykle bezowulacyjne przez tarczyce , jednak wtedy nic z tym
    Nie robiłaM, ponieważ, nie staralismy się o dziecko. Czasem po prostu trzeba wyrównać pozniom TSH ...

    Dziwi mnie fakt , ze lekarz odrazu podał Ci letroZo, a nie dał skierowania na te wszystkie badania o których piszesz powyżej....
    Ze zwykłej ciekawości powinnaś w 3 -5 dc zrobic badanie z krwi na AMH , LH , FSH.

    Ile masz lat?
    Pozdrawiam i życzę powodzenia!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 00:09

  • emimor89 Przyjaciółka
    Postów: 70 45

    Wysłany: 28 lutego, 23:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikie wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jestem tu nowa. Przekartkowałam dość trochę te forum, ale ponad 900 stron to dość sporo.
    Chciałabym zapytać czy u którejś z was stymulacja letrozolem nie pomogła?
    U mnie cykl temu trzy pęcherzyki, niestety endometrium tylko 5mm i estrofem niestety chyba nie zadzialał. Okres dostałam dokładnie 29dc .
    W tym cyklu endometrium znowu 5mm , a pęcherzyka wogole nie było w 11dc .
    Czy to normalne ze mimo cyklu stymulowanego letrozolem cykl jest bezowulacyjny? Czy któraś z was miała taka sytuacje i czy któreś z was lekarz wyjaśnił o co może chodzić?
    Nie zapytalam lekarza - przyznam że chciało mi się płakać na wieść że nic z tego cyklu nie będzie i szczerze mówiąc nie chciało mi się nawet gadać...
    Tak samo co na te endometrium skoro estrofem na mnie nie działa?

    Jestem na początku tej drogi o dziecko.
    Mam endometeioze, która nie daje mi w kość (4 lata temu był to pierwszy stopień). Hashimoto i niedoczynność tarczycy.
    Póki co nie robiłam żadnych badań typu prostegon, estrogen, lh, fsh ani nic takiego. Lekarz nie stwierdził też poliscytycznych jajników.

    Hej. :)
    Na mnie letrozol prawdopodobnie nie działa. Aktualnie jestem po dawce 3 tabletek... zobaczymy, czy cokolwiek to daje w czwartek. Mam wizytę wstępną na IVF, więc zrobią też usg. W sam raz, bo będzie to 12dc.
    Dziwne, że nie miałaś żadnych badań. To już nawet ja tutaj w Anglii miałam te podstawowe. Tak jak pisała Gosia. Lekarz powinien dac skierowania na badania fsh,lh,amh, prolaktyne, tsh, ft4 I amh.
    Na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że nie ma PCOS?
    Pozdrawiam:)

  • Gosiar1988 Przyjaciółka
    Postów: 99 32

    Wysłany: 1 marca, 00:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Hej. :)
    Na mnie letrozol prawdopodobnie nie działa. Aktualnie jestem po dawce 3 tabletek... zobaczymy, czy cokolwiek to daje w czwartek. Mam wizytę wstępną na IVF, więc zrobią też usg. W sam raz, bo będzie to 12dc.
    Dziwne, że nie miałaś żadnych badań. To już nawet ja tutaj w Anglii miałam te podstawowe. Tak jak pisała Gosia. Lekarz powinien dac skierowania na badania fsh,lh,amh, prolaktyne, tsh, ft4 I amh.
    Na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że nie ma PCOS?
    Pozdrawiam:)


    Daj znać ... trzymam kciuki 🤗🤗🤗

  • Gosia24 Koleżanka
    Postów: 48 15

    Wysłany: 1 marca, 00:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa, mam 24 lata, z mężem od roku staramy się o dziecko. Mam stwierdzone pcos w lagodnych stopniu. Naturalnych owulacji nie mam. Od 4 lata brałam duphaston aby dostać okres. 3 miesiące temu poszlam do ginekologa i po wynikach moich badań i męza dostalam Lamette 1x1 tabletka od 3 do 7 dnia cyklu. Aktualnie mam 7 dc. W 11 dc idę ba monitoring. Trzymajcie kciuki.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 00:14

    Zenka lubi tę wiadomość

  • Domma Ekspertka
    Postów: 204 85

    Wysłany: 1 marca, 05:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia24 wrote:
    Cześć, jestem tu nowa, mam 24 lata, z mężem od roku staramy się o dziecko. Mam stwierdzone pcos w lagodnych stopniu. Naturalnych owulacji nie mam. Od 4 lata brałam duphaston aby dostać okres. 3 miesiące temu poszlam do ginekologa i po wynikach moich badań i męza dostalam Lamette 1x1 tabletka od 3 do 7 dnia cyklu. Aktualnie mam 7 dc. W 11 dc idę ba monitoring. Trzymajcie kciuki.

    Też jestem aktualnie na lamecie 2x1 tbl od 2 do 9 dc. W piątek wizyta 💪

    👱‍♀️30l.
    👱‍♂️32l.

    👱‍♀️
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    Pęcherzyki nie pękają :(
    03.02 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Usunięty torbiel 💪
    13.03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł..
    27.03-16.04 antykoncepcyjne..
    Kwiecień/maj iui? 🍀🍀

    🤵
    morfologia 4%
    DFI 9,4%
    HDS 1,0%
  • kikie Koleżanka
    Postów: 31 3

    Wysłany: 1 marca, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Hej. :)
    Na mnie letrozol prawdopodobnie nie działa. Aktualnie jestem po dawce 3 tabletek... zobaczymy, czy cokolwiek to daje w czwartek. Mam wizytę wstępną na IVF, więc zrobią też usg. W sam raz, bo będzie to 12dc.
    Dziwne, że nie miałaś żadnych badań. To już nawet ja tutaj w Anglii miałam te podstawowe. Tak jak pisała Gosia. Lekarz powinien dac skierowania na badania fsh,lh,amh, prolaktyne, tsh, ft4 I amh.
    Na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że nie ma PCOS?
    Pozdrawiam:)

    Szczerze mówiąc nie wiem. Po USG stwierdził że jajniki nie są polistyczne więc za bardzo w to nie wnikałam i tylko się cieszyłam.
    To dopiero nasz początek drogi o dziecko. Jedno już mam - szalonego trzylatka, o którego o dziwo nie było żadnych problemów :) .
    Mam 26 lat. Na tarczyce biorę euthyrox i tsh jest w poziomie 1,1 .
    8 miesięcy temu odłożyłam tabletki i w zasadzie po pierwszym 28dniowym cyklu, cykle stały się średnio 34-36 dniowe. A potem przez trzy cykle nie dostawałam wogole miesiączki sama od siebie i zaczęła być ona wywoływana luteiną. Wtedy zgłosiłam się do lekarza że jest jakiś problem i staramy się o dziecko ale o co tu się starać skoro ja nawet miesiaczek nie dostaje sama od siebie. Wtedy lekarz zaczął wszystko regulować luteiną i aromkiem. Przepisal też estrofem bo te endometrium jest za cienkie ale niestety estrofem nie polepszyl sytuacji.
    Byłam zaskoczona bo myślałam że jeżeli biorę ten Aromek to nie ma prawa dojść do takiej sytuacji że wogole nie będzie żadnego pęcherzyka :(
    Co do badań to powoli też jestem zdziwiona i niestety Poraz kolejny nieco zawiedziona kolejnym ginekologiem, który zaczyna coś od d... strony ... Chociaż ostatni ginekolog w zasadzie niemal że wywalił mnie z gabinetu stwierdzając że mam mu nie zawracać głowy nie udanymi próbami zajścia w ciążę skoro nie minęło jeszcze 12 miesiecy od rozpoczęcia starań i jak to określił "nie mamy i czym rozmawiać" 😐

‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego