Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Elleen wrote:Lekarze dają duphaston ok tydzień po owulacji, ale nie stricte na wywołanie miesiączki, tylko na podtrzymanie ewentualnej ciąży. Jeśli beta jest negatywna, wtedy się odstawia i mięsiaczka przychodzi. Może badałaś progesteron i był wysoki, dlatego lekarz nic nie przepisał? Sprawdź jeszcze betę, u mnie testy długo nie pokazały 2 kresek a beta była dodatnia.
-
PaniM wrote:Udało Ci się zajść w ciążę dzięki iui? Mogłabyś napisać coś o objawach pozytywnie zakończonej iui? Ja miałam iui w czwartek i od czwartku się oszczędzam 🙂 obserwuje papier toaletowy ale żadnych śladów zagnieżdżania bo ponoć jakiś zarozowiony śluz wówczas jest. A jak bylo u ciebie?
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Abilify05 wrote:Cześć dziewczyny. Czy któraś z was była stymulowana letrozolem 3 x dziennie? Bo spotkałam się głównie z dawkowaniem 2x dziennie. Jeśli tak, jakie były efekty?
Ja byłam stymulowana 3 tabletkami lametty z tym że brałam wszystkie na raz. U mnie to była jedyna dawka która działała z reguły były 1-2 pęcherzyki dominujące. Efektem takiej stymulacji jest 10 TC bliźniaczej😊Gosiar1988, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
Elleen wrote:Lekarze dają duphaston ok tydzień po owulacji, ale nie stricte na wywołanie miesiączki, tylko na podtrzymanie ewentualnej ciąży. Jeśli beta jest negatywna, wtedy się odstawia i mięsiaczka przychodzi. Może badałaś progesteron i był wysoki, dlatego lekarz nic nie przepisał? Sprawdź jeszcze betę, u mnie testy długo nie pokazały 2 kresek a beta była dodatnia.
Dziękuje Ci za odpowiedz, trochę mnie uspokoiłaś, bo faktycznie progesteron mam wysoki, wiec może dlatego nie dostałam żadnych leków poza letrozolem. Byłam na becie, popołudniu okaże się czy będzie szczęśliwa. Tak się stresuje 😅 2,5 roku starań a to moja pierwsza beta, bo miesiączka zawsze przychodziła tak jak powinna. -
Bunia96 wrote:Dziękuje Ci za odpowiedz, trochę mnie uspokoiłaś, bo faktycznie progesteron mam wysoki, wiec może dlatego nie dostałam żadnych leków poza letrozolem. Byłam na becie, popołudniu okaże się czy będzie szczęśliwa. Tak się stresuje 😅 2,5 roku starań a to moja pierwsza beta, bo miesiączka zawsze przychodziła tak jak powinna.
Bunia96 lubi tę wiadomość
-
Bunia96 wrote:Dziękuje Ci za odpowiedz, trochę mnie uspokoiłaś, bo faktycznie progesteron mam wysoki, wiec może dlatego nie dostałam żadnych leków poza letrozolem. Byłam na becie, popołudniu okaże się czy będzie szczęśliwa. Tak się stresuje 😅 2,5 roku starań a to moja pierwsza beta, bo miesiączka zawsze przychodziła tak jak powinna.
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Elleen wrote:U mnie testy nie zdawały egzaminu. Betę miałam 300 a na teście ledwo widoczna kreseczka dopiero się pojawiała. U nas też długie starania i dopiero poszerzona diagnostyka dała jakąś odpowiedź i pozwoliła zadziałać jakoś na korzyść. Trzymam kciuki za wynik✊✊ To Twój pierwszy cykl z letrozolem?
Tak, pierwszy cykl z letrozolem. -
Bunia96 wrote:Tak, pierwszy cykl z letrozolem.
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Niestety beta wyszła 0,5 <.
Nie dość, że brak ciąży to jeszcze nie wiem co się dzieje, że okres nie chce przyjść.. napisałam do lekarza, mam nadzieje, że coś pomoże, bo się stresuje tymi zmianami w cyklu. Dopiero co go unormowalam do regularnych, krótkich cykli...
Drożności jeszcze nie miałam, przymierzam się do tego jeśli nie uda się przez 2-3 cykle z letrozolem.
Czytałam już też, że często 3 cykl jest szczęśliwy więc pozostaje mi czekać. -
Bunia, przykro mi. Ale będę trzymała kciuki za następne Cykle. Trzeba wierzyć, że się uda.
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
nick nieaktualnyDziewczyny, pisałam juz o tym, ale póki cos daleko to spoko a im bliżej tym bardziej strach oblatuje mam zaczac brac letrozol teraz od 2 dc po dwie tabletki dziennie. Do tej pory bralam jedna i bylo ok, z dwoma bede debiutować. Trochę się boję skutkow ubocznych. Podzielicie się doświadczeniami? Amh mam 3, jeśli ma to jakieś znaczenie w tej sytuacji.
-
Aga1510 wrote:Dziewczyny, pisałam juz o tym, ale póki cos daleko to spoko a im bliżej tym bardziej strach oblatuje mam zaczac brac letrozol teraz od 2 dc po dwie tabletki dziennie. Do tej pory bralam jedna i bylo ok, z dwoma bede debiutować. Trochę się boję skutkow ubocznych. Podzielicie się doświadczeniami? Amh mam 3, jeśli ma to jakieś znaczenie w tej sytuacji.
Witaj , ja również jestem 1 miesiąc na Lameccie o dawcę 2 tabletki dziennie od 3-7 dnia. Jeżeli chodzi o sama Lamettr czuje się fizycznie , a przede wszystkim psychicznie -dobrze.... wcześniej brałam Aromek 1 tabl dziennie i moja psychika po tych tabl była straszna . Wiecznie bym płakała , miałam brzydkie myśli. Szczerze powiem , ze nie rozumiem jak to jest możliwe , skoro jedne i drugie tabl to LetroZol.
Co mnie dziś zaniepokoiło , to lekkie plamienie , dziś jest mój 11dc - owulacje mam zazwyczaj 13, 14 dc . Czytałam , ze może to być plamienie okoloowulacyjne. Oby... nic groźniejszego .
Moje AMH również wynosi 3.
Ściskam , powodzonka 😊😘
Jak długo starasz się o dzidzie ? -
nick nieaktualnyGosiar1988 wrote:Witaj , ja również jestem 1 miesiąc na Lameccie o dawcę 2 tabletki dziennie od 3-7 dnia. Jeżeli chodzi o sama Lamettr czuje się fizycznie , a przede wszystkim psychicznie -dobrze.... wcześniej brałam Aromek 1 tabl dziennie i moja psychika po tych tabl była straszna . Wiecznie bym płakała , miałam brzydkie myśli. Szczerze powiem , ze nie rozumiem jak to jest możliwe , skoro jedne i drugie tabl to LetroZol.
Co mnie dziś zaniepokoiło , to lekkie plamienie , dziś jest mój 11dc - owulacje mam zazwyczaj 13, 14 dc . Czytałam , ze może to być plamienie okoloowulacyjne. Oby... nic groźniejszego .
Moje AMH również wynosi 3.
Ściskam , powodzonka 😊😘
Jak długo starasz się o dzidzie ? -
Aga1510 wrote:Dzięki za odpowiedź ile masz pęcherzyków na tej dawce? Staramy się ponad dwa lata, mamy już córkę.[/
Mieszkam w Irlandii , tu nie mam monitoringu , 2 ostatnie cykle na 1 tabletce , byłam w Polsce i w 13 dc miała pęcherzyk 22 mm , przedostatnio w 13 dc -20 mm. Teraz niestety tego nie sprawdzę. Progesteron po Lameccie zawsze mam 18 - 23 w 21 dc, Przy cyklach 27, 28 dniowych.
Tylko niepokoi mnie w tym cyklu to plamienie ... tym bardziej , ze sobota i niedziela zarezerwowana jest na przytulasy 😊 -
Cześć dziewczyny. U mnie mały update. W końcu jest! Miesiączka. Po 69 dniach pojawiła się ona. 😳 oczywiście w czwartek zrobiłam amh, bo ok 2 tygodnia trzeba czekać na wyniki, a 4go marca mam wizytę w klinice i chcę mieć już wyniki, by je omówić. Czekałam ile się dało... Ale gdy gm wiedziała, że w sobotę dostanę okres. To już bym poczekała... nic nie zwiastowalo tych dni. Aż od mężczyzny swojego kwiaty z tej okazji dostałam 🤣 jutro zaczynam 3 tabsy Letrozolu. No i w poniedziałek lh i fsh zrobię.
-
nick nieaktualny
-
Aga1510 wrote:Ellen, wyslalam Ci zaproszenie
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
Słuchajcie dziewczyny ten miesiąc z Lametta dał mi totalnie w kość okropnie boli mnie głowa wczoraj wzięłam ostatnia 5 tabletkę i każdego dnia brałam czerwony nurofen, a rzadko zdarza mi się brać leki przeciwbólowe. mój partner twierdzi ze od kilku dni jestem na maksa wredna, upierdliwa i marudna. We wtorek mam wizytę zobaczymy co dr powie. Mam nadzieje ze te męczarnie nie pójdą na marne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 23:00
🧸 IUI 02.03.2021 ❌
🐥 IUI 07.05.2021 ❌ -
Guśka21 wrote:Słuchajcie dziewczyny ten miesiąc z Lametta dał mi totalnie w kość okropnie boli mnie głowa wczoraj wzięłam ostatnia 5 tabletkę i każdego dnia brałam czerwony nurofen, a rzadko zdarza mi się brać leki przeciwbólowe. mój partner twierdzi ze od kilku dni jestem na maksa wredna, upierdliwa i marudna. We wtorek mam wizytę zobaczymy co dr powie. Mam nadzieje ze te męczarnie nie pójdą na marne.
Ja tez wczoraj wzięłam ostatnia dawkę letrozolu w tym cyklu i tez męczyły mnie bóle głowy, ale nie aż tak mocne bo radziłam sobie bez tabletek. Więcej dolegliwości na szczęście nie miałam.
Trzymam kciuki, że będzie owoc z Twoich męczarni Guśka21 ☺️