Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewczyny! nie chcę się nakręcać ale dziś mam 28 dc i żadnych objawów jak na miesiączkę. Od 10 dni mam bardzo powiększone piersi co nawet mój mąż zauważył i nie bolą już tak bardzo jak kilka dni temu. Jak zawsze boli mnie brzuch na 4/5 dni prze @ to teraz zupełnie nic... nie chcę jeszcze testować poczekam kilka dni ale jestem jakaś dziwnie spokojna...Trzymajcie kciuki żeby to był ten cykl
Jolene, Guśka21, Bunia96, Azjak, Futuremother, Gosiar1988 lubią tę wiadomość
-
Jolene wrote:Hej dziewczyny. Cykl stymulowany letrozolem, od 22.01 biorę duphaston dwa razy dziennie. Wg zaleceń lekarza mam go brać do niedzieli i w poniedziałek zrobić betę. Ale od wczoraj plamie... i teraz nie wiem czy to może być wina duphastonu czy jednak @ idzie... wg kalendarza @ powinien być 4 lutego. I szczerze mówiąc dziś już miałam takie załamanie że znów nic z tego. Ale wiadomo że z tylu głowy nadzieja nadal jest..
-
Siedzę I analizuję swoje wyniki z września, bo wtedy miałam robione lh I fsh. Aczkolwiek nikt mnie k tym nie poinformował, tylko po wymuszenie badań krwi mój lekarz zlecił cały kompleks nie informując co w nim jest I tak zrobiłam pobranie krwi w 6dc. Fsh bardzo wysokie, bo 24,1 iu/l A mi 9,7. Z tego, co czytałam to wynik masakra. W klinice nic na ten temat wtedy nie usłyszałam, nikt nic nie wspomniał o takim wyniku. Jako, że mam napady gorąca, momentalnie robi się mega gorąco I obława mnie pot, po czym po 3 minutach już jest ok, to siedzę i czytam. Czytam I porównuję. Zleciało mi badania przed ivf I póki co mogłam tylko zrobić badania na różyczkę, wirusa wątroby, hiv I chlamydie. Wyniki będą na dniach. Ale mam 48dc aktualnie, okresu brak i co za tym idzie nie mogę zbadać amh, lh I fsh... doprowadza mnie to do szału, bo teraz jeszcze martwię się, że przekwitam.
-
Hej dziewczyny. Proszę o poradę. Dziś byłam na monitoringu w 11 dc i w prawym jajniku są dwa pęcherzyki 18 mm. Dostałam receptę na Ovitrelle i Pani doktor powiedziała aby podać w sobotę wieczorem lub w niedzielę rano. Który termin Waszym zdaniem będzie lepszy?
-
Nadiaa wrote:Hej dziewczyny. Proszę o poradę. Dziś byłam na monitoringu w 11 dc i w prawym jajniku są dwa pęcherzyki 18 mm. Dostałam receptę na Ovitrelle i Pani doktor powiedziała aby podać w sobotę wieczorem lub w niedzielę rano. Który termin Waszym zdaniem będzie lepszy?🧸 IUI 02.03.2021 ❌
🐥 IUI 07.05.2021 ❌ -
Margaritta trzymam mocno kciuki ! ☺️ czekamy na info czy się udało
emimor89 to by było bardzo szybko jak na przekwitanie... wiem, że to się zdarza, ale mam nadzieje i trzymam kciuki, że to nie to. U lekarzy niestety często trzeba się upominać o wytłumaczenie wyników.. często jak się nie zapytam to nic nie powie i tylko bym się niepotrzebnie stresowała. Daj koniecznie znać jak czegoś się dowiesz.emimor89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam do Was pytanie czy miałyście może IUI z dobrymi wynikami nasienia ? Mój partner jest zdrowy, jego wyniki nasienia są super. Problem z zajściem w ciąże leży po mojej stronie bez stymulacji owulacja nie występuje. Lekarz proponuje IUI chciałam zapytać czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji ?🧸 IUI 02.03.2021 ❌
🐥 IUI 07.05.2021 ❌ -
Dziewczyny bardzo proszę o pomoc, brałam letrozol, w pon pęcherzyk 17mm, w środę 27.01 czyli trzy dni temu wieczorem miałam zastrzyk (2x gonapeptyl na pęknięcie). W tym cyklu jestem po hsg. Dzis od rana mam okropny ból podbrzusza, jak na pierwszy dzień ciężkiej miesiączki. czy to normalne? Wcześniej tak nie miałam, to już mój 4 cykl stymulowany. Proszę, dajcie znać.
-
Cześć dziewczyny. Za niedługo mam zamiar zacząć stymulację letrazolem. Czy wy też musieliście podpisać pisać zgodę na stosowanie tego leku i dać ją lekarzowi?Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Gosiar1988 wrote:Pierwsze słyszę ... ja nie
Mi lekarz właśnie kazał przynieść taką zgodę ponieważ ten lek jest na leczenie raka piersi a skutkiem ubocznym jest stymulacja owulacji i nie jest to lek w bazie danych jako stymulujący stąd wymaga ode mnie takiej zgody.Nasza Kornelka przyszła na świat 05.01.2022r i jest naszym całym światem. 🙂
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" -
Agusia94 wrote:Cześć dziewczyny. Za niedługo mam zamiar zacząć stymulację letrazolem. Czy wy też musieliście podpisać pisać zgodę na stosowanie tego leku i dać ją lekarzowi?
-
Agusia94 wrote:Cześć dziewczyny. Za niedługo mam zamiar zacząć stymulację letrazolem. Czy wy też musieliście podpisać pisać zgodę na stosowanie tego leku i dać ją lekarzowi?
Ja tak. Musiałam takie coś podpisać. Podobnie było z Clostilbegyt.Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️ -
Gosiar1988 wrote:Cześć dziewczyny ,
Mój wynik progesteronu w 21 dc to 21,23 ng/ml przy wartościach dla fazy lutealnej 5,16 -18,56 .
Cykle regularne co 27,28 dni.
Owulacja potwierdzona monitoringiem , ale skąd taka wartość progesteronu? Nie Za wysoka ?
To bardzo dobra wartość, nie za wysoka, ja raz miałam jeszcze wyższą ok. 28.Gosiar1988 lubi tę wiadomość
Ja
Pcos w obrazie USG
Sonohsg✔️
3x iui nieudane
Marzec 23' start invitro
On
Wiek 35 lat -
PaniM wrote:5 cykli pod rząd przyjmujesz lamette? Czy miałaś jakieś przerwy między cyklami
cały czas przyjmuje bez robienia przerwy. Dziś 29 dzień cyklu i test ciązowy negatywny.