X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • emimor89 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 ciążą wrote:
    cały czas przyjmuje bez robienia przerwy. Dziś 29 dzień cyklu i test ciązowy negatywny. :-(

Głowa do góry. W końcu się uda!

Dziewczyny u mnie dzisiaj 55 dzień cyklu. Jakaś masakra. Nie czuję się na miesiączkę. Dostałam papiery z kliniki do ivf. Wypełniła, Ale... wciąż nienwiem, czy to dobry pomysł. Z tym, że w końcu dostałam skierowanie na amh. I jak w końcu je mam, to miesiączki nie... A tak bardzo czekam na ten 3 dzień cyklu 🙄

:)
  • Magda8989 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Głowa do góry. W końcu się uda!

Dziewczyny u mnie dzisiaj 55 dzień cyklu. Jakaś masakra. Nie czuję się na miesiączkę. Dostałam papiery z kliniki do ivf. Wypełniła, Ale... wciąż nienwiem, czy to dobry pomysł. Z tym, że w końcu dostałam skierowanie na amh. I jak w końcu je mam, to miesiączki nie... A tak bardzo czekam na ten 3 dzień cyklu 🙄

AMH możesz zrobić każdego dnia cyklu. A powtarzałaś test ciążowy? Pisałaś, że miałaś pozytywny test ovu w 35 dc. Może warto sprawdzić i zatestować?😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 21:29

Ja
    Pcos w obrazie USG

Sonohsg✔️
    3x iui nieudane
    Marzec 23' start invitro
    On
    Wiek 35 lat
  • emimor89 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda8989 wrote:
    AMH możesz zrobić każdego dnia cyklu. A powtarzałaś test ciążowy? Pisałaś, że miałaś pozytywny test ovu w 35 dc. Może warto sprawdzić i zatestować?😏

Testowalam kochana. 1 kreseczka. Niestety. Zrobię tak, jak zalecała lekarka. A zalecała w 3 dniu cyklu. Przyjaciółka w pl też dostała od gine polecenie zrobienia amh w 3 dniu cyklu.

• Margaritta Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Testowalam kochana. 1 kreseczka. Niestety. Zrobię tak, jak zalecała lekarka. A zalecała w 3 dniu cyklu. Przyjaciółka w pl też dostała od gine polecenie zrobienia amh w 3 dniu cyklu.
    Ja też miałam robiłam AMH w 3 dniu cyklu.

emimor89 lubi tę wiadomość

• emimor89 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dzwoniłam do mojego lekarza pierwszego kontaktu. Cykl trwa 59 dni. W tymże cyklu napady gorąca, pobolewanie podbrzusza, rozdrażnienie. 3 testy ciążowe. W dniu przewidywanej miesiączki, 10 dni po i 4 dni temu. Wszystkie negatywne. Powiedziałam wszystko co I jak I poprosiłam o wizytę u ginekologa. Może da tabletki na wywołanie... bo to już trochę za długo. Mój GP odpowiedział, że nie, bo w klinice widzę się z lekarzem i jest to niepotrzebne. A miesiączki nie mam, bo widzi, że mam problem z owulacją. Jak nie ma jajeczek I owulacji, to nie ma miesiączki. Wtf?! I to mówi wykwalifikowany lekarz. Nie mam siły. Zostawiam to w cholerę tak, jak jest. 4.03. Mam spotkanie w klinice, będą mówić o in vitro...

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Dzisiaj dzwoniłam do mojego lekarza pierwszego kontaktu. Cykl trwa 59 dni. W tymże cyklu napady gorąca, pobolewanie podbrzusza, rozdrażnienie. 3 testy ciążowe. W dniu przewidywanej miesiączki, 10 dni po i 4 dni temu. Wszystkie negatywne. Powiedziałam wszystko co I jak I poprosiłam o wizytę u ginekologa. Może da tabletki na wywołanie... bo to już trochę za długo. Mój GP odpowiedział, że nie, bo w klinice widzę się z lekarzem i jest to niepotrzebne. A miesiączki nie mam, bo widzi, że mam problem z owulacją. Jak nie ma jajeczek I owulacji, to nie ma miesiączki. Wtf?! I to mówi wykwalifikowany lekarz. Nie mam siły. Zostawiam to w cholerę tak, jak jest. 4.03. Mam spotkanie w klinice, będą mówić o in vitro...
    Kochana, ja w takiej sytuacji brałam luteinę w drugiej części cyklu przez 10 dni. Zawsze, gdy odstawiłam, miesiączka przychodziła do maks 5 dni. Jak można zostawić Cię bez pomocy, kiedy cykl się wydłuża, a należy zrobić badania i dalszą diagnostykę. Kompletna znieczulica w tym kraju. Walcz o swoje i nie daj się, ja przez takie podejście straciłam pół roku.

• emimor89 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika89 wrote:
    Kochana, ja w takiej sytuacji brałam luteinę w drugiej części cyklu przez 10 dni. Zawsze, gdy odstawiłam, miesiączka przychodziła do maks 5 dni. Jak można zostawić Cię bez pomocy, kiedy cykl się wydłuża, a należy zrobić badania i dalszą diagnostykę. Kompletna znieczulica w tym kraju. Walcz o swoje i nie daj się, ja przez takie podejście straciłam pół roku.
    Brałam luteinę w tym cyklu. Od 12 dnia cyklu przez 10 dni.

Abilify05 lubi tę wiadomość

• Anika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    To moze trzeba powtórzyć? Ja raz miałam zalecenie, zeby zwiększyć dawkę z dwóch, na trzy tabletki, przez 5 dni i faktycznie pomogło, ale to loteria. Lekarz powinien przepisać coś od siebie, skoro luteina nie zadziałała, a nie marnować czas. 59 dni bez miesiączki to już stanowczo za długo.

• emimor89 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika89 wrote:
    To moze trzeba powtórzyć? Ja raz miałam zalecenie, zeby zwiększyć dawkę z dwóch, na trzy tabletki, przez 5 dni i faktycznie pomogło, ale to loteria. Lekarz powinien przepisać coś od siebie, skoro luteina nie zadziałała, a nie marnować czas. 59 dni bez miesiączki to już stanowczo za długo.

Tutaj w ogóle się tym nie przejmują... 🤷‍♀️ mają rozwiązanie. Wepchnąć mnie na in vitro. A jak się nie uda, to życie. Trudno. "Robili Ci mogli"....

• Abilify05 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy któraś z was była stymulowana letrozolem 3 x dziennie? Bo spotkałam się głównie z dawkowaniem 2x dziennie. Jeśli tak, jakie były efekty?

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Mierzysz temperaturę ? Dobre jest to, że jak spadnie można się spodziewać miesiączki i nie głowic się, kiedy przyjdzie.

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Magda8989 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz w klinice przepisał dziś Clo. Za 2 tyg. mam monitoring. Mam do Was pytanie na nieco inny temat szczepiłyście się bądź szczepicie na covid?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 18:55

Ja
    Pcos w obrazie USG

Sonohsg✔️
    3x iui nieudane
    Marzec 23' start invitro
    On
    Wiek 35 lat
  • Jolene Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wspominacie badanie drożności? Musze się zapisać ale jakoś strasznie mnie to stresuje

Desire87 lubi tę wiadomość

• Guśka21 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolene wrote:
    Dziewczyny jak wspominacie badanie drożności? Musze się zapisać ale jakoś strasznie mnie to stresuje
    w moim przypadku naprawdę poszło gładko całe badanie trwało może 5 minut czułam chwile taki rozpierający ból ja na miesiączkę ale trwał dosłownie kilka sekund dr wkłada wziernik potem potem wstrzykuje płyn do jamy macicy i kilka sekund i już po badaniu :)

Jolene lubi tę wiadomość

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🐥 IUI 07.05.2021 ❌
  • Staraczka21 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolene wrote:
    Nic strasznego. Też się obawialam ale naprawdę nie ma czego.

Jolene lubi tę wiadomość

• Gosiar1988 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z odp. Powyżej. Jak to mówią - strach ma
    Wielkie oczy. W moim przypadku równie poszło szybko , sprawnie i bezbolesnie. Powodzenia , ściskam

Jolene lubi tę wiadomość

• Jolene Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!❤

• Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi czy któraś z Was przy stymulacji nie miała podawane nic na wywołanie miesiączki ? Bo mi lekarz nic nie kazał brać, duphaston ani nic. Brałam od 3 do 7 dnia cyklu po jednej tabletce letrozolu. Zwykle moja faza poowulacyjna trwa 12 dni, obecnie mam 14 dzień po owulacji i nadal nic. 2 testy zrobione i negatywne.. Czasem pobolewa mnie brzuch jak na okres, czasem bolą jajniki, piersi pobolewają, ale jak standardowo przed okresem. Chyba pójdę jutro na betę, ale boje się, że to nie ciąża a wpływ letrozolu. Coś się pomieszało i boję się, że zamiast sobie pomóc to coś się namiesza i będzie gorzej :(

• Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i na monitoringu lekarz potwierdził, że owulacja była na 100 %, ale nie dało mi to wielkich nadziei, bo wcześniej owulację też miałam.

• Elleen Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia96 wrote:
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi czy któraś z Was przy stymulacji nie miała podawane nic na wywołanie miesiączki ? Bo mi lekarz nic nie kazał brać, duphaston ani nic. Brałam od 3 do 7 dnia cyklu po jednej tabletce letrozolu. Zwykle moja faza poowulacyjna trwa 12 dni, obecnie mam 14 dzień po owulacji i nadal nic. 2 testy zrobione i negatywne.. Czasem pobolewa mnie brzuch jak na okres, czasem bolą jajniki, piersi pobolewają, ale jak standardowo przed okresem. Chyba pójdę jutro na betę, ale boje się, że to nie ciąża a wpływ letrozolu. Coś się pomieszało i boję się, że zamiast sobie pomóc to coś się namiesza i będzie gorzej :(
    Lekarze dają duphaston ok tydzień po owulacji, ale nie stricte na wywołanie miesiączki, tylko na podtrzymanie ewentualnej ciąży. Jeśli beta jest negatywna, wtedy się odstawia i mięsiaczka przychodzi. Może badałaś progesteron i był wysoki, dlatego lekarz nic nie przepisał? Sprawdź jeszcze betę, u mnie testy długo nie pokazały 2 kresek a beta była dodatnia.

Bunia96 lubi tę wiadomość

o1486iyele9sg31t.png
    Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
    08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
    11.2020- II CS z Lamettą - 💕
    19.05. 2020-III badania prenatalne:
    ♀️ 2048g 💓150/ min
    ♂️ 2272g💓 145/min
    "Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie"
‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ