Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Bunia96 wrote:Hej, byłam dziś znów na monitoringu i ten mój pęcherzyk, który w poniedziałek miał 3 cm na szczęście pękł. Co prawda raczej powątpiewam w ten cykl, chociaż mój lekarz mówił, że taki duży pęcherzyk nadal jest zdolny do zapłodnienia.. ale nie nastawiam się, nawet szczerze mówiąc trochę odpuściliśmy starania jak sie okazało, że ten pęcherzyk już taki duży i nie wiadomo było co z nim będzie... ostatnie współżycie w poniedziałek było, a lekarz mówi ze pęcherzyk pękł wtorek/środa.
W kolejnym cyklu zwiększamy dawkę letrozolu do dwóch tabletek dziennie od 3 do 7 dc i dalozymy coś na pęknięcie.
Jak to mówią spodziewaj się niespodziewanego,iże akurat się uda trzymam kciuki!👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Gosiar1988 wrote:Cześć Staraczki!
Tak ze zwykłej ciekawości- są tu dziewczyny które są stymulowane letrozolem więcej niż 6miesiecy?
Zastanawiam się , czy dalsze stymulowanie ma sens ...
Pozdrawiam Was wszystkie i z całego serca nam życzę II upragnionych kreseczek !
Ja byłam stymulowana nie licząc przerw na antybiotykoterapie bo miałam ureaplasme, w sumie 10 razy ten ostatni był tym szczęśliwym i teraz dwa łobuzy rosną pod moim serduszkiem.Gosiar1988, Bunia96, Jolene, Maja87 lubią tę wiadomość
-
Marzenia997 wrote:Ja byłam stymulowana nie licząc przerw na antybiotykoterapie bo miałam ureaplasme, w sumie 10 razy ten ostatni był tym szczęśliwym i teraz dwa łobuzy rosną pod moim serduszkiem.
Pozdrawiam -
Gosia24 wrote:Ja właśnie jestem po monitoringu, 2 pęcherzyki po 14mm w 11dc . Mam iść jeszcze w sobotę, zobaczymy czy coś podrosną i czy pękną. Lekarz coś mówił ze jak do soboty urosną to w poniedzialek kaze ki zrobic badanie z krwi ale nie powiedzial jakie i nie mam pojęcia o co chodzi👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Gosiar1988 wrote:Kochana , wielkie gratulacje !!! Pamietam , jak napisałaś tu na formuj ta piękna wiadomość! A gdybys nie zaszła ? Dalej byłabyś stymulowana ? Jak lekarz podchodził do tak długiej stymulacji? Czy zawsze miałaś pęcherzyki po letrozolu , a wcześniej nie wychodziło z niewiadomej przyzczyny?
Pozdrawiam
Gdyby się nie udało, nie mam pojęcia jak by to było bo od momentu jak brałam letrozol w dawce 3 tabletek to zawsze były pęcherzyki, myślę że to była by decyzja lekarza zwłaszcza że wszystkie inne wyniki byly w normie. Ja z perspektywy czasu zwalam wszystko na delegacje męża, bo ostatnia owulacja była w okresie świątecznym gdzie mieliśmy dużo czasu dla siebie i zaskoczyło, a jednak mając możliwość współżyc tylko przez weekend to ciężko było ustrzelić ten jeden dzień. Ważne jest się nie poddawać, jednym się udaje tak jak tu czytam przy trzeciej stymulacji inne potrzebują więcej czasu. Z resztą moja siostra też miała problem z zajściem w ciążę i o pierwsze dziecko starali się 7 lat. Tak że nie ma reguły każda z nas się doczekać tego cudu 😊Gosiar1988 lubi tę wiadomość
-
Marzenia997 wrote:Gdyby się nie udało, nie mam pojęcia jak by to było bo od momentu jak brałam letrozol w dawce 3 tabletek to zawsze były pęcherzyki, myślę że to była by decyzja lekarza zwłaszcza że wszystkie inne wyniki byly w normie. Ja z perspektywy czasu zwalam wszystko na delegacje męża, bo ostatnia owulacja była w okresie świątecznym gdzie mieliśmy dużo czasu dla siebie i zaskoczyło, a jednak mając możliwość współżyc tylko przez weekend to ciężko było ustrzelić ten jeden dzień. Ważne jest się nie poddawać, jednym się udaje tak jak tu czytam przy trzeciej stymulacji inne potrzebują więcej czasu. Z resztą moja siostra też miała problem z zajściem w ciążę i o pierwsze dziecko starali się 7 lat. Tak że nie ma reguły każda z nas się doczekać tego cudu 😊
Ojej gratulacje
A przy dwóch tabletkach nie zawsze były pęcherzyki?
Ja biorę po dwie tabletki, ostatnio nie miałam pęcherzyków i byłam w szoku i załamaniu bo byłam pewna że jak po letrezolu nie ma tych pęcherzyków to chyba coś ze mną srogo nie tak -
Ja zaczynałam od jednej tabletki ale nie drgnęło nic, drugi cykl już był na dwóch tabletkach przy pierwszym cyklu był jeden pęcherzyk z którego zrobiła się torbiel, jak już torbiel się wchlonela to w kolejnym cyklu już nie było żadnego pęcherzyka i zwiększyłam dawkę do trzech tabletek i już bez problemu były pęcherzyki z początku owulacja była wywoływana ovitrellem a w tym szczęśliwym cyklu na monitoringu byłam raz wiedziałam że pęcherzyki są jajowody drożne i zdałam się na los
-
Ja przy 1 tabletce wczoraj znow bylam ba monitoringu i lewy jajnik pęcherzyk 21mm a prawy 16mm, endometrium 14mm, zobaczymy czy ktoryś pecherzyk sam pęknie, we wtorek idę znow na wizyte
Domma lubi tę wiadomość
-
Gosia24 wrote:Ja przy 1 tabletce wczoraj znow bylam ba monitoringu i lewy jajnik pęcherzyk 21mm a prawy 16mm, endometrium 14mm, zobaczymy czy ktoryś pecherzyk sam pęknie, we wtorek idę znow na wizyte👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:Lekarz nie chciał podać na pęknięcie? Ja idę w poniedziałek na kolejny monitoring w 9 dc miałam 12 i 13mm przy 2 tabletkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 08:07
-
Gosia24 wrote:Nic nie wspominał, to moj 1 cykl stymulowany, pewnie chce sprawdzić czy sam pęknie wczoraj tedt uwulacyjny pozytywny ja w 11 dc miałam 2x 14mm wiec 1 nie urósł prawie wcale a drugi całkiem dobrze
Ja w poniedziałek idę na wizytę zobaczymy co się ruszyło ja muszę coś dostać na pęknięcie bo same nigdy nie pękaja 🤷♀️👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:Trzymam kciuki!
Ja w poniedziałek idę na wizytę zobaczymy co się ruszyło ja muszę coś dostać na pęknięcie bo same nigdy nie pękaja 🤷♀️Domma lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie niestety urosly tylko do 14 mm dostałam menopur i w środę kolejna wizyta 🤷♀️
Jolene, Gosia24 lubią tę wiadomość
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Domma wrote:Jestem po wizycie niestety urosly tylko do 14 mm dostałam menopur i w środę kolejna wizyta 🤷♀️
Jolene, Domma lubią tę wiadomość
Walka o 3 szczęście od września 2023 -
Gosia24 wrote:A ktory to dc?👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Bodzenka wrote:Miałam podobnie tyle że umnie nawet takich nie było więc żeby nie odpuszczać cyklu wzięłam 6 zastrzyków menopuru i później ovitrelle i dziś rośniemy 🥰 więc 3 mam kciuki
W którym dniu cyklu dostałaś te zastrzyki?👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Gosia24 wrote:Ja w 11 dniu cyklu mialam 14mm a w 14 jeden juz byl 21 mm jutro jadę na kolejny monitoring, zobaczymy czy pęcherzyk pękl👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶