Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
efta wrote:hej dziewczyny.
seraya - piekny pecherzyk.
życzę owocnych starań.
mmmarita - trzymam kciuki za poniedziałek , ja jade na usg we wtorek i tez to bedzie moj 13 dzien cyklu.
miśkowa - wiem że endo jest bardzo ważne. pierwszy raz mam takie beznadziejne. nigdy nie miałam z tym problemu oby laki zadziałały
Ladybird - to kiesy robisz bhcg? trzymam kciuki.
moja dawka letrozolu to 5 mg. ale biorę go dużo dłużej niż podają inne dziewczyny. w tym cyklu 9 dni po 5mg. -
brałaś zastrzyk?
ile dni od zastrzyku robisz test?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
z sikanca moze nie wyjść tak wczesnie, no chyba że ten czuły co łapie już od 10, bo zwykłe łapią dopiero od 25.
ja swoj pozytywny wynik z bety robiłam po 14 dniach od zastrzyku. czyli w ostatni dzien po 10 dniach progesteronu. wyszło mi wtedy 24 czyli test sikany by jeszcze nic nie pokazał.
a czemu nie chcesz zrobić bety? moze bedziesz w ciąży a sikany nie pokaże, odstawisz progesteron, a wtedy może być różnie...6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:z sikanca moze nie wyjść tak wczesnie, no chyba że ten czuły co łapie już od 10, bo zwykłe łapią dopiero od 25.
ja swoj pozytywny wynik z bety robiłam po 14 dniach od zastrzyku. czyli w ostatni dzien po 10 dniach progesteronu. wyszło mi wtedy 24 czyli test sikany by jeszcze nic nie pokazał.
a czemu nie chcesz zrobić bety? moze bedziesz w ciąży a sikany nie pokaże, odstawisz progesteron, a wtedy może być różnie...
Na betę pojadę jakby był pozytywny test. Patrząc ile dni po owu będzie to 13 jak skończę progesteron brać.
Jakoś spokojnie podchodzę do tego.
Z drugim synkiem wyszedł mi cień cienia w 9 dpo -
Ladybird:) wrote:Czy któraś z Was brała 7.5 mg letrozolu ?5 lat starań
Bromergon, Lametta, Luteina
owulacja w każdym cyklu
jajowody drożne
endo I/II st. wyleczona -
efta wrote:Miśkowa ja w sumie nie wiem czy mam pcos
moje wyniki:
AMH - 5,02 ng/ml
Inhibina B - 129,1
LH - 5,9
FSH- 4,8
TSH - 0,964
SHBG - 82
TST 1,5
DHEAS -228
POLAKTYNA 293,6
PROLAKTYNA PO OBCIAZENIU 8012,0
Wszystkie te wyniki robiłam prywatnie i kosztowały około 700zł 3 lata temu
Efta, czy miałaś robiony tomografię komputerową głowy z taką dużą prolaktyną??5 lat starań
Bromergon, Lametta, Luteina
owulacja w każdym cyklu
jajowody drożne
endo I/II st. wyleczona -
Barb wrote:Efta, czy miałaś robiony tomografię komputerową głowy z taką dużą prolaktyną??
nie, nigdy.
ale biore leki na przysadkę mózgową, żeby nie blokowała owulacji (pabi dexamethason). Nie wiem czy ma to coś wspólnego z prolaktyną.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Ladybird:) wrote:Z drugim synkiem wyszedł mi cień cienia w 9 dpo
to masz już 2 dzieci?
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Ladybird:) wrote:Tak mam już dwójkę dzieci. Naturalnie bez wspomagania
to od kiedy starasz się o trzecie?
czemu potrzebujesz letrozolu?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:to od kiedy starasz się o trzecie?
czemu potrzebujesz letrozolu?
A mdzy dziećmi miałam ektopowa i tylko mam po tym jeden jajowod. Letrozol dała mi babka po to aby był więcej niż jeden pęcherzyk. Niestety na mnie to nie działa w sposób zwiększający ilośc a tylko przyspiesza owulacje. Także to tak wyglada. Ten cykl to moj 3 z letrozolem. Spróbuje jeszcze jeden z dawka 7.5 mg i na tym kończę. Będę czekać aż sie naturalnie stanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 19:51
-
Ladybird:) wrote:W sumie to zaszłam w ciąże w październiku ale poroniłam w połowie listopada. Zaszłam za pierwszym razem.
A mdzy dziećmi miałam ektopowa i tylko mam po tym jeden jajowod. Letrozol dała mi babka po to aby był więcej niż jeden pęcherzyk. Niestety na mnie to nie działa w sposób zwiększający ilośc a tylko przyspiesza owulacje. Także to tak wyglada. Ten cykl to moj 3 z letrozolem. Spróbuje jeszcze jeden z dawka 7.5 mg i na tym kończę. Będę czekać aż sie naturalnie stanie.4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
mmmarita wrote:Ja mam monitoring 16 maja w poniedziałek., to bedzie 13 dzień cyklu.
i jak tam po usg? jest pęcherzyk?mmmarita lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Wczoraj w 13 dc miałam pęcherzyk 22mm, ponownie na lewym jajniku. Dostałam Ovitrelle i od soboty mam stosowac na noc luteinę. To moj drugi cykl na leku lametta. Probujemy jeszcze jeden jak coś a potem badania droznosci jajowodow. Mam tez zrobic badanie AMH rezerwy jajnikowej, bo może być tak ze pecherzyki pekaja ale nie maja komorek jajowych... i sie zestresowalam..Robilyscie to badanie? Milego dnoa dziewczyny!
Miśkowa lubi tę wiadomość
Styczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
Starania od sierpnia 2014
Letrozol od kwietnia 2016
Hsg lipiec 2016 -
piekny pecherzyk. oby się wszystko udało.
Ovitralla? a co to za lek? czy to zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka?
Spokojnie jak to dopiero 2 stymulowany cykl to nie ma co panikować. Od dawna się staracie?
AMH warto zrobić. Ja robiłam 3 lata temu. Wynik według mojej gin wyszedł bardzo dobrze, pytałam ją o to 4 dni temu na wizycie. Mam 5,02 ng/ml gdzie norma jest od 1,4. Powiedziała, że są do ładne duże zasoby.
A ty się nie martw na zapas.
Ile masz lat?
A ja dziś jade na monitornig, mam nadzieje że tym razem coś tam urosło i że to moje nieszczęsne endometrium po lekach się poprawiło.mmmarita lubi tę wiadomość
-
2 lata sie staramy, 34 lata mam. Ovitrelle to tak jak Pregnyl - zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Badanie oczywiscie zrobie
Trzymam za Ciebie kciuki i zekam na wiesciStyczen 2010 - urodzil sie Synek, piczety naturalnie w 3 cyklu staran.
Starania od sierpnia 2014
Letrozol od kwietnia 2016
Hsg lipiec 2016 -
Mmmarita piękny pęcherzyk:) teraz owocnych starań życzę Efta i za Ciebie trzymam kciuki żeby urósł i pęcherzyk i endo:) daj znać co i jak:)
Ja jak już pisałam też zrobiłam AMH i wyszło mi 24,2 ng/ml. Lepiej zrobić i wiedzieć coś więcej choć nie jest tanie to bdanie:/4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)