Stymulacja letrozolem
-
WIADOMOŚĆ
-
Szpacza223 wrote:No to dobry znak! Uważam że przy pcos oczywiście zależy jak nasilenie ale każda owu jest na wagę złota
Ves lubi tę wiadomość
-
Gosia24 wrote:Szkoda że nie wiem kiedy była, ale watpie że coś tego będzie bo z mężem widzialam się w niedziwle a potem dziś.. więc małe szanse. Pozatm skoro już pobrałam wszystko do drożności to muszę to zrobić!
Tym bardziej u Ciebie owu była? Była. Seks był? Był. Czyli jakaś szansa jest, ale faktycznie warto nie myśleć non stop o tym i podejmować dalsze kroki jakby nie wyszło. Tak trzymaj! 😊❤️❤️
A kiedyś szczęście na pewno się uśmiechnie do nas wszystkich 😉😊✊✊
Paulik cierpliwości do czasu testu życzę 😅
Szpacza trzymaj się tam, dobrze że już Ci lepiej. To jest to - tylko spokój (trudniej wykonać 😅) nas uratuje i pozwoli zachować zmysły. Będzie dobrze kiedyś na pewno. "Jeśli nie jest dobrze to to jeszcze nie koniec" 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 20:56
Paulik_30 lubi tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
-
Dokładnie niestety beta 0.9 wiec czas przestać się łudzić i zacząć żyć, dobrze że przynajmniej tarczyca 1.5 a na stadium początkowym była 4.2 wiec jeden plus. A mam nawet za dużo do zrobienia przez to wszystko. byłam tak rozkojarzona albo niezdolna do czegokolwiek że mam turbo zaległości. Wypiłam kilka piw, trochę wyluzowałam i od jutra zaczynam żyć. Do dzieła dziewczyny nie można się poddawać! Cuda się zdarzają jak dzisiaj pokazała nasza reprezentacja
Anika89 lubi tę wiadomość
Luty/marzec 22
3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
4.04 mamy bijące serduszko 💗
11.05 chyba córeczka 💓
Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
6 cykli stymulowanych lametta -
Cześć wszystkim, czytałam Was od dawna, w końcu postanowiłam opowiedzieć Wam swoją historię 🙂 z mężem staramy się o dziecko od półtora roku, od roku z pomocą lekarza. Do tej pory nie dostałam żadnej diagnozy, wykluczył PCOS. Pierwszą symulację miałam clo niestety jajniki nie zareagowały jak trzeba, miałam pełno małych pęcherzyków. Później dostałam aromek, w sumie na pięć cykli tylko raz nie udało się wychodować pęcherzyków, ale pęcherzyki same nie pękały, raz nawabiłam się nawet torbieli. Po mału myślałam o zmianie ginekologa na specjalistę od niepłodności, hamowała mnie jedynie duża odległość do najlepszej kliniki 😜 na przyszły cykl miałam zaplanowaną drożność i to trzymało mnie przy moim lekarzu. Przy dwóch ostatnich stymulacjach w końcu dostawałam zastrzyk ovitrelle i coś ruszyło 😁 w ostatnim cyklu brałam aromek 2x1 od 5 do 9 dnia, estrofen 1x1 9-12 i luteinę 2x2 od 20-26 dc. Zastrzyk dostałam 13 DC przy wielkości 2.41 cm. Bałam się że pęcherzyk jest za duży, ale był jaki powinien... i chyba się udało!! W 28dc była bardzo bladziutka druga kreseczka po kilkunastu minutach, ale w piątek już nie musiałam się jej doszukiwać 😁 w sobotę byłam na becie, niestety wynik w poniedziałek 🤦 i jutro jadę powtórzyć. Na razie boję się za bardzo cieszyć i snuć plany na przyszłość, ale chociaż wiem, że jestem w stanie zajść w ciążę i to mi daje radość 😊 a za Was trzymam kciuki ✊✊ i dalej będę śledzić Wasze historie 😊
Domma, Mujer, Szpacza223, Malinka2021, Bunia96, Ves, Paulik_30 lubią tę wiadomość
-
Moniaa93 wrote:Cześć wszystkim, czytałam Was od dawna, w końcu postanowiłam opowiedzieć Wam swoją historię 🙂 z mężem staramy się o dziecko od półtora roku, od roku z pomocą lekarza. Do tej pory nie dostałam żadnej diagnozy, wykluczył PCOS. Pierwszą symulację miałam clo niestety jajniki nie zareagowały jak trzeba, miałam pełno małych pęcherzyków. Później dostałam aromek, w sumie na pięć cykli tylko raz nie udało się wychodować pęcherzyków, ale pęcherzyki same nie pękały, raz nawabiłam się nawet torbieli. Po mału myślałam o zmianie ginekologa na specjalistę od niepłodności, hamowała mnie jedynie duża odległość do najlepszej kliniki 😜 na przyszły cykl miałam zaplanowaną drożność i to trzymało mnie przy moim lekarzu. Przy dwóch ostatnich stymulacjach w końcu dostawałam zastrzyk ovitrelle i coś ruszyło 😁 w ostatnim cyklu brałam aromek 2x1 od 5 do 9 dnia, estrofen 1x1 9-12 i luteinę 2x2 od 20-26 dc. Zastrzyk dostałam 13 DC przy wielkości 2.41 cm. Bałam się że pęcherzyk jest za duży, ale był jaki powinien... i chyba się udało!! W 28dc była bardzo bladziutka druga kreseczka po kilkunastu minutach, ale w piątek już nie musiałam się jej doszukiwać 😁 w sobotę byłam na becie, niestety wynik w poniedziałek 🤦 i jutro jadę powtórzyć. Na razie boję się za bardzo cieszyć i snuć plany na przyszłość, ale chociaż wiem, że jestem w stanie zajść w ciążę i to mi daje radość 😊 a za Was trzymam kciuki ✊✊ i dalej będę śledzić Wasze historie 😊👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Szpacza223 wrote:Dokładnie niestety beta 0.9 wiec czas przestać się łudzić i zacząć żyć, dobrze że przynajmniej tarczyca 1.5 a na stadium początkowym była 4.2 wiec jeden plus. A mam nawet za dużo do zrobienia przez to wszystko. byłam tak rozkojarzona albo niezdolna do czegokolwiek że mam turbo zaległości. Wypiłam kilka piw, trochę wyluzowałam i od jutra zaczynam żyć. Do dzieła dziewczyny nie można się poddawać! Cuda się zdarzają jak dzisiaj pokazała nasza reprezentacja
Z tarczycy super wynik!
Super podejście, nie ma co się załamywać kiedyś dla wszystkich wyjdzie słońce! Powodzenia w kolejnym cyklu ✊✊✊✊Gosiar1988 lubi tę wiadomość
👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Moniaa93 wrote:Beta z soboty 467 mlU/ml, progesteron 36,7 ng/ml więc nadzieja wzrasta 😊 powtórzyłam dzisiaj betę ale wynik ma być jutro rano 🤦👱♀️ 30l.
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Monia, gratuluję!
Przyszły wyniki AMH. Powtarzałam je sama z siebie, prywatnie. Pół roku temu 0,4 A dzisiaj
<0,2 ... miałam nadzieję, że chociaż nie Bedzie tak mocno spadać. Biorąc pod uwagę, że owulacja tylko z jednego jajnika, to 3 owulacje osłabiły rezerwę o połowę. Przykre.
Owulacji jeszcze nie miałam, umówiłam się na środę na skan. Zobaczę, czy w ogóle warto robić zastrzyk jeszcze I czy cokolwiek urosło. Niestety, dopadła mnie angina, sama nie przechodzi, a że węzły chłonne mam jak przy swince, to nie obyło się bez lekarza i niestety antybiotyków. Do tego co-codamol i coś do płukania gardła. Trochę nie w porę -
emimor89 wrote:Monia, gratuluję!
Przyszły wyniki AMH. Powtarzałam je sama z siebie, prywatnie. Pół roku temu 0,4 A dzisiaj
<0,2 ... miałam nadzieję, że chociaż nie Bedzie tak mocno spadać. Biorąc pod uwagę, że owulacja tylko z jednego jajnika, to 3 owulacje osłabiły rezerwę o połowę. Przykre.
Owulacji jeszcze nie miałam, umówiłam się na środę na skan. Zobaczę, czy w ogóle warto robić zastrzyk jeszcze I czy cokolwiek urosło. Niestety, dopadła mnie angina, sama nie przechodzi, a że węzły chłonne mam jak przy swince, to nie obyło się bez lekarza i niestety antybiotyków. Do tego co-codamol i coś do płukania gardła. Trochę nie w porę
Bardzo mi przykro. Poczytaj coś o niskim amh wiem że niektórym udało się zwiększyć rezerwę nie wiem jak bo ja z kolei mam ogromną aż 16.5 co wcale nie jest dobre. Jakbym mogła oddałbym Ci połowę kiedyś oglądałam na youtubie historię pewnej dziewczyny która zmagała się z niskim amh nie wiem jaki to był wynik ale ma finalnie dwójkę dzieci , lekarze dawali jej niewielkie szanse. Życzę dużo zdrowia!
Ja dzisiaj już test negatywny ostatni jaki miałam i faktycznie czekam na @. Powoli zamawiam znów suple na następny cykl i letrozolu też mi braknie na nast cykl:/
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
Szpacza223 wrote:Bardzo mi przykro. Poczytaj coś o niskim amh wiem że niektórym udało się zwiększyć rezerwę nie wiem jak bo ja z kolei mam ogromną aż 16.5 co wcale nie jest dobre. Jakbym mogła oddałbym Ci połowę kiedyś oglądałam na youtubie historię pewnej dziewczyny która zmagała się z niskim amh nie wiem jaki to był wynik ale ma finalnie dwójkę dzieci , lekarze dawali jej niewielkie szanse. Życzę dużo zdrowia!
Ja dzisiaj już test negatywny ostatni jaki miałam i faktycznie czekam na @. Powoli zamawiam znów suple na następny cykl i letrozolu też mi braknie na nast cykl:/
To ostatni cykl, w którym próbujemy naturalnie. Dostaliśmy fundusz na IVF z KD. Mamy już dostęp do banku dawczyń. W środę jeśli na usg nie będzie odpowiedniego rozmiaru, wybieramy dawczynię I prawdopodobnie w nast cyklu będziemy działać. Probowalam różnych suplementów, w efekcie lykam 15 tabletek suplementów. Nie liczę tabletek na niedoczynność... Ale dziękuję bardzo za słowa wsparcia ❤ -
Domyślam się że sprawdziłaś wszystko co możliwe . Życzę wszystkiego co najlepsze. Może to dobrze że przytrafił mi się taki problem z płodnością. Dzięki temu widzę jaka ogromna siła i solidarność jest w kobietach, niesamowicie mnie to wzrusza jak potrafimy się wspierać wzajemnie mimo że się nie znamy. Pozdrawiam Was i mocno ściskam, nie damy się!
Malinka2021 lubi tę wiadomość
Luty/marzec 22
11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
13 dpo beta 71,5 ❤️
11.05 chyba córeczka 💓
emimor89 wrote:To ostatni cykl, w którym próbujemy naturalnie. Dostaliśmy fundusz na IVF z KD. Mamy już dostęp do banku dawczyń. W środę jeśli na usg nie będzie odpowiedniego rozmiaru, wybieramy dawczynię I prawdopodobnie w nast cyklu będziemy działać. Probowalam różnych suplementów, w efekcie lykam 15 tabletek suplementów. Nie liczę tabletek na niedoczynność... Ale dziękuję bardzo za słowa wsparcia ❤
Widzę, że macie już zaplanowaną drogę działania, wiec trzymam mocno kciuki, żeby szybko przyniosła owoce ❤️
Ale tak na przyszłość nie wiem czy orientowałas sie w temacie Akademii Płodności, ale mignęło mi tam kilka historii, że po zmianie diety AMH wzrosło.
Ale tez każdy organizm jest inny i nie na każdego zadziała to samo 🤷🏼♀️
Czasem nie wszędzie się dotrze w internecie, wiec może którejś z Was ta informacja się przyda 🙂 -
Monia świetna wiadomość! 🥰 Oby Beta rosła i żebyś zobaczyła niedługo ❤️🤞pozytywne wiadomości cieszą na tym naszym forum 😊
Emimor bardzo współczuję, że masz takie problemy z opieką medyczną, gdzie wydaje mi się, że to powinno zupełnie inaczej wyglądać w sytuacji, gdy para ma problem z zajściem w ciążę... Zazwyczaj coś jest nie tak i nie powinni być zostawiani sami sobie, a jak tak czytam o tym co piszesz to serce się kraja, bo o wszystko musisz wręcz walczyć. Bardzo to smutne i mam wrażenie, że jesteś naprawdę silna w tej sytuacji i dalej walczysz o swoje szczęście mimo wielu przeciwności. Przykre, że występują taki problemy u kobiet które tak bardzo pragną tylko dziecka.... Życie nie jest sprawiedliwe, jak tak myślę ile rodzi się niechcianych/niekochanych dzieci...
Z całego serca życzę Ci, abyś spełniła swoje marzenie i nosiła w końcu pod ❤️ maluszka 🙂
Wszystkim nam tego życzę 🥰😊Anika89 lubi tę wiadomość
Starania od 8.2019
12.2019 - cb
5.2020 - 8tc - puste jajo
11.2020 - cb
28.06.21 - 💓
3-5.2021 Aromek 2x1
Od 5.2021 Neoparin 1x1
Kariotypy ✔️
🧖♀️
PAI-1 heterozygotyczny
MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny