X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja letrozolem
Odpowiedz

Stymulacja letrozolem

Oceń ten wątek:
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    No to dobry znak! Uważam że przy pcos oczywiście zależy jak nasilenie ale każda owu jest na wagę złota :)
    Szkoda że nie wiem kiedy była, ale watpie że coś tego będzie bo z mężem widzialam się w niedziwle a potem dziś.. więc małe szanse. Pozatm skoro już pobrałam wszystko do drożności to muszę to zrobić!

Ves lubi tę wiadomość

01.08.2022 Majeczka 3430g, 60cm szczęścia ❤
    03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Ves Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia24 wrote:
    Szkoda że nie wiem kiedy była, ale watpie że coś tego będzie bo z mężem widzialam się w niedziwle a potem dziś.. więc małe szanse. Pozatm skoro już pobrałam wszystko do drożności to muszę to zrobić!
    Mniejsza lub wieksza, ale jakaś szansa zawsze jest 😉 zgadzam się - nie ma co się nastawiać, bo to ryje mózg bardzo 🤯😅 plemniki u niektórych żyją nawet 5-7 dni. Ile razy już dziewczyny tutaj pisały, że to za duży pęcherzyk? Że nie pękł? Że test negatywny? Że W OGÓLE I W ŻYCIU nie ma szans A JEDNAK zaskoczyło 😊
    Tym bardziej u Ciebie owu była? Była. Seks był? Był. Czyli jakaś szansa jest, ale faktycznie warto nie myśleć non stop o tym i podejmować dalsze kroki jakby nie wyszło. Tak trzymaj! 😊❤️❤️
    A kiedyś szczęście na pewno się uśmiechnie do nas wszystkich 😉😊✊✊

Paulik cierpliwości do czasu testu życzę 😅

Szpacza trzymaj się tam, dobrze że już Ci lepiej. To jest to - tylko spokój (trudniej wykonać 😅) nas uratuje i pozwoli zachować zmysły. Będzie dobrze kiedyś na pewno. "Jeśli nie jest dobrze to to jeszcze nie koniec" 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 20:56

Paulik_30 lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
  • Gosia24 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, grunt to nie zawriować, a czasami naprawdę jest blisko jak zacznie się wszystko liczyc, analizować i przemyśliwiać !!

03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie niestety beta 0.9 wiec czas przestać się łudzić i zacząć żyć, dobrze że przynajmniej tarczyca 1.5 a na stadium początkowym była 4.2 wiec jeden plus. A mam nawet za dużo do zrobienia przez to wszystko. byłam tak rozkojarzona albo niezdolna do czegokolwiek że mam turbo zaległości. Wypiłam kilka piw, trochę wyluzowałam i od jutra zaczynam żyć. Do dzieła dziewczyny nie można się poddawać! Cuda się zdarzają jak dzisiaj pokazała nasza reprezentacja :D

Anika89 lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    3x1 lametta- 3-6 DC. - 2 pęcherzyki -
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    4.04 mamy bijące serduszko 💗
    11.05 chyba córeczka 💓

Pcos, niedoczynność tarczycy, hipoglikemia reaktywna
    6 cykli stymulowanych lametta
  • Moniaa93 Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, czytałam Was od dawna, w końcu postanowiłam opowiedzieć Wam swoją historię 🙂 z mężem staramy się o dziecko od półtora roku, od roku z pomocą lekarza. Do tej pory nie dostałam żadnej diagnozy, wykluczył PCOS. Pierwszą symulację miałam clo niestety jajniki nie zareagowały jak trzeba, miałam pełno małych pęcherzyków. Później dostałam aromek, w sumie na pięć cykli tylko raz nie udało się wychodować pęcherzyków, ale pęcherzyki same nie pękały, raz nawabiłam się nawet torbieli. Po mału myślałam o zmianie ginekologa na specjalistę od niepłodności, hamowała mnie jedynie duża odległość do najlepszej kliniki 😜 na przyszły cykl miałam zaplanowaną drożność i to trzymało mnie przy moim lekarzu. Przy dwóch ostatnich stymulacjach w końcu dostawałam zastrzyk ovitrelle i coś ruszyło 😁 w ostatnim cyklu brałam aromek 2x1 od 5 do 9 dnia, estrofen 1x1 9-12 i luteinę 2x2 od 20-26 dc. Zastrzyk dostałam 13 DC przy wielkości 2.41 cm. Bałam się że pęcherzyk jest za duży, ale był jaki powinien... i chyba się udało!! W 28dc była bardzo bladziutka druga kreseczka po kilkunastu minutach, ale w piątek już nie musiałam się jej doszukiwać 😁 w sobotę byłam na becie, niestety wynik w poniedziałek 🤦 i jutro jadę powtórzyć. Na razie boję się za bardzo cieszyć i snuć plany na przyszłość, ale chociaż wiem, że jestem w stanie zajść w ciążę i to mi daje radość 😊 a za Was trzymam kciuki ✊✊ i dalej będę śledzić Wasze historie 😊

Domma, Mujer, Szpacza223, Malinka2021, Bunia96, Ves, Paulik_30 lubią tę wiadomość

• Domma Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa93 wrote:
    Cześć wszystkim, czytałam Was od dawna, w końcu postanowiłam opowiedzieć Wam swoją historię 🙂 z mężem staramy się o dziecko od półtora roku, od roku z pomocą lekarza. Do tej pory nie dostałam żadnej diagnozy, wykluczył PCOS. Pierwszą symulację miałam clo niestety jajniki nie zareagowały jak trzeba, miałam pełno małych pęcherzyków. Później dostałam aromek, w sumie na pięć cykli tylko raz nie udało się wychodować pęcherzyków, ale pęcherzyki same nie pękały, raz nawabiłam się nawet torbieli. Po mału myślałam o zmianie ginekologa na specjalistę od niepłodności, hamowała mnie jedynie duża odległość do najlepszej kliniki 😜 na przyszły cykl miałam zaplanowaną drożność i to trzymało mnie przy moim lekarzu. Przy dwóch ostatnich stymulacjach w końcu dostawałam zastrzyk ovitrelle i coś ruszyło 😁 w ostatnim cyklu brałam aromek 2x1 od 5 do 9 dnia, estrofen 1x1 9-12 i luteinę 2x2 od 20-26 dc. Zastrzyk dostałam 13 DC przy wielkości 2.41 cm. Bałam się że pęcherzyk jest za duży, ale był jaki powinien... i chyba się udało!! W 28dc była bardzo bladziutka druga kreseczka po kilkunastu minutach, ale w piątek już nie musiałam się jej doszukiwać 😁 w sobotę byłam na becie, niestety wynik w poniedziałek 🤦 i jutro jadę powtórzyć. Na razie boję się za bardzo cieszyć i snuć plany na przyszłość, ale chociaż wiem, że jestem w stanie zajść w ciążę i to mi daje radość 😊 a za Was trzymam kciuki ✊✊ i dalej będę śledzić Wasze historie 😊
    3mam mocno kciuki, daj znać w poniedziałek ✊✊✊

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Domma Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Dokładnie niestety beta 0.9 wiec czas przestać się łudzić i zacząć żyć, dobrze że przynajmniej tarczyca 1.5 a na stadium początkowym była 4.2 wiec jeden plus. A mam nawet za dużo do zrobienia przez to wszystko. byłam tak rozkojarzona albo niezdolna do czegokolwiek że mam turbo zaległości. Wypiłam kilka piw, trochę wyluzowałam i od jutra zaczynam żyć. Do dzieła dziewczyny nie można się poddawać! Cuda się zdarzają jak dzisiaj pokazała nasza reprezentacja :D

Z tarczycy super wynik! :)
    Super podejście, nie ma co się załamywać kiedyś dla wszystkich wyjdzie słońce! Powodzenia w kolejnym cyklu ✊✊✊✊

Gosiar1988 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Moniaa93 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z soboty 467 mlU/ml, progesteron 36,7 ng/ml więc nadzieja wzrasta 😊 powtórzyłam dzisiaj betę ale wynik ma być jutro rano 🤦

Mujer, Domma, Zuuuz, Szpacza223, Malinka2021, Gosiar1988, Bunia96, Ves lubią tę wiadomość

• Gosia24 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa93 wrote:
    Beta z soboty 467 mlU/ml, progesteron 36,7 ng/ml więc nadzieja wzrasta 😊 powtórzyłam dzisiaj betę ale wynik ma być jutro rano 🤦
    Moia gratulacje!

03.09.2024 Igusia
    2760, 51cm okruszka ❤️
    age.png

age.png
  • Mujer Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa93 wrote:

Super :) Gratuluję

• Domma Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa93 wrote:
    Gratuluję ❤️

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • emimor89 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, gratuluję!

Przyszły wyniki AMH. Powtarzałam je sama z siebie, prywatnie. Pół roku temu 0,4 A dzisiaj
    <0,2 ... :( miałam nadzieję, że chociaż nie Bedzie tak mocno spadać. Biorąc pod uwagę, że owulacja tylko z jednego jajnika, to 3 owulacje osłabiły rezerwę o połowę. Przykre.
    Owulacji jeszcze nie miałam, umówiłam się na środę na skan. Zobaczę, czy w ogóle warto robić zastrzyk jeszcze I czy cokolwiek urosło. Niestety, dopadła mnie angina, sama nie przechodzi, a że węzły chłonne mam jak przy swince, to nie obyło się bez lekarza i niestety antybiotyków. Do tego co-codamol i coś do płukania gardła. Trochę nie w porę:(

:)
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    Monia, gratuluję!

Przyszły wyniki AMH. Powtarzałam je sama z siebie, prywatnie. Pół roku temu 0,4 A dzisiaj
    <0,2 ... :( miałam nadzieję, że chociaż nie Bedzie tak mocno spadać. Biorąc pod uwagę, że owulacja tylko z jednego jajnika, to 3 owulacje osłabiły rezerwę o połowę. Przykre.
    Owulacji jeszcze nie miałam, umówiłam się na środę na skan. Zobaczę, czy w ogóle warto robić zastrzyk jeszcze I czy cokolwiek urosło. Niestety, dopadła mnie angina, sama nie przechodzi, a że węzły chłonne mam jak przy swince, to nie obyło się bez lekarza i niestety antybiotyków. Do tego co-codamol i coś do płukania gardła. Trochę nie w porę:(

Bardzo mi przykro. Poczytaj coś o niskim amh wiem że niektórym udało się zwiększyć rezerwę nie wiem jak bo ja z kolei mam ogromną aż 16.5 co wcale nie jest dobre. Jakbym mogła oddałbym Ci połowę :( kiedyś oglądałam na youtubie historię pewnej dziewczyny która zmagała się z niskim amh nie wiem jaki to był wynik ale ma finalnie dwójkę dzieci , lekarze dawali jej niewielkie szanse. Życzę dużo zdrowia!
    Ja dzisiaj już test negatywny ostatni jaki miałam i faktycznie czekam na @. Powoli zamawiam znów suple na następny cykl i letrozolu też mi braknie na nast cykl:/

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa93 świetne wiadomosci, moje gratulacje! :)

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Moniaa93 Debiutantka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo! Liczę, że Was zarażę II kreskami i niedługo Wy je u siebie zobaczycie 🥰

Szpacza223 lubi tę wiadomość

• emimor89 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpacza223 wrote:
    Bardzo mi przykro. Poczytaj coś o niskim amh wiem że niektórym udało się zwiększyć rezerwę nie wiem jak bo ja z kolei mam ogromną aż 16.5 co wcale nie jest dobre. Jakbym mogła oddałbym Ci połowę :( kiedyś oglądałam na youtubie historię pewnej dziewczyny która zmagała się z niskim amh nie wiem jaki to był wynik ale ma finalnie dwójkę dzieci , lekarze dawali jej niewielkie szanse. Życzę dużo zdrowia!
    Ja dzisiaj już test negatywny ostatni jaki miałam i faktycznie czekam na @. Powoli zamawiam znów suple na następny cykl i letrozolu też mi braknie na nast cykl:/

To ostatni cykl, w którym próbujemy naturalnie. Dostaliśmy fundusz na IVF z KD. Mamy już dostęp do banku dawczyń. W środę jeśli na usg nie będzie odpowiedniego rozmiaru, wybieramy dawczynię I prawdopodobnie w nast cyklu będziemy działać. Probowalam różnych suplementów, w efekcie lykam 15 tabletek suplementów. Nie liczę tabletek na niedoczynność... Ale dziękuję bardzo za słowa wsparcia ❤

:)
  • Szpacza223 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się że sprawdziłaś wszystko co możliwe . Życzę wszystkiego co najlepsze. Może to dobrze że przytrafił mi się taki problem z płodnością. Dzięki temu widzę jaka ogromna siła i solidarność jest w kobietach, niesamowicie mnie to wzrusza jak potrafimy się wspierać wzajemnie mimo że się nie znamy. Pozdrawiam Was i mocno ściskam, nie damy się!

Malinka2021 lubi tę wiadomość

BhHwp2.png
    Luty/marzec 22
    11 dpo 12.03 beta 14,2 💗
    13 dpo beta 71,5 ❤️
    11.05 chyba córeczka 💓

• Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emimor89 wrote:
    To ostatni cykl, w którym próbujemy naturalnie. Dostaliśmy fundusz na IVF z KD. Mamy już dostęp do banku dawczyń. W środę jeśli na usg nie będzie odpowiedniego rozmiaru, wybieramy dawczynię I prawdopodobnie w nast cyklu będziemy działać. Probowalam różnych suplementów, w efekcie lykam 15 tabletek suplementów. Nie liczę tabletek na niedoczynność... Ale dziękuję bardzo za słowa wsparcia ❤

Widzę, że macie już zaplanowaną drogę działania, wiec trzymam mocno kciuki, żeby szybko przyniosła owoce ❤️
    Ale tak na przyszłość nie wiem czy orientowałas sie w temacie Akademii Płodności, ale mignęło mi tam kilka historii, że po zmianie diety AMH wzrosło.
    Ale tez każdy organizm jest inny i nie na każdego zadziała to samo 🤷🏼‍♀️

Czasem nie wszędzie się dotrze w internecie, wiec może którejś z Was ta informacja się przyda 🙂

• Bunia96 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa93 wrote:

Wielkie gratulacje Monia 😍

• Ves Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia świetna wiadomość! 🥰 Oby Beta rosła i żebyś zobaczyła niedługo ❤️🤞pozytywne wiadomości cieszą na tym naszym forum 😊

Emimor bardzo współczuję, że masz takie problemy z opieką medyczną, gdzie wydaje mi się, że to powinno zupełnie inaczej wyglądać w sytuacji, gdy para ma problem z zajściem w ciążę... Zazwyczaj coś jest nie tak i nie powinni być zostawiani sami sobie, a jak tak czytam o tym co piszesz to serce się kraja, bo o wszystko musisz wręcz walczyć. Bardzo to smutne i mam wrażenie, że jesteś naprawdę silna w tej sytuacji i dalej walczysz o swoje szczęście mimo wielu przeciwności. Przykre, że występują taki problemy u kobiet które tak bardzo pragną tylko dziecka.... Życie nie jest sprawiedliwe, jak tak myślę ile rodzi się niechcianych/niekochanych dzieci...
    Z całego serca życzę Ci, abyś spełniła swoje marzenie i nosiła w końcu pod ❤️ maluszka 🙂

Wszystkim nam tego życzę 🥰😊

Anika89 lubi tę wiadomość

Starania od 8.2019
    12.2019 - cb
    5.2020 - 8tc - puste jajo
    11.2020 - cb
    28.06.21 - 💓

3-5.2021 Aromek 2x1
    Od 5.2021 Neoparin 1x1

Kariotypy ✔️
    🧖‍♀️
    PAI-1 heterozygotyczny
    MTHFR A1298C i C677T heterozygotyczny
    TSH, Glikemia, PRG, Immunofenotyp ✔️
    💊Pregna Plus, Pregna DHA, Acard, Neoparin, Sorbifer
    f2w3tqywqeqf09uu.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ