stymulacja Mensinorm
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLekarz bez ogrodek nam powiedzial, ze moze nam wystawić recepte z refundacją, ale jesli nasze IUI nie przyniosa efektu, to przygotowanie do in vitro bedzie wymagało zdecydowanie wiecej zastrzykow i co za tym idzie wiecej pieniedzy... w zwiazku z tym zdecydowalismy poki co placic pelna kwote za mensinorm, a gdyby iui nie przynioslo efektow, bedziemy miec refundacje przy receptach do in vitro
-
Mi lekarz wystawił go na 100% i nie wiem, czy mi się nie należy z refundacją, czy o co chodzi. Muszę doczytać szczegółowe warunki refundacji. Przy in vitro menopur był refundowany od AMH>0,7. Możliwe, że w tym przypadku jest tak samo i dlatego mi się nie należy zniżka.6 inseminacji
1 ICSI: 5 komórek, 2 zarodki
2 ICSI w trakcie: 12.2017
AMH: 0,83 -
nick nieaktualny
-
Moj lejarz powiedział, ze Menisorm jest refundowany tylko przez 2 cykle. Przed in vitro konieczne jest zastosowanie wiekszej ilosci zastrzykow, i wtedy lepiej skorzystać z dofinansowania.
Zastrzyki szykowalam i robiłam sama. Igła jest tak malutka, że prawie nic nie czuć .
Dzis miałam inseminacje mimo, że lekarz stwierdził, ze pęcherzyk sie wchłania. Bardzo mnie to niepokoi.Starania od 2014
Od sierpnia 2016 monitorowane cykle
1 UIU 31.05.17
2 UIU 26.07.17 - UDANA -
nick nieaktualnyHoff wrote:Moj lejarz powiedział, ze Menisorm jest refundowany tylko przez 2 cykle. Przed in vitro konieczne jest zastosowanie wiekszej ilosci zastrzykow, i wtedy lepiej skorzystać z dofinansowania.
Zastrzyki szykowalam i robiłam sama. Igła jest tak malutka, że prawie nic nie czuć .
Dzis miałam inseminacje mimo, że lekarz stwierdził, ze pęcherzyk sie wchłania. Bardzo mnie to niepokoi.
Dokładnie tak samo powiedział mój lekarz, dlatego zdecydowaliśmy się poczekać z refundacją do ewentualnego in vitro.
A co do wchłaniającego się pęcherzyka... miałabym wątpliwości co do IUI w takim przypadku... powiedział ci, dlaczego zdecydował się na zrobienie IUI? -
A ja czekam na okres i od 3 dnia zaczynam zastrzyki. Ciekawe jak na mnie zadziała ten lek.
Hoff, a może lekarz miał coś innego na myśli. Może chodziło mu, że pękł ten pęcherzyk... Bo po co by robił inseminacje...6 inseminacji
Lekarz nic nie powiedział, generalnie bardzo mało mówi. Zapytałam co to znaczy, ze sie wchlania, odpiwiedzial tylko ze jest wczesnie i moze potrzebuje wiecej czasu by pęknąć.zastanawiam sie nad zmiana lekarza chociaz tego wszyscy polecali.
A moze za 2 tygodnie wszydko sue wyjasni i nie bede musiala sie nad tym zastanawiac.
Powodzenia Majka1981!Starania od 2014
1 UIU 31.05.17
2 UIU 26.07.17 - UDANA -
Hoff, rzeczywiście jakiś małokonkretny ten lekarz. Miejmy nadzieję, że wie co robi. A jak długo brałaś mensinorm, ile dni?. To Twój 1-szy cykl z tym lekiem?
Olcia, a u Ciebie jest już jakiś plan na następny cykl?
6 inseminacji
nick nieaktualnyHej. Byłam dziś na wizycie. Torbiel jest mniejsza, wchłania się. Na kolejny cykl dostałam receptę na tabletki Letrozol. Zaczęłam się zastanawiać, czy powinnam to brać od razu od drugiego dnia cyklu, czy poczekać do kolejnego... (obawiam się, czy ta torbiel w tym cyklu wchłonie się całkowicie...). Lekarz niby nic nie powiedział, żeby czekać, a baba mądra po czasie... na wizycie nie przyszło mi do głowy aby o to zapytać...
-
nick nieaktualny
-
Olcia, ja mam ten sam problem. Dziś dostałam okres, od poniedziałku powinnam zacząć mensinorm. Podejrzewam, że w ostatnim cyklu pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel. Mam nadzieję, że po luteinie się wchłoneło...
To już od 2 dnia masz brać letrozol? A przez ile?6 inseminacji
nick nieaktualny
-
Do mojej dr chodzę zawsze przed owulacją i ewentualnie w dniu kiedy powinna nastąpić - jeśli podchodzę do IUI. Nie mam wizyt na sprawdzenie czy pęcherzyki pękają. Dostaję zastrzyk na pęknięcie i oczywiście luteine. Chyba zakładają, ze nawet jeśli powstanie torbiel, to sama się wchłonie. Poza tym, ciężko jest się dostać do mojego lekarza. Na usg owulacyjne zawsze zapisują, a na taką zwykłą wizytę nie ma szans się dostać. Także tak to wygląda...6 inseminacji
Majka1981 wrote:Hoff, a miałaś jeden pęcherzyk czy więcej? Bo może jest szansa na bliźniaki...Starania od 2014
1 UIU 31.05.17
2 UIU 26.07.17 - UDANA