X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Z tym na siłę to tez racja, czasami nie ma innego wyjścia. Mój pierwszy syn od maleńkiego chorował na astmę. Przy silnych dusznościach musiałam trzymać go z całej siły i podać lek. No innego wyjścia nie było.

Lepiej tak, niż ma wylądować w szpitalu. No ale stalowych nerwów to wymaga.

monester lubi tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Lepiej tak, niż ma wylądować w szpitalu. No ale stalowych nerwów to wymaga.
    Dokładnie do takiej soli fizjologicznej to mozemy sobie powdychac wszyscy, ale steryd to już żartów nie ma.

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała na początku grzecznie siedziała przy inhalacjach. Ale starszy syn do przedszkola chodzi i co chwilę chory to ona też łapie co chwilę coś i co chwilę inhalacje to już nie chce siedzieć przy inhalacjach ale jakoś ją zabawiamy żeby chociaż chwilę się udalo

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Moich już nie ma. Aż takie niezniszczalne nie są ;-) pod koniec ciąży siadłam w nich na przystanku i w tyłek weszła mi ogromna drzazga 🫣 chyba się nawet ta historyjka na forum nie dzieliłam. Drzazga taka i tak weszła, że stary nie dał rady wyjąć j trzeba było do lekarza z tym jechać.
    O mamo, co za historia.

• monester Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi wielkie dzięki za ten podcast, już bym pewnie była na sor po tych dźwiękach co dochodzą z oskrzeli młodego 😅 fascynujące że to można usłyszeć czasem bez sprzętu. Ale rzeczywiście odkaszlnie i znika.

Mimi09 lubi tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak my mamy być zdrowe jak jednego dnia 20 stopni a teraz od wczoraj śnieżyca i 6 stopni... Masakra.

Dosłownie kwiecień przeplata...

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, martwi mnie pewne zachowanie u synka. Mianowicie uderzanie plecami o krzesełko do karmienia. Mam wrażenie, że to u niego oznaka zmęczenia i zniecierpliwienia, ale oczywiście naczytałam się instagrama, że to może być jeden z objawów autyzmu. Czasami żałuję, że dostęp do wiedzy jest tak duży, bo mam wrażenie, że dziś każde nietypowe zachowanie u dziecka to objaw autyzmu albo zaburzeń SI. Boję się, że spieprzymy dziecku dzieciństwo przez wieczne nakazy, zakazy i strach o każde zachowanie albo jego brak w konkretnych ramach czasowych.

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaster, zdrowia dla Was. I łagodnego przebiegu tego gó**a.

monester lubi tę wiadomość

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Dziewczyny, martwi mnie pewne zachowanie u synka. Mianowicie uderzanie plecami o krzesełko do karmienia. Mam wrażenie, że to u niego oznaka zmęczenia i zniecierpliwienia, ale oczywiście naczytałam się instagrama, że to może być jeden z objawów autyzmu. Czasami żałuję, że dostęp do wiedzy jest tak duży, bo mam wrażenie, że dziś każde nietypowe zachowanie u dziecka to objaw autyzmu albo zaburzeń SI. Boję się, że spieprzymy dziecku dzieciństwo przez wieczne nakazy, zakazy i strach o każde zachowanie albo jego brak w konkretnych ramach czasowych.

Internet to zło. Nie pomogę, nie jestem kompetentna, mało tego, żaden terapeuta też ci nie potwierdzi - bo to wymaga wielu spotkań i diagnoz i starszego wieku. Nie wiem co dokładnie masz na myśli ale mój tak próbuje skakać w krzesełku to obija się plecami o oparcie - musimy go wtedy wyjąć bo to znak że nie chce tam być

gosinka lubi tę wiadomość

• gosinka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Internet to zło. Nie pomogę, nie jestem kompetentna, mało tego, żaden terapeuta też ci nie potwierdzi - bo to wymaga wielu spotkań i diagnoz i starszego wieku. Nie wiem co dokładnie masz na myśli ale mój tak próbuje skakać w krzesełku to obija się plecami o oparcie - musimy go wtedy wyjąć bo to znak że nie chce tam być

Dokładnie robi tak jak opisałaś, najczęściej już po posiłku, bo czasami siedzi w nim jeszcze zanim ogarnę bałagan. Dlatego odczytuje to jako zniecierpliwienie i chęć wyjścia z krzesełka. Czasami skacze i odbija się na tyle mocno, że jest w stanie przestawić sobie krzesełko o kilka stopni 🙂
    Nie mam siły już czytać tych domorosłych specjalistów od wszystkiego, ale algorytm jakoś uparcie mi podsyła te instagramowe rolki.

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:

Zgadzam się, że dzisiejszy dostęp do internetu to z jednej strony dostęp do informacji, a z drugiej strony możliwość tworzenia sobie różnego rodzaju teorii. Każda z nas pewnie tego doświadcza.

Jeśli chodzi o sam autyzm to aby go stwierdzić (co oczywiscie robi specjalista) to musi u dziecka wystąpić przynajmniej kilka budzących niepokój reakcji jednocześnie. Samo stukanie paluszkami nic nie znaczy. Tak samo jak samo upodobanie do kręcących się zabawek.

gosinka, Kasiek789 lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosinka wyświetliła mi się ta rolka!
    Gówniana
    Odpychanie się od piersi objawem autyzmu?
    Niepokazywanie palcem w 9 miesiącu ?
    Dalej nawet nie czytałam, nie warto zaśmiecać głowy.

gosinka, izabelka90, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie, to nie jest dostęp do wiedzy, owszem są konta, które nie podkręcaja sobie publiki i ten kontent jest mądry. Ale im coś bardziej kontrowersyjnego napisza tym więcej będzie z tego kasy. Nikt tego nie robi altruistycznie. Dlatego że konkurencja jest duża to prześcigają się.

gosinka, Kasiek789, Mi_Lusia, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosinka jeśli chodzi o takie bujania to są normalnym też etapem rozwoju - na czworakach rocking na przykład a z kolei przy szczebelkach na łóżku skacze albo na miękkiej kanapie - na razie na kolankach. Ja to odbieram jako Normalne zabawy.

• Sernik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może coś podpowiecie/polecicie bo widziałam że robiłyście przegląd wózków.
    Potrzebuję lekki, mały wózek spacerowy na wyjazd. Podróż samolotem. Nie za miliony monet, tak do 1000 zł. Na co dzień jeździmy Roan Ivi 2w1 i ja generalnie jestem zadowolona z tej spacerówki. Na trudne tereny jest świetny. Na wyjazd chcę jednak coś mniejszego i żeby łatwo było przenieść. Co zwraca moją uwagę w takich mniejszych spacerówkach to to że oparcia w tej pierwszej siedzącej pozycji są „za mało pionowe”. Dziecko leży, a powinno chyba być bardziej w pionie.
    Zainteresował mnie Lionelo Julie One ( wazy6,6 kg)Może któraś z Was przymierzała malucha do niego i jest w stanie napisać jaka tam jest pierwsza pozycja. Na zdjęciu wygląda to tak jakby dziecko leżało co nie do końca mi się podoba. Niestety na żywo nigdzie tego wózka nie ma. Chętnie przyjmę inne polecajki. Może przesadzam z tą pozycją pionową 🤔

25.05.2024❤️🤱🏻
    age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta rolka mnie zestresowała, bo moje dziecko robi wiele z tych rzeczy i zakładałam, że to są właśnie naturalne etapy rozwoju. A przez takie filmiki człowiek się później niepotrzebnie zamartwia.

https://www.instagram.com/reel/DH7v2lDItQU/?igsh=dnViazJhZ2xveHBu

Zgadzam się, że są wartościowe profile z mądrymi i przemyślanymi treściami, ale są też takie, gdzie tak jak pisze Monester, liczy się głównie kasa. A już ostatni trend dla podbicia zasięgów „napisz coś tam w komentarzu, a wyślę Ci coś tam” to jakaś plaga.

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Zgadzam się, że dzisiejszy dostęp do internetu to z jednej strony dostęp do informacji, a z drugiej strony możliwość tworzenia sobie różnego rodzaju teorii. Każda z nas pewnie tego doświadcza.

Jeśli chodzi o sam autyzm to aby go stwierdzić (co oczywiscie robi specjalista) to musi u dziecka wystąpić przynajmniej kilka budzących niepokój reakcji jednocześnie. Samo stukanie paluszkami nic nie znaczy. Tak samo jak samo upodobanie do kręcących się zabawek.

Dokładnie, dla ścisłości nie tyle chodzi o dostęp do wiedzy, jak napisałam, a o dostęp do internetu i treści tam zawartych. Diagnozowanie sobie raka na podstawie objawów z Google to była jakaś amatorszczyzna w porównaniu do wychowywania dzieci z internetem w tle 😉

age.png
  • gosinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik wrote:
    Dziewczyny, może coś podpowiecie/polecicie bo widziałam że robiłyście przegląd wózków.
    Potrzebuję lekki, mały wózek spacerowy na wyjazd. Podróż samolotem. Nie za miliony monet, tak do 1000 zł. Na co dzień jeździmy Roan Ivi 2w1 i ja generalnie jestem zadowolona z tej spacerówki. Na trudne tereny jest świetny. Na wyjazd chcę jednak coś mniejszego i żeby łatwo było przenieść. Co zwraca moją uwagę w takich mniejszych spacerówkach to to że oparcia w tej pierwszej siedzącej pozycji są „za mało pionowe”. Dziecko leży, a powinno chyba być bardziej w pionie.
    Zainteresował mnie Lionelo Julie One ( wazy6,6 kg)Może któraś z Was przymierzała malucha do niego i jest w stanie napisać jaka tam jest pierwsza pozycja. Na zdjęciu wygląda to tak jakby dziecko leżało co nie do końca mi się podoba. Niestety na żywo nigdzie tego wózka nie ma. Chętnie przyjmę inne polecajki. Może przesadzam z tą pozycją pionową 🤔

Kupiłam z drugiej ręki Valco Baby Snap4. Potrzebowałam mieć w bagażniku lekki, składany wózek na miejskie wypady. Jak na razie jestem z niego zadowolona. Zwrotny, lekki, dobrze sobie radzi w miejskiej dżungli, składa się do rozmiarów bagażu, oparcie reguluje się na wielu płaszczyznach, ale młody jeździ jeszcze na półleżąco, bo samodzielnie nie siada.
    Na co dzień jeździmy też Roan Ivi 2.0., bo mieszkamy w otoczeniu lasów. Na trudne tereny jest idealny.

Sernik lubi tę wiadomość

age.png
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosinka wrote:
    Dokładnie, dla ścisłości nie tyle chodzi o dostęp do wiedzy, jak napisałam, a o dostęp do internetu i treści tam zawartych. Diagnozowanie sobie raka na podstawie objawów z Google to była jakaś amatorszczyzna w porównaniu do wychowywania dzieci z internetem w tle 😉

Uśmiałam się, sama prawda niestety 😆

gosinka lubi tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • AnkaSłomianka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poza kilkoma kontami ( Róża hajkuś, dr feleszko, nasza fizjo) nie ogladam nic dzieciowego. Juz nie oglądam. Też miałam momenty że wątpiłam w swoją wiedzę i intuicję bo jakaś Halina z Internetu tak powiedziała🤯🤯 Algorytm mi oczywiście co chwilę coś podrzuca ale olewam.
    Polecam wam na YT Tedx Róży Hajkuś- medycyna oparta na celebrytach
    W ogóle przeraża mnie ilość młodych matek celebrytek ekspertek - od miesiąca mam dziecko i teraz wam powiem jak żyć 😳🤬
    Widziałam film na którym dziewczyna poleca i testuje parę butów które kupiła dla dziecka i sama mówi” ja się za bardzo na tym nie znam”🤯🤯🤬🤬
    Gosinko, Igu kilka dni temu zaczął po posiłku stukać czołem w tackę🫣
    Mózgi naszych dzieci codziennie intensywnie się rozwijają, dzieciaki wykonują nowe ruchy i gesty które mogą nam się wydawać dziwne, choć są zupełnie normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 08:56

gosinka, Mimi09 lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ