udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Mas wrote:My chcemy w domu przyzwyczaić w takich tanich.
Serio, nie sądzę, za ten mój dzik zaakceptuje jakieś4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
izabelka90 wrote:Dziewczyny jakąś polecajka okularów dla bobasa? 😎
Kupiliśmy następny fotelik po łupinie, padło na Swandoo na bazie obrotowej. Oglądałam też spacerówki i tego Pinga co macie dziewczyny. Fajny wózek ale tak jak wspomniała Rosa dla wzrostu 160cm rączka jest wysoko i źle się go prowadzi przez
to więc dla mnie odpada. Z innych, które oglądałam podoba mi się Espiro Pop ale temat jeszcze do przemyślenia. Smacznego jajka i mokrego dyngusa. Wesołych 🙂🐣🐣🐣izabelka90, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
_Pina wrote:My mamy okulary firmy Dooky 6-18 msc, też mają regulowany pasek z tyłu, który można odpinać. Są bardzo giętkie, można je wyginać śmiało, raczej dziecko ich nie zniszczy w ten sposób. Na razie w domu zakładamy i przyzwyczajamy. Póki co dłużej niż 10 sekund ich nie miała na sobie, cóż spodziewałam się tego
Kupiliśmy następny fotelik po łupinie, padło na Swandoo na bazie obrotowej. Oglądałam też spacerówki i tego Pinga co macie dziewczyny. Fajny wózek ale tak jak wspomniała Rosa dla wzrostu 160cm rączka jest wysoko i źle się go prowadzi przez
to więc dla mnie odpada. Z innych, które oglądałam podoba mi się Espiro Pop ale temat jeszcze do przemyślenia. Smacznego jajka i mokrego dyngusa. Wesołych 🙂🐣🐣🐣 -
Mi_Lusia wrote:Ja się zdecydowałam na tego Pinga 3 i jestem mega zadowolona. Super się prowadzi, jest leciutki, ma spory daszek. Tylko my ze starym jesteśmy wysocy
-
Mi_Lusia wrote:Ja się zdecydowałam na tego Pinga 3 i jestem mega zadowolona. Super się prowadzi, jest leciutki, ma spory daszek. Tylko my ze starym jesteśmy wysocy
Mi on również pasował od strony technicznej, obejrzałam na zdjęciach i też był ok plus to co dziewczyny pisały ale w sklepie gdy się nim przejechałam to właśnie zwróciłam uwagę na wysoką rączkę w stosunku do mojego wzrostu i dupa - no za niska jestem a szkoda. -
izabelka90 wrote:Mój trochę młodszy , może łatwiej da się ujarzmić 😋 chciałabym od razu z filtrem i koniecznie z tym paskiem regulowanym, najwyżej odsprzedam .
Założyłam na próbę małej.. poleciały w sekundę haha😅😅 może się przyzwyczai z czasem 🙈 -
Osa 🐝 wrote:Założyłam na próbę małej.. poleciały w sekundę haha😅😅 może się przyzwyczai z czasem 🙈4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊
-
Wesołych świąt mamusie! Mam pytanie, bo mam oczywiście schize. W ciąży już 4 x robiłam sobie badanie na toxoplazmoze, ostatnio 3 tyg temu, na szczęście negatywne. A wczoraj jak na złość działkowy kot mnie podrapal (którego dokarmiam, jest bardzo przyjazny, zawsze na nas czeka i się miziac. W ciąży ja używam rękawiczek). On już mnie kilka razy podrapał przed ciążą, ale nie miałam toxo. Strasznie się teraz boje, że mógł mnie zarazić. Pewnie za tydzień zrobię znowu badanie. Pocieszcie mnie...
-
Meggy88 wrote:Wesołych świąt mamusie! Mam pytanie, bo mam oczywiście schize. W ciąży już 4 x robiłam sobie badanie na toxoplazmoze, ostatnio 3 tyg temu, na szczęście negatywne. A wczoraj jak na złość działkowy kot mnie podrapal (którego dokarmiam, jest bardzo przyjazny, zawsze na nas czeka i się miziac. W ciąży ja używam rękawiczek). On już mnie kilka razy podrapał przed ciążą, ale nie miałam toxo. Strasznie się teraz boje, że mógł mnie zarazić. Pewnie za tydzień zrobię znowu badanie. Pocieszcie mnie...
Spokojnie, toxoplazmozę najłatwiej złapać jedząc surowe mięso lub np warzywa krojone tym samym nożem na tej samej desce.
Żeby złapać toxo od kota musiałabyś mieć styczność z jego kałem i to takim conajmniej 24h. Styczność- czyli po kontakcie bezpośrednim nie umyć rąk. Toxoplazmozą nie zarazisz się przez krew tylko trzeba oocysty zjeść. Koty to czyste zwierzaki więc raczej na łapkach kału brak. Możesz natomiast po podrapaniu mieć trudno gojącą się ranę ze względu na chorobę kociego pazura.
Ja w okresie ciąży nie dotykałam kotów innych niż wlasne( niewychodzące i wolne od toxoplazmozy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 20:55
Meggy88, Bunkierka, Mi_Lusia lubią tę wiadomość
-
AnkaSłomianka wrote:Spokojnie, toxoplazmozę najłatwiej złapać jedząc surowe mięso lub np warzywa krojone tym samym nożem na tej samej desce.
Żeby złapać toxo od kota musiałabyś mieć styczność z jego kałem i to takim conajmniej 24h. Styczność- czyli po kontakcie bezpośrednim nie umyć rąk. Toxoplazmozą nie zarazisz się przez krew tylko trzeba oocysty zjeść. Koty to czyste zwierzaki więc raczej na łapkach kału brak. Możesz natomiast po podrapaniu mieć trudno gojącą się ranę ze względu na chorobę kociego pazura.
Ja w okresie ciąży nie dotykałam kotów innych niż wlasne( niewychodzące i wolne od toxoplazmozy)
Trochę mnie pocieszyłas, może będzie dobrze.
Właśnie ja inne koty nie dotykam tak na prawdę, oprócz moich niewchodzących i tego działkowego. Ale działkowego zawsze przez rękawiczki. I tym razem niefortunnie mnie podrapal (trochę nieobyty jest, ale kochany).Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 11:28
-
Hej, mam nadzieję że dzisiaj każda z Was miała wczoraj piękny dzień spędzony tak jak najbardziej lubicie 🥰😘 a jak trzeba komuś poprawić humor to mój stary wczoraj rano w drodze do samochodu upuścił torbę z dwoma sałatkami w szklanych miskach 🙈 wylądowały na drodze 🤦🏼♀️ myślałam że go zabiję 🤣🤣
Dobrego dnia ❤️ u nas piękna pogoda więc wybieramy się na spacer ☀️☀️AnkaSłomianka, Monita, Jenny93, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Rosa_13 wrote:Hej, mam nadzieję że dzisiaj każda z Was miała wczoraj piękny dzień spędzony tak jak najbardziej lubicie 🥰😘 a jak trzeba komuś poprawić humor to mój stary wczoraj rano w drodze do samochodu upuścił torbę z dwoma sałatkami w szklanych miskach 🙈 wylądowały na drodze 🤦🏼♀️ myślałam że go zabiję 🤣🤣
Dobrego dnia ❤️ u nas piękna pogoda więc wybieramy się na spacer ☀️☀️
-
Dziewczyny spokojnych świąt
Widziałam że pod koniec sezonu posypały się choroby mam nadzieję że wszyscy cieszą się już dobrym zdrowiem.
Skorzystałam z waszych polecajek kremowych, bo mamy aktualnie krem z filtrem mineralnym z emolium. Ale może skusze sie na coś lżejszego w nakładaniu. Nie narzekam chociaż na necie te emolium ma fatalne opinie. Czy smarujecie też dzieciakom wierzch dłoni? U nas te rączki wiecznie w buzi a ja siła umysłu czuję już posmak kremu w ustach. 😅
Chciałabym zostawić to tez hmm może dosyć osobiste pytanie do wierzących czy spowiadałyście się z in vitro? Szykujemy się powoli do chrzcin i mam mętlik w głowie. -
Hope_89 wrote:Czy macie do polecenia pierwsza piaskownice kryta do ogrodu ?
Czy nie opłaca się małej żadnej kupować ? -
Hej mamusie 💙🩷
Życzymy Wesolych Świąt Wielkanocnych 🐰🐇🌷
Co u was slychac ? Jak maluszki ? Nasza Miya walczy z zabkowaniem . Gorączka była 40 stopni nawet i żaden 🦷🦷🦷sie nie pojawił 🤷♀️
Niestety walczyliśmy z napieciem na pleckach bardzo długo i Miya dopiero zaczęła nie dawno robić podpór . Wiem ,ze dzieci sie nie porównuje, ale unad ewidentnie tam byl problem bo po wizycie u osteopaty tego samego dnia robila postępy.
Ogólnie to buzka sie śmieje od ucha do ucha 🩷🩷🩷🩷
W tym roku wracamy do kliniki po rodzeństwo 🩷
Wierzę, ze sie uda 💪🙏
Tyle walki za nami ,aby nasza Miyunia pojawiła sie na świecie i jesteśmy pewni, ze jesteśmy gotowi na kolejną drogę do kolejnego szczęścia 🩷💙Szarlotka90, Mas, Jenny93, Nowa na forum lubią tę wiadomość
👱♀️34l. 👨🦱41l.start 2021
3procedury łącznie 10transferów- 2poronienia i 1 upragnionaCiaza🩷
10-Transfer❄️❄️06.12.2023🍀
14dpt-bhcg 1270
6t0d- poronienie jednego zarodka💔
6t4d- 0,56cm 🥰
6t6d- krwawienie -szpital -0,79cm🥰
8t3d-1,97cm 😍
9t4d-2,89cm 😍
10t5d- 3,87cm ❤️
11t5d-4,83cm maluszka ❤️
12t5f-6,4cm księżniczki 🩷🩷🩷 prenatalne niskie ryzyka 🩷