VISANNE - ENDOMETRIOZA
-
WIADOMOŚĆ
-
Ve wrote:mi lekarz też proponował Visanne ale nie zgodziłam się żeby to coś brać, wcześniej miałam Orgametril i powiedziałam sobie dość! Jestem ciekawa czy po tym leku faktycznie płodność wraca, nie znam nikogo komu pomógł. A Wy znacie przypadki zajścia po Visanne?
Visanne biorę po to, by zmniejszyć ogniska endometriozy, które mogą przeszkodzić w zagnieżdżeniu zarodka, a które mogły się już pojawić. Nie patrzę czy komuś innemu pomogło, bo wpadłabym w paranoję. Staram się po prostu być dobrej myśli.
Ja ze swojej strony dbam o dietę, czyli eliminuję czerwone mięso, słodycze, pełnotłuste mleko itp. Tak zalecają przy endometriozie, a skoro nie zaszkodzi to może pomoże? Miejmy nadziejęMorisek28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam, ja już biore 4 opakowanie ..... tak z 3 tyg temu regularnie plamłam: tydzien był spokój tydzien plamienia i to jak w zegarku a teraz od 3 tygodni nie mam żadnych plamień . Nie wiem co się mogło zmienić od tych 3 mieś stale były plamienia a teraz spokój
Czuje się dobrze po Vissane
pozdrawiam Staraczki -
nick nieaktualnyCześć. Miałam laparotomię w sierpniu i na 3 mc Visanne. Odstawiłam je prawie 5 tyg temu i po 2 dniach dostałam @, która trwała 3 dni. Od tamtego czasu (to już 34dni) nie mam @...
Tylko zastanawiam się czy mam to traktować jak @ czy krwawienie z odstawienia bo lekarz mi mówił że po VISANNE @ może wrócić nawet po 6 tyg dopiero...
Oczywiście nie chce żeby@ przyszła tylko ukazały się dwie kreski -
nick nieaktualnyPlamienia miałam od 2 do końca brania Visanne i lekarz mówił, że to normalne. Proponuję b rac je na wieczów kiedy idziecie spać wtedy Mniej się je odczuwa. Ja nie miałam skutków ubocznych i jestem megaaa zadowolona z ich kuracji. Na kontrolnej wizycie kekarz powiedział, że nie ma sladu po torbielu i laparotomi
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja biorę 5 opakowanie od tygodnia zaczęłam pić melisę tak 2 razy dziennie i od środy mam zawroty głowy, ból głowy, jestem zmęczona chodzę jak pijana i te mdłości rano !!!
Chodzę w dzień jak pijana !
Czy to przez tą melise w połączeniu z vissane ??
-
Hej, ja piję melisę i miętę, razem zaparzam i nic mi nie jest. Ja chyba wyjątkowo dobrze znoszę visanne. Bardzo rzadko jest jakaś plamka krwi. Zaparzam też siemię lniane i piję wodę z sokiem z połowy cytryny i może dzięki temu też. Nie wiem, ale polecam, bo nie zaszkodzi
-
Hej dziewczynki!
Jak Wam kuracja idzie? Ja zaczęłam 3 cykl po odstawieniu i każdy jest inny, widać, że nie jest wszystko unormowane i tego się obawiałam po tych tabletkach. Teraz zapewne jak zrobię hormony i będą wyniki to się złapię za głowę...
Teraz np. nic mnie nie bolało przed okresem, a zawsze czułam, że nadchodzi. W trakcie @ również nic i do tego krótki jakiś mam ten okres, chyba mi się już kończy.
Wspieram Was"Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl