VISANNE - ENDOMETRIOZA
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena, lekarz kazał się wstrzymać? A po kiego kija?
Nie rozumiem, ale w takim razie Uroczej i mi życzę abyśmy już nie dostały @, a Tobie byś szybciutko mogła wrócić do starań o dzidzię!
Życzę wszystkim Zdrowych, Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i radości macierzyństwa w Nadchodzącym Nowym 2015 Roku! -
Hej, może trochę pomogę mi po dwóch dniach od odstawienia Visanne temperatura spadła, ale okresu od razu nie dostałam. Miałam chyba normalny cykl owulacyjny , nie byłam jednak na monitoringu więc nie wime na 100%, ale był skok
. Po 27 dniach dostałam okres (bezbolesny)- chociaż miałam nadzieję, że nie dostanę. W czasie brania tabletek na początku miałam jeden okres, a później parę dni plamienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 17:05
-
hej dziewczyny
przez prawie 3 miesiące brania visanne miałam plamienia i krwawienia, ale nie były tak silne jak normalnie podczas miesiączki, choć bardzo uciążliwe. Po odstawieniu krwawienia się nasiliły jak na okres więc tak też zaczęłam liczyć cykl.
Po temperaturze i śluzie wyszło mi, że owu była 12 dnia cyklu, gdzie normalnie miałam ok 19 dnia. Czy jest możliwe takie przesunięcie? miała któraś z Was takie zmiany po visanne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 10:27
-
Dziewczyny mam do odstąpienia 2 opakowania Visanne, jeśli któraś byłaby zainteresowana to zapraszam na priv. Pozdrawiam.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
urocza wrote:hej dziewczyny
przez prawie 3 miesiące brania visanne miałam plamienia i krwawienia, ale nie były tak silne jak normalnie podczas miesiączki, choć bardzo uciążliwe. Po odstawieniu krwawienia się nasiliły jak na okres więc tak też zaczęłam liczyć cykl.
Po temperaturze i śluzie wyszło mi, że owu była 12 dnia cyklu, gdzie normalnie miałam ok 19 dnia. Czy jest możliwe takie przesunięcie? miała któraś z Was takie zmiany po visanne?
A z plamieniami miałam tak samo, a po odstawieniu od razu przyszła @, ale lekarz kazał czekać do następnej... no i czekam, pewnie jutro przybędzie -
nick nieaktualnyWitam też kończę leczenia Vissane, plamien już nie mam od 3 miesięcy wogole a wcześniej cały czas .
Ciekawe czy teraz bede mieć owulacje bo wcześniej ani raz się nie pojawiła ;/
Ale powiem że odpoczęłam psychicznie przy tym vissane od starań od tych testów itp.
Teraz zaczynam odnowa i jestem pełna dobrej energii i życzę wam tego aby szybko nie zgasła ...
Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny. Ja od dziś zaczynam Visanne. Miałam do wyboru to albo Cerazette. Zobaczymy jak to bedzie Póki co ciesze się na przerwę od starań. Półtora roku bez pozytywnego testu trochę mnie przytloczylo. Widzę też, że udało się co niektórym z Was zobaczyć dwie kreski pi kuracji z Visanne . Gratuluję! Ja mam jednak jeszcze niedrozny jajowod, wiec i szanse dużo mniejsze. Piszcie na bieżąco, co u Was i jak idzie kuracja
-
nick nieaktualnyWitam, Jestem studentką położnictwa na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Pisze pracę "Wpływ endometriozy miednicy mniejszej na płodność kobiety". Ankieta jest anonimowa i dobrowolna, posłuży wyłącznie celom naukowym. Wypełnienie jej zajmuje ok 4 min. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
link do ankiety http://www.interankiety.pl/interankieta/15d6b6b4d27280816687d23bccbf8488 -
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny, jestem po laparo i zaczynam kuracje visanne. W laparo stwierdzili endometrioze 1 stopnia, która spowodowała liczne zrosty w jajnikach, dodatkowo jeszcze całkowitą przegrodę macicy wszystko zostało naprawione i udrożnione. Dostałam 2 opakowania visanne. Na razie wzięłam 3 tabletki, więc nie ma mowy o skutkach ubocznych. wierzę że po zakończonej kuracji szybko uda nam się zajść w ciążę, tego będę się trzymać w końcu czekamy już prawie 4 lata...
hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
Ja mialam we wtorek laparo, nic nie usineli bo jest za duzo zrostow, prawy jajowod niedrozny. Zalecili brac visanne przez 3 misiace. Jestem zla bo moim zdaniem moj gin mnie zaniedbal, od roku chodze do niego z endo i dawal mi tylko cyklonamine na krwawienie i naproxen na bol. Tyle caly rok a przez ten rok choroba mogla sie mocno tozwinac. Ja zamierzam nie zabezpieczac sie przy visanne i robic testy ciazowe i mierzyc temp. Nie wiem wariuje. Znow o trzy miechy marzenia trzeba przelozyc...
hiacynta99 lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków , brak mrozaków
-
Gwiazdeczka mi lekarz absolutnie zabronił starań podczas przyjmowania visanne. Ten lek podobno jest bardzo szkodliwy dla płodu.
Dla pocieszenia powiem - znam przypadek że stwierdzono całkowicie niedrożne jajowody, dziewczyna przyjmowała visanne a po odstawieniu po 5 miesiącach zaszła w ciążę, więc może nie zalamuj się, trzeba wierzyć. Jeśli chcesz podam Ci namiary ma świetnego lekarza z Białegostoku. -
nick nieaktualny
-
A gdzie do gin chodzicie we wroclawiu ? Jestem stad.Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
AMH 1,98
06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków
13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków , brak mrozaków