WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną VISANNE - ENDOMETRIOZA
Odpowiedz

VISANNE - ENDOMETRIOZA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop do góry!! :) Może są tu dziewczynki biorące teraz Visanne ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja też szukam takich dziewczyn :)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Visanne brałam rok czasu. Odstawiłam w zeszłym roku pod koniec sierpnia. Po 3 miesiącach starań zrobiłam progest i prolak. Okazało się ze za dużo prolak a za mało progest więc powinnam zgonić na ten lek. No teraz jestem po kuracji bromergonem jestem na dostinexie co prawda wyniki sie unormowały a dwoch kresek jak nie było tak nie ma.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • urocza Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowym dziewczynom polecam przewertować wątek od początku, jest kilka ciąż po visanne.
    Ja brałam przez 3 miesiące po laparo stwierdzającym endometriozę II stopnia.
    minął rok od odstawienia: cykle krótsze, żadnych boleści podczas okresu, krótsze krwawienia, koniec z plamieniami po okresie, jak na razie na usg nie widać, żeby torbiel wróciła.
    Niestety ciąży nadal nie ma, mimo 4 IUI, czekamy na in vitro.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Wierząca Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Visanne już drugi miesiąc. W sumie mam brać 4 opakowania. Byłam dziś na usg i jestem w tej zdecydowanej mniejszości, u której owulacja mimo leku się pojawia - było widać pęcherzyk Graafa ;-) Miesiączkuję również normalnie + doszły plamienia w środku cyklu. Lekarz kategorycznie zabronił zajść w ciążę podczas kuracji.

f2w3rjjglu9ud89c.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały edit,wreszcie jest! Wyczekana, wystarana ciąża!
    urocza wrote:
    Nowym dziewczynom polecam przewertować wątek od początku, jest kilka ciąż po visanne.
    Ja brałam przez 3 miesiące po laparo stwierdzającym endometriozę II stopnia.
    minął rok od odstawienia: cykle krótsze, żadnych boleści podczas okresu, krótsze krwawienia, koniec z plamieniami po okresie, jak na razie na usg nie widać, żeby torbiel wróciła.
    Niestety ciąży nadal nie ma, mimo 4 IUI, czekamy na in vitro.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was było z @ , plamieniem podczas brania Visanne? Od 17 stycznia biorę lek. 10 lutego zaczęłam płacić, taka skapa @ około 5 dni. Tydzień przerwy i od piątku znów plamienie. Przy czym cały czas boli mnie brzuch , zwłaszcza w pierwsze dni tych plamien. Wydawało mi się ze raczej nie powinien mnie boleć. Naczytam się ze dziewczyny zapomniały o @ . Nie wiem jak to możliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zaczęłam brać visanne to plamilam 2 czy nawet 3 tyg. Potem zapomniałam o @ ale to było odkąd tylko zaczęłam brać przez 2.5 tyg. Przed wczoraj wzięłam ostatnia dawkę i teraz czekam na @ i wracamy z mężem do starań

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla trzymam kciuki żeby się udało

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zinnia plamienia na początku mogą być ale czy z przerwami takimi to nie wiem...może inna dziewczyna da Ci odpowiedz albo skonsultuj ze swoim lekarzem.
    Nie dziękuję :)

• urocza Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam plamienia przez cały czas brania visanne. Czasem na krótko znikały, potem wracały. Generalnie smęciło się cały czas,a po odstawieniu od razu miesiączka i normalny cykl z owulacją.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza nie czekałas długo na @ po odstawieniu? Ja też mam nadzieje że szybko wróci. Jak się czuła po odstawieniu?

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Visanne pół roku, plamiłam przez cały czas z małymi przerwami.
    Po odstawieniu najpierw miałam owulację w 25dniu po. W sumie czekałam na @ 5tyg 4dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:17

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy po wzięciu ostatniej tabletki mam czekać na @ czy się mogę już starać? Znajoma która też liczyła się Visanne,nie dostała @ po zakończeniu leczenia tylko okazało się ze jest w ciąży

• urocza Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ostatniej tabletce plamienie w ciągu dwóch dni rozkręciło się w okres. W tym samym cyklu miałam owulację, wcześniej niż przed laparo. Ogólnie po laparo i visanne skróciły mi się cykle,zniknęły plamienia po miesiączce i bóle w trakcie. Jedyny minus to celulit, który mi się zrobił,mimo,że nie przytyłam.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle krótkie i skąpe. Zaczynam trafić nadzieję że Visanne mi pomoże :(

• ana90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Ja również brałam Visanne po laparoskopii endometrioza 1 stopnia na szczęście brałam tylko jedno opakowanie. Jeśli chodzi o skutki uboczne to na początku silne bóle głowy i praktycznie przez cały czas brania plamienie a czasami nawet krwawienie. Po odstawieniu po 2 dniach plamienie zmieniło się w silne krwawienie ale tylko na 1,5 dnia potem się skończyło i prawdopodobnie od razu była owulacja. Teraz czekamy:) a i oprócz tego po odstawieniu straszna suchość pochwy ale mijają prawie 3 tygodnie i jest lepiej :)

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak to jest z tymi plamieniami , to normalna sprawa??

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na samym początku to normalne. Ale jak się bierze jedno opakowanie tylko jak ana90 to faktycznie może rozregulowac cały cykl bo ja plamilam 2 tyg a potem zapomniałam o plamieniach i @ na pół roku bo tyle czasu brałam visanne. Od 3 dni nie biore juz i z utęsknieniem czekam na @ :)

• ana90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział, że to normalne chociaż nie ukrywam,że miałam już serdecznie dość bo najpierw plamiłam prawie 3 tygodnie po laparo a potem po visanne więc plamiłam non stop prawie 2 miesiące i pod koniec chyba już mój organizm miał dość bo spotkałam się z mamą to powiedziała, że dawno tak żle nie wyglądałam i kazała mi wyniki porobić ale skończyłam Visanne i wszystko wróciło do normy.
    Teraz mam nadziej, że po 5 latach starań doczekamy się upragnionego maleństwa :)

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ