VISANNE - ENDOMETRIOZA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja Visanne brałam rok czasu. Odstawiłam w zeszłym roku pod koniec sierpnia. Po 3 miesiącach starań zrobiłam progest i prolak. Okazało się ze za dużo prolak a za mało progest więc powinnam zgonić na ten lek. No teraz jestem po kuracji bromergonem jestem na dostinexie co prawda wyniki sie unormowały a dwoch kresek jak nie było tak nie ma.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Nowym dziewczynom polecam przewertować wątek od początku, jest kilka ciąż po visanne.
Ja brałam przez 3 miesiące po laparo stwierdzającym endometriozę II stopnia.
minął rok od odstawienia: cykle krótsze, żadnych boleści podczas okresu, krótsze krwawienia, koniec z plamieniami po okresie, jak na razie na usg nie widać, żeby torbiel wróciła.
Niestety ciąży nadal nie ma, mimo 4 IUI, czekamy na in vitro.
-
Ja biorę Visanne już drugi miesiąc. W sumie mam brać 4 opakowania. Byłam dziś na usg i jestem w tej zdecydowanej mniejszości, u której owulacja mimo leku się pojawia - było widać pęcherzyk Graafa Miesiączkuję również normalnie + doszły plamienia w środku cyklu. Lekarz kategorycznie zabronił zajść w ciążę podczas kuracji.
-
Mały edit,wreszcie jest! Wyczekana, wystarana ciąża!
urocza wrote:Nowym dziewczynom polecam przewertować wątek od początku, jest kilka ciąż po visanne.
Ja brałam przez 3 miesiące po laparo stwierdzającym endometriozę II stopnia.
minął rok od odstawienia: cykle krótsze, żadnych boleści podczas okresu, krótsze krwawienia, koniec z plamieniami po okresie, jak na razie na usg nie widać, żeby torbiel wróciła.
Niestety ciąży nadal nie ma, mimo 4 IUI, czekamy na in vitro. -
nick nieaktualnyJak u Was było z @ , plamieniem podczas brania Visanne? Od 17 stycznia biorę lek. 10 lutego zaczęłam płacić, taka skapa @ około 5 dni. Tydzień przerwy i od piątku znów plamienie. Przy czym cały czas boli mnie brzuch , zwłaszcza w pierwsze dni tych plamien. Wydawało mi się ze raczej nie powinien mnie boleć. Naczytam się ze dziewczyny zapomniały o @ . Nie wiem jak to możliwe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja brałam Visanne pół roku, plamiłam przez cały czas z małymi przerwami.
Po odstawieniu najpierw miałam owulację w 25dniu po. W sumie czekałam na @ 5tyg 4dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:17
-
nick nieaktualny
-
Po ostatniej tabletce plamienie w ciągu dwóch dni rozkręciło się w okres. W tym samym cyklu miałam owulację, wcześniej niż przed laparo. Ogólnie po laparo i visanne skróciły mi się cykle,zniknęły plamienia po miesiączce i bóle w trakcie. Jedyny minus to celulit, który mi się zrobił,mimo,że nie przytyłam.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Ja również brałam Visanne po laparoskopii endometrioza 1 stopnia na szczęście brałam tylko jedno opakowanie. Jeśli chodzi o skutki uboczne to na początku silne bóle głowy i praktycznie przez cały czas brania plamienie a czasami nawet krwawienie. Po odstawieniu po 2 dniach plamienie zmieniło się w silne krwawienie ale tylko na 1,5 dnia potem się skończyło i prawdopodobnie od razu była owulacja. Teraz czekamy:) a i oprócz tego po odstawieniu straszna suchość pochwy ale mijają prawie 3 tygodnie i jest lepiejstarania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa samym początku to normalne. Ale jak się bierze jedno opakowanie tylko jak ana90 to faktycznie może rozregulowac cały cykl bo ja plamilam 2 tyg a potem zapomniałam o plamieniach i @ na pół roku bo tyle czasu brałam visanne. Od 3 dni nie biore juz i z utęsknieniem czekam na @
-
Lekarz powiedział, że to normalne chociaż nie ukrywam,że miałam już serdecznie dość bo najpierw plamiłam prawie 3 tygodnie po laparo a potem po visanne więc plamiłam non stop prawie 2 miesiące i pod koniec chyba już mój organizm miał dość bo spotkałam się z mamą to powiedziała, że dawno tak żle nie wyglądałam i kazała mi wyniki porobić ale skończyłam Visanne i wszystko wróciło do normy.
Teraz mam nadziej, że po 5 latach starań doczekamy się upragnionego maleństwastarania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !!