X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Warszawa-opinie o invimed
Odpowiedz

Warszawa-opinie o invimed

Oceń ten wątek:
  • Zanet Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asinek wrote:
    Hejka, ja podchodziłam na początku grudnia do transferu.
    Ja podeszłam 17 grudnia, dzisiaj 12 dpt, beta 39,9. Mam powtorzyc za dwa dni, stresuje się trochę. A który dr Cie prowadzi ?

• Asinek Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz i daj znać :) trzymam kciuki:) jestem u dr Ziółkowskiej

• Zanet Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jestem u dr. ZIÓŁKOWSKIEJ ;) narazie przyrost był, czekam na dzisiejszy wynik . Pewnie ostateczny... będzie wiadomo czy rosnie czy się zatrzymalo. Bety mam w normie ale w niskich granicach.

• Madziamadziam Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, leczymy się w klinice od grudnia 2020. Jak na razie tylko mąż bo wyszła azoospermia. Całkowity brak plemników. Jak na razie czekamy co androlog powie, czy będzie inseminacja czy in vitro. Co do kliniki jak na razie mam wrażenie że zdzierają z nas tylko pieniądze. Po kilku miesiącach nieudanej stymulacji zalecili badania genetyczne. No niestety wyszła mutacja genu CFTR u męża, ja aktualnie czekam na swoje wyniki. Przez cały rok 2021 było badania nasienia i stymulacja. Mam już trochę dość czekania na to co będzie dalej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziamadziam wrote:
    Hej, leczymy się w klinice od grudnia 2020. Jak na razie tylko mąż bo wyszła azoospermia. Całkowity brak plemników. Jak na razie czekamy co androlog powie, czy będzie inseminacja czy in vitro. Co do kliniki jak na razie mam wrażenie że zdzierają z nas tylko pieniądze. Po kilku miesiącach nieudanej stymulacji zalecili badania genetyczne. No niestety wyszła mutacja genu CFTR u męża, ja aktualnie czekam na swoje wyniki. Przez cały rok 2021 było badania nasienia i stymulacja. Mam już trochę dość czekania na to co będzie dalej...
    Ile miałaś transferów? Jaki wynik po stymulacji?

• moonlight Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanet wrote:
    Ja tak samo jestem u dr. ZIÓŁKOWSKIEJ ;) narazie przyrost był, czekam na dzisiejszy wynik . Pewnie ostateczny... będzie wiadomo czy rosnie czy się zatrzymalo. Bety mam w normie ale w niskich granicach.

I jak u Ciebie sytuacja? :)

Invimed Warszawa/dr K.

Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
    Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
    Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
    Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️

uwo93e3kwp8g3jx1.png
  • wiolla Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my właśnie dostaliśmy info o możliwości skorzystania z programu na dofinansowanie dla mieszkańców Mazowsza, więc chyba się zdecydujemy na in vitro. Wcześniej głównie koszty nas powstrzymywały. Czego możemy się spodziewać po procedurze?

Przygotowujemy się do in vitro!

U męża zdiagnozowana azoospermia.

Invimed dr D.
    31.01 badanie Kariotypów -ok

marzec 2022 stymulacja do in vitro
    6.04 planowana punkcją
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiolla wrote:
    Hej, my właśnie dostaliśmy info o możliwości skorzystania z programu na dofinansowanie dla mieszkańców Mazowsza, więc chyba się zdecydujemy na in vitro. Wcześniej głównie koszty nas powstrzymywały. Czego możemy się spodziewać po procedurze?
    Zależy co masz na mysli? Będziesz miała stymulację, pobiorą komórki, potem je zaplodnia. Następnie transfer. Świeży - czyli zaraz po stymulacji, albo mrożony, gdyby z jakiegoś powodu nie dało się podejść. Mozesz się spodziewać wszystkiego. Co u Was jest przyczyną?

• wiolla Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Zależy co masz na mysli? Będziesz miała stymulację, pobiorą komórki, potem je zaplodnia. Następnie transfer. Świeży - czyli zaraz po stymulacji, albo mrożony, gdyby z jakiegoś powodu nie dało się podejść. Mozesz się spodziewać wszystkiego. Co u Was jest przyczyną?

A jak wygląda stymulacja? Z tego co czytałam to mnóstwo zastrzyków i w ogóle to wszystko mi się wydaje logistycznie trudne, bo nie jesteśmy z Warszawy i musimy ponad 100 kilometrów dojeżdżać. Jak wtedy wyglądają monitoringi? Strasznie się tym stresuję. U męża jest problem z nasieniem. Z tego co widzę u Was też. Macie jeszcze jakieś zarodki?

Biała1987 lubi tę wiadomość

Invimed dr D.

6.04 planowana punkcją
  • Nowa84 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w Inivmedzie od listopada 2020. pierwszy rok to próba poprawy jakości nasienia.
    z mojej obecnej perspektywy to strata czasu.
    Od roku invitro. jestem po 6tym transferze.

Ogólnie polecam klinikę.
    trzeba jednak przywyknąć do ciągnięcia lekarza za język i opóźnień.
    Chwalę, bo widzę, że lekarz ma pomysły, cośtam cały czas zmienia i co ważne nie wysłał mnie na dziesiątki badań tylko wdrożył asekuracyjnie encorton i heparynę.

W trakcie minionego roku konsultowała się też u dr Jerzak. to było 1k wywalone w błoto.
    Zleciła badania których rezultatem jest wskazanie do stosowania encortonu - super, ale mój lekarz bez badań mi go dawał.
    Zaleciła tez badania o których lekarz je wykonujący powiedział ze nic nie wnoszą. wtedy zrezygnowałam z dalszych wizyt u niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 23:51

• wiolla Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa84 wrote:
    Jestem w Inivmedzie od listopada 2022. pierwszy rok to próba poprawy jakości nasienia.
    z mojej obecnej perspektywy to strata czasu.
    Od roku invitro. jestem po 6tym transferze.

Ogólnie polecam klinikę.
    trzeba jednak przywyknąć do ciągnięcia lekarza za język i opóźnień.
    Chwalę, bo widzę, że lekarz ma pomysły, cośtam cały czas zmienia i co ważne nie wysłał mnie na dziesiątki badań tylko wdrożył asekuracyjnie encorton i heparynę.

W trakcie minionego roku konsultowała się też u dr Jerzak. to było 1k wywalone w błoto.
    Zleciła badania których rezultatem jest wskazanie do stosowania encortonu - super, ale mój lekarz bez badań mi go dawał.
    Zaleciła tez badania o których lekarz je wykonujący powiedział ze nic nie wnoszą. wtedy zrezygnowałam z dalszych wizyt u niej.

U kogo się leczysz? 6 transferów miałaś z jednej procedury? Jaka jest u Was przyczyna niepowodzeń?

Invimed dr D.

6.04 planowana punkcją
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiolla wrote:
    A jak wygląda stymulacja? Z tego co czytałam to mnóstwo zastrzyków i w ogóle to wszystko mi się wydaje logistycznie trudne, bo nie jesteśmy z Warszawy i musimy ponad 100 kilometrów dojeżdżać. Jak wtedy wyglądają monitoringi? Strasznie się tym stresuję. U męża jest problem z nasieniem. Z tego co widzę u Was też. Macie jeszcze jakieś zarodki?
    Nie mam. Na razie wyszły mi rewelację z endo więc nawet nie podchodzę do stymulacji. Ja miałam tylko krotki protokół. Są zastrzyki, ja miałam dwa dziennie rano, a potem trzy. Zastrzyki robisz sama. Nie wiem jak podchodzą do monitoringów z zewnątrz, ale myślę że dobrze się pokazać , bo w zależności od tego jak taśma pęcherzyki, możesz mieć zmieniane dawki. Ja byłam poprzednio w Novum więc jak tutaj jest jeszcze nie wiem, bo miałam jedna wizytę kwalifikującą. A Ty się badalas na coś już?

• Biała1987 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiolla wrote:
    Hej ja jestem po stymulacji w Invimedzie stymulacje miałam w listopadzie 2020 roku szlam krótkim protokołem u nas problem z nasieniem . Bałam się bardzo punkcji ale teraz wiem że nie ma czego się bać 😊. Po stymulacji miałam 10 komórek, zaplodnionych 6 a do 5 doby została tylko jedna i powiem szczerze że to była właśnie ta komórka dziś moj syn ma 5 miesięcy i teraz to już zapomniałam że robiłam sobie zastrzyki o konkretnej godzinie że jeździłam na monitoring a też mam ponad 120km wszystko zostało mi wynagrodzone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 22:46

08.12 transfer 3 A.A
    14.12 6dpt - 31,27mUl/ml
    16.12 8dpt - 110.13mUl/ml progesteron 79.5 ng/ml
    18.12 10dpt - 327.47mUl/ml progesteron 91.00ng/ml
    21.12 13dpt - 1082.79mUl/ml
    29.12 21dpt 13877.51mUl/ml progesteron 83.6ng
    04.01 27dpt - 39145.26mUl/ml progesteron 69.1ng/ml
    28dpt USG jest zarodek 6mm i jest ❤️
    17.08.2021 👶 Tomasz
    22.09.2022 💔 poronienie zatrzymane 9/10tc
    09.06.2023 ⏸️ cudzie trwaj ✊️
    10.06.2023 Beta 19.39 mUl/ml
    Progesteron 10.50 ng/ml
    12.06.2023 Beta 58.87 mUl/ml
    Progesteron 13.4 ng/ml
    14.06.2023 Beta 126.19 mUl/ml
    Progesteron 15 ng/ml
    16.06.2023 Beta 270.56 mUl/ml
    Progesteron 15.2 ng/ml
    03.07.2023 jest zarodek i jest ❤️.
    25.07.2023 🖤🖤🖤🖤
  • Nowa84 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiolla wrote:
    U kogo się leczysz? 6 transferów miałaś z jednej procedury? Jaka jest u Was przyczyna niepowodzeń?

U Jarosława K :)

6 transferów z 2procedur.
    u nas jest niska jakośc nasienia, ale przy 1 bardzo krótkiej ciąży z 5ciu transferów (obecnie czekam na betowanie w środę), sądzę, że jest też problem po mojej stronie z implementacją.
    Pewnie po trosze to konsekwencja wieku - mam 38 lat.
    badałam insuliny, cukrzyce, cytokiny, trombofilie, białka, cuda na kiju i nic - jestem zdrowa a zarodek sie nie zagnieżdza.
    w kolejnej procedurze będziemy badać zarodki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 23:52

• wiolla Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Nie mam. Na razie wyszły mi rewelację z endo więc nawet nie podchodzę do stymulacji. Ja miałam tylko krotki protokół. Są zastrzyki, ja miałam dwa dziennie rano, a potem trzy. Zastrzyki robisz sama. Nie wiem jak podchodzą do monitoringów z zewnątrz, ale myślę że dobrze się pokazać , bo w zależności od tego jak taśma pęcherzyki, możesz mieć zmieniane dawki. Ja byłam poprzednio w Novum więc jak tutaj jest jeszcze nie wiem, bo miałam jedna wizytę kwalifikującą. A Ty się badalas na coś już?

Takie podstawowe badania robiliśmy w zasadzie: drożność, hormony, amh, krzywa cukrowa i insulinowa, nasienie. U nas problem z lekko obniżonym nasieniem, poza tym u mnie io, ale uregulowane lekami. A u Was co było wskazaniem do in vitro?

Invimed dr D.

6.04 planowana punkcją
  • wiolla Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała1987 wrote:
    Hej ja jestem po stymulacji w Invimedzie stymulacje miałam w listopadzie 2020 roku szlam krótkim protokołem u nas problem z nasieniem . Bałam się bardzo punkcji ale teraz wiem że nie ma czego się bać 😊. Po stymulacji miałam 10 komórek, zaplodnionych 6 a do 5 doby została tylko jedna i powiem szczerze że to była właśnie ta komórka dziś moj syn ma 5 miesięcy i teraz to już zapomniałam że robiłam sobie zastrzyki o konkretnej godzinie że jeździłam na monitoring a też mam ponad 120km wszystko zostało mi wynagrodzone.

Gratulacje♥️ Pewnie, że takie szczęście wszystko wynagradza. Ja to wiem, bo za każdym razem jak zostaję z siostry synem to łezka mi się w oku kręci i coś mnie ściska w żołądku. U kogo się leczyłaś?

Invimed dr D.

6.04 planowana punkcją
  • wiolla Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa84 wrote:
    U Jarosława K :)

6 transferów z 2procedur.
    u nas jest niska jakośc nasienia, ale przy 1 bardzo krótkiej ciąży z 5ciu transferów (obecnie czekam na betowanie w środę), sądzę, że jest też problem po mojej stronie z implementacją.
    Pewnie po trosze to konsekwencja wieku - mam 38 lat.
    badałam insuliny, cukrzyce, cytokiny, trombofilie, białka, cuda na kiju i nic - jestem zdrowa a zarodek sie nie zagnieżdza.
    w kolejnej procedurze będziemy badać zarodki.

Może być, że tutaj coś jest na rzeczy i dobrze zbadać te zarodki rzeczywiście, bo też z wiekiem podobno komórki jajowe są słabszej jakości. Jakieś suplementy bierzecie i dieta? Tak wiesz, wspomagająco?

Invimed dr D.

6.04 planowana punkcją
  • Biała1987 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiolla wrote:
    Gratulacje♥️ Pewnie, że takie szczęście wszystko wynagradza. Ja to wiem, bo za każdym razem jak zostaję z siostry synem to łezka mi się w oku kręci i coś mnie ściska w żołądku. U kogo się leczyłaś?
    Dr Dworniak

08.12 transfer 3 A.A
    14.12 6dpt - 31,27mUl/ml
    16.12 8dpt - 110.13mUl/ml progesteron 79.5 ng/ml
    18.12 10dpt - 327.47mUl/ml progesteron 91.00ng/ml
    21.12 13dpt - 1082.79mUl/ml
    29.12 21dpt 13877.51mUl/ml progesteron 83.6ng
    04.01 27dpt - 39145.26mUl/ml progesteron 69.1ng/ml
    28dpt USG jest zarodek 6mm i jest ❤️
    17.08.2021 👶 Tomasz
    22.09.2022 💔 poronienie zatrzymane 9/10tc
    09.06.2023 ⏸️ cudzie trwaj ✊️
    10.06.2023 Beta 19.39 mUl/ml
    Progesteron 10.50 ng/ml
    12.06.2023 Beta 58.87 mUl/ml
    Progesteron 13.4 ng/ml
    14.06.2023 Beta 126.19 mUl/ml
    Progesteron 15 ng/ml
    16.06.2023 Beta 270.56 mUl/ml
    Progesteron 15.2 ng/ml
    03.07.2023 jest zarodek i jest ❤️.
    25.07.2023 🖤🖤🖤🖤
  • Karoraro Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które leczą się u dr Kaczyńskiego- jak najlepiej się skontaktować z lekarzem jeśli mam pytanie odnośnie leków które mam przyjmować?
    Od jutra powinnam zacząć stymulację Rekovelle (czyli od 2-3 dc). Planowo mialam dostać okresu 20-21.01. Szczerze wątpię, ze dzisiaj jeszcze dostanę.
    Na logikę- wydaje mi się ze skoro 1 dc przesunie się np na 22.01 to również stymulację powinnam przesunąć o 1 dzień, ale wolalabym nie podejmować tej decyzji na własną rękę, tylko skonsultować z lekarzem.

Dzwonic na recepcję do invimedu zeby mnie jakoś skontaktowali z lekarzem? Jakie są Wasze doświadczenia w takich przypadkach?

🙋🏼‍♀️30 lat 🙋‍♂️36 lat
    Staramy się od: 10.2019
    ✅Drożność jajowodów
    ✅Kariotypy
    ✅AMH: 6.75
    ☑️Nasienie: SDF: 20%, HBA: 42%
    Morfologia: 0.92% -> 4.31% -> 0.85%

💊 Pregna start, Wit. C 1000, Q10

4.12.2021- 1sza IUI❌
    4.01.2022 - 2ga IUI❌️
    01.2022- Rekovelle (8mg) + Menopur (150) + Orgalutran (3dn x 1amp) + Gonapepty (1dn x 2amp) +Ovitrelle+ Sumamed
  • wiolla Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała1987 wrote:
    Dr Dworniak

Ja też u niego jestem :) Mojemu mężowi bardzo podrasował za to, że jest konkretny :) Dobrze słyszeć, że Wam się u niego udało.

Karoraro może zadzwoń do koordynatorki? Choć mi się wydaje, ze tak jak piszesz powinnaś to przesunąć, bo stymulacja miała być od 2 dc

Karoraro, Biała1987 lubią tę wiadomość

Invimed dr D.

6.04 planowana punkcją
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ