Warszawa-opinie o invimed
-
WIADOMOŚĆ
-
agaguska wrote:Kiedyś obiło mi się o uszy, że najlepiej jak jest progesteron powyżej 20. Możesz napisać do dr, ale znając jego podejście odpisze coś w stylu: "nie ma wskazań do suplementacji progesteronu na cyklu własnym" oraz "Pomiar progesteronu w surowicy krwi nic nie wnosi poza spustoszeniem w portfelu" to są autentyczne cytaty smsów które dostałam od dr. 😀 Jak masz jakiś progesteron to nie zaszkodzi suplementacja 2 razy dziennie, aczkolwiek nie namawiam do leczenia się na własną rękę
Pisałam do koordynatorki, podobno wynik ok:D Ale zaserwowałam sobie dodatkową dawkę na w razie czegoInvimed Warszawa/dr K.
Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️
-
moonlight wrote:Pisałam do koordynatorki, podobno wynik ok:D Ale zaserwowałam sobie dodatkową dawkę na w razie czego
Potem.zbadalam sobie na własną rękę 7dpo i był.9.58-dostal ta sama odpowiedź, że nie ma.potrzeby, bo.to.swiadczy tylko o tym, że była.owu.
Ale właśnie ginekolog z enelmedu mi mowila że powyżej 15tu to jest do wynik -
Moonlight i jak powtórzyłaś betę? Czekamy na wieści 😛Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
II IUI kwiecień 2020- bhcg 0
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
I transfer ❄️ 4AA 25.01.21- cb
II transfer ❄️ 3AA 01.03.21- 6t4d 💔
III transfer ❄️ 3AA 14.06.21- bhcg 0
IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
35 dpt jest serduszko i 1.42 cm maleństwa 😍
10 tydzień 3.3 cm
13 tydzień 7.19 cm dziewczynka? 🤭
16 tydzień harmony- zdrowa córeczka 🥰
11.05.2022- nasz cud Igunia już jest z nami 😍 -
agaguska wrote:Moonlight i jak powtórzyłaś betę? Czekamy na wieści 😛
Powtarzałam już 3 razy Po moich przebojach z biochemami to wolę dmuchać na zimne, wiec nawet tu nie zaglądałam😅 W Poniedziałek mam usg umówione, mam nadzieję, że już będzie coś widaćInvimed Warszawa/dr K.
-
Czyli rośnie 😍 a ja jak szalona wchodziłam na forum i czekałam na wieści 😅 tylko poproś dr żeby Ci wydrukował zdjęcie na pamiątkę 😃Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
10 tydzień 3.3 cm
agaguska wrote:Czyli rośnie 😍 a ja jak szalona wchodziłam na forum i czekałam na wieści 😅 tylko poproś dr żeby Ci wydrukował zdjęcie na pamiątkę 😃
Rośnie na razie staram się nie nastawiać, bo już tyle rozczarowań za mną. Ale jakaś taka wewnetrzna ekscytacja jestInvimed Warszawa/dr K.
-
Hej,😀
Co tam u was słychać?
Jak tam ciążowe dolegliwości bardzo Wam dokuczają? -
U mnie wszystko dobrze, na każdym USG dziecko jest parę dni do przodu, chyba ten neoparin tak je dożywia 😂 nadal jeździmy na wizyty do Warszawy co 2 tygodnie. Niestety jestem przeziębiona, więc leczę się herbatą z miodem i sokiem malinowym.
Większość dolegliwości już ustępuje, wcześniej miałam całodniowe mdłości (bez wymiotów), teraz tylko z 2x dziennie 😄 mogę już normalnie jeść zdrowe rzeczy, bo nie wiem dlaczego, ale na mdłości pomagała mi cola i fast food... na szczęście jestem tylko 1 kg do przodu 😆
Jeszcze nikomu nie mówiliśmy, jakoś nie mamy odwagi. We wtorek mamy wizytę i umówię się na USG genetyczne i nifty, po otrzymaniu wyników pewnie się podzielimy radosną nowinąStarania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
10 tydzień 3.3 cm
agaguska wrote:U mnie wszystko dobrze, na każdym USG dziecko jest parę dni do przodu, chyba ten neoparin tak je dożywia 😂 nadal jeździmy na wizyty do Warszawy co 2 tygodnie. Niestety jestem przeziębiona, więc leczę się herbatą z miodem i sokiem malinowym.
Większość dolegliwości już ustępuje, wcześniej miałam całodniowe mdłości (bez wymiotów), teraz tylko z 2x dziennie 😄 mogę już normalnie jeść zdrowe rzeczy, bo nie wiem dlaczego, ale na mdłości pomagała mi cola i fast food... na szczęście jestem tylko 1 kg do przodu 😆
Jeszcze nikomu nie mówiliśmy, jakoś nie mamy odwagi. We wtorek mamy wizytę i umówię się na USG genetyczne i nifty, po otrzymaniu wyników pewnie się podzielimy radosną nowiną
Ale chodzisz do dr Ziółkowskiej do jej gabinetu?
Ja miałam wizyty co 3 tygodnie.
Masz racje z tym niezdrowym jedzeniem, ja mimo że nie miałam mdłości to też cole piłam można powiedzieć litrami 🤭.
A już obstawiacie jaka kinder niespodzianka mieszka u Ciebie w brzuchu?
-
emka29 wrote:Ale chodzisz do dr Ziółkowskiej do jej gabinetu?
Ja miałam wizyty co 3 tygodnie.
Masz racje z tym niezdrowym jedzeniem, ja mimo że nie miałam mdłości to też cole piłam można powiedzieć litrami 🤭.
A już obstawiacie jaka kinder niespodzianka mieszka u Ciebie w brzuchu?
Tak, jeździmy do Concept medica, tam dr przyjmuje raz w tygodniu. Myślę, że potrzebuję takich częstych wizyt dla własnego spokoju. Im więcej zdjęć z usg tym lepiej ☺️
Ja przeczuwam, że będzie dziewczynka, a mąż, że chłopiec. Jeszcze trochę czasu będziemy sobie zgadywać, ale zdecydowaliśmy się na nifty więc już będziemy mieli pewność 😄Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
10 tydzień 3.3 cm
agaguska wrote:Tak, jeździmy do Concept medica, tam dr przyjmuje raz w tygodniu. Myślę, że potrzebuję takich częstych wizyt dla własnego spokoju. Im więcej zdjęć z usg tym lepiej ☺️
Ja przeczuwam, że będzie dziewczynka, a mąż, że chłopiec. Jeszcze trochę czasu będziemy sobie zgadywać, ale zdecydowaliśmy się na nifty więc już będziemy mieli pewność 😄
U nas w sumie ja na początku obstawiałam chłopca. W 17 tygodniu Pani dr powiedziała, że na 70 % dziewczynka. I wtedy u mojego męża zobaczyłam ten usmiech na twarzy 🥰😍🤩.
Z tymi zdjęciami masz rację 😊. A czy na wizytę możesz już wchodzić z mężem? My razem byliśmy tylko na 4 wizytach a potem już sama musiałam być 😔. -
emka29 wrote:U nas w sumie ja na początku obstawiałam chłopca. W 17 tygodniu Pani dr powiedziała, że na 70 % dziewczynka. I wtedy u mojego męża zobaczyłam ten usmiech na twarzy 🥰😍🤩.
Z tymi zdjęciami masz rację 😊. A czy na wizytę możesz już wchodzić z mężem? My razem byliśmy tylko na 4 wizytach a potem już sama musiałam być 😔.
Super, że mąż się ucieszył z córeczki 😍 oni zawsze chcą synów, a potem nie mogą niczego odmówić swoim księżniczkom 😉
w InviMed nadal się wchodzi pojedynczo, ale nie wyganiają już z poczekalni. Raz zrobiłam o to małą aferę, gdy opóźnienie na wizytę wynosiło 1.5 h, a mój chłop musiał w zimie siedzieć w samochodzie bo nie pozwolono mu wejść. Wtedy wyjątkowo pozwolono mu wejść i czekać na górze. Co innego wejść o czasie na 10 minut, a co innego ogromne opóźnienie nie z mojej winy.
A do pani dr wchodzimy razem, za pierwszym razem tylko weszłam sama, bo mąż szukał miejsca parkingowego. W poczekalni były same pary i tak też wchodzili.
Byliśmy wczoraj na wizycie, dziecko już jest takie duże, że na USG genetyczne musimy jechać za tydzień nie za 2 😂Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
10 tydzień 3.3 cm
agaguska wrote:Super, że mąż się ucieszył z córeczki 😍 oni zawsze chcą synów, a potem nie mogą niczego odmówić swoim księżniczkom 😉
w InviMed nadal się wchodzi pojedynczo, ale nie wyganiają już z poczekalni. Raz zrobiłam o to małą aferę, gdy opóźnienie na wizytę wynosiło 1.5 h, a mój chłop musiał w zimie siedzieć w samochodzie bo nie pozwolono mu wejść. Wtedy wyjątkowo pozwolono mu wejść i czekać na górze. Co innego wejść o czasie na 10 minut, a co innego ogromne opóźnienie nie z mojej winy.
A do pani dr wchodzimy razem, za pierwszym razem tylko weszłam sama, bo mąż szukał miejsca parkingowego. W poczekalni były same pary i tak też wchodzili.
Byliśmy wczoraj na wizycie, dziecko już jest takie duże, że na USG genetyczne musimy jechać za tydzień nie za 2 😂
Szczerze to mój mąż jest zakochany w Dominice 🥰. Czasami jak sobie tak rozmawiamy wieczorami jak już mała śpi to on do mnie mówi: " Bo Ty tego nie rozumiesz, to już jest miłość na całe życie"🤩. Teraz Dominka od jakiegoś miesiąca mówi cały czas tata to mój mąż aż "fruwa" ze szczęścia. Mają nawet swoją ulubioną piosenkę. Zaczął ją jej puszczać odkąd skończyła dwa tygodnie "Kiedyś zaśpiewam Ci". Teraz jak ją słucha to zaczyna tańczyć po swojemu. Mi na początku to same łzy leciały jak to słyszałam.
Wydaje mi się, że ta miłość to wynika też z tego że już parę razy cieszyliśmy się a potem klops... 🥴😥
Faktycznie znaleźć miejsce parkingowe pod gabinetem to trzeba mieć farta 😉. Kiedyś musieliśmy zaparkować na jakimś osiedlu 🤨.
No to ładnie Wam rośnie 🙃🙂. Ciekawe po kim to ma po tacie czy po mamie?😉
W takim razie trzymam kciuki za malucha i badania, a także czekam na wiadomości 🙂. -
emka29 wrote:Szczerze to mój mąż jest zakochany w Dominice 🥰. Czasami jak sobie tak rozmawiamy wieczorami jak już mała śpi to on do mnie mówi: " Bo Ty tego nie rozumiesz, to już jest miłość na całe życie"🤩. Teraz Dominka od jakiegoś miesiąca mówi cały czas tata to mój mąż aż "fruwa" ze szczęścia. Mają nawet swoją ulubioną piosenkę. Zaczął ją jej puszczać odkąd skończyła dwa tygodnie "Kiedyś zaśpiewam Ci". Teraz jak ją słucha to zaczyna tańczyć po swojemu. Mi na początku to same łzy leciały jak to słyszałam.
Wydaje mi się, że ta miłość to wynika też z tego że już parę razy cieszyliśmy się a potem klops... 🥴😥
Faktycznie znaleźć miejsce parkingowe pod gabinetem to trzeba mieć farta 😉. Kiedyś musieliśmy zaparkować na jakimś osiedlu 🤨.
No to ładnie Wam rośnie 🙃🙂. Ciekawe po kim to ma po tacie czy po mamie?😉
W takim razie trzymam kciuki za malucha i badania, a także czekam na wiadomości 🙂.
Ahh ta ojcowska miłość 😍 z pewnością inna niż matczyna. Z resztą tatusiowie zazwyczaj na wszystko się zgadzają, więc są tymi lepszymi rodzicami. Jak nie chcą się zgodzić, to mówią idź spytaj mamę 😂
Cudownie że mają taką więź, wspólna piosenka i tańce 🥰
My byliśmy wczoraj na wizycie, miałam USG genetyczne. W tydzień bobas urósł o 1.9 cm 😱 wszystko ok, jest kość nosowa, a przezierność karkowa 1.7mm. Wyniki z krwi mają być dopiero za 3 tygodnie i wtedy poznamy płeć
A co tam, pochwalę się 😍
https://zapodaj.net/15b16083c9aee.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 13:22
Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
10 tydzień 3.3 cm
Asinek mi dr zrobiła scratching w cenie wizytyStarania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
10 tydzień 3.3 cm
agaguska wrote:Ahh ta ojcowska miłość 😍 z pewnością inna niż matczyna. Z resztą tatusiowie zazwyczaj na wszystko się zgadzają, więc są tymi lepszymi rodzicami. Jak nie chcą się zgodzić, to mówią idź spytaj mamę 😂
Cudownie że mają taką więź, wspólna piosenka i tańce 🥰
My byliśmy wczoraj na wizycie, miałam USG genetyczne. W tydzień bobas urósł o 1.9 cm 😱 wszystko ok, jest kość nosowa, a przezierność karkowa 1.7mm. Wyniki z krwi mają być dopiero za 3 tygodnie i wtedy poznamy płeć
A co tam, pochwalę się 😍
https://zapodaj.net/15b16083c9aee.jpg.html
Wow gratuluję córeczki 😍🥰.
Bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze.
Nawet miałam pisać czy juz macie wyniki.