X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Warszawa-opinie o invimed
Odpowiedz

Warszawa-opinie o invimed

Oceń ten wątek:
  • MajuniaBaby Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonlight wrote:
    Hej, sorki że się nie odzywałam, ale beta spadła i potrzebowałam czasu, żeby choć trochę dojść do siebie :(
    W przyszłym tygodniu mam wizytę w invimedzie i będziemy chcieli podejść do kolejnego transferu we wrześniu. Teraz byliśmy na krótkim urlopie i czuję się lepiej psychicznie, więc nie poddajemy się.
    A jak tam u Was?

Trzymaj się! Ważne że drgnęło! Coś się zadziało to tez znak!

• moonlight Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoszulkaUlka wrote:
    Ja siedzialam na znanylekarz kilka godzin i odświeżałam stronę i się zwolnił termin.
    Te które mam teraz zlecone to około 1500zl nas wyniosą.

1500 to mniej niz sadzilam, ostatnio czytałam, że dziewczyny nawet 6000 płaciły😱
    A jakie to konkretnie badania?

Agaguska i jakie macie teraz dalsze postępowanie? Szykujecie sie do transferu?

Invimed Warszawa/dr K.

Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
    Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
    Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
    Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️

uwo93e3kwp8g3jx1.png
  • KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonlight wrote:
    1500 to mniej niz sadzilam, ostatnio czytałam, że dziewczyny nawet 6000 płaciły😱

To 5 badan narazie-tych badań jest duuuuzo ogólnie.
    Ja dostałam:
    1. Test imk
    2. Ana1 jeśli wyjdzie dodatnie to ana3
    3. Test cba
    4. KIR
    A maz
    5. HLA-C
    Bylam wczoraj w invimedzie co dalej... trochę się rozczarowałam bo to lekarz mi zadał zadał pytanie jak weszłam do gabinetu... uświadomiłam go ze właśnie po to przyszłam zeby zapytać jego co dał po 3nieudanych inseminacjach.
    Zaproponował mi invitro bo w przypadku niepłodności idiomatycznej ciezko leczyć... narazie mu powiedziałam że psychicznie nie dam rady.
    Narazie odpoczywam i mamy jeszcze jednej iui spróbować, ale tsk sobie pomyślałam że za 2-3 się zdecyduje jak może coś już Paśnik wdroży w leczenie.
    Nie przyznałam się że się badam pod kątem immunologii bo jak zapytałam czy może jeszcze jakieś badania można zrobić żeby szu przyczyny to zaczął krytykować immunologiem, że nigdzie przez żadne towarzystwa to jest nie potwierdzone.

Ps. Pierwsze z badan mam już wyniki-w Test imk wszytsko w normach(wyniki były na drugi dzień a miałam czekac na nie do 21 dni).

• MajuniaBaby Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoszulkaUlka wrote:
    Ja dostałam:
    1. Test imk
    3. Test cba
    4. KIR
    A maz
    5. HLA-C
    Bylam wczoraj w invimedzie co dalej... trochę się rozczarowałam bo to lekarz mi zadał zadał pytanie jak weszłam do gabinetu... uświadomiłam go ze właśnie po to przyszłam zeby zapytać jego co dał po 3nieudanych inseminacjach.
    Zaproponował mi invitro bo w przypadku niepłodności idiomatycznej ciezko leczyć... narazie mu powiedziałam że psychicznie nie dam rady.
    Narazie odpoczywam i mamy jeszcze jednej iui spróbować, ale tsk sobie pomyślałam że za 2-3 się zdecyduje jak może coś już Paśnik wdroży w leczenie.
    Nie przyznałam się że się badam pod kątem immunologii bo jak zapytałam czy może jeszcze jakieś badania można zrobić żeby szu przyczyny to zaczął krytykować immunologiem, że nigdzie przez żadne towarzystwa to jest nie potwierdzone.

Ps. Pierwsze z badan mam już wyniki-w Test imk wszytsko w normach(wyniki były na drugi dzień a miałam czekac na nie do 21 dni).

Te badania to immunologia? I badania bo nie ma ciąży tak?

• agaguska Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonlight wrote:

Tak, szykujemy się do transferu na cyklu naturalnym. Oby szczęśliwy 😄 pęcherzyk rośnie, ma 16 mm, jutro z rana krew, a następny podgląd w poniedziałek, ale u doktora R bo pani doktor idzie na urlop 🙂. Uprosiłam ją o neoparin, powiedziałam że będę się czuła z nim bezpieczniej, że na fraxi już raz poroniłam i już bez problemu mi wypisała. Powtórzyłam też antykoagulant tocznia i znowu wyszedł pozytywny, także potwierdzony zespół antyfosfolipidowy i za heparynę płacę 3.20 😲

Starania od 10.2017
    I IUI luty 2020- cp
    II IUI kwiecień 2020- bhcg 0
    III IUI maj 2020- bhcg 0

In vitro:
    punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
    I transfer ❄️ 4AA 25.01.21- cb
    II transfer ❄️ 3AA 01.03.21- 6t4d 💔
    III transfer ❄️ 3AA 14.06.21- bhcg 0
    IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
    9 dpt bhcg- 72
    11 dpt bhcg-194
    14 dpt malutki pęcherzyk
    35 dpt jest serduszko i 1.42 cm maleństwa 😍
    10 tydzień 3.3 cm
    13 tydzień 7.19 cm dziewczynka? 🤭
    16 tydzień harmony- zdrowa córeczka 🥰
    11.05.2022- nasz cud Igunia już jest z nami 😍
  • KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajuniaBaby wrote:
    Te badania to immunologia? I badania bo nie ma ciąży tak?
    Tak, to immunologia i zalecone badania z powodu braku kiedykolwiek ciąży

• MajuniaBaby Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoszulkaUlka wrote:
    Tak, to immunologia i zalecone badania z powodu braku kiedykolwiek ciąży

A u kogo byłaś? W sensie immunologa którego.

• KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajuniaBaby wrote:
    A u kogo byłaś? W sensie immunologa którego.
    U dr Jarosława Paśnika

• moonlight Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoszulkaUlka wrote:
    Ja dostałam:
    1. Test imk
    3. Test cba
    4. KIR
    A maz
    5. HLA-C

To na jakie wyniki jeszcze czekasz? Wiesz, in vitro to nie jest nic złego, ale fakt że trzeba sie psychicznie jakoś do tego nastawić.

Invimed Warszawa/dr K.

uwo93e3kwp8g3jx1.png
  • moonlight Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaguska wrote:
    Tak, szykujemy się do transferu na cyklu naturalnym. Oby szczęśliwy 😄 pęcherzyk rośnie, ma 16 mm, jutro z rana krew, a następny podgląd w poniedziałek, ale u doktora R bo pani doktor idzie na urlop 🙂. Uprosiłam ją o neoparin, powiedziałam że będę się czuła z nim bezpieczniej, że na fraxi już raz poroniłam i już bez problemu mi wypisała. Powtórzyłam też antykoagulant tocznia i znowu wyszedł pozytywny, także potwierdzony zespół antyfosfolipidowy i za heparynę płacę 3.20 😲

Super, że udalo się załapać na refundowaną, to duże ułatawienie :). Już po wizycie? Daj znać co powiedział doktorek :D

Invimed Warszawa/dr K.

uwo93e3kwp8g3jx1.png
  • KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonlight wrote:
    To na jakie wyniki jeszcze czekasz? Wiesz, in vitro to nie jest nic złego, ale fakt że trzeba sie psychicznie jakoś do tego nastawić.
    Czekam na resztę w sumie, tylko mam anrwzie wyniki testu imk.
    Co do invitro wiem, ale naewzie mi ciekzo psychicznie i to ze nie znam przyczyny niepowodzen...

• agaguska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonlight wrote:
    Super, że udalo się załapać na refundowaną, to duże ułatawienie :). Już po wizycie? Daj znać co powiedział doktorek :D

Byłam w klinice o 14.30 i nikogo już nie było 😁 dr szybko się uwinął i też już wyszedł. W sobotę robiłam krew i byłam jeszcze przed owulacją, a dziś już było po, więc najprawdopodobniej pęcherzyk pękł wczoraj. Transfer mam mieć w piątek, ale jeszcze jutro muszę zrobić progesteron.

Wiecie może czy jak będzie niski to nie będzie transferu? Czy wystarczy wtedy dodać luteinę?

Pytałam też o intralipid i nie będę miała kolejnej kroplówki.
    Dr R powiedział że jest do środy rano i od razu z kliniki jedzie na lotnisko więc transfer będzie u kogoś innego. Znając moje szczęście będzie to dr K, trochę by było niezręcznie 🤣🤣🤣🤣

Starania od 10.2017
    I IUI luty 2020- cp
    III IUI maj 2020- bhcg 0

In vitro:
    punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
    IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
    9 dpt bhcg- 72
    11 dpt bhcg-194
    14 dpt malutki pęcherzyk
    10 tydzień 3.3 cm
  • MajuniaBaby Znajoma

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoszulkaUlka wrote:
    U dr Jarosława Paśnika

Do niego podobno bardzo długo się czeka na wizytę. Długo czekałaś?

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoszulkaUlka wrote:
    Czekam na resztę w sumie, tylko mam anrwzie wyniki testu imk.
    Co do invitro wiem, ale naewzie mi ciekzo psychicznie i to ze nie znam przyczyny niepowodzen...

Trochę szkoda, że robiłaś wszystkie na raz. W sensie, HLA-C (od mężczyzny) jest sens robić tylko przy KIRze typu AA (tylko wtedy ma wpływ), albo jak immunolog poprosi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2021, 20:58

• KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyŚliwa wrote:
    Trochę szkoda, że robiłaś wszystkie na raz. W sensie, HLA-C (od mężczyzny) jest sens robić tylko przy KIRze typu AA (tylko wtedy ma wpływ), albo jak immunolog poprosi.
    Mi je kazał.immunolog zrobić wszystkie naraz.

• KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajuniaBaby wrote:
    Do niego podobno bardzo długo się czeka na wizytę. Długo czekałaś?
    Ja po 3 nieudanej iui siwdzialam kilka godzin na znanymlekrzu i odswiezalam stronę, i się zwolnił termin-w czwartek czatowalam a na sobotę mialam już wizytę.

• moonlight Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaguska wrote:
    Byłam w klinice o 14.30 i nikogo już nie było 😁 dr szybko się uwinął i też już wyszedł. W sobotę robiłam krew i byłam jeszcze przed owulacją, a dziś już było po, więc najprawdopodobniej pęcherzyk pękł wczoraj. Transfer mam mieć w piątek, ale jeszcze jutro muszę zrobić progesteron.

Wiecie może czy jak będzie niski to nie będzie transferu? Czy wystarczy wtedy dodać luteinę?

Pytałam też o intralipid i nie będę miała kolejnej kroplówki.
    Dr R powiedział że jest do środy rano i od razu z kliniki jedzie na lotnisko więc transfer będzie u kogoś innego. Znając moje szczęście będzie to dr K, trochę by było niezręcznie 🤣🤣🤣🤣

No ciekawe,kto będzie Ci robił ten transfer :) Choć to w zasadzie już bez znaczenia, to w końcu tylko kwestia techniczna. Progesteron przed transferem powinen być niski z tego co wiem. Jak będzie za wysoki to transfer się przekłada.

KoszulkaUlka Jest coś takiego jak niepłodność idiopatyczna. Wtedy jest brak jednoznacznej przyczyny. Niepłodność to podstępna i zawiła choroba. Uczy pokory. Chciałybyśmy wiedzieć wszystko i szkoda, że tak się po prostu nie da...

Invimed Warszawa/dr K.

uwo93e3kwp8g3jx1.png
  • MajuniaBaby Znajoma

Wysłany: 7 września 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonlight wrote:
    No ciekawe,kto będzie Ci robił ten transfer :) Choć to w zasadzie już bez znaczenia, to w końcu tylko kwestia techniczna. Progesteron przed transferem powinen być niski z tego co wiem. Jak będzie za wysoki to transfer się przekłada.

KoszulkaUlka Jest coś takiego jak niepłodność idiopatyczna. Wtedy jest brak jednoznacznej przyczyny. Niepłodność to podstępna i zawiła choroba. Uczy pokory. Chciałybyśmy wiedzieć wszystko i szkoda, że tak się po prostu nie da...

Każda z nas chciałaby znać przyczynę i umieć ją powstrzymać lub ominąć.

Co u Was powakacyjnie?

• agaguska Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajuniaBaby wrote:
    Każda z nas chciałaby znać przyczynę i umieć ją powstrzymać lub ominąć.

Co u Was powakacyjnie?

Hejka ja dziś jestem 16 dpt. Wzięliśmy ostatnie 2 zarodki.
    9 dpt beta wyniosła 72, a progesteron tylko 4.9 😱 od razu włączyłam prolutex i 2x cyclogest, po 2 dniach przyrost bety na 194, prog skoczył na 15.6.
    W poniedziałek byłam na wizycie u pani doktor i namęczyła się żeby zobaczyć pęcherzyk, był taki mały, że niewidoczny na zdjęciu.
    Bety już nie badam, bo moje laboratorium daje wyniki dopiero następnego dnia i za bardzo mnie to stresuje. Następna wizyta za tydzień, liczę że wszystko będzie w porządku.
    Ogólnie mam przeczucie że będzie dobrze 🙂 przy cb i poronieniu od razu wiedziałam że coś jest nie tak, a teraz jestem dziwnie spokojna. Oby przeczucie mnie nie zawiodło 🤞🤞🤞

Ciekawe co tam u reszty dziewczyn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2021, 16:19

Starania od 10.2017
    I IUI luty 2020- cp
    III IUI maj 2020- bhcg 0

In vitro:
    9 dpt bhcg- 72
    11 dpt bhcg-194
    14 dpt malutki pęcherzyk
    10 tydzień 3.3 cm
  • KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 8 września 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian, ciąży brak.
    Rawski zaproponował.in vitro b już mu pomysłów zabrakło.
    Mialam.podchodzic do 4iui ale weszłam w immunologie i czekam na wizytę u dr Paśnika(w sobotę mam).
    Mi wyszło w bqdnaiu KIR brak prawie ws kirow implementacyjnych, haplotyp kir aa(czyli ten gorszy), cytokiny mam rozjechane (stan zapalny i wysoki wskaźnik niszczenia zarodka).
    Ostatnio jak zlecal.badania mówił że na każde z tych badań jest sposób zeby ogranizm przestawić na dobrą stronę, zobaczymy. Pokładam.wielka nadzieję, że jego leczenie poskutkuje.

Agaguska trzymam kciuki jak najmocniej moge✊✊❤

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ