Warszawa-opinie o invimed
-
WIADOMOŚĆ
-
Karoraro wrote:Dziewczyny, które leczą się u dr Kaczyńskiego- jak najlepiej się skontaktować z lekarzem jeśli mam pytanie odnośnie leków które mam przyjmować?
Od jutra powinnam zacząć stymulację Rekovelle (czyli od 2-3 dc). Planowo mialam dostać okresu 20-21.01. Szczerze wątpię, ze dzisiaj jeszcze dostanę.
Na logikę- wydaje mi się ze skoro 1 dc przesunie się np na 22.01 to również stymulację powinnam przesunąć o 1 dzień, ale wolalabym nie podejmować tej decyzji na własną rękę, tylko skonsultować z lekarzem.
Dzwonic na recepcję do invimedu zeby mnie jakoś skontaktowali z lekarzem? Jakie są Wasze doświadczenia w takich przypadkach?
na kazdym skierowaniu na badania od niego - na druku invimedowym masz pieczątkę z jego telefonem. pisz smsy. odpisuje.Karoraro lubi tę wiadomość
-
Nowa84 wrote:na kazdym skierowaniu na badania od niego - na druku invimedowym masz pieczątkę z jego telefonem. pisz smsy. odpisuje.
Super, nie wpadłam na to 🙈 dziękuję bardzo🙋🏼♀️30 lat 🙋♂️36 lat
Staramy się od: 10.2019
✅Drożność jajowodów
✅Kariotypy
✅AMH: 6.75
☑️Nasienie: SDF: 20%, HBA: 42%
Morfologia: 0.92% -> 4.31% -> 0.85%
💊 Pregna start, Wit. C 1000, Q10
4.12.2021- 1sza IUI❌
4.01.2022 - 2ga IUI❌️
01.2022- Rekovelle (8mg) + Menopur (150) + Orgalutran (3dn x 1amp) + Gonapepty (1dn x 2amp) +Ovitrelle+ Sumamed -
wiolla wrote:Może być, że tutaj coś jest na rzeczy i dobrze zbadać te zarodki rzeczywiście, bo też z wiekiem podobno komórki jajowe są słabszej jakości. Jakieś suplementy bierzecie i dieta? Tak wiesz, wspomagająco?
No niestety tak jest ze jakosc komórek się pogarsza z wiekiem. zobaczymy co przyniesie najbliższa beta i ew co pokażą badania zarodków.
Jestem dobrej myśli co do finału leczenia bo 1 ciąża się pojawiła. poza tym raz beta się troszke podniosła.
wiec 2/5 razy coś ruszyło.
Dieta - duzo warzyw i kasz (białko), kiszonki - generalnei zdrowe jedzenie. jem mieso odkad zbadałam żelazo i ferrytyne i obie wyszły w dole norm (ale to już nadrobiłam koktajlami z pietruszka).
olej z siemienia, wogóle oleje do słatek. oczywiscie kwas foliowy i witamina d.
mało alko.
-
Nowa84 wrote:na kazdym skierowaniu na badania od niego - na druku invimedowym masz pieczątkę z jego telefonem. pisz smsy. odpisuje.🙋🏼♀️30 lat 🙋♂️36 lat
Staramy się od: 10.2019
✅Drożność jajowodów
✅Kariotypy
✅AMH: 6.75
☑️Nasienie: SDF: 20%, HBA: 42%
Morfologia: 0.92% -> 4.31% -> 0.85%
💊 Pregna start, Wit. C 1000, Q10
4.12.2021- 1sza IUI❌
4.01.2022 - 2ga IUI❌️
01.2022- Rekovelle (8mg) + Menopur (150) + Orgalutran (3dn x 1amp) + Gonapepty (1dn x 2amp) +Ovitrelle+ Sumamed -
nick nieaktualnywiolla wrote:Takie podstawowe badania robiliśmy w zasadzie: drożność, hormony, amh, krzywa cukrowa i insulinowa, nasienie. U nas problem z lekko obniżonym nasieniem, poza tym u mnie io, ale uregulowane lekami. A u Was co było wskazaniem do in vitro?
-
wiolla wrote:Ja też u niego jestem Mojemu mężowi bardzo podrasował za to, że jest konkretny Dobrze słyszeć, że Wam się u niego udało.
Karoraro może zadzwoń do koordynatorki? Choć mi się wydaje, ze tak jak piszesz powinnaś to przesunąć, bo stymulacja miała być od 2 dcWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 21:39
08.12 transfer 3 A.A
14.12 6dpt - 31,27mUl/ml
16.12 8dpt - 110.13mUl/ml progesteron 79.5 ng/ml
18.12 10dpt - 327.47mUl/ml progesteron 91.00ng/ml
21.12 13dpt - 1082.79mUl/ml
29.12 21dpt 13877.51mUl/ml progesteron 83.6ng
04.01 27dpt - 39145.26mUl/ml progesteron 69.1ng/ml
28dpt USG jest zarodek 6mm i jest ❤️
17.08.2021 👶 Tomasz
22.09.2022 💔 poronienie zatrzymane 9/10tc
09.06.2023 ⏸️ cudzie trwaj ✊️
10.06.2023 Beta 19.39 mUl/ml
Progesteron 10.50 ng/ml
12.06.2023 Beta 58.87 mUl/ml
Progesteron 13.4 ng/ml
14.06.2023 Beta 126.19 mUl/ml
Progesteron 15 ng/ml
16.06.2023 Beta 270.56 mUl/ml
Progesteron 15.2 ng/ml
03.07.2023 jest zarodek i jest ❤️.
25.07.2023 🖤🖤🖤🖤 -
paprotka17 wrote:Długo próbujecie? U nas niby czynnik męski. Ale równie dobrze może być coś innego, bo mówili że nie jest tragicznie i naturalna też by mogła z tego być. Ja czuję że po prostu jeszcze nie znaleźliśmy problemu.
U nas to już się ciągnie ze 3 lata, ale nie jesteśmy regularni, w wizytach w klinice, bo blokują nas finanse. Dopiero teraz z tego dofinansowania postanowiliśmy skorzystać, bo odłożyliśmy na procedurę w zeszłym roku. A co do tej pory badaliście?
Karoraro zaczęłaś stymulację?Przygotowujemy się do in vitro!
U męża zdiagnozowana azoospermia.
Invimed dr D.
31.01 badanie Kariotypów -ok
marzec 2022 stymulacja do in vitro
6.04 planowana punkcją -
nick nieaktualnywiolla wrote:U nas to już się ciągnie ze 3 lata, ale nie jesteśmy regularni, w wizytach w klinice, bo blokują nas finanse. Dopiero teraz z tego dofinansowania postanowiliśmy skorzystać, bo odłożyliśmy na procedurę w zeszłym roku.
Karoraro zaczęłaś stymulację?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 10:59
-
paprotka17 wrote:Nasienie - zwykle badanie, hba, mar, fragmentacja, razem Kariotypy, ja drożność, pakiet na trombofilie, biopsja endometrium, będę mieć histeroskopię.
Może ta histeroskopia coś wykaże. W tych badaniach do tej pory ok? Nie masz pcos ani endometriozy? Jakie masz AMH? Badałaś krzywe?Przygotowujemy się do in vitro!
Invimed dr D.
6.04 planowana punkcją -
nick nieaktualnywiolla wrote:Może ta histeroskopia coś wykaże. W tych badaniach do tej pory ok? Nie masz pcos ani endometriozy? Jakie masz AMH? Badałaś krzywe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 15:37
-
paprotka17 wrote:Sorry, nie wchodziłam na wątek. Krzywe w porządku. Amh niestety nie pamiętam, coś ponad 2. Nic poza biopsja źle jie wyszło, żeby się na czymś konkretnie skupić. Endometrium i pcos nigdy nie stwierdzone, w sumie nie badałam się pod tym kątem, ale też nie miałam jakichś konkretnych przesłanek. Największym moim zmartwieniem jest teraz wynik biopsji. Zapalenie to nic takiego. Te komórki atypowe spędzają mi sen z powiek.
Hmmm.... Trudno coś doradzić w tej sytuacji. Kiedy masz histeroskopię?Przygotowujemy się do in vitro!
Invimed dr D.
6.04 planowana punkcją -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, jestem tu nowa choć czytam ost dużo na tym forum i trafiłam na Wasz wątek. Też chodzę do dr. Rawskiego, przyznaję że mam mieszane uczucia narazie. Zaczęliśmy od stymulacji lamettą w 2-5dc później lekarz wysyłał mnie na badania krwi (progesteron,lh, estradiol) i dopiero po wynikach tych badań umawiał mnie na monitoring i praktycznie za każdym razem było za późno żeby przyjąć ovitrelle, teraz będziemy próbować inseminacji, dodam ze nie w każdym cyklu mogę do niej podejść, ponieważ lewy jajowód mam niedrożny (laparoskopia) było też parę innych incydentów...ale chce mu dać szansę jeszcze. Pozdrawiam
-
nick nieaktualnyIsiaczek wrote:Hej dziewczyny, jestem tu nowa choć czytam ost dużo na tym forum i trafiłam na Wasz wątek. Też chodzę do dr. Rawskiego, przyznaję że mam mieszane uczucia narazie. Zaczęliśmy od stymulacji lamettą w 2-5dc później lekarz wysyłał mnie na badania krwi (progesteron,lh, estradiol) i dopiero po wynikach tych badań umawiał mnie na monitoring i praktycznie za każdym razem było za późno żeby przyjąć ovitrelle, teraz będziemy próbować inseminacji, dodam ze nie w każdym cyklu mogę do niej podejść, ponieważ lewy jajowód mam niedrożny (laparoskopia) było też parę innych incydentów...ale chce mu dać szansę jeszcze. Pozdrawiam
-
W czerwcu 12dc,sierpniu 13dc,wrzesien 11dc. Zazwyczaj monitoring wychodził w dniu owulacji wiec leciałam np.do domu żeby się tentegowac albo było już za późno np. dzien po owulacji. W każdym razie za każdym razem doktor mówił że za późno już na zastrzyk,raz nawet pęcherzyk podobno już opadał...?
-
nick nieaktualnyIsiaczek wrote:W czerwcu 12dc,sierpniu 13dc,wrzesien 11dc. Zazwyczaj monitoring wychodził w dniu owulacji wiec leciałam np.do domu żeby się tentegowac albo było już za późno np. dzien po owulacji. W każdym razie za każdym razem doktor mówił że za późno już na zastrzyk,raz nawet pęcherzyk podobno już opadał...?
-
No nie wiem...skoro monitoring służy do obserwacji wzrostu pęcherzyków to by znaczyło że raczej za późno wzywał mnie na monitoring. Lekarz każe mi dopiero w ok. 12 dc zrobić badania krwi więc zanim mam wyniki to jest 13dc i jest po ptakach. Teraz mamy przygotowywać się do inseminacji, więc jak tak dalej będzie to ciężko to widzę.
-
Isiaczek a u kogo się leczysz? Ja wczoraj byłam na wizycie w klinice i dostaliśmy długą listę badań do zrobienia do in vitro. Długo czekaliście na wynik kariotypów?Przygotowujemy się do in vitro!
Invimed dr D.
6.04 planowana punkcją