Warszawa-opinie o invimed
-
WIADOMOŚĆ
-
moonlight wrote:Przykro mi Każdy przypadek jest inny i mam nadzieję, że i Wam się w końcu uda♥️
-
Elka198321 wrote:Szczerze mam wrażenie że w każdej klinice do pierwszych 2 transferów się nie przykładają. Zmieniliśmy klinikę bo mieliśmy złe doświadczenia...Mam żal do tego lekarza bo mówił że trzeba robić badania zarodka a mnie dokładnie niezdjagnozował...Niewykluczył chociażby tej trombofilii,gdybyśmy wiedzieli o tym 2 transfer nieskończyłby się poronieniem...teraz jestem po kolejnym transferze i w sumie czekamy czy się uda...
Nie wiem jaka jest u Was sytuacja tzn czy kariotypy ok, co było wskazaniem do in vitro, w jakim jesteście wieku, a to wszystko ma znaczenie. Wiesz, to tez nie jest tak, ze jak masz zdiagnozowaną to już się uda, bo to może nie być ten cykl, może nie być ten zarodek i milion innych rzeczy. Poronienia nie wynikają tylko z trombofilii ale tez z innych przyczyn, a większość właśnie z wadliwego zarodka. Ja myślę, że nie ma co rozpamiętywać przeszłości, bo to nic nie zmieni, a tylko dołuje. Trzymam kciuki żeby ten transfer się udał ♥️Invimed Warszawa/dr K.
Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️
-
Elka198321 wrote:Ja robiłam ale w Novuum...z wycinkami endometrium do badania histo-chemicznego
Ile czekałaś na wynik? Jak wygląda badanie? W znieczuleniu ogólnym miałaś?Kwiecień 2022 -histeroskopia
Planowana stymulacja - maj/czerwiec
Invimed Warszawa dr Z. -
tamara88 wrote:Ile czekałaś na wynik? Jak wygląda badanie? W znieczuleniu ogólnym miałaś?
-
tamara88 wrote:Ile czekałaś na wynik? Jak wygląda badanie? W znieczuleniu ogólnym miałaś?
-
tamara88 wrote:Hej, dziewczyny czy któraś z Was robiła może histeroskopię w invimedzie?
Ja miałam u doktora Kaczyńskiego w grudniu i jestem bardzo zadowolona. W samej klinice byłam dosłownie 3 godziny, zespół zabiegowy fantastyczny, naprawdę czułam się bardzo zaopiekowania.
Przyjeżdżasz w wyznaczony termin i zgłaszasz się na rejestrację. Następnie przychodzi po Ciebie pielęgniarka/koordynatorka i omawia z Tobą szczegóły zabiegu, odpowiada na pytania i weryfikuje czy masz wszystkie badania aktualne (zerknij na ich stronę/profil pacjenta tam jest rozpiska wymaganych badań do każdego zabiegu). Następnie prowadzi do szatni gdzie zostawiasz wszystko oprócz dowodu osobistego i maseczki, dostajesz sukienkę i przechodzisz do "poczekalni" - to taka sala z łóżkami, przy samej sali zabiegowej (operacyjnej?), leżysz i czekasz na swoją kolejkę - jest tam też łazienka. w miedzy czasie anestezjolog robi z Tobą ankietę, pielęgniarka wkłuwa weflon. Gdy zespół zabiegowy jest gotowy zostaniesz poproszona na salę zabiegową, kładziesz się na "samolocie", każda czynność jest odpowiednio wcześniej sygnalizowana przez pielegniarki więc tu odchodził stres "co oni ze mną robią i dlaczego". Dostajesz znieczulenie i budzisz się już w poczekalni. Sam zabieg jest bardzo krótki - około 20 minut mój odbył się bez hegarowania czyli rozszerzania szyjki macicy. W poczekalni można leżeć ile się chce - ja odpoczywałam około poł godziny, dostaje się wodę oraz można wziąć podpaski z łazienki. Przebierasz się i idziesz do recepcji opłacić rachunek i na wizytę podsumowującą zabieg do lekarza. Ja miałam dwa dni L4. Na wyniki czekałam prawie miesiąc ale bylo to spowodowane przerwą świąteczną.
Podsumowując jestem zadowolona i polecam, jeżeli masz jakieś pytania to pisz23.07.22 Początek stymulacji
03.08.22 Punkcja
12 kumulusów 👉 6 dorosłych komórek 👉 6 zapłodnionych 👉
❄❄❄❄
26.08.22 Transfer
01.09.22 6dpt 4,48
06.09.22 11dpt 8,8
08.09.22 13 dpt 1,5
29.10.22 2 Transfer EG&AH&Monokoncentrat
09.11.22 beta 11dpt 342,9🥳
12.11.22 beta 14 dpt 1615 🚀
14.11.22 beta 16 dpt 3486 💞
21.11.22 USG jest ❤
-
moonlight wrote:Nie wiem jaka jest u Was sytuacja tzn czy kariotypy ok, co było wskazaniem do in vitro, w jakim jesteście wieku, a to wszystko ma znaczenie. Wiesz, to tez nie jest tak, ze jak masz zdiagnozowaną to już się uda, bo to może nie być ten cykl, może nie być ten zarodek i milion innych rzeczy. Poronienia nie wynikają tylko z trombofilii ale tez z innych przyczyn, a większość właśnie z wadliwego zarodka. Ja myślę, że nie ma co rozpamiętywać przeszłości, bo to nic nie zmieni, a tylko dołuje. Trzymam kciuki żeby ten transfer się udał ♥️
-
Elka198321 wrote:Na czczo się przyjeżdża dokładanie 6 godzin niemożna jeść i pić...badanie jest w znieczuleniu ogólnym, wyniki wycinków są maks.do 14dni.Ale z reguły jest wcześniej...ja nic nie czułam..ciepłe skarpety trza wziąść z sobą plus t-hirt zasłaniający pośladki....po zabiegu w novuum jak się obudziłam dostałam herbatę plus kanapkę generalnie mega senna byłam po zabiegu...
Dziękuję, miałaś jakieś zwolnienie z pracy? Jest później krwawienie? Przykro mi, że się nie udało Nie wiedziałam, że robi się transfery bez usg. Może to po prostu nie był ten zarodek. Macie jeszcze mrozaczki?Kwiecień 2022 -histeroskopia
Invimed Warszawa dr Z. -
Bea wrote:Ja miałam u doktora Kaczyńskiego w grudniu i jestem bardzo zadowolona. W samej klinice byłam dosłownie 3 godziny, zespół zabiegowy fantastyczny, naprawdę czułam się bardzo zaopiekowania.
Przyjeżdżasz w wyznaczony termin i zgłaszasz się na rejestrację. Następnie przychodzi po Ciebie pielęgniarka/koordynatorka i omawia z Tobą szczegóły zabiegu, odpowiada na pytania i weryfikuje czy masz wszystkie badania aktualne (zerknij na ich stronę/profil pacjenta tam jest rozpiska wymaganych badań do każdego zabiegu). Następnie prowadzi do szatni gdzie zostawiasz wszystko oprócz dowodu osobistego i maseczki, dostajesz sukienkę i przechodzisz do "poczekalni" - to taka sala z łóżkami, przy samej sali zabiegowej (operacyjnej?), leżysz i czekasz na swoją kolejkę - jest tam też łazienka. w miedzy czasie anestezjolog robi z Tobą ankietę, pielęgniarka wkłuwa weflon. Gdy zespół zabiegowy jest gotowy zostaniesz poproszona na salę zabiegową, kładziesz się na "samolocie", każda czynność jest odpowiednio wcześniej sygnalizowana przez pielegniarki więc tu odchodził stres "co oni ze mną robią i dlaczego". Dostajesz znieczulenie i budzisz się już w poczekalni. Sam zabieg jest bardzo krótki - około 20 minut mój odbył się bez hegarowania czyli rozszerzania szyjki macicy. W poczekalni można leżeć ile się chce - ja odpoczywałam około poł godziny, dostaje się wodę oraz można wziąć podpaski z łazienki. Przebierasz się i idziesz do recepcji opłacić rachunek i na wizytę podsumowującą zabieg do lekarza. Ja miałam dwa dni L4. Na wyniki czekałam prawie miesiąc ale bylo to spowodowane przerwą świąteczną.
Podsumowując jestem zadowolona i polecam, jeżeli masz jakieś pytania to pisz
Bardzo dziękuję za tak szczegółowy opis Teraz chociaż wiem co mnie czeka Czy u Ciebie coś wykazała histeroskopia?
Bea lubi tę wiadomość
Kwiecień 2022 -histeroskopia
Invimed Warszawa dr Z. -
tamara88 wrote:Dziękuję, miałaś jakieś zwolnienie z pracy? Jest później krwawienie? Przykro mi, że się nie udało Nie wiedziałam, że robi się transfery bez usg. Może to po prostu nie był ten zarodek. Macie jeszcze mrozaczki?
-
Elka198321 wrote:Mamy 2 mrożone ,ale w 3 dobie...normalnie to transfer powinien być pod kontrolą usg, miałam za mało płynów, doktor niepozwoliła dopić wody aby wszystko było widoczne i podała zarodek na pałę, przy okazji wyszło że posiewy z stycznia niebyły aktualnie i to w dniu transferu o takim czymś się dowiedzieć to już lekka przesada...nieczułam się przy tym transferze w pełni zaopiekowana...co jak co ale podczas stymulacji i zarówno przed transferem takie rzeczy w invimedzie niebyło.byłam naprawdę bardziej wyluzowana..Gdyby nie to przegapienie trombofilie myślę że nadal bym była pacjentka dr. Kaczyńskiego..
No niestety nie da się wszystkiego przewidzieć jak będzie macie na 1 słomce mrożone czy na 2? Nie wiedziałam, że mrozi się zarodki w 3 dobie, myślałam ze raczej do mrożenia hodują do 5.
Zanet, trzymam kciuki Kiedy będziesz testować?Kwiecień 2022 -histeroskopia
Invimed Warszawa dr Z. -
Elka przykro mi Macie jeszcze zarodki, więc jest szansa♥️ Planujesz Krio w kolejnym cyklu czy będziesz robić wcześniej jakieś badania jeszcze?Invimed Warszawa/dr K.
Oligospermia, marzec 2021 start stymulacji - 5 zarodków
Maj 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Lipiec 2021 - kriotransfer - ciąża biochemiczna
Wrzesień 2021 - kriotransfer udany❤️
-
moonlight wrote:Elka przykro mi Macie jeszcze zarodki, więc jest szansa♥️ Planujesz Krio w kolejnym cyklu czy będziesz robić wcześniej jakieś badania jeszcze?
-
Zanet wrote:W czwartek będę testować. Mrozaczek byl z 5-6 doby wiec troszkę krócej czekamy .
Hmm.... tez sie troche zdziwilam ze mroza w 3 dobie, tym bardziej w invi med.
Moze były jakieś wskazania do tego ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 18:58
-
tamara88 wrote:Bardzo dziękuję za tak szczegółowy opis Teraz chociaż wiem co mnie czeka Czy u Ciebie coś wykazała histeroskopia?
U mnie był polip 1 cm i został wycięty
A i wejdź z kimś do doktora bo możesz być jeszcze pod wpływem narkozy i mało co pamiętać z tej wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 19:05
23.07.22 Początek stymulacji
03.08.22 Punkcja
12 kumulusów 👉 6 dorosłych komórek 👉 6 zapłodnionych 👉
❄❄❄❄
26.08.22 Transfer
01.09.22 6dpt 4,48
06.09.22 11dpt 8,8
08.09.22 13 dpt 1,5
29.10.22 2 Transfer EG&AH&Monokoncentrat
09.11.22 beta 11dpt 342,9🥳
12.11.22 beta 14 dpt 1615 🚀
14.11.22 beta 16 dpt 3486 💞
21.11.22 USG jest ❤
-
Zanet wrote:W czwartek będę testować. Mrozaczek byl z 5-6 doby wiec troszkę krócej czekamy .
Hmm.... tez sie troche zdziwilam ze mroza w 3 dobie.
Moze były jakieś wskazania do tego ?