Wielokrotne transfery
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa78 spytam w poniedziałek na wizycie o ten lek...z doświadczenia wiem, że co klinika to inaczej. I to mnie właśnie irytuje. Człowiek sam szuka, grzebie w internecie, dowiaduje się a i tak nie może tego dostać bo usłyszy, że nie bo nie:(
alaw87 lubi tę wiadomość
Adzia -
Laski, ja się na tym tak bardzo nie znam, ale ten wlew z neupogenu to chyba nie jest kroplówka, tylko taki wlew do macicy - coś jak inseminacja. I robi się go nie bezpośrednio przed transferem tylko jakoś 5 albo 3 dni przed.
Słyszałam też, że można właśnie zrobić również zwykły zastrzyk, ale nie wiem na jakich to zasadach jest. Nie miałam tego nigdy i nie rozmawiałam o tym z zadnym lekarzem. Wiem tylko tyle, co inne dziewczyny na forum pisały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 09:30
-
Agataa29 wrote:Ja za to badanie kurczliwości nic dodatkowo nie płaciłam. Wiem, że lekarze robiąc usg sprawdzają ile sekund trwa ten skurcz. Dosłownie liczą. U mnie przygotowania do 2 crio...wczoraj pierwsza kroplówka z intralipidem. Przyjmuje encorton, acard, progynowe, od dziś fraxiparinę....Zarodki są ładne więc ewidentnie problem jest gdzie indziej.
-
Agataa29 wrote:Bella93 niby tak, ale nie chce mi się wierzyć że wszystkie
-
Cześć Dziewczyny, mam nadzieję, że się nie wygłupię... nie jestem w temacie- przede mną dopiero pierwsza stymulacja do IVF... Miałam 4 IUI i byłam na wątku IUI i tam była Dziewczyna, która miała 2 IUI, a potem się okazało,że zbadała KIRy, których nie miała, a które były odpowiedzialne za zagnieżdżenie... Jak już to wiedziała, dostała leki (nie pamiętam jakie) i jest w ciąży! Może to komuś pomoże... Jeśli to wiecie i jest to oczywiste, prozę wybaczcie niedoświadczonej;)Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Tu jest taki laicki opis jednej laski:
"Do prawidlowego podzialu i implantacji embrion potrzebuje specjalnych bialych krwinek, ktore w tej formie wystepuja tylko w macicy; one maja po 16 genow typu KIR – i sa – te biale krwinki – komunikatorem czy transmiterem pomiedzy organizmem matki i dziecka, komunikuja mu m.in. „rosnij, dziel sie i zagniezdzaj“; ja mam tylko 11 genow KIR– to jest niestety wrodzone i nie da sie wyleczyc; i brakuje mi wlasnie tych genow, ktore odpowiadaja za komunikacje, czyli KIR-2DS1, -2DS5, -3DS1;
to moze byc przyczyna nawracajacych poronien lub braku implantacji
jest jednak metoda – od niedawna – ktora w pewien sposob obchodzi ten defekt
lekarz, ktory wpadl na ten pomysl, odkryl, ze embrion zachowuje sie niemal identycznie jak tumor w organizmie czlowieka i wlasciwie nasz system immunologiczny powinien zwalczaczac obie formy, ale poniewaz obie potrafia sie maskowac, wiec rosna sobie niepostrzezenie dalej;
lekarz ten odkryl wlasnie, ze niektore kobiety, ktore nie moga zajsc w ciaze albo jej utrzymac, produkuja w macicy za malo owych bialych krwinek, ktorych embrion potrzebuje jako pokarmu, aby sie rozwijac: wpadl wiec na pomysl, aby do leczenia nieplodnosci u tychze kobiet przeniesc odkrycia z terapii nowotworowej
pacjenci po chemioterapii, a wiec z obnizona iloscia bialych krwinek otrzymuja specjalny hormon, aby wspomoc ich produkcje: G-CSF (Czynnik stymulujący tworzenie kolonii granulocytów)
hormon ten znany jest w medycynie pod nazwa: granocyty
wlasnie te granocyty sa podawane kobietom w okolicach transferu, a jesli embrion prawidlowo sie zagniezdzi i rozwija, przyjmuje sie go dalej, go konca 12tc"
Według mojej wiedzy, na to właśnie działa NEUPOGEN.
Asia_88, Polly_love, Mimila lubią tę wiadomość
-
Dziewczyna,o której pisałam brala accofil... Ona miala "najgorszy typ AA" czyli brak 10 receptorów odpowiedzialnych za zagnieżdżenie... Może to komuś pomoże:-)Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
zohasamoha wrote:Dziewczyna,o której pisałam brala accofil... Ona miala "najgorszy typ AA" czyli brak 10 receptorów odpowiedzialnych za zagnieżdżenie... Może to komuś pomoże:-)
Inne preparaty na rynku polskim zawierające filgrastym (to, co ma neupogen:
Accofil
Grastofil
Nivestim
Tevagrastim
Zarzio