Wrocław- Invimed czy inna klinika
-
WIADOMOŚĆ
-
Na badanie krwi do Invicty nie trzeba się umawiać, idziesz do pani z rejestracji mówisz jakie badanie, płacisz, dostajesz kartkę z badaniem i idziesz na pobranie Ja na wynik czekałam coś koło tygodnia. Te dziewczyny z recepcji są bardzo miłe, jak masz jakieś pytania to lepiej z nimi pogadać niż z infolinią.
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
Kobietki ile sie czeka na badania :Biochemia - metabolity, Koagulologia - czasy krzepnięcia, Morfologia krwi obwodowej - 22 parametry (5 diff), Hematologia - badania uzupełniające oraz serologia.... bo we wtorek mialam pobrana krew i na online sa czerwone kropki przy tych nazwach badan... hmmm
-
nick nieaktualnyAlincia wrote:Kobietki ile sie czeka na badania :Biochemia - metabolity, Koagulologia - czasy krzepnięcia, Morfologia krwi obwodowej - 22 parametry (5 diff), Hematologia - badania uzupełniające oraz serologia.... bo we wtorek mialam pobrana krew i na online sa czerwone kropki przy tych nazwach badan... hmmm
Invicta? Ja tego przez Internet nie miałam, tylko osobiście było do odebrania. Tak przynajmniej było w grudniu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhejka, ja jeszcze obolala po punkcji, wiekszosc czasu spie, staram sie pic duzo wody, mleka... brzuch wzdety i czasem boli, czasem nie, jajniki tez nieraz zakluja, a potem przestaja... Nie jest latwe dojsc do siebie po punkcji - moze tym, co maja mniej jajek jest lżej... U mnie pobrali 19 cumulusow - wiec nie malo. Mam zrobic dzien przed transferem morfologie, no ale nie wiem dlaczego, bo jedne maja to zalecone, a inne nie. Nie wiem od czego to zalezy. Tylko morfo nie w klinice, bo u nich wynik na drugi dzien dopiero, a gdzies prywatnie musze, zeby bylo w ten sam dzien. Dr J. powiedzial nawet, ze bez morfologi odwolaja transfer heh Dziele to na pol, bo i tak on ma urlop i bedzie dr W-O. Zobaczymy co dalej bedzie, dr J. powiedzial, ze to lekarz w dniu transferu decyduje o tym, czy on sie odbedzie - heh dyplomata, takze nic sie nie dowiedzialam apropo wysokiego estradiolu
-
nick nieaktualny
-
Anna255 nooo w końcu się odezwałaś. Ja tu ciągle zaglądam i cisza. Odpoczywaj po punkcji jak najwięcej. A jeśli brzuch będzie bolał to leć do lekarza bo u mnie pobrali 15 pęcherzyków i miałam hiperke a Tobie pobrali jeszcze więcej. Czekaj teraz spokojnie na transfer To tylko albo aż 5 dni oby piąty nie był tak załamujący jak mój Trzymam mocno kciuki18,06,2015 Kwalifikacja do Programu Rządowego Invicta Wrocław
5,08,2015 Pick Up
10,08,2015 Transfer odwołany
Luty 2016r rezygnacja z Programu Rządowego Invicta Wrocław
19.03.2016 pierwsza wizyta w Invimed Wrocław -
A o morfologi przed transferem to pierwsze słyszę dr W-O nawet o tym nie wspomniała heh co lekarz to inna metoda leczenia.18,06,2015 Kwalifikacja do Programu Rządowego Invicta Wrocław
5,08,2015 Pick Up
Alincia wrote:Muszynka a z jakim czynnikiem jestescie? A to tak mozna od 9 dc? Ja kwalufikowana bylam 7 lipca...wtedy bylam w 5 dc i dr kazala nrac od nowego cyklu czyli w sierpniu bo juz wtedy bylo za pozno...
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualnyAneczkaa99 wrote:Anna255 nooo w końcu się odezwałaś. Ja tu ciągle zaglądam i cisza. Odpoczywaj po punkcji jak najwięcej. A jeśli brzuch będzie bolał to leć do lekarza bo u mnie pobrali 15 pęcherzyków i miałam hiperke a Tobie pobrali jeszcze więcej. Czekaj teraz spokojnie na transfer To tylko albo aż 5 dni oby piąty nie był tak załamujący jak mój Trzymam mocno kciuki
nie wiem czy np jesli lekarz bedzie zalecal transfer w moim przypadku, czy ja moge go przelozyc na nastepny cykl i zrobic crio? mam do tego prawo? Ja naprawde nie chcialabym wyladowac w szpitalu, bo bylabym tam sama, wiec to by bylo straszne, a do tego bol przy ewentualnej hiperce... pojde jutro do szpitala zrobic ta morfologie, zeby nie bylo, no i juz niedlugo sroda - az sie boje heh
ps morfologie nie tylko ja mialam zlecona, z tego co rozmawialam z innymi, wiec naprawde sama nie wiem dlaczego tak jest... -
Ania moim zdaniem możesz zrezygnować z transferu. Przecież to Twoje ciał, ty decydujesz co i jak, a może się rozmyśliłaś i już nie chcesz... Przecież na siłę cię tam nie zaciągną... No chyba że to kłóci się w jakiś sposób z tym ich chorym programem MZ. Mnie lekarz pytał czy robimy transfer i do mnie należała ostateczna decyzja no i chyba tak powinno być.
Anna255 lubi tę wiadomość
-
muszynka wrote:Mymy kwalifikacje z czynnika męskiego. Mi powiedziała, ze gdybyśmy mieli czekac na @ i wtedy zacząć antyki to mmoze w grudniu byśmy dzialali a tak załapiemy się na wrzesień/październik.
No to nie wiem co ona wyprawia... my juz od poczatku maja zaczelismy jezdzoc do niej. A to usg jadrr nie mielismy. A to potem w czerwcu zabraklo im funduszy i przelozyli na lipiec. Wtedy bylam w 9 dc wiec kazala od sierpnia antyki brac. Mowila ze transfer na koncu sierpnia bedzie. I tak o...przeciaga nas jak myszy doswiadczalne. A tez jesyesmy z czynnikiem meskim... masakra...i w koncu na koniec wrzesnia wyladowalismy...a tak naprawde moglibysmy nyc juz dawno po... tylko ta dr W- O dziwnie to prowadzi...
-
Może chodzilo o brak srodkow bo pamiętam jak my byliśmy na 1wszej wizycie w lipcu to mówili, ze dopiero w sierpniu będzie można rozpoczac procedurę.
Alincia najważniejsze, ze jednak zaczynamy i już niewiele brakuje do tego zebysmy miały nasze dzieci w brzuszkuAlincia lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
Anna255 nie stresuj się czekaj cierpliwie do środy i miej nadzieje, że nie zadzwonią. A powiedz mi boli Cię brzuch? Bo mi od czasu punkcji bolał przez parę dni i właśnie hiperka wyszła. Ja czekam na wizytę teraz w piątek. Ciekawe co się dowiem. Ale wiem jedno to będzie mój 5 dc i na stymulacje będzie za późno chyba nawet jakby chciał dać mi krótki protokół. Ehh jakoś tak wszystko nie po mojej myśli idzie Na którą godzinę masz transfer umówiony?18,06,2015 Kwalifikacja do Programu Rządowego Invicta Wrocław
5,08,2015 Pick Up
nick nieaktualnyAneczkaa99 wrote:Anna255 nie stresuj się czekaj cierpliwie do środy i miej nadzieje, że nie zadzwonią. A powiedz mi boli Cię brzuch? Bo mi od czasu punkcji bolał przez parę dni i właśnie hiperka wyszła. Ja czekam na wizytę teraz w piątek. Ciekawe co się dowiem. Ale wiem jedno to będzie mój 5 dc i na stymulacje będzie za późno chyba nawet jakby chciał dać mi krótki protokół. Ehh jakoś tak wszystko nie po mojej myśli idzie Na którą godzinę masz transfer umówiony?
Brzuch nadal obolaly i wzdety, jajniki tez powiekszone, bo je czuje, tez pobolewja Dzis mialam ostry bol w klatce piersiowej - jakis nerwobol, bo nie sadze zeby to byla hiperka, wtedy bym pewnie wyla z bolu i nie mogla oddychac... stresuje sie tym przyszlym transferem i jednak to wszystko na mnie oddzialowuje... mam dosc juz tego, chcialabym wrocic do normalnego zycia, a to nie koniec. Z kliniki nie dzwonili jeszcze, nadal nie wiem ile zarodkow jest, ile bylo dojrzalych, ale moze brak wiadomosci, to dobry znak. Kochana - przeciez ja wlasnie zaczelam od 5 dc - lekarze na moje zapytanie tez mi odp, ze jest to dobry czas na rozpoczecie stymulacji wiec na nic nie jest za pozno... transfer popoludniu mam