Wrocław- Invimed czy inna klinika
-
WIADOMOŚĆ
-
SzewskaPasja wrote:Ania8306, a u kogo się leczysz w Invicie?
Chodzę do dr Witkowskiego, chociaż pozostałą dwójkę też poznałam na wizytach...
Raczej nie mam zastrzeżeń jak narazie, ale wiadomo, nie można nawet porównywać iui do ivf...
In vitro to taka ingerencja w organizm, tyle stresu, nadziei i pieniędzy, że chciałabym mieć pewność że jestem w dobrych rękach
Dziewczyny a była któraś u dr Lachowskiego w Invimedzie? Jakie wrażenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 17:38
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Anuszka wrote:ania8306 jeżeli już planujesz przenosiny do invimedu to zapisuj się do Gizlera on jest najlepszy.
Kurcze zapisano mnie do tego drugiego lekarza, tylko do niego był termin...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Kurcze zapisano mnie do tego drugiego lekarza, tylko do niego był termin...
Anuszka lubi tę wiadomość
invimed Wrocław
09.2016 - I IUI -
I procedura IVF
09.02.2017 r - transfer 2 zarodków
21.02.2017 r. beta HCG - 363,70 mIU/ml.
23.02.2017 r. beta HCG - 835,70 mIU/ml
10.03.2017 r. - USG - biję jedno serduszko
-
ania8306 wrote:Chodzę do dr Witkowskiego, chociaż pozostałą dwójkę też poznałam na wizytach...
Raczej nie mam zastrzeżeń jak narazie, ale wiadomo, nie można nawet porównywać iui do ivf...
In vitro to taka ingerencja w organizm, tyle stresu, nadziei i pieniędzy, że chciałabym mieć pewność że jestem w dobrych rękach
Dziewczyny a była któraś u dr Lachowskiego w Invimedzie? Jakie wrażenia? -
Dziękuję dziewczyny, spróbuję się przepisać do dr Gizlera. Tyle tylko że chcę być na początku cyklu (żeby jak się uda przystąpić do iui) a to przypada tuż przed weekendem i świętem 1.11. Chyba ciężko z miejscami, chyba że tam jest tak zawsze...
SzewskaPasja dokładnie, nawet jak lekarz dobry to schematów nawet nie może przeskoczyć... Może u niego podejdę do tej ostatniej iui, zobaczymy...SzewskaPasja lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Tak. Dzwonisz pod ich numer i podajesz hasło InviMed
Jest tylko jeden warunek: nie mogliście nigdy wcześniej korzystać z ich usług.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dobry wieczor,
bardzo prosze o informacje o Klinikach, w ktorych sie Panie leczycie dla Invitro.
Wraz z mezem szukamy Kliniki, ktora co tu duzo mowic, jest skuteczna.
Interesuje nas opcja prywatna, gdyz na refundacje czeka sie dosc dlugo.
Na jaki mamy sie nastawiac koszt? ( przy zalozeniu, ze nie bedziemy korzystac z uslug dawcow)
Prosze rowniez ( w miare mozliwosci) jak dlugo Panie czekalyscie aby uslyszec informacje o ciazy?
Pozdrawiam serdecznieZdezorientowana -
ania8306 wrote:Dziękuję dziewczyny, spróbuję się przepisać do dr Gizlera. Tyle tylko że chcę być na początku cyklu (żeby jak się uda przystąpić do iui) a to przypada tuż przed weekendem i świętem 1.11. Chyba ciężko z miejscami, chyba że tam jest tak zawsze...
SzewskaPasja dokładnie, nawet jak lekarz dobry to schematów nawet nie może przeskoczyć... Może u niego podejdę do tej ostatniej iui, zobaczymy...
Ania ,udało się przepisać do dr Gizlera ? Czy też będziesz kontynuowała leczenie u obecnego lekarza ?invimed Wrocław
09.2016 - I IUI -
I procedura IVF
-
Madzialenaaa wrote:Ania ,udało się przepisać do dr Gizlera ? Czy też będziesz kontynuowała leczenie u obecnego lekarza ?
Hej. Zostałam w Invikcie. Do dr Gizlera nie było w tym czasie miejsca, a zależy mi żeby podejść do iui w tym cyklu. Dam im szansę Przy okazji - dzisiaj bardzo spodobało mi się podejście dr Witkowskiego. Gdyby tylko nie te schematy przy ivf7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Hej. Zostałam w Invikcie. Do dr Gizlera nie było w tym czasie miejsca, a zależy mi żeby podejść do iui w tym cyklu. Dam im szansę Przy okazji - dzisiaj bardzo spodobało mi się podejście dr Witkowskiego. Gdyby tylko nie te schematy przy ivf
W takim układzie trzymam kciuki. Ja sama jestem po pierwszej nieudanej iui. Teraz prawdopodobnie będziemy podejść do ivf. Na początku listopada mamy wizyte u dr, zobaczymy co powie.invimed Wrocław
09.2016 - I IUI -
I procedura IVF
-
Madzialenaaa wrote:W takim układzie trzymam kciuki. Ja sama jestem po pierwszej nieudanej iui. Teraz prawdopodobnie będziemy podejść do ivf. Na początku listopada mamy wizyte u dr, zobaczymy co powie.
Ja też trzymam za ciebie kciuki!
Ja miałam już dwie iui, w tym jedną w Invikcie. Jeżeli teraz okaże się że pozbyłam się bakterii i wszystko pójdzie zgodnie z planem spróbujemy jeszcze raz
A jest u was zdiagnozowany jakiś problem?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Jeżeli chodzi o mnie , to praktycznie mój prawy jajowód jest niedrożny. Pozostałe wyniki mam w normie.
Odnośnie mojego męża, to nasienie wzorcowe.
Z mężem zdecydowaliśmy, że wolimy podejść do ivf zamiast ponownie próbować iui. Tak jak wcześniej wspomniałam, zobaczymy , co dr powie przy najbliższej wizycie.invimed Wrocław
09.2016 - I IUI -
I procedura IVF
-
Na pewno wspólnie z lekarzem podejmiecie właściwą decyzję
Kibicuję
A czy jest tu jakaś dziewczyna lecząca się w Invikcie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 20:04
nick nieaktualnyhej,
my tez korzystamy z Invimedu i jak wiele Kobietek polecam dra Gizlera. Ma naprawde ogromne doswiadczenie, bada pod kątem wszytskich możliwych przyczyn(przed Nim leczylam sie u 5 specjalistów)i przede wszystkim nie naciąga na kase- wszystkie skierowania- włącznie z HSG- wypisywał do szpitala na NFZ lub na kartce-nie trzeba koniecznie u nich robić,dzięki czemu mogę przy niektórych badaniach korzystać z pakietu w Luxmedzie.
Na tę chwilę zostają mi 2 cykle stymulowane, a przy niepowodzeniu 1-sze IUI w styczniu. -
nick nieaktualnyAnia, ja byłam u Trzeciaka w invimedzie i z całego serca polecam.
Wiem, ze jest moda na Gizlera, to pewnie wielka sława, pewnie jest najstarszy i ma największe doświadczenie jednak Trzeciak mi osobiscie przypadł bardzo do gustu i to do niego zawsze bym wracała. -
Dziewczyny, robiłyście badanie kariotypu z krwi ? Jaki jest koszt badania i okres oczekiwania na wynik ? W invimedzie to koszt 390 zł, szukam aby było taniejinvimed Wrocław
09.2016 - I IUI -
I procedura IVF
-
Madzialenaaa wrote:Dziewczyny, robiłyście badanie kariotypu z krwi ? Jaki jest koszt badania i okres oczekiwania na wynik ? W invimedzie to koszt 390 zł, szukam aby było taniej
Invicta 385 zł, Diagnostyka 363 zł.
Czas pewnie porównywalny7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.