Wrocław- Invimed czy inna klinika
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania i co teraz u Ciebie? jak sytuacja? Ja wczoraj byłam w klinice i od jutra ovulastan i co z tego co mówiła W-O to od połowy lipca stymulacja i jak to powiedziała na początku sierpnia będzie po wszystkim. Ludzi teraz tam mnóstwo i mam nadzieję, że będzie jakiś nowy lekarz bo we dwójkę tego nie ogarną, tym bardziej, że sezon urlopowy.
-
Aneczkaa99 wrote:Ja już po pierwszej wizycie w klinice Invicta. Rejestracja troszkę mała ale to nic. Lekarz, z którym miałam wizytę też był warty zaufania. Co prawda trochę mnie nastraszył, że przy mojej chorobie PCO to in vitro jest ryzykowne ale przynajmniej czegoś się dowiedziałam. W tym tygodniu zaczynamy leczenie z inseminacją właśnie w tej klinice. I ten śliczny żółty kolor uspokaja człowieka
Aneczka, życzę powodzenia i skutecznej IUI. No niestety rejestracja fatalna, ale panie które tam pracują nadrabiają bo są wyjątkowo miłe. -
margo001 wrote:Ania i co teraz u Ciebie? jak sytuacja? Ja wczoraj byłam w klinice i od jutra ovulastan i co z tego co mówiła W-O to od połowy lipca stymulacja i jak to powiedziała na początku sierpnia będzie po wszystkim. Ludzi teraz tam mnóstwo i mam nadzieję, że będzie jakiś nowy lekarz bo we dwójkę tego nie ogarną, tym bardziej, że sezon urlopowy.
to idziemy mniej więcej w tym samym czasie tak bym chciała że by było już po punkcji stymulacji już po wszystkim co raz bardziej się boje ....
Aneczkaa89 wygląda na to że mamy jednego lekarza dr. J .Szkoda tylko że chwilami jest taki "gburowaty " i nie wszystko tłumaczy jak nie wypytasz sam nie powie ...
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB 5.11 crio 4 BB luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
vvv008 wrote:to idziemy mniej więcej w tym samym czasie tak bym chciała że by było już po punkcji stymulacji już po wszystkim co raz bardziej się boje ....
Aneczkaa89 wygląda na to że mamy jednego lekarza dr. J .Szkoda tylko że chwilami jest taki "gburowaty " i nie wszystko tłumaczy jak nie wypytasz sam nie powie ...
No u mnie też się powoli zaczyna stres, damy radę, musimy. Fajnie, że w podobnym czasie i w tej samej klinice jesteśmy zawsze to jakoś raźniej -
nick nieaktualnyAnna255 wrote:Polmedis na dole pod Invicta - o wiele ladniej w srodku wyglada, wiecej miejsca jest... czasem zaluje, ze tam nie poszlam, no ale na poczatku nie wiedzialam w ogole na jaka klinike sie zdecydowac
Piętro pod Invictą jest Polmed - to jest taka ogólna zwykła przychodnia. Polmedis jest na innym końcu Wrocławia.Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymargo001 wrote:Ania i co teraz u Ciebie? jak sytuacja? Ja wczoraj byłam w klinice i od jutra ovulastan i co z tego co mówiła W-O to od połowy lipca stymulacja i jak to powiedziała na początku sierpnia będzie po wszystkim. Ludzi teraz tam mnóstwo i mam nadzieję, że będzie jakiś nowy lekarz bo we dwójkę tego nie ogarną, tym bardziej, że sezon urlopowy.
Ja nadal na antykach, na poczatku lipca mam wizyte u J. zobaczymy co postanowi. Licze na to, ze zaczne juz konkretne dzialania, nie moga mnie tak w kolko przeciagac na tych antykach, w koncu mam kwalifikacje, a oni w lipcu nowa transze z pieniedzmi. Choc nie powiem, strach, stres i obawy czy na pewno od lipca rusze - te uczucia beda mi juz towarzyszyc, bo zawiodlam sie na nich i zawiodli moje zaufanie
to tak wstepnie liczac, chyba bedziemy szly rowno
skoro dr J. jest jaki jest, chyba bez karteczki z pytaniami sie nie obejdzie... stres mnie zzera na wizytach, a jeszcze u takiego lekarza groznego - wszystkie pytania zapomne napewno, musze sobie zapisywac, niech mi odpowiada Dobrze, ze w razie czego sa dziewczyny na forum, wy jestescie kochane, wiec zawsze mozna cos podpytac Kciukaaaaaam za wakacyjne goszki -
nick nieaktualnyAnuszka wrote:Anna255 powodzenie na wizycie u dr Jakubowa, wiesz że to mój ulubiony doktor który odmówił mi kwalifikacji grrrry Możesz go pozdrowić i powiedzieć że już jestem po procedurze
na to wychodzi, ze dr G. byla najlepsza z calego skladu lekarzy w Invicta. Szkoda, ze odchodzi, ale bynajmniej dzieki niej udalo nam sie zakwalifikowac...
boje sie go, zobaczymy jak mnie potraktuje... chce byc twarda i nie dac mu sie, ale stres robi swoje i czlowiek miekknie... trzymaj kciuki za mnie, ja bede za Ciebie...!
A tak przy okazji - w Invimedzie - duze sa kolejki? Maja jeszcze wolne miejsca do refundacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 20:43
-
Ja robiłam prywatnie to mnie wzięli od razu Ale z tego co widziałam na ich oficjalnej stronie ruszyły wizyty kwalifikacyjne dla nowych par, chyba też dostali nowe środki. A i do invimedu też jest tylko numer na centralę ale jeszcze ani razu nie miałam problemu z dodzwonieniem się. I dostaje się adres email do lekarza prowadzącego. Mój odpisuje sprawnie i konkretnie nawet w niedzielę jestem w szoku wam powiem
Anna255 lubi tę wiadomość
-
Anna255 tak byłam u doktora Jakubowa na pierwszej wizycie, który stwierdził, że jestem młoda i jest u mnie duże prawdopodobieństwo hiperstymulacji bardzo nas nastraszył tym wszystkim i zaproponował inseminację. Wczoraj byłam u Pani doktor która powiedziała, że u mnie inseminacja nie ma sensu i, że tylko in vitro dla mnie jest wskazane i od razu dostaliśmy kwalifikacje do rządowego programu. Kolejna wizyta 4 lipca i póki co przez te dwa tygodnie mam przyjmować Ovulastan. Pani doktor bardzo konkretna w przeciwieństwie do Pana doktora.
Anna255, Anuszka lubią tę wiadomość
18,06,2015 Kwalifikacja do Programu Rządowego Invicta Wrocław
5,08,2015 Pick Up
10,08,2015 Transfer odwołany
Luty 2016r rezygnacja z Programu Rządowego Invicta Wrocław
19.03.2016 pierwsza wizyta w Invimed Wrocław -
nick nieaktualnyAneczkaa99 wrote:Anna255 tak byłam u doktora Jakubowa na pierwszej wizycie, który stwierdził, że jestem młoda i jest u mnie duże prawdopodobieństwo hiperstymulacji bardzo nas nastraszył tym wszystkim i zaproponował inseminację. Wczoraj byłam u Pani doktor która powiedziała, że u mnie inseminacja nie ma sensu i, że tylko in vitro dla mnie jest wskazane i od razu dostaliśmy kwalifikacje do rządowego programu. Kolejna wizyta 4 lipca i póki co przez te dwa tygodnie mam przyjmować Ovulastan. Pani doktor bardzo konkretna w przeciwieństwie do Pana doktora.
no wlasnie, dobrze, ze do niego nie trafilam na poczatku - wydluzyla by mi sie ta droga do macierzynstwa jeszcze bardziej (bo HSG, kilka inseminacji itd). Tymczasem zostalismy zakwalifikowani no i moze w lipcu w koncu cos sie ruszy... bynajmniej ci sie udalo i nie musialas byc o miesiac przesunieta jak ja... mi wypisali drugie pod rzad antyki, bo kasa im sie skonczyla i do lipca tak mnie wstrzymali -
Dziewczyny którego lekarza w invikcie polecanie ? Do tej pory nie leczyliśmy się w klinice, jestem po 2 IUI pewnie zlecą jeszcze jedna, może 2 i mam nadzieje na kwalifikacje do ivf bo nie mam już sily na tą walkę.I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualnymuszynka wrote:Dziewczyny którego lekarza w invikcie polecanie ? Do tej pory nie leczyliśmy się w klinice, jestem po 2 IUI pewnie zlecą jeszcze jedna, może 2 i mam nadzieje na kwalifikacje do ivf bo nie mam już sily na tą walkę.
Jesli chodzi o Invicta we wrocku - Gruszczynska odchodzi, wiec zostaje dr Jakubow i dr W-Ogorek, nie wiem kto jeszcze... Ja sie przenioslam do dr J. ponoc dobry przy zabiegach IVF. Tylko nie kazdy lekarz tak szybko kwalifikowal. Dr J. czesto nalega najpierw na IUI. Ale Ty 2 juz mialas za soba - wiec mysle, ze bez problemu kazdy powinien Cie juz zakwalifikowac... kciukam za Ciebie - daj znac, co postanowisz
a z czym jest u was problem? -
Chodzi mi o jakiegoś konkretnego doktora, który nie będzie nam kazał wykonywać całej masy dodatkowych badan, bo teczka medyczna peka w szwach.
U nas jest problem z ilością i ruchliwością nasienia. Co prawda w pon robie dopiero bete, ale nie czuje, żeby miało się udac ( dziś sikaniec negatywny).
Nie wiem tylko jak z tym IUI bo niby podeszliśmy do 2 ale pierwsza była bez HSG wiec nie wiem jak na to spojrzą. Dodatkowo przy ostatniej nasienie nie kwalifikowalo się jezeli chodzi o ilość. Mam nadzieje, ze nie będą teraz nam kazali stosować suplementacji itd. bo nie wytrzymam kolejnej przerwy 3 miesięcznej na branie witaminek, które i tak aż tak nam nie pomagają...I procedura
-
nick nieaktualnymuszynka wrote:Chodzi mi o jakiegoś konkretnego doktora, który nie będzie nam kazał wykonywać całej masy dodatkowych badan, bo teczka medyczna peka w szwach.
U nas jest problem z ilością i ruchliwością nasienia. Co prawda w pon robie dopiero bete, ale nie czuje, żeby miało się udac ( dziś sikaniec negatywny).
Nie wiem tylko jak z tym IUI bo niby podeszliśmy do 2 ale pierwsza była bez HSG wiec nie wiem jak na to spojrzą. Dodatkowo przy ostatniej nasienie nie kwalifikowalo się jezeli chodzi o ilość. Mam nadzieje, ze nie będą teraz nam kazali stosować suplementacji itd. bo nie wytrzymam kolejnej przerwy 3 miesięcznej na branie witaminek, które i tak aż tak nam nie pomagają...
Najbardziej polecilabym Gruszczynska, ale ona odpada - teraz ciezko cos stwierdzic i doradzic, czy bedziesz miala zlecona mase badan czy tez nie - bo kazdy lekarz tez stara sie dopasowac do konkretnego przypadku... najlepiej zapisac sie na konsultacje, pokazac wszystkie wyniki badan, moze tylko czesc trzeba bedzie odnowic, a nie powtarzac wiekszosci...
Jest troche dziewczyn z wrocka i okolic na watku IVF - mysle tam moze ktoras cos Ci podpowie, moze doradzi inna klinike... u nas z iloscia plemnikow nie ma problemu, jedynie z ruchliwoscia, ja PCO - i dr G od razu powiedziala, ze tylko IVF, ze szkoda tracic czasu na IUI. Tylko spieszcie sie - bo roznie z wolnymi miejscami, jesli chodzi o refundacje... Z tego co wiem, w Invicta poki co jeszcze troche miejsc jest... -
Dziekuje Aniu
W pon mam zamiar zglosic się pzez strone invicty na spotkanie kwalifikacyjne.
Już w zeszłym roku doktor w invimedzie powiedział, ze w naszym przypadku tylko in vitro, ale my chcieliśmy walczyc o naturalne poczecie, dlatego nie zdecydowaliśmy się na klinikę. Ciagle się pocieszaliśmy, ze wyniku M się poprawią, a po roku jest tylko mała zmiana.
Teraz zrobie wszystko, żeby jak najprędzej się udało.
Dobrze, że Wy nie musieliście przechodzić niepotrzebnie przez IUI i szybko się zakwalifikowaliście. Kiedy startujecie ?
Mam nadzieje, że niebawem widzimy się na watku ivfI procedura
-
nick nieaktualnymuszynka wrote:Dziekuje Aniu
W pon mam zamiar zglosic się pzez strone invicty na spotkanie kwalifikacyjne.
Już w zeszłym roku doktor w invimedzie powiedział, ze w naszym przypadku tylko in vitro, ale my chcieliśmy walczyc o naturalne poczecie, dlatego nie zdecydowaliśmy się na klinikę. Ciagle się pocieszaliśmy, ze wyniku M się poprawią, a po roku jest tylko mała zmiana.
Teraz zrobie wszystko, żeby jak najprędzej się udało.
Dobrze, że Wy nie musieliście przechodzić niepotrzebnie przez IUI i szybko się zakwalifikowaliście. Kiedy startujecie ?
Mam nadzieje, że niebawem widzimy się na watku ivf
Nas odwolali na lipiec, mimo, ze w maju juz sie zakwalifikowalismy. Braklo kasy na to polrocze i od lipca dopiero ruszaja kolejne stymulacje. Zalamalam sie coz, i tak przetrzymuja mnie na antykach od tamtej pory az do lipca...
Wysle Ci zaproszenie na priva, to bedziemy mialy kontakt tez tam w razie czego, no i dozobaczenia niedlugo na watku IVF...
ja jestem tego zdania - nie wazne jakim sposobem, byle by zajsc w upragniona ciaze i miec maluszka skoro jest mozliwosc IUI czy IVF - dlaczego by z tego nie skorzystac...
Buziaki :*muszynka lubi tę wiadomość
-
Muszynka jeśli zależy ci na kwalifikacji, to lepiej do W-O, ona jakoś szybciej i łatwiej kwalifikuje. Dr J. koniecznie chciał u mnie robić trzecią IUI, która w końcu jednak okazała się niepotrzebna bo wszystkie dokumenty do ivf miałam. No i niestety przez to zamieszanie u mnie ivf się opóźniło i to mocno.
muszynka lubi tę wiadomość
-
Dziekuje Wam dziewczyny ☺
Patrzylam na stronie invicty u we wroclawiu nie ma tak na prawde zadnego wyboru lekarzy. Pojde do W O, mam nadzieje ze sie zakwalifikujemy.
Dam Wam znac jak to u nas bedzie.
Trzymam za Was kciukiAnna255 lubi tę wiadomość
I procedura