X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wrocław- Invimed czy inna klinika
Odpowiedz

Wrocław- Invimed czy inna klinika

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna225 oj tak ja tez na diecie walcze a słodycze nie ułatwiają ja tylko.w 2 cyklach miałam owu przy clo a inofolic zmieniłam teraz na inofem ja tez mam nadzieje ze nas zakwalifikują do rządowego jeszcze tylko musze załatwic od lekarza zaświadczenie o 2 latach leczenia i 6 cyklach stymulowanych :) żałuje ze tak późno trafiłam do kliniki ,bede trzymac kciuki za ciebie uda się musi :)

Anna255 lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Anna225 oj tak ja tez na diecie walcze a słodycze nie ułatwiają ja tylko.w 2 cyklach miałam owu przy clo a inofolic zmieniłam teraz na inofem ja tez mam nadzieje ze nas zakwalifikują do rządowego jeszcze tylko musze załatwic od lekarza zaświadczenie o 2 latach leczenia i 6 cyklach stymulowanych :) żałuje ze tak późno trafiłam do kliniki ,bede trzymac kciuki za ciebie uda się musi :)

wyslalam ci zaproszenie na priv - zawsze to razniej jak sie razem walczy :) Tez zycze powodzenia i nie dziekuj, by nie zapeszyc hehe :)

mysza89 lubi tę wiadomość

• margo001 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:

O to podobnie jak ja ;) Zaświadczenie o dwóch latach już mam ale brakuje mi właśnie o 6 cyklach, 12 maja ide do gina i już się modlę, żeby nie robił problemów. A jakie odczucia jeśli chodzi o profesora? Bo tak się zastanawiam czy by się też do niego nie umówić na konsultację.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co chodze do dr G. - ale jak jej nie bedzie moze i do niego sie przepisze, ale do tego czasu moze uda mi sie zakwalifikowac i zajsc z dr G. widzisz, no oni indywidualnie podchodza do kazdego przypadku, jednych kwalifikuja, innych juz nie :/ ale kciuki trzymam za ciebie :)

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Profesora polecam na prawde fachowy wszystko tłumaczy ma plan działania i na prawde chce pomóc ,nam dużo pomógł jesli chodzi o program bo df J chciał jeszcze iui a prof od razu zdecydowal po usg o in vitro .

Ania zakwalifikujesz sie zobaczysz :)jeszcze miejsca są realizują na bierząco z tego co profesor mówił.....
    Zaproszenie przyjęte :)racja razem walczy sie lepiej a cel piękny przed Nami ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 16:51

Anna255 lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miejsca jeszcze mają z tego co mówił dr J. bo ja do niego chodzę i niestety 3 IUI muszę zaliczyć. A no i kariotypy chcemy przed kawalifikacją jeszcze zrobić. Chyba się spróbuję umówić na wizytę do profesora. Ciekawe kogo przyjmą na miejsce dr G.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 17:47

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie - kogo przyjma... najgorsze jest to, ze zebralysmy sobie juz opinie na temat danych lekarzy, a tu nagle by ktos z zewnatrz przyszedl i dodatkowy stres...

tak ja kariotypy robilam i mutacje, to wyszla mi mutacja MTHFR, innych mutacji narazie nie wykryto z dotychczasowych badan... ma ja ok 50 % spoleczenstwa... robilismy fragmentacje DNA plemnikow - wyszlo ok :) kwalifikacje bede miala z czynnika jajnikowego <3

• Aneczkaa99 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, w tym tygodniu jestem umówiona na wizytę konsultacyjną w klinice Invicta i mam takie pytanie do Was kobietki czy któraś z Was byla zakwalifikowana do rządowego in vitro juz na pierwszej wizycie? Mam porobione badania: AMH, badanie nasienia, Prolaktyna, Progesteron, LH, FSH, TSH, Morfologię. Dodam, że leczę się na PCO, przeszłam laparoskopię i bylam stymulowana już 8 razy CLO bez rezultatów.

18,06,2015 Kwalifikacja do Programu Rządowego Invicta Wrocław
    5,08,2015 Pick Up
    10,08,2015 Transfer odwołany
    Luty 2016r rezygnacja z Programu Rządowego Invicta Wrocław
    19.03.2016 pierwsza wizyta w Invimed Wrocław
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa99 wrote:
    Witam, w tym tygodniu jestem umówiona na wizytę konsultacyjną w klinice Invicta i mam takie pytanie do Was kobietki czy któraś z Was byla zakwalifikowana do rządowego in vitro juz na pierwszej wizycie? Mam porobione badania: AMH, badanie nasienia, Prolaktyna, Progesteron, LH, FSH, TSH, Morfologię. Dodam, że leczę się na PCO, przeszłam laparoskopię i bylam stymulowana już 8 razy CLO bez rezultatów.

Raczej lekarz podejmie decyzje co do leczenia i ivf ale kwalifikacja na osobnej wizycie,trzeba sie zapisac na kwalifikacyjną i do realizatora najlepiej po rozmowie z lekarzem

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się też dołączam. Jestem po 2 poronieniach w 6 tc. Do tego AMH 0,8. Reszta podstawowych badań w normie. Bylismy na bezpłatnej wizycie w Invikcie w W-O chyba tak się nazywała tak nas nastraszyła, że więcej tam nie wrócę. Do tego oczywiście pakiet badań za 1500 zł. W czwartek mamy wizytę w Invimedzie u Żórws... chyba tak się nazywa i mam nadzieję, że przedstawi nam bardziej realny plan działania. :)

• margo001 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc szkoda, że właśnie na nią trafiłaś. W-O to specyficzna kobita, ja początkowo to się jej po prostu bałam, reszta lekarzy jest w porządku. Życzę ci bardzo żeby w Invimedzie lepiej cię pokierowali i przede wszystkim żeby byli skuteczni. A amh to sobie jeszcze powtórz, bo często zaniżone wychodzi za pierwszym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:11

2nn3vfxmqaxhqdgn.png

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 dziękuję za odpowiedź :)
    Bardzo denerwuje się przed tą pierwszą wizytą, która już w ten piątek. Jestem umówiona do doktora M. Jakubowa. Pani która nas rejestrowała przez telefon była bardzo miła, wszystko tłumaczyła. Mam tylko nadzieje, że dostaniemy kwalifikację do Rządowego Invitro bo to w sumie nasza ostatnia szansa.

5,08,2015 Pick Up
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Margo :)
    Dam znać jakie wrażenie na mnie zrobił Invimed.
    AMH powtórzę - ma znaczenie po jakim czasie, czy tak po prostu nawet za miesiąc ma sens?

Aaaa jeszcze co do zastrzeżeń do Invicty to robiliśmy tam badanie nasienia. Ogólne wyszło ok ale morfologię i posiew zgubili- cokolwiek miałoby to znaczyć....

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Dzięki Margo :)
    Dam znać jakie wrażenie na mnie zrobił Invimed.
    AMH powtórzę - ma znaczenie po jakim czasie, czy tak po prostu nawet za miesiąc ma sens?

Aaaa jeszcze co do zastrzeżeń do Invicty to robiliśmy tam badanie nasienia. Ogólne wyszło ok ale morfologię i posiew zgubili- cokolwiek miałoby to znaczyć....

Ja jestem w invimedzie i jestem zadowolona :) A z invicty wyszłam z płaczem... a no i twoje zgubione badania mówią same za siebie. Dobrze że skończyło się tylko zgubieniem papierków a np. zarodków ;)

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka- właśnie wygląda na to, że "zgubili" resztę materiału <WTF???> bo wyników nigdy nie dostaliśmy. Zaproponowali albo zwrot kasy albo powtórkę badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wizycie w Invimedzie. Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie. Lekarz bardzo konkretny. Przedstawił nam plan działania i zlecił badania. W zależności od wyników będziemy włączać leczenie. Póki co zostaje Acard i luteina w drugiej fazie i czekamy na wynik kariotypow.

• margo001 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, że jesteś zadowolona, ważne żeby skuteczni byli, a z tym zgubieniem wyników/materiału to jakaś porażka.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pierwszej wizycie w klinice Invicta. Rejestracja troszkę mała ale to nic. Lekarz, z którym miałam wizytę też był warty zaufania. Co prawda trochę mnie nastraszył, że przy mojej chorobie PCO to in vitro jest ryzykowne ale przynajmniej czegoś się dowiedziałam. W tym tygodniu zaczynamy leczenie z inseminacją właśnie w tej klinice. I ten śliczny żółty kolor uspokaja człowieka :)

Izoleccc lubi tę wiadomość

5,08,2015 Pick Up
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa99 wrote:
    Ja już po pierwszej wizycie w klinice Invicta. Rejestracja troszkę mała ale to nic. Lekarz, z którym miałam wizytę też był warty zaufania. Co prawda trochę mnie nastraszył, że przy mojej chorobie PCO to in vitro jest ryzykowne ale przynajmniej czegoś się dowiedziałam. W tym tygodniu zaczynamy leczenie z inseminacją właśnie w tej klinice. I ten śliczny żółty kolor uspokaja człowieka :)

Hej Aneczka - a u ktorego dr konkretnie bylas, ze cie tak nastraszyl z tym PCO przy IVF ... wiem, ze istnieje ryzyko hiperki, ale czy cos jeszcze wspomnial? Czyzby to byl dr Jakubow? On ponoc wymaga najpierw IUI. Jak dla mnie recepcja powinna byc oddzielona od poczekalni, gdzie kazdy slyszy, co sie mowi itd - zero prywatnosci. Tylko co zrobic, jak tam naprawde bardzo malo miejsca jest :/

Polmedis na dole pod Invicta - o wiele ladniej w srodku wyglada, wiecej miejsca jest... czasem zaluje, ze tam nie poszlam, no ale na poczatku nie wiedzialam w ogole na jaka klinike sie zdecydowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Anuszka- właśnie wygląda na to, że "zgubili" resztę materiału <WTF???> bo wyników nigdy nie dostaliśmy. Zaproponowali albo zwrot kasy albo powtórkę badania.

Jestem zszokowana ta sytuacja, ktora wam sie przydarzyla... Rownie dobrze, moglo i nam sie to przytrafic...

Jesli chodzi o organizacje - straszny tam balagan.
    Jesli chodzi o procedure IVF - wkurzyli mnie tym na maxa, ze po kwalifikacji w maju, nie zalapalam sie na stymulacje na czerwiec, tylko wcisneli mi kolejne 2 opakowania antykow (ovulastan) zeby przeczekac do lipca, az cala procedura ruszy ponownie, bo w czerwcu skonczylo im sie dofinansowanie :/ zalamalam sie, bo tak dlugo czekalam, nastawilam sie konkretnie. Kilka dni przed wizyta 1W pisalam do nich maila, odp mi, wszystko mialo byc zgodnie z planem, za 2 dni pojechalam do kliniki - nagle zmiana planow, zostalam przeniesiona na lipiec. A co ja krolik doswiadczalny od lykania tabletek?

Jesli chodzi o infolinie w Invicta - szkoda, ze nie ma tel bezposrednio do kliniki, a nie ogolnokrajowa infolinia... :/ ( w zeszlym tyg dzwonilam juz 3 tydz z rzedu - ze chce do Gruszczynskiej na lipiec - bo nie bylam pewna, czy na 100 % odchodzi - a babka mi mowi - no ale to nie ja ustalam tu grafik, ze prosze dalej dzwonic i sie dowiadywac... kuzwa 3 tyg pod rzad mi tak mowila, a tu polowa czerwca, a ja mam miec wizyte na poczatku lipca - wiecznie antykow nie bede przeciez brala, wiec nie moge nie miec tej wizyty... wkurzylam sie, napisalam maila do kliniki - w koncu trafila sie jakas ogarnieta babka, co mi napisala, ze Gruszczynska tylko do czerwca. Ile ja nerwow zjadlam - niedlugo lipiec, a tu nawet na wizyte nie mozna sie dopchac... Jak mozna nie wiedziec tak istotnych info... oki juz nie marudze :) Czekam na lipiec <3 <3 <3

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ