WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnio znalazlam w necie urzadzonko ovacue i tak mnie to kusi...
Bada sline i wyznacza dni plodne. Jest jeszcze sonda docipkowa ktora wyznacza ovu na rowni z usg....i moga laski stosowac ktore maja zaburzenia miesiaczkowania i pco...
Wiecie cos na ten temat???? ))weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDora88 wrote:Ostatnio znalazlam w necie urzadzonko ovacue i tak mnie to kusi...
Bada sline i wyznacza dni plodne. Jest jeszcze sonda docipkowa ktora wyznacza ovu na rowni z usg....i moga laski stosowac ktore maja zaburzenia miesiaczkowania i pco...
Wiecie cos na ten temat???? )) -
nick nieaktualnyANDI87 wrote:ooo super mnie Pan własnie napisał że zostały wysłane jupi )
Ania1986 a jak te ziółka w smaku znośne? Pijesz sama czy z men-em? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
esotiq wrote:Napisałam posta na innym wątku, ale chyba nikt tam nie zagląda, więc go skopiuję tutaj
Hejo Dziewczyny, a jak soja działa na wasze endometrium? Ja jadłam ją właśnie na jego poprawę i jadłam prażone nasiona soi, które sama zrobiłam.
"Prażone nasiona soi i mąka sojowa, stanowią produkty żywnościowe o największej zawartości izoflawonow:130-170 mg/100 g."
Zjadłam tego jakieś 300g w pierwszej fazie cyklu i endometrium wyrosło do 13,5 mm (15dc), a ostatnio w 27dc miało 5mm. Byłam stymulowana clo i ovi, więc nie wiem czy soja miała jakiś wpływ u mnie na jajeczka.
Esotiq powiem tak...lepiej lykac soje tylko 4 dni w cyklu, w jedzeniu ciezko wyczuc dawke i soja bardzo moze namieszac w plodnosci jesli jadasz caly cykl. Ania1986 paskudnie sie odbija co? popijaj szklanka mleka to nie bedzie sie odbijac. Dziewczyny te, ktore maja normalne owulki ( jak ania1986 lub lithe) nie beirzcie duzo donga! Wezcie sobie po 1 tabletce przez 4 dni i przestancie brac, owulka ma sie pojawic do 5 dni po ostatniej dawce, nie przesadzajcie!
-
iwcia77 wrote:hej Baby Jagi nie moge znalezc forum dotyczacego octu jablkowego...dzis nabylam droga kupna i nie wiem w jakiej proporcji mam go rozrobic...napiszecie mi szybka sciagawke? dziekuje piknie
Iwcia powinno sie pic dwie malutkie lyzeczki octu jablkowego na szklanke wody, 3 razy dziennie przed kazdym wiekszym posilkiem ( przed sniadaniem na czco, przed obiadem i przed kolacja). Zanim sie przyzwyczaisc do smaku ( chyba ze nie bedzie ci przeszkadzal) to wez 2 lyzeczki na butelke 1.5l wody i popijaj bardzo duzo w ciagu dnia. Witam wszystkie nowe dziewczyny u nas dopiero nadrabiam zaleglosciiwcia77 lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Kurcze puki co zero skutkow ubocznych na odbiajnia znalazlam sposob (metowa guma do zucia) i jakos tak dziwnie bo po godzine od wzieciu zaczely mnie jajniki kluc, i tak jakbym sie ożywiła ;P
Ania czyli dziala, jajniki pracuja szybko po dongu i wlasnie dlatego, ze pobudza, nie powinno sie brac ostatniej dawki pozniej niz o 17.00...dzieczyny blagam nie bierzcie wiecej...te z owulka 1 dziennie, te bez 2 dziennie przez 4 dni...jesli tym bez owulek po 2 dziennie po uplywie 5 dni od ostatniej dawki donga nie bedzie owulacji to wezmiecie wiecej ale nie ladujcie takich dawek od razu bo nie wiecie jak sie bedziecie czuly! on przyspiesza krazenie krwi i obniza cukier...pierwszy raz jak go wzielam az 6 tabletek w jeden dzien to myslalm ze zejde bo jeszcze kawy sie napilam do tego...staraczka i aga to sa przypadki, ktore znaja swoj organizm i wiedza co robia ale startujace dziewczyny nie probowac tego! -
No jak ja jestem to czarownice na miotlach wylecialy w pizdu jak mnie nie ma to po 3 strony pisza! a nic wsiadam na miotle zaraz i polece do Polski wam w dupy nakopie...raczej wroce przed 8.30 rano nie? hahahha oj jajcor cos bolu i brzusio i plecki....oj oj oj a szyjka juz u mnie zamknieta i sucho
jeju, iwcia77, sara_nar lubią tę wiadomość
-
weronika86 wrote:No jak ja jestem to czarownice na miotlach wylecialy w pizdu jak mnie nie ma to po 3 strony pisza! a nic wsiadam na miotle zaraz i polece do Polski wam w dupy nakopie...raczej wroce przed 8.30 rano nie? hahahha oj jajcor cos bolu i brzusio i plecki....oj oj oj a szyjka juz u mnie zamknieta i sucho
weronika86 lubi tę wiadomość
-
weronika86 wrote:Zmierzylam tempke teraz i jestem wkurwiona na maksa...jednak dzisiajsza tempka byla zaburzona, owulki nie bylo:(
E bedzie dobrzxe nie w tym cyklu to w nastepnym
A jak byście okiem na mój wykres spojrzały bo @ się spóźnia objawów brak a test z wczoraj negatywny, co ja mam myśleć... pómóżcie świeżynce... plis -
ANDI87 wrote:E bedzie dobrzxe nie w tym cyklu to w nastepnym
A jak byście okiem na mój wykres spojrzały bo @ się spóźnia objawów brak a test z wczoraj negatywny, co ja mam myśleć... pómóżcie świeżynce... plis
Bedzie dobrze? andi to jest 29 miesiac! raczej juz nie bedzie nigdy. Miezrze co drugi dzien. -
Ave, dzien zaczelam zamiast kawusia to koktailem z octu...trzeba mu jaks nazwe egzotyczna wymislic to bedzie sie lepiej kojarzylo i spozywalo ( no wiecie caipirinha, caipiroska, sex on the beach, bloody mary, juz sa to teraz czas na nazwe dla naszego drineczka)
lithe123, weronika86 lubią tę wiadomość
-
ANDI87 wrote:E bedzie dobrzxe nie w tym cyklu to w nastepnym
A jak byście okiem na mój wykres spojrzały bo @ się spóźnia objawów brak a test z wczoraj negatywny, co ja mam myśleć... pómóżcie świeżynce... plis
weronika86 wrote:Bedzie dobrze? andi to jest 29 miesiac! raczej juz nie bedzie nigdy. Miezrze co drugi dzien.
Kochana, a masz mozliwość wybrać się gina na podgląd co tam się w jajniczkach naprodukowało?
iwcia77 wrote:Ave, dzien zaczelam zamiast kawusia to koktailem z octu...trzeba mu jaks nazwe egzotyczna wymislic to bedzie sie lepiej kojarzylo i spozywalo ( no wiecie caipirinha, caipiroska, sex on the beach, bloody mary, juz sa to teraz czas na nazwe dla naszego drineczka)
Iwcia, i jak wrażenia? Masz jakiś dobry occik? Bo te ze zwykłego marketu, mocno oczyszczone są nic nie warte.
Ja o ile wczoraj byłam pozytywnie nastawiona, to dziś przeczytałam komentarz jakiejś dziewczyny w ciąży o tescie obciążenia glukozą... że się spodziewała szaleństw w brzuszku a tu spokój. No i załapałam doła strasznego, bo mi się przypomniało - z moją Zośką było tak samo, przed badaniem spodzeiwałam się ze mi po takiej porcji glukozy brzuch rozniesie, w końcu szalała nawet po herbatce z miodem, a tymczasem nie raczyła nawet kopnąć Boże, jak ja za tym tęsknię. Czemu jak byłam w ciaży nie przeżywałam tego bardziej, nie cieszyłam się każdym dniem?? Traktowałam ciąze jako coś oczywistego, co mi się zwyczajnie należy.
Dziewczyny opowiedzcie coś więcej o sobie Czy któraś z Was jest tak jak ja po 30 (kończę pod koniec roku 31). Pracujecie, uczycie się?
Miłego dzionka kochane!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 08:46
weronika86 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny mam problem!
od tego cyklu zaczęłam z mężem pić zioła o.sroki nr 3. wczoraj w 8 dniu cyklu miałam plamienie! cykle mam przeważnie 28 dniowe +/-2 dni i pierwszy raz w moim życiu zdarzyło mi się plamienie. najpierw zaczęły boleć mnie jajniki (to nie były bóle owulacyjne czy menstruacyjne) a potem patrzę i ta krew.
czy któraś tak miała i jak należy postąpić w tej sytuacji? czy to normalne?