WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
aneczka8828 wrote:Bardzo dziękuję Jak dla mnie to mogę pić nawet 4 razy dziennie, byle by tylko był rezultat I mam jeszcze jedno pytanko - na I fazę pijemy do owulacji, a w dniu owulacji które? Chodzi mi o dzień skoku temp, wtedy zacząć te na II faze?
Zastanawiałam się, czy łączyć te 2 zastawy ziół (Sroka + 1 faza). One efekt mają dac oczywiście ten sam, ale działanie jest inne. 1 faza zawiera ziółka "uszyte" na miarę - zwiera roślinne estrogeny, ziółka wzmacniające macicę i poprawiające endo, odpowiadają temu co się rzeczywiście dziele w pierwszej fazie cyklu. Sroka to bardziej zioła regulujące hormony ogólnie. Więc teoretycznie wydaje mi się że można je połączyć - ale poczekaj co powiedzą inne dziewczyny. Szczególnie Werka, Aga - co myślicie?
Srokę wiele dziewczyn pije przez cały cykl. To też Twoja decyzja czy tylko do owulki, czy przez cały cykl - moim zdaniem ta mieszanka zawiera dość silne zioła jak ruta, dziurawiec i trochę bym się bała. Ale ja to cykor jestem, nawet nie piję 2 fazy - tylko pokrzywę i przywrotnik, bo krwawnik ma od wieków znane właściwości poronne, a przywrtnik i pokrzywa są bezpieczne.
Prawdopodobnie w dobrze dobranych dawkach i proporcjach te ziółka nie mają jakiekolwiek negatywnego wpływu, w koncu wiele dziewczyn je z powodzeniem stosuje, ale jak ja sobie coś wbiję do łba to koniec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 16:56
-
Ania1986 wrote:Kochana absolutnie nie mozna ich łaczyc, pijesz albo te albo te
dziewczyny robia tez kombinacje ze zioła o sroki pija do owulacji a po owulacji na II faze
Pytam teoretycznie, ja bym nie łączyła żeby nie przedobrzyć. Ale jak się zastanowić to nie moge wymyśleć jakiś przeciwskazań.
-
nick nieaktualny
-
Ania1986 wrote:moim zdaniem moga w polaczeniu tworzyc mieszanke wybuchowa i wiecej szkód niz pozytku moze z tego byc, choćby to ze mogą zamiast regulowac to rozregulowac hormony
-
nick nieaktualnyDoris-83 wrote:Hello! Laseczki lecę na Dongu - pierwszy raz.
Biorę 3 dzień, a do tego inofolic i powiem Wam,że odczuwam ruch w interesie
Pobolewa mnie dzisiaj lewy jajnik :-)Ostatnio z tego zaszłam w ciążę
Od 01.04 jadę na tampony borowinowe :-)Pierwszy tydzień zabiegów jestem z mężem- będą akurat dni płodne więc super się składa
weronika86 dzisiaj poproszę mego lubego o zawiązanie czerwonej muliny na ręce.
Ale mam pytanko, na którą łapkę to związać? Prawa lewa czy bez znaczenia? A co Jak się zerwie?
-
lithe123 wrote:W dzień skoku pijesz już 2 fazę.
Zastanawiałam się, czy łączyć te 2 zastawy ziół (Sroka + 1 faza). One efekt mają dac oczywiście ten sam, ale działanie jest inne. 1 faza zawiera ziółka "uszyte" na miarę - zwiera roślinne estrogeny, ziółka wzmacniające macicę i poprawiające endo, odpowiadają temu co się rzeczywiście dziele w pierwszej fazie cyklu. Sroka to bardziej zioła regulujące hormony ogólnie. Więc teoretycznie wydaje mi się że można je połączyć - ale poczekaj co powiedzą inne dziewczyny. Szczególnie Werka, Aga - co myślicie?
Srokę wiele dziewczyn pije przez cały cykl. To też Twoja decyzja czy tylko do owulki, czy przez cały cykl - moim zdaniem ta mieszanka zawiera dość silne zioła jak ruta, dziurawiec i trochę bym się bała. Ale ja to cykor jestem, nawet nie piję 2 fazy - tylko pokrzywę i przywrotnik, bo krwawnik ma od wieków znane właściwości poronne, a przywrtnik i pokrzywa są bezpieczne.
Prawdopodobnie w dobrze dobranych dawkach i proporcjach te ziółka nie mają jakiekolwiek negatywnego wpływu, w koncu wiele dziewczyn je z powodzeniem stosuje, ale jak ja sobie coś wbiję do łba to koniec
Dziękuję bardzo za poradę
Kurczę, teraz to już sama nie wiem co robić... Podejrzewam, że mogę mieć trochę podwyższoną prolaktynę. Co prawda jakiś czas temu robiłam badania i wyszły ok, ale mam stresującą pracę i m.in.dlatego chciałam te zioła pic.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aniu a który to dzień cyklu, kiedy @ się spodziewasz ? Może ten śluz i ból to akurat dobry znak
Kurdę, gafa . @ masz. A u mnie wyjątkowo jakaś skąpa ta @ w dodatku właśnie więcej śluzu niż krwi
jeju dobrej nocy !Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 20:45
-
Odpiszę jeszcze na to pytanie i spadam dziewczynki...nie bierze się dong quaia po owulacji, tylko do owulacji jeśli masz zamiar wspomóc endo i jajeczka.
Niektóre kobiety biorą donga na zmniejszenie krwawienia przed miesiączką ale to inna bajka kochana.
Jak chcesz zajść w ciążę to tylko w pierwszej fazie, bo po owulce może spowodować kłopoty z zagnieżdżeniem zarodka itp.aga.just, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Gafę strzeliłam ja ale to dlatego, że nie zajrzałam na wykres. Dlatego prosilam o to, by wykresy udostępniac do stopki. Poprawię się ale Ania się nie gniewa, bo wie jaka jestem zakręcona ostatnio
Czołem i pozdrówcie ode mnie Werę, staraczkę, Agę i każdą czarownicę co tu sie pojawi jak sobie pójdę :-*aga.just, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny