WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziuszka wrote:Hej dziewczyny, zwracam się do was o rade i w skrócie opiszę wam moją historie
W lipcu 2012 roku zaszłam w ciąże którą niestety poroniłam, miałam zabieg łyżeczkowania i od tamtego momentu zaczęły sie moje problemy
Przed ciążą miałam cykle jak w zegarku 28 dni @ zawsze rano, były obfite ale niezbyt bolesne. Teraz jest istna masakra cykle od 16 do nawet 50-kilku dni, ból okropny a podpaski idą w ilościach hurtowych . W ostatnich miesiącach było już w miare ładnie między 31 a 35 dni . No ale nie może być zbyt pięknie, w ostatnim cyklu który trwał 43 dni pojawiły się plamienia 19-20dc, nigdy nie miałam plamień. Jestem zmartwiona lekarze mówią że taki mój urok, większość mówiła o tabletkach anty, jestem tak zdesperowana że sama zaczęłam myśleć o krótkiej "kuracji" . Nie chce sobie popieprzyć hormonów, chce tylko wyregulować to wszystko. Doradźcie mi co powinnam zacząć łykać
Myślałam o Sroce albo Castagnusie
Nie znam się na tym kompletnie a w ciemno brać nie chce
Ziółka o.Sroki na pewno nie zaszkodzą, może do tego magnez z b6?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 12:11
aga.just lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Kochsne coś mi nie pasuje mi w wykresie coś się pokrajalo czy mi się zdaje....
Dajecie naprawdę dobre rady i zaczęłam pochlewac ocet jabłkowy... Smak jak za malolata winko....haha. Da rade pójść...
https://ovufriend.pl/graph/580a42924839d1e4fb77a6bafb1c2048 -
Coś na cholerę miała być ikonka no cóż bywa
https://ovufriend.pl/graph/580a42924839d1e4fb77a6bafb1c2048 -
staraczka24 wrote:nie wiem jak wy, ale ja daje tydzień max dwa i w ogole wszystkie przestana się tu udzielać... albo będą wpadac co niektóre i pytac co i jak na tym koniec jak tylko dostana odpowiedz;/
za czarnowidztwo sie wzielas i zaczelas przepowiadac przyszlosc
sara_nar, staraczka24 lubią tę wiadomość
-
Z tym `tłumem` na forum, to widzę, że wszędzie tak, co raz mniej osób się udziela. Ja non stop jestem jak jestem w pracy, a w domu, M. ględzi mi, że ja tylko przed tym komputerem więc staram się ograniczać i więcej czasu mu poświęcić
Czy możiwe, że test nie z porannego moczu, czułość 25 wyszedł negatywny. A teraz test o czułości 10 pokazał dwie wyraźne krechy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 17:11
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aga.just wrote:progesteron bada się 7 dpo
Ty jesteś z Pl? Wszędzie zrobią Ci prywatnie bez skierowania
A jak nie w Pl to nie wiem, zadzwoń i zapytaj, ot
To jeszcze zostały mi 2 dni. Zdaze sie zorientowac co w trawie piszczy. Tak jestem z PL, ale obecnie przebywam poza PL.
W PL raz juz badałam Progesteron 14,25 ng/ml wiec byłam w fazie lutealnej. Był to mój 23 dc.
Ok, zeby sie nie meczyc to chciała bym udostepnic wykres, ale bez notatek. Jak to zrobic?
-
sara_nar wrote:Z tym `tłumem` na forum, to widzę, że wszędzie tak, co raz mniej osób się udziela. Ja non stop jestem jak jestem w pracy, a w domu, M. ględzi mi, że ja tylko przed tym komputerem więc staram się ograniczać i więcej czasu mu poświęcić
Czy możiwe, że test nie z porannego moczu, czułość 25 wyszedł negatywny. A teraz test o czułości 10 pokazał dwie wyraźne krechy ? -
ja nadal o ziółkach- 2 łyżeczki, ale pisałam,że piję z mężem. to znaczy, że 1 łyżeczka na osobę. może powinnam pół łyżeczki brać i byłoby dobrze
chodzicie do endokrynologów i lekarzy prywatnie czy na nfz?
-
nick nieaktualnyJa jak weszłam na forum to sie czesto udzielałam, teraz mniej bo i czasu brak i jak ładna pogoda to chyba lepiej poza domem na ciepełku siedzieć.
Asioczek ja chodze prywatnie, bo na NFZ to sie długo czeka w Wawie a na dodatek co sie chce zapisac to słyszę, a Pani w ciązy bo tylko w ciązy przyjmujemy, widocznie jako ta nieciezarna nie jestem objeta NFZNiestety duże miasto a lekarzy mało stad takie atrakcje.
-
Asioczek,
A te łyzeczki sa czubate, czy płaskie?
Poki co byłam u prywatnych endokrynologów. I raz na NFZ dał tylko skierowanie na badania. Na konsultacji juz nie byłam, bo ma takie kolejki, ze szkoda czekac wiec byłam z tymi wynikami u innego endo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 18:33
-
nick nieaktualny