WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
I jeszcze...ja nie mówię by żreć donga bez ograniczeń, ale mam wrażenie, że strasznie tu nim straszycie, Oczywiste jest to, że zioła zawierające estrogen należy obrać do owulacji i wiedząc, że dong ma w dużej ilości działanie poronne nie będziemy jadły pół opakowania na raz. Nie wiem, ale sadzę, że wystarczy stosować się do zaleceń producenta, że 1 tabletka raz dziennie przez 4 dni to za mało by cokolwiek podziałało. Tak jak bym brała 1 tabl castanusa przy wadze powyżej 60 kg byle tylko nie przesadzić, pomimo, że producent zaleca branie 2.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 12:34
-
Zielarka to nie kwestia strasznie dongiem - ot, każdy inaczej na niego może zareagować. Po prostu nikt na dzień dobry z nas nie poleci brać donga w dawce 2 i więcej, komuś o kim nic nie wie. Np. Weronika bardzo źle się czuła po większej dawce donga, za to ja i Staraczka człyśmy się ok. I dlatego same zwiększyłyśmy dawkę.
Jak po małych dawkach ktoś czuje się ok, to może brać 2 i więcej. Jego wybór i jego ingerencja w organizm. Im większa dawka, tym większa ingerencja. Ale to już jest wybór danej osoby, a nie bo Aga czy Werka mi tak kazała brać. Bo to jest odpowiedzialność. A jak dong coś namiesza? To wtedy i Aga i Werka (np.) będę te najgorsze
oto chodzi.staraczka24, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Heloł!
Kochane ja za poleceniem, przy pcos brałam donga 2 razy po 1 tabsie. No i mam 2 czerwone krechy na wykresie'nie przerywane:-)
Przy następnym cyklu też tak wezmę. No chyba, że będą 2 czerwone krechy na teście:-)weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej! Na mnie dawka donga 1-2 tan wogule nie działały już myślałam że coś namieszaly ale stwierdziłam że raz kozie śmierć i wzięłam 1dnia-3tab 2-4 dzień 4 tab i dziś 5 dzień 3 tab wczoraj po 22 wyszedł mi test owu pozyt dziś puki co od czasu do czasu czuję jajniki jak się coś tam zaczyna rozpychac.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Hej! Na mnie dawka donga 1-2 tan wogule nie działały już myślałam że coś namieszaly ale stwierdziłam że raz kozie śmierć i wzięłam 1dnia-3tab 2-4 dzień 4 tab i dziś 5 dzień 3 tab wczoraj po 22 wyszedł mi test owu pozyt dziś puki co od czasu do czasu czuję jajniki jak się coś tam zaczyna rozpychac.
Zielarka ja wiem, że nie ja jedna łapię to cholerstwo, no ale ponarzekać mogę co? No i nie uśmiecha mi się jeszcze 4 dni na antybiotyku.
-
hej dziewczęta
na mnie chyba też nie działają małe dawki donga bo brałam po 4 tabletki przez 3 dni po @, jak brałam donga to czułam jajniki i szyjka była otwarta a po odstawieniu wszystko jakby się zatrzymało. Mam nadzieję że wnet się pojawi bo w maju m przyjezdza an tygodniowy urlopik, fajnie by było wstrzelić się z nową owulejszyn
sara gratuluję fasolkisara_nar lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lulu_ovufriend wrote:Dziewczyny,
niestety nie jestem w stanie prześledzić 163 stron tego wątku a szukam naturalnych sposobów na poprawę endometrium, dziś w 18dc miało niecałe 5 mm... czytałam o dong quai i macy... (wie, że dzwonią, ale nie wie, w którym kościele byłabym bardzo wdzięczna za sugestie... -
lulu_ovufriend wrote:Wino z orzechami stosuję już trzeci cykl, najwyraźniej nie pomaga.
Jem też ryby, do owulacji wcinam wiesiołka (tak, owulację raczej mam, testy owu + śluz + skok temperatury to pokazują, na monitoringu nigdy nie byłam).
Spontanicznie zakupiłam dzisiaj donga, zacząć po ustaniu krwawienia? Co do ziół to właśnie obczajam najlepszy skład na stronie adonai znalazłam taki przepis:
liść maliny - 40g,
rozmaryn - 40g,
kwiaty bzu czarnego - 40g
szałwia - 40g,
bylica pospolita - 40g
rozumiem, że mam sobie kupić te zioła osobno i wymieszać? Rozmaryn - mogę wziąć zwykłą przyprawę czy to np. kwiat rozmarynu, bo nie jest napisane?
Acha, i spontanicznie kupiłam też lukrecję, gdzieś na początku tego wątku jest informacja, że pozytywnie wpływa na estrogeny, aczkolwiek na opakowaniu jest napisane, że działa na dwunastnicę... Nic to, najwyżej przy okazji moja dwunastnica będzie mi wdzięczna, nigdy jakoś o nią szczególnie nie dbałamDora88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronika86 wrote:ja dostaje zawsze automatycznie jak mam juz 100 punktow.
w ktoryms poscie wkleilam od nich mailaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 22:00
weronika86 lubi tę wiadomość
-
zielarka wrote:I jeszcze...ja nie mówię by żreć donga bez ograniczeń, ale mam wrażenie, że strasznie tu nim straszycie, Oczywiste jest to, że zioła zawierające estrogen należy obrać do owulacji i wiedząc, że dong ma w dużej ilości działanie poronne nie będziemy jadły pół opakowania na raz. Nie wiem, ale sadzę, że wystarczy stosować się do zaleceń producenta, że 1 tabletka raz dziennie przez 4 dni to za mało by cokolwiek podziałało. Tak jak bym brała 1 tabl castanusa przy wadze powyżej 60 kg byle tylko nie przesadzić, pomimo, że producent zaleca branie 2.
-
aga.just wrote:Zielarka to nie kwestia strasznie dongiem - ot, każdy inaczej na niego może zareagować. Po prostu nikt na dzień dobry z nas nie poleci brać donga w dawce 2 i więcej, komuś o kim nic nie wie. Np. Weronika bardzo źle się czuła po większej dawce donga, za to ja i Staraczka człyśmy się ok. I dlatego same zwiększyłyśmy dawkę.
Jak po małych dawkach ktoś czuje się ok, to może brać 2 i więcej. Jego wybór i jego ingerencja w organizm. Im większa dawka, tym większa ingerencja. Ale to już jest wybór danej osoby, a nie bo Aga czy Werka mi tak kazała brać. Bo to jest odpowiedzialność. A jak dong coś namiesza? To wtedy i Aga i Werka (np.) będę te najgorsze
oto chodzi.sara_nar lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:Hej! Na mnie dawka donga 1-2 tan wogule nie działały już myślałam że coś namieszaly ale stwierdziłam że raz kozie śmierć i wzięłam 1dnia-3tab 2-4 dzień 4 tab i dziś 5 dzień 3 tab wczoraj po 22 wyszedł mi test owu pozyt dziś puki co od czasu do czasu czuję jajniki jak się coś tam zaczyna rozpychac.
-
kiti wrote:hej dziewczęta
na mnie chyba też nie działają małe dawki donga bo brałam po 4 tabletki przez 3 dni po @, jak brałam donga to czułam jajniki i szyjka była otwarta a po odstawieniu wszystko jakby się zatrzymało. Mam nadzieję że wnet się pojawi bo w maju m przyjezdza an tygodniowy urlopik, fajnie by było wstrzelić się z nową owulejszyn
sara gratuluję fasolkikiti lubi tę wiadomość