WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
lithe gin ma racje, wiec ze chcialabys juz, ale organizm musi dojsc do siebie po ciazy a to dla kazdego kobiecego organizmu jest wyzwaniem bedzie dobrze u mnie coz sie zje....lo sluz kremowy ostatnie dni byl tez w sumie kremowy ale bardzie wodnisty...juz 5 dzien donga, juz dawno powinnam miec rozciaglwi sluz cos jest nie tak szyjka wysoko, miekka i srednio otwarta i czuje sie gownianie jak przed owulka ale ten sluz do dupy jest
lithe123, jeju lubią tę wiadomość
-
U mnie śluz zawsze do d... Przy pierwszej ciazy nie wiedziałam, że nie powinno się stosować lubrykantów - i co? Zaszłam na zwykłym durexie
Ale w tym cyklu pod tym względem jest ok - aż nie moge uwierzyć, że mi zwykłe siemię lniane pomaga. Po wiesiołku miałam silne bóle i skórcze w FL, aż ja która nienawidze chemii ratowałam się no-spą.
Weronika nie pogniewaj się, ale zaczęłąm myśleć o Tobie jako znachorce masz super wiedzę, skąd to czerpiesz?
Przypomniało mi się, że doktorek mówił wlaśnie o ewentualnej niewielkiej, sublkinicznej niedoczynności bo ft4 mam ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 12:23
jeju lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
jeju - o kurdę, cuda się zdarzają, trzymam kciuki za wzrost bety.
U mnie dzisiaj 26dc, więc do @ pokojnie 10 dni. Tak więc od nowego cyklu zacznę brać izoflaony sojowe, zastnawiam się jeszcze nad kupnem mieszanki na I i II fazę cyklu.jeju lubi tę wiadomość
-
aga.just wrote:Lithe ja Cię rozumiem, bo sama jestem raptus. Dlatego sama na własną łapę robiłam badania. Prl bym zrobiła na Twoim miejscu, nie są to jakieś duże pieniądze.
Ha, wyczytałam, że moje ziółka na 1 faze są zalecane przy niedoczynności tarczycy
Działanie: reguluje cykl miesiączkowy, wpływa na jakość i ilość śluzu płodowego, utrzymuje odpowiedni poziom hormonów w obu fazach cyklu (wskazana przy hiperprolaktynemi i niedoczynności tarczycy), stabilizuje układ rozrodczy, leczy niepłodność.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 13:37
jeju lubi tę wiadomość
-
Wczoraj lekarz zlecił mi też badanie TSH. W poniedziałek rano idę zrobić. Mam nadzieję, że w normie, chociaż kiedyś leczyłam się Euthyroxem.Ginekolog dał mi skierowanie na badania, ale niestety wszystkie płatne w sumie koszt ok. 200zł.
Czy na TSH trzeba być na czczo ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 14:03
-
sara_nar wrote:Wczoraj lekarz zlecił mi też badanie TSH. W poniedziałek rano idę zrobić. Mam nadzieję, że w normie, chociaż kiedyś leczyłam się Euthyroxem.Ginekolog dał mi skierowanie na badania, ale niestety wszystkie płatne w sumie koszt ok. 200zł.
Czy na TSH trzeba być na czczo ?
A z ciekawości, jakie badania Ci zlecił? -
lithe a jakie ziółka pijesz? bo gdzieś mi umknęło ja biorę bromka na prolaktyne ale ostatnio coś słabiej mi zbija prl
Kupiłam płyn Lugola, roztarłam kilka kropel i plama znikneła już po prawie 2 godz
Moje TSH w maju wynosiło 2,4 . Od tego czasu łykałam cały czas witaminki z jodem. Nie wiem, chciałam je odstawić na jakiś czas. Chyba muszę powtórzyć TSH ponownie. -
aga.just wrote:Z tą prl Lithe to są różne szkoły - jedni, że 3-5 dc, inni że po owulce
jeju lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kiti wrote:lithe a jakie ziółka pijesz? bo gdzieś mi umknęło ja biorę bromka na prolaktyne ale ostatnio coś słabiej mi zbija prl
Kupiłam płyn Lugola, roztarłam kilka kropel i plama znikneła już po prawie 2 godz
Moje TSH w maju wynosiło 2,4 . Od tego czasu łykałam cały czas witaminki z jodem. Nie wiem, chciałam je odstawić na jakiś czas. Chyba muszę powtórzyć TSH ponownie.
Kity, a na to TSH oprócz jodu coś brałaś? Twoi lekarze coś mówili - bo wynik podobny do mojego w sumie...kiti, jeju lubią tę wiadomość
-
Lithe nic więcej nie brałam bo ginek mi mówił że taki wynik jest w porządku, ale jak czytam forum to chyba taki ok ten wynik nie jest
Pod koniec kwietnia chyba powtórzę badanie i poszukam jakieś endorynologa, zobaczymy co ona na to powie.
A jeśli chodzi o prl to po kuracji castagnusem wynosiła 35,2 po kilku miesiącach z bromkiem spadłą do 19,9 ale ostatnio jak badałam to znów podskoczyła do 25. Chyba spróbuję w nowym cyklu tej twojej mieszankilithe123 lubi tę wiadomość
-
jeju wrote:Jestem...jeśli przeszkadza komuś to, że piszę o swoich obawach dotyczących niespodziewanej ciąży, to sorry. Jestem z dziewczynami tu związana dłużej i gdzie mam to robić jak nie tu? No chyba, że każdej z osobna pisać. Idę skasować zbędne info, będzie przejrzyściej Pozdrawiam Was i teraz wiadomości odnośnie mojej sytuacji będę inaczej przekazywać. Może minnie ma rację.
Jeju,
Nie miałam nic złego na mysli, ze watek zbił z tropu. Nie przeszkadza mi to, ze piszesz o swoim przyszłym szczesciu. Być moze nie do konca zrozumiałam temat watku. Sorry moja wina.
Aga.just - wszystko już wyjasniła na samym poczatku. Sa tam zawarte cenne informację.
Także watek moze sie "toczyć" sie luzno.
jeju, aga.just lubią tę wiadomość
-
Myszka-Minnie wrote:Jeju,
Nie miałam nic złego na mysli, ze watek zbił z tropu. Nie przeszkadza mi to, ze piszesz o swoim przyszłym szczesciu. Być moze nie do konca zrozumiałam temat watku. Sorry moja wina.
Aga.just - wszystko już wyjasniła na samym poczatku. Sa tam zawarte cenne informację.
Także watek moze sie "toczyć" sie luzno.
Ufff troszkę mi ulżyło minnie....się musimy troszkę dotrzeć :-)Buziaki.
Myszka-Minnie lubi tę wiadomość
-
Myszka-Minnie wrote:A może mi ktos powiedziec na co jest "płyn Lugola"? Jakie on ma zastosowanie i na co pomaga.
jeju lubi tę wiadomość