WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny...nieśmiało się witam
Bromka biorę od 8.02, prl 20,59, ale moja pani dr stwierdziła, że to ciut za dużo do zajścia w ciążę. tsh, ft3, ft4 i przeciwciała ok... 6 mscy za nami starań i cisza... 8 lat brałam anty + choruję na celiakię (od roku jestem na diecie bezglutenowej).
Od wczoraj piję ziółka o. Sroki nr 3... zobaczymy co będzie dalej
Jeju - trzymam kcuki za fasolinkę!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 21:17
lithe123, aga.just, jeju lubią tę wiadomość
-
~Ania~ wrote:...nieśmiało się witam
Bromka biorę od 8.02, prl 20,59, ale moja pani dr stwierdziła, że to ciut za dużo do zajścia w ciążę. tsh, ft3, ft4 i przeciwciała ok... 6 mscy za nami starań i cisza... 8 lat brałam anty + choruję na celiakię (od roku jestem na diecie bezglutenowej).
Od wczoraj piję ziółka o. Sroki nr 3... zobaczymy co będzie dalej
Jeju - trzymam kcuki za fasolinkę!!
Prl pewnie zresztą tez mam za wysokie.
Dziewczyny, ja się też zaczęłąm zastanawiac nad płynem Lugola. Do tej pory mi się kojarzył głównie z Czernobylem le jak poczytałam to ma to sens. Ale zanim zacznę działać jakoś wytrzymam do wizyty u endo, w końcu to już pojutrze.
kiti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kiti wrote:Płyn Lugola jest to roztwór jodku potasu, można go stosować przy niedoborze jodu. tyle wiem ja . Weronika ma większą wiedzę w tym temacie
Przy niedoborze jodu dobre sa zielone glony w postaci proszku. Tez zawieraja duzo jodu. W zapachu sa ochydne, ale do przelkniecia. Nie polecam tego pic z woda. Mozna to dodac do dania obiadowego, jigurtu. Nie psuje to smaku,a pomaga. Stosuje sie to codziennie mala potcje np. naklada sie na czubek noza.kiti lubi tę wiadomość
-
witajcie czarownice
przepraszam ze rzadko zagladam ale mam mase pracy w pracy i jestem nie zywa jak wracam więc jak tylko znajduje chwile to zagladam
Dziś WSZYSTKIM KOBIETKOM ZIELARKOM zyczę wszystkiego co najlepsze a dla nas najlepsze znaczy zielony kropek więc go każdej życze
ja czekam na wrednote ale ona nie myśli sie zjawić, tempka niska a jej wogóle nie czuję jak to zwykle bywało
weronika86, jeju, kiti lubią tę wiadomość
-
kiti wrote:lithe a jakie ziółka pijesz? bo gdzieś mi umknęło ja biorę bromka na prolaktyne ale ostatnio coś słabiej mi zbija prl
Kupiłam płyn Lugola, roztarłam kilka kropel i plama znikneła już po prawie 2 godz
Moje TSH w maju wynosiło 2,4 . Od tego czasu łykałam cały czas witaminki z jodem. Nie wiem, chciałam je odstawić na jakiś czas. Chyba muszę powtórzyć TSH ponownie.
Kiti ja tez bralam witaminy z jodem i osobno jeszcze kelp, ale gowno pomogly dopiero plyn lugola pomogl, tylko uwazajcie bo nie mozna stosowac przy hashimoto. 2 godziny? to masz klasyczny niedobor jodu.kiti lubi tę wiadomość
-
aga.just wrote:Ja mam za niskie tsh, ale wytłumaczcie tak dla samej wiedzy jak to się robi z tym płynem? Smaruję nadgarstek i czekam jak się wchłonie, tak?
Jak wchłonie się szybko, to co?
jesli wchlonie si do 10hr to niedobor jest bardzo duzy, jesli wchlonie sie od 10-18hr to sredni, powyzej 18hr suplementacja nie jest potzrebna. Dla porownania: mi wchlanial sie po 45 minutach! teraz po 16 godzinach, u mojego 11sto letnego synka wchlonil sie po 28 godzinach.aga.just, kiti lubią tę wiadomość
-
mycha28 wrote:witajcie czarownice
przepraszam ze rzadko zagladam ale mam mase pracy w pracy i jestem nie zywa jak wracam więc jak tylko znajduje chwile to zagladam
Dziś WSZYSTKIM KOBIETKOM ZIELARKOM zyczę wszystkiego co najlepsze a dla nas najlepsze znaczy zielony kropek więc go każdej życze
ja czekam na wrednote ale ona nie myśli sie zjawić, tempka niska a jej wogóle nie czuję jak to zwykle bywałojeju, kiti, mycha28 lubią tę wiadomość