X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, jesteśmy z Tobą, trzymaj się dzielnie. :)
    Będzie dobrze.

• BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris trzymam kciuki z całych sił! A dlaczego ryzyko duże, co się dzieje? Ja wylądowałam w 5tc z plamieniami w szpitalu, jeszcze nic nie było widac na usg i wyglądało na to, że to koniec a okazało się, że mam polipa w szyjce macicy. No i znam sporo kobiet które cały pierwszy trymestr lub dłużej plamiły a nie miało to wpływu na ciążę. Trzymam kciuki żebyś była takim przypadkiem!

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
    59c68c01d6614ba019de72c15f718674.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biala kredka, moja mama caa ciaze plamiła ze mna, ale jestem tu i zyje :) tyle ze moja mama cos tam miała i musiala lezec cale 9 miesięcy do góry brzuchem. mogla wstawac tylko do toalety.

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, dużo jest takich przypadków, więc plamienie to jeszcze nie wyrok :) A czasem tak jak u mnie w ogóle nie ma wpływu na ciążę.

Długa droga wcale nie musi być straszna, wszystko zależy od tego kto czeka na nas na jej końcu...
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryzyko duże ze względu na wcześniejszy przypadek.Mam nadzieję,że wszystko będzie ok. Ja się na zapas nie martwię bo to bez sensu. Czasami krwawienie jest, przechodzi i wszystko jest ok. I u mnie też tak będzie:-) Szyjka ok, wyniki ok, a krwawienie jest. Nie wiadomo czemu. Wczoraj lekarz mi powiedział,że teraz macica jest mocno ukrwiona i może jakieś naczynko pękło i tyle.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a progesteron badali? Dostałaś w tabletkach?

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris oby to tylko pęknięte naczynko i wszystko było ok.
    A ja zła jestem, bo M. miał mi zostawić kasę na zakupy i nie zostawił. Byłam na becie. Ostatnio mi się dni pomyliły i wczoraj gotowa byłam już iść na betę, dobrze że w pracy w kalendarz zerknęłam.
    Wynik jutro. Ale w sumie nie spieszy mi się. Jutro zaś na rano do pracy i nie wiem kiedy go odbiorę :/
    Wezmę się chyba za sprzątanie i może ze skarbonki nazbieram na jakieś mleko i chleb ;)

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron ok. Wszystkie inne też. Ale dostaję dupka,nospę i kwas foliowy. Standard na ten etap.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara to wieczorem bęcki dla męża. Mój mi dzisiaj pierogi przywiezie bo żarcie w szpitalu masakra....a ja jestem strasznie wybredna co do jedzenia.

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris <3 musi być dobrze <3

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Sara to wieczorem bęcki dla męża. Mój mi dzisiaj pierogi przywiezie bo żarcie w szpitalu masakra....a ja jestem strasznie wybredna co do jedzenia.
    Ja powiem Ci, że w szpitalu nauczyłam się pić inkę. Żarcie było nie do przełknięcia, ale dawali inkę do sniadania... i tak pijam ją sobie prawie codziennie od pobytu w szpitalu :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja inkę uwielbiam i to czarną bez mleka. Zwykłej kawy nie piję już chyba ze dwa lata. Bo w połączeniu z lekami wywołała natarczywą sraczkę :-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris trzymam kciuki, musi byc dobrze :)

Dzisiaj drugi dzien z Dongiem, znowu wzielam 2 tabletki na raz, po sniadaniu.
    Dzisiaj mialam straszny poranek, ale mysle ze to nie przez Donga, tylko po prostu bardzo kiepsko spałam.

Małż przyjezdza na weekend i jakby udalo sie przyspieszyc owu to bym byla szczesliwa. Zazwyczaj mialam owu kolo 15 dc albo nawet pozniej, 17 dc tez sie zdarzalo. O ile w ogole byla, bo w poprzednim cyklu wydaje mi sie ze pecherzyk nie pekl. Malz wyjedzie w poniedzialek, wiec ostatnia szansa na <3 bedzie 13/14 dc. Znowu pewnie bedzie <3 za daleko od owu, moze wieksza dawka Donga by cos przyspieszyla? Wiem ze nikt mi nie zagwarantuje, ale moze akurat komus przyspieszyl owu? ;) Pije tez zioła ojca Sroki nr 3 i Inofolic 2x1.

A 16 dc ide do gina, wiec bede mogla zdac relacje czy udalo sie przyspieszyc hehe :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dong przyspieszał owu :)

Wysłany: 5 maja 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    mi dong przyspieszał owu :)

A o ile dni mniej wiecej, duzo? ;) Bo nie chcialabym przegiac w druga strone, wczoraj juz mnie chyba wieczorem klul prawy jajnik :)

dqpro7esxqkrk97e.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co - teraz jak patrzę na wykresy to chyba u mnie to była loteria czy było owu ok 15/16 dc czy 20-22 dc. Bo na ziołach I II faza też miałam 16 dc, potem na dongu 22dc, i znów dong 15 dc ...

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli biorę 2x2mg inozytolu dziennie to ile powinnam brać kwasu foliowego przyjmując że 1 tab to 0,4mg (zwykły folik)???

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • BialaKredka Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni sprawdź ile jest w inofolicu i bierz 2x tyle :)

U mnie dzisiaj wzrost, ale już się nie podniecam na zapas ;) Zobaczymy co będzie dalej..

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam ze szpitala :-) Plamienia ustały. Ja leżę. Jestem dobrej myśli.

aga.just, kiti lubią tę wiadomość

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png

Wysłany: 6 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Wiesz co - teraz jak patrzę na wykresy to chyba u mnie to była loteria czy było owu ok 15/16 dc czy 20-22 dc. Bo na ziołach I II faza też miałam 16 dc, potem na dongu 22dc, i znów dong 15 dc ...
    Czyli nie ma reguly :) Dzisiaj wzięłam 3 kapsułki i miałam wrażenie że mi się któras w gardle przykleila i przez jakieś pół godziny mi się ziolem odbijało, sorry za dosadnosc :D Mam nadzieję że to jednorazowa akcja ;) Póki co tempka niska, ale przestali już u mnie grzac, a w mieszkaniu zimno jak nie wiem, więc może dlatego...

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ