X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, wróciłam po majowce-w życiu Was nie nadrobienia w czytaniu :) widzę ze są nowe twarze na wątku, witajcie dziewczyny!
    Zielarka- serdeczne gratulacje!
    Ja jestem po pierwszym usg, to było 5w5dserduszko bije, maleństwo ciut większe wiec termin niby zmieniony na 27.12 :) niestety mam jakaś toorbiel na jajniku:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 13:38

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Yhm no ale jak wytłumaczyć pęcherzyk w 9dc o wielkości 13mm?Tak długo dojrzewa?I czemu w 14 dc nie powiedziałaby mi gino że on dalej rośnie i żebym jeszcze przyszła zobaczyć czy pęka czy rośnie itp.Choć z tą gino wszystko możliwe!

Jesli w 9 dc pecherzyk mial 13 mm, to w 14 dc mogloby byc juz po owulacji, ale nie z takim niskim progesteronem w 20 dc... Tak mi sie przynajmniej wydaje. Kurcze ginka powinna Ci wszystko wytlumaczyc, a nie pytalas ja co sie moglo stac z tym pecherzykiem z 9 dc? Sorki, ale dla mnie to nie jest dobry lekarz.

SunSun lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Jesli w 9 dc pecherzyk mial 13 mm, to w 14 dc mogloby byc juz po owulacji, ale nie z takim niskim progesteronem w 20 dc... Tak mi sie przynajmniej wydaje. Kurcze ginka powinna Ci wszystko wytlumaczyc, a nie pytalas ja co sie moglo stac z tym pecherzykiem z 9 dc? Sorki, ale dla mnie to nie jest dobry lekarz.
    No właśnie nie pytałam-nawet do glowy mi to nie przyszło bo zaczął się temat IUI (choć ani razu nie mialam stymulowanego cyklu) i jakos tak mnie zagadala.A jak sie zapytałam co mam zrobić jak bede miała niski progesteron i nie było ovu-to czy wywołać @ trzeba będzie to mi nic nie odp.Tylko tyle żebym zbadała progesteron:-/

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście cieszę się, że maluszek trafi do adopcji a nie np do śmietnika ale jest to dla mnie przykre. Być może podchodzę do tego zbyt emocjonalnie dlatego, że sama zostałam odrzucona przez ojca, który założył z czasem nową rodzinę i w ogóle się mną nie przejmował. Przez długi czas ciężko było mi się z tym uporać. Czułam się gorsza bo nie miałam ojca. Zresztą nadal w głębi gdzieś mam żal. Mogę sobie tylko wyobrazić co będzie czuła maleńka kiedy dowie się prawdy [o ile oczywiście się dowie].

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to mam 21 dc, od dwóch dni mam ból na @ i pikający prawy jajnik. Dziś dosłownie pieprznął ze mnie jeden skrzep krwi i koniec. Zgłupieje normalnie z tym moim cyklem.

• SunSun Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!Robiłam test ovu i wyszedł mi pozytywny?!Na dodatek kreska "T" dużo ciemniejsza niż krecks "C" Nigdy jeszcze tak nie miałam ..Chyba jednak to nie ziółka tylko totalny zawirowany cykl!?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 16:15

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Dziewczyny pomocy!Robiłam test ovu i wyszedł mi pozytywny?!Na dodatek kreska "T" dużo ciemniejsza niż krecks "C" Nigdy jeszcze tak nie miałam ..Chyba jednak to nie ziółka tylko totalny zawirowany cykl!?
    a masz moze test ciazowy? bo widze ze jestes w 13dpo testy owu pozytywne czestop wychodza w ciazy

SunSun lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale skoro mi gino stwierdziła brak ovu i to cienkie endo?
    Mam test..zrobię rano..

staraczka24 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Mam test..zrobię rano..
    trzymam kciuki !!!!

SunSun lubi tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a ja sie czuje jakbym byla juz po owulce, a tempka plaska jak nie wiem ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Mam test..zrobię rano..
    kochana tu na ovu nie jedna miała cykl bezowulacyjny(potwierdzony przez gina) zakonczony ciaza:) trzymam kciukasy

natt, SunSun lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh szkoda gadać;-) czemu nasze organizmy są takie pokrecone?:-)

ex2btv738sn49jef.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BialaKredka wrote:
    Gadałyśmy że gdyby wypicie moczu ciężarnej gwarantowało ciążę to byśmy piły ;)

też bym się napiła :)

SunSun lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sun sun trzymam mocno kciuki i wyczekuje zielonej kropeczki :)

mnie od wczoraj strasznie bolą piersi od strony pachy w kierunku sutków :/
    czy to jakaś infekcja?? sama już nie wiem..

SunSun lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Yhm no ale jak wytłumaczyć pęcherzyk w 9dc o wielkości 13mm?Tak długo dojrzewa?I czemu w 14 dc nie powiedziałaby mi gino że on dalej rośnie i żebym jeszcze przyszła zobaczyć czy pęka czy rośnie itp.Choć z tą gino wszystko możliwe!

Mógł zacząć rosnąć inny pęcherzyk, niekoniecznie ten, który w 9 dc miał 13mm
    A jak byłaś 14 dc to co z nim było? Był? Nie było go?

Trzymam kciuki za jutrzejszy test :) Może a nóż?
    A jak negatyw to pewnie płodny śluz + pozytywny test to późna owu :)
    Powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 22:08

SunSun lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gino nic mi nie powiedziała ma temat tego pęcherzyka tylko zaczęła mówić o tym ,ze male endo,i nie mam ovu.Później temat IUI i ja jakos sie niedopytalam.Na pewno zrezygnuje z 'leczenia' u niej.Teraz czytając wątki widze dużo (za dużo) zaniedbań z jej strony:-/

ex2btv738sn49jef.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry. co slychac ?
    sara_nar
    > jak tam dzisiejsze sny ? obylo się bez snow w roli glownej K ? :D

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Właśnie gino nic mi nie powiedziała ma temat tego pęcherzyka tylko zaczęła mówić o tym ,ze male endo,i nie mam ovu.Później temat IUI i ja jakos sie niedopytalam.Na pewno zrezygnuje z 'leczenia' u niej.Teraz czytając wątki widze dużo (za dużo) zaniedbań z jej strony:-/

Dobry lekarz by Cie sam skierowal na badania, a nie musialabys w internecie szukac co powinnas zrobic... Tym bardziej ze chodzisz pewnie prywatnie, wiec sama za to placisz, bo wiadomo ze na NFZ to zaden Ci nie przepisze. (przynajmniej ja mam takie doswiadczenia)
    A moze od razu zaczela temat IUI, bo to dla niej kasa, niestety trzeba sie pilnowac :/

Jak tescik? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 08:28

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello czarownice. Jestem w szpitalu. Mam brudne plamienia. Jestem po badaniu i niestety ryzyko poronienia jest duże. Ale widziałam serducho i to mnie cieszy. Leżę. Dostaję leki i myślę pozytywnie. Co ma być to będzie.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris ! kochana jestem z toba ! :* <3 wierze ze będzie wsyzskto ok !
    najważniejsze to to ze jest serduszko i bije :) jesteś w szpitalu wiec jest ok bo masz stala opieke- będzie dobrze !! :*

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ