WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewwiel ja sobie pojechałam na Hsg sama samochodoem. Godzinę wcześniej lyknelam tylko jakieś prochy przeciwbólowe a po całej akcji jeszcze musiałam 45 min czekać na zrealizowanie recepty w aptece bo lasce się pracować nie chciało... Dasz radę, będzie ok!
-
nick nieaktualny
-
hiacynta99 wrote:Dziś. Zrobiłam dwa testy ovu dalej pozytywne jeden o 19 a drugi przed chwilą. Co mam o tym myśleć i te boleści brzucha dzis było fatalnie czy jest szansa na owulacje?
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Florka wrote:Ewwiel ja sobie pojechałam na Hsg sama samochodoem. Godzinę wcześniej lyknelam tylko jakieś prochy przeciwbólowe a po całej akcji jeszcze musiałam 45 min czekać na zrealizowanie recepty w aptece bo lasce się pracować nie chciało... Dasz radę, będzie ok!
Florka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Anna255 wrote:Dziewczyny kolejny raz czytam tu o niedoborze wit D 3, czy przy PCO zawsze jest ten niedobór?
Ja nie mam PCOS a mam niedobor. Ogolnie to tylko mieszkancy krajow srodziemnomorskich maja jej wlasciwy poziom ze wzgledu na duze naslonecznienie i jedzenie ryb A reszta Europy ma raczej niedobor. Jako ciekawostke przeczytalam ze dzieki wlasciwemu poziomowi tej witaminy mieszkancy krajow basenu srodziemnomorskiego w ogole nie maja odzialow kardiologicznych w szpitalach, bo nie choruja na serce Wiec witamina d3 jest baaardzo wazna -
esotiq wrote:Odnośnie wit. D3 i PCOS. Ja 10 dni brałam witaminę D3 w największej dawce jaką znalazłam 100mikrogramów = 4000j = 2000% dziennej dawki, lek nazywa się MolekinD3. 11 dnia sprawdziłam poziom wit D3 we krwi i miałam jej za mało
Mój wynik to:
Witamina D metabolit 25(OH) - 24.5 ng/ml (Poziom niewystarczający 10-30)
Nawet nie chcę wiedzieć jaki byłby poziom gdybym nie brała tej witaminy. Rozmawiałam o tym ze swoim lekarzem i on powiedział, że ginekolodzy często przypisują pregne plus, bo tam tej witaminy D3 jest dużo w porównaniu z innymi witaminami dla ciężarnych, ale to i tak tylko 20mikrogramów = 400% dziennej dawki.
Tu są badania odnośnie związku witaminy D3 z poronieniami:
https://sites.google.com/site/miscarriageresearch/vitamins-and-miscarriage/vitamin-d
Ja będę brała tą dużą dawkę całą ciąże.
To i tak mialas juz dobry poziom, ja przed suplementacja mialam wynik 10 Biore wlasnie PregnaPlus i dodatkowo witamine d3 1000j.
Teraz nie wiem jaki mam, moze za jakis czas gin mi kaze powtorzyc.
-
aga.just wrote:hej po-wakacyjnie
Tęsknił ktoś? hahah
Lulu wygląda na to, że pęchole zaczęły się wchłaniać co na to lekarz?
Zazdroszczę wakacji Mam nadzieję, że wypoczęłaś za wszystkie czasy!
Byłam jeszcze potem na kolejnym USG, tym razem w 16 dc. Pęcherzyk dominujący był, 21 mm, lekarka orzekła, że na poprzednim USG mógł być błąd pomiaru (USG robił inny lekarz, nie ona, niestety jestem uzależniona od grafiku pracy lekarzy i nie dam rady iść zawsze do jednego).
Wg. USG owu nadchodziła wielkimi krokami w sobotę, niestety jak na razie temperatura na to nie wskazuje. Czekam więc.weronika86 lubi tę wiadomość
-
kis wrote:mam pytanko, trochę głupie ale pierwszy raz się obserwuje i mierze tempkę, czy śluz badacie przy szyjce czy macie go o tyle dużo w każdym dniu nawet przed owu, że możecie określić bez badania przy szyjce ?
kis lubi tę wiadomość
-
hiacynta99 wrote:Dziś. Zrobiłam dwa testy ovu dalej pozytywne jeden o 19 a drugi przed chwilą. Co mam o tym myśleć i te boleści brzucha dzis było fatalnie czy jest szansa na owulacje?
-
hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronika86 wrote:dopiero popatrzylam na twoj wykres, jestes juz po owulce!!!!!!!!!!!!!!!hurra! gratulacje teraz tylko czekac u mnie niesttey ogromny spadek, dzisiaj lub jutro @ jestem zalamana, mysle o zaprzestaniu staran calkowicie, nie wiem czy dam rade nadal walczyc. Zawsze mam mnostwo serduszek i wtedy kiedy zle sie czuje i przestajemy z serduszkami na 2 dni to sie kurwa owulka pokazuje...no masakra jakas...a nie chce sie zmuszac do serduszek jak sie zle czuje.
Chciała bym w to wierzyć moja gin nie widziała pęcherzyków chyba ze jej coś zasłoniło może te moje obecne torbiele bo mam ich podobno dużo ?? Jej bardzo zależy na tej laparoskopii no ja wiem że za każdy zabieg mają kasę.
A czy dong nie zaszkodzi teraz ?? wczoraj mnie pobolewał brzuch tak nudził z parę godzin ale dość porządnie a wieczorem zaobserwowałam na białym papierze krew wystraszyłam się że @ już przyszła a dziś tempka niższa a jak o 9 mierzyłam tak z ciekawości bo wstałam to miałam 36,95 bo ja rano temp mierze o 5-6 to nastawiam sobie budzik hehe jak nie muszę wstawać to ide spać dalej ... :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 11:00
-
KIS płyn lugola naturalnie zbija tsh. Smarujesz sobie nadgarstek i jesli wchlonie si do 10hr to niedobor jest bardzo duzy, jesli wchlonie sie od 10-18hr to sredni, powyzej 18hr suplementacja nie jest potrzebna.
Nie zaszkodzi, a może pomóc. Tsh im niższe tym lepsze do zajścia w ciążę.
Od lutego skoczyło Ci to tsh do góry dość znacznie. Sprawdź sobie kontrolnie za miesiąc.
Przy tyłozgięciu ponoć nie ma problemów z zajściem. Profilaktycznie i tak leżałam z nogami do góry + w szczęśliwym cyklu dodatkowo PO zasypiałam na brzuchu.
Beata.D na wyższy poziom żelaza powinna pomóc pokrzywa
poczytaj np. http://www.kuzdrowiu.pl/?pid=main_tresc.pl.98
Dodatkowo wcinaj suszone owoce, zielone warzywa liściaste i fasola.
FLORKA jasne, że warto iść w 14 dc Daj znać po wizycie co i jak
KisSzilva casta pomaga przy długim stosowaniu. Widać, że u Ciebie prl ma tendencję rosnącą. Nie trać czasu na casta i idź po bromka. Zawsze możesz ściemnić, że masz np. czasem wyciek mleka dodatkowo (choćby przy ) i muszą dać ci receptę.
HIACYNTA mam nadzieję, że u Ciebie owulka. Temp pokaże co i jak w najbliższych dniach. Donga już nie bierz.
A na laparoskopię idź. Czemu jesteś tak nastawiona, że lekarze za zabiegi mają kasę i lekarka tylko dlatego Cię tam kieruje? Uwierz mi ona wie co robi i wg mnie to b. dobre posunięcie przed stymulacją. Ja też miałam mieć najpierw posiew, hsg a potem jak coś stymulacja.
LULU wypoczęłam Jedzonko w hotelu było przepyszne to i się najadłam dodatkowo
nooooo super, że był dominujący!! Trzymam kciuki!
hiacynta99, Beata.D, kis, KisSzilva, Florka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny