X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sprobuje donga ewentualnie po clo, niestey picie zioł sroki u mnie sie zakonczyło bolem brzucha, takze odpada.

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Miu owu nie było, więc donga teoretycznie możesz brać. Ale - ten skok 13/14 dc może wskazywać, że coś tam się zaczęło dziać np. pęchol urósł, ale nie dał rady pęknąć. Więc branie donga w takiej syt mija się z celem i nic nie da.
    Jaką dawkę donga brałaś? Masz ten 520 mg?
    Eh no nic, widać bez potężnych lekarstw to mi już nic nie pomoże :(.

Mam donga firmy Meridan, ekstrakt Dzięgla chińskiego 6:1. 400mg waga kapsułki. Zawartość w 1 kapsułce - fitoestrogeny min. 4mg.

A co ze Sroką? Pić dalej czy olać to? Bo dość uciążliwe jest wstawanie w nocy do wc ;P, mam chyba mały pęcherz.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    wg jakiejstam szkoly to wogole trzeba najpierw go nagrzac w srodku i potem nie wyjmujac wlaczyc
    ja oczywiscie robie na skroty wlaczajac po drodze przed wsadem ;)

Na logikę to chyba nie ma aż takiego znaczenia, ważne aby robić zawsze tak samo i nie zmieniać warunków. Więc jeśli włącza się w buzi - robić tak cały cykl, jak poza - też tego nie zmieniać bo wtedy faktycznie może się wkraść błąd.

A u każdej osoby temperatury są inne, ja mam np naturalnie normalną temp ciała 34,6 ;). Przy 36,6 to już gorączka.

Ja tam włączam przed ;)

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:
    Na logikę to chyba nie ma aż takiego znaczenia, ważne aby robić zawsze tak samo i nie zmieniać warunków. Więc jeśli włącza się w buzi - robić tak cały cykl, jak poza - też tego nie zmieniać bo wtedy faktycznie może się wkraść błąd.

A u każdej osoby temperatury są inne, ja mam np naturalnie normalną temp ciała 34,6 ;). Przy 36,6 to już gorączka.

Ja tam włączam przed ;)
    ja tez wlaczam przed:D a goraczki nigdy w zyciu nie mialam,max 37 stopni:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 21:02

u5cvp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu Sroka daje najlepsze efekty jak się pije cały cykl, więc jak dla mnie to pić :)

Miu95 lubi tę wiadomość

• jeju Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem....już udostępniam wykres w stopce, sorry :-)

21fdf3f6662aeb0b776eba2645690831.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakich jeszcze powinnam spróbować ziół na owulke jeśli nadal mi się nie udało ?? Do tej pory 3c z dongiem i 2 ze sroką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 16:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    Jakich jeszcze powinnam spróbować ziół na owulke jeśli nadal mi się nie udało ?? Do tej pory 3c z dongiem i 2 ze sroką.
    spróbuj może do donga dodać soje? ale o dawkowanie to musisz sie pytac weronike86 :)

• kis Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    spróbuj może do donga dodać soje? ale o dawkowanie to musisz sie pytac weronike86 :)

a co to jest ta soja i na co ona działa? to jest proszek czy tabletki ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 20:17

• aga.just Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletki, które zawierają izoflawony sojowe np. http://www.doz.pl/apteka/p57479-MenoPrim_kapsulki_60_szt czy http://www.doz.pl/apteka/p8791-Soyfem_tabletki_powlekane_30_szt

Ale o soję to do Weroniki, bo ona z nią miała najwięcej do czynienia.

Może zwiększ dawkę donga? Bo ja z soją bym nie eksperymentowała za bardzo.
    Bo u Ciebie badania ok??

kis lubi tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to jest pytanie , nie mam dobrych wspomnień z mojego leczenia bo trafiałam do konowałów, leniów i wróżek. Przykład- jak mówiłam gin o tym, że mam @ za szybko to zamiast zlecić jakieś badania to po prostu napisała mi w papierach - niedomoga lutealna. Super normalnie wróżka.
    Teraz jestem zapisana do kliniki mam termin na 25 sierpnia i mam nadzieję, że tam się mną zajmą należycie chyba.. zlęcą jakieś badania w kóńcu i jakoś poprowadzą

donga łykałam 2x2, nawet się zastanawiałam czy to nie za dużo czasem, że nic się nie dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 22:37

• Yousee Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja juz pije zioła ojca Sroki 5 cykl i nic :( kupiłam na Allegro, może jakieś trefne?

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis też brałam 2x2, to i tak duża dawka, więc więcej chyba już nie ma co w siebie ładować
    Kis a Ty kochana nie masz aktualnych badań???? Prl? Tsh? Glukoza po obciążeniu? Testosteron? Lh? Fsh?
    Nie załamuj mnie.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Hej, ja juz pije zioła ojca Sroki 5 cykl i nic :( kupiłam na Allegro, może jakieś trefne?

a jak u Ciebie z badaniami? Z czym masz problem?
    Sprawdzaliście problem męski?
    Ja też miałam z all zioła i było ok. Choć teraz mieszałabym sama, kupując wszytsko w zielarskim.
    Robiłaś przerwę po 3 mies ziół?

• Yousee Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    a jak u Ciebie z badaniami? Z czym masz problem?
    Sprawdzaliście problem męski?
    Ja też miałam z all zioła i było ok. Choć teraz mieszałabym sama, kupując wszytsko w zielarskim.
    Robiłaś przerwę po 3 mies ziół?

Ja mam LH, Estradiol w normie, problem z nieco wyższym TSH, wyższa prolaktyna (33) oraz niski testosteron... a i jeszcze co chwilę jakaś torbielka na jajnikach.
    Problem mam również z jelitami, choruję na Crohna i w ubiegłym roku miałam operację w celu usunięcia ropnia między jelitami.
    Dopiero zaczęłam 2 mc temu diagnostykę, mąż jeszcze nie badany...
    W ogóle dla mnie to coś strasznego, nie spodziewałam się, że będę mieć problem z ciążą (już raz zaszłam, ale niestety poroniłam).

Księga Hioba
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee podaj wyniki badań, które robiłaś - lh, estriadol
    Leczysz tarczycę? Bierzesz bromka na podwyższoną prl?
    Torbiele na jajnikach pewnie po niepękających pęcharzykach - efekt wysokiej prl. Pęcherzyki rosną, ale prl uniemożliwia im pęknięcie, nie dochodzi do owulacji, powstaje torbiel i nie ma szansy zapłodnienia.

Zioła pomagają, ale nie leczą tak poważnych problemów jak tsh czy prl. Więc nie dopatrywałabym się, że w nich twi problem, że są trefne.

Miałaś monitoringi?
    Obserwujesz się - temperatura, wykres?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 13:02

• Yousee Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, moje wyniki: FSH 8,05, LH 7,68, Estradiol 30,63, Prolaktyna 33,91, Testosteron 3,25.
    TSH miałam około 5, ale na to biorę już Euthyrox, a na prolaktynę Bromka (1tabl).
    Kiedyś prowadziłam obserwację, ale przestałam, bo poprzedni rok w większości leczyłam jelita i nawet nie myślałam o ciąży, a teraz teoretycznie jelita ok więc zaczęłam starania. Od nowego cyklu wrócę do obserwacji.
    Dzięki za odpowiedź :) tutaj czuję, że nie jestem z tym sama :)

aga.just lubi tę wiadomość

Księga Hioba
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam kobyłę i skasowałam, wrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 13:15

• aga.just Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    You dobrze, że leczysz prl i tsh. Super i kamień z serca, uff
    Pamiętaj, że bromka się nie odstawia, aż do ciąży i potem już gin/endo decyduje co i jak. Po odstawieniu teraz prl skoczy z efektem jojo.
    Zachęcam do samoobserwacji - wykres, śluz. To bardzo pomaga. Widać czy był skok, jaka jest II faza itp.
    Warto by zrobić monitoring - wtedy jak na dłoni widać co się dzieje w cyklu, kiedy i czy była owulacja, jak rosną pęcherzyki.
    W 7/8 dpo warto zbadać progesteron.
    Po @ możesz do Sroki dorzucić Donga. 1-2 tabletki do skoku bądź do powierdzenia owu przez gina jeśli zdecydujesz się na monitoring.

• Yousee Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a gdzie ten monitoring można zrobić? Ginekolog coś takiego prowadzi, jaka cena?

Księga Hioba
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ