X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne
Odpowiedz

WSZYSTKIE ZIELARY Z OVU- soja, dong quai, z. o. Sroki i inne

Oceń ten wątek:
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    hahaha masakra :) ale bysmy wygladaly, chyba nasi panowie by nam juz buzi nie dali :) hahahaha
    ale do buzi owszem :D

weronika86, aga.just lubią tę wiadomość

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    ciekawe czy ludzie robia sobie takie tatuaże ? az jestem ciekawa haha, albo np. widizalam w necie tatuaże odbytu haha
    robia robia, czest angole przyuchodza do mojego zeby sobie cos na patyku zrobic, a on im odpowiada ze do takiej pracy tylko zesta ZROB SE SAM :) hahha nigdy by kuski nie dotknal, za to jak robi cipke to stoje nad nim z bejsbolem :)

sara_nar lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    ale do buzi owszem :D
    hahhahahahhado czola ciezko byloby dosiegnac :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    robia robia, czest angole przyuchodza do mojego zeby sobie cos na patyku zrobic, a on im odpowiada ze do takiej pracy tylko zesta ZROB SE SAM :) hahha nigdy by kuski nie dotknal, za to jak robi cipke to stoje nad nim z bejsbolem :)
    hahaha no daj spokoj czyjegoś patyka obcego dotykać haha
    ale cipki chętnie tatuuje rozumiem ? no co za facet !

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to on się tych cip naoglada haha jak ginekolog :D a to może dlatego taki wrażliwy na zapachy ? :D rozkłada ktoras przed nim nogi ? :D

• eweline Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Nie jest to prawdą. Normy są do 2,5. Można o tym przeczytać np tutaj (akapit Thyroid Guidelines Related to Fertility, Pregnancy, and Miscarriage)
    http://thyroid.about.com/od/gettestedanddiagnosed/a/2012-Hypothyroidism-Guidelines-Published.htm

To przepraszam > napisałam tak bo tak mi mówiła moja ginekolog- endokrynolog z kliniki leczenia niepłodności że TSH dla starajacych powinno byc ok 1 kolezanka miała 2 i przepisano jej eutyrox na obniżenie. Zrobiła tez przeciwciała przeciwtarczycowe anty TPO i wyszło że ma hashimoto

eweline
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka24 wrote:
    to on się tych cip naoglada haha jak ginekolog :D a to może dlatego taki wrażliwy na zapachy ? :D rozkłada ktoras przed nim nogi ? :D
    wiesz co kilka razy nawet sie zdazylo ze jak wyszlam zapalic to proponowaly mu placic w naturze, dobrze ze powiedzial po fakcie bo bym za wlosy wyciagnelo :) najdziwniejsze to ze takie propozycje skladaja same szkarady :) haha niektore kobiety nie maja szacunku do siebie a moj nie lubi takich kobiet :) zreszta ufam mu w 100%, przez 13 lat nie dal mi nigdy zadnego powodu zeby mu nie ufac.

dziewczyny poradzcie mi, ktore nakrycie najladniej wyglada wg was?

http://www.etsy.com/market/womens_head_cover

mi bardzo sie podoba w paski z kokardka nr 12 lub nr 15 a wam?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eweline wrote:
    lithe123 wrote:
    Nie jest to prawdą. Normy są do 2,5. Można o tym przeczytać np tutaj (akapit Thyroid Guidelines Related to Fertility, Pregnancy, and Miscarriage)
    http://thyroid.about.com/od/gettestedanddiagnosed/a/2012-Hypothyroidism-Guidelines-Published.htm

To przepraszam > napisałam tak bo tak mi mówiła moja ginekolog- endokrynolog z kliniki leczenia niepłodności że TSH dla starajacych powinno byc ok 1 kolezanka miała 2 i przepisano jej eutyrox na obniżenie. Zrobiła tez przeciwciała przeciwtarczycowe anty TPO i wyszło że ma hashimoto

Nie ma za co przepraszac :) opinie roznia sie miedzy klinikami :) cholera wie tak naprawde. jedna zajdzie przy tsh 3.00 inna juz nie.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi 10 i 12

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie 10tka tez ladna :) dobra chyba wezme 12/15 i 10.

staraczka24 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zresztsa one wszystkie sa ladne ! :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Można łączyć.
    A badałaś prl? Czy castangus bierzesz jedynie na podstawie podejrzeń?
    Badałam prl i jest w normie, jednak po braniu castagnusa nie mam plamień przed i po @, nie bolą mnie piersi, nie mam pms, skok i ból owulacyjny jest mocniejszy. Castagnus po prostu mi pomaga.

FITop1.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Nie ma za co przepraszac :) opinie roznia sie miedzy klinikami :) cholera wie tak naprawde. jedna zajdzie przy tsh 3.00 inna juz nie.
    Moja gin-endo też od niepłodności :) No i mówiła o 2.5 i rzeczywiście takie zalecenia znalazłam oficjalne (amerykańskie, bo polskie chyba są standardowo poniżej 4...). Moj ginek zwykły znowu mówił, że ponizej 2 powinno być... Ja przed pierwszą ciążą miałam 2,08 (akurat w cyklu jak zaszłam badałam).
    Kochana, ja mam antyTPO ujemne i FT4 dobre (w środku normy). Lekarka mówiła, że gdyby cos tu było nie tak to powinno być wdrożone leczenie. Ale w przypadku, jak ft jest ok to znaczy że tarczyca daje radę - i leczenie samego TSH byłoby leczeniem wyniku, a nie choroby :) Nie wiem, jakoś tak mnie przekonała w tym temacie. Nie jest tak, że to olała bo faktem jest że jestem blisko górnej granicy normy... póki co sprobuję z jodem.
    Weronika, teraz leci nam 5 cykl starań. Jest to zarazem mój 7 cykl po porodzie, a pierwszy bez karmienia piersią. Endo kazała mi liczyć od tego cyklu dopiero 1 cs :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 10:10

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Badałam prl i jest w normie, jednak po braniu castagnusa nie mam plamień przed i po @, nie bolą mnie piersi, nie mam pms, skok i ból owulacyjny jest mocniejszy. Castagnus po prostu mi pomaga.
    w takim razie go bierz :) ja bardzo zle sie czulam po castagnusie, ale zaczelam go stosowac jak jeszcze glupiutka bylam, zaczynalam dopiero starania i bez badan go wzielam. Strasznie sie zle czulam i mialam meeega dlugi cykl/ bezowulacyjny.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Moja gin-endo też od niepłodności :) No i mówiła o 2.5 i rzeczywiście takie zalecenia znalazłam oficjalne (amerykańskie, bo polskie chyba są standardowo poniżej 4...). Moj ginek zwykły znowu mówił, że ponizej 2 powinno być... Ja przed pierwszą ciążą miałam 2,08 (akurat w cyklu jak zaszłam badałam).
    Kochana, ja mam antyTPO ujemne i FT4 dobre (w środku normy). Lekarka mówiła, że gdyby cos tu było nie tak to powinno być wdrożone leczenie. Ale w przypadku, jak ft jest ok to znaczy że tarczyca daje radę - i leczenie samego TSH byłoby leczeniem wyniku, a nie choroby :) Nie wiem, jakoś tak mnie przekonała w tym temacie. Nie jest tak, że to olała bo faktem jest że jestem blisko górnej granicy normy... póki co sprobuję z jodem.
    Weronika, teraz leci nam 5 cykl starań. Jest to zarazem mój 7 cykl po porodzie, a pierwszy bez karmienia piersią. Endo kazała mi liczyć od tego cyklu dopiero 1 cs :)
    a jak dlugo staraliuscie sie o pierwsza dzidzie?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    a jak dlugo staraliuscie sie o pierwsza dzidzie?
    2 cykle.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    2 cykle.
    to mega szybko :) kochanie poczekaj, zebys faktycznie nie narobila sobie problemow wiekszych. Jak uwazasz, zrob moze badania na prl i sie zobaczy czy sa bardzo zawyzone.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Aguś, ja sobie zrobię jakoś na dniach PRL i progesteron (ale na razie dla mnie, żeby wiedzieć) - zarówno endo jak i mój ginek zgodnie mówili, że nie jest mądrze wchodzić na bromka w niecały miesiąc po zakończeniu karmienia...

a widzisz - mnie znów ten gin, do którego teraz chodzę opierniczył, że dopiero teraz upomniałam się o bromka, że skoro staram się o drugie dziecko to od razu powinnam brać bromka i zasuszyć pokarm, a nie dopiero teraz. A małą odstawiłam w sierpniu. On był pewien, że już zatrzymywałam pokarm. A tu psikus :P W sumie to ten pokarm mi jakoś nie przeszkadzał, to i nie widziałam potrzeby zasuszania. Ale podczas <3 to chłop zawsze podjadł :P
    Progesteron zbadaj po owulce, teraz to i tak nie ma sensu.

A poza tematem - jakim sposobem pogrubiłaś "aguś" ? :P

Werka ja bardzo chętnie :P tylko chłop by mnie chyba odstrzelił :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 11:45

• aga.just Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaaa mój mi zawsze mówi, że jak chce tatuaż to jasne, ale na czole mogę sobie zrobić :D

sara_nar, weronika86 lubią tę wiadomość

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    to mega szybko :) kochanie poczekaj, zebys faktycznie nie narobila sobie problemow wiekszych. Jak uwazasz, zrob moze badania na prl i sie zobaczy czy sa bardzo zawyzone.
    No powiedzmy, że 2 cykle się po prostu nie zabezpieczaliśmy - wtedy naiwnie myślałam, że każdy seks bez zabezpieczenia, obojętnie w którym dniu cyklu konczy się ciążą ;) jak po tych 2 nie zaskoczyłam to zaopatrzyłam się testy owulacyjne. Pierwszy miesiąc na testach - bez efektu. Już byłam gotowa umawiac nas do lekarza, ale w kolejnym cyku się udało!! :)
    Taki teraz jest plan - przynajmniej na najbliższy cykl, bo nie wiem ile wytrzymam. Tylko ziółka i suplementy diety. Wlaśnie zamówiłam ziółka na 2 fazę i dodatkowo miętę pieprzową, która też ma fajne właściwości. No i musze sie zaopatrzyć w lugola.
    Czym go rozetrzeć na skórze? Wcikiem, palcem? Czy nakleja się na to jakiś plasterek - bo to zetrze się chyba inaczej?

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ